USA Sports - NBA, NHL, NFL és társaik

Minden ami nem foci, de sport

Melyik a kedvenc amerikai sportod (max. kettő választási lehetőség)?

NFL
31
42%
NHL
10
14%
NBA
30
41%
MLB
3
4%

Szavazatok száma: 74
MessiFan
Llegenda del Barça

2015.04.24. 23:59:44

Na várjatok már, ti nem mellébeszéltek egymásnak?
Bob azt mondta, hogy szerinte nem kéne eltörölni a hackelést, vagyis hogy lehessen továbbra is a rosszul büntetőzőket faultolni, aztán Daffy úgy reagált erre, hogy ez hülyeség, mert szerinte is hagyni kéne így..
Vagy csak én vagyok ennyire suta éjfélkor?
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.04.24. 23:49:07

Nah akkor leírná valaki,hogy mi is történt hackelés ügyben?
Most komolyan tilos ezt alkalmazni? Hogy büntetik,miként? :shock: Aki 50% alatt dob büntetőt, arra nem lehet ráfaultolni? Mi van ha felteszek 5 ilyen embert a pályára? És mondjuk kéne a labda,ezért faultolni akarok meccs végén?
Komolyan felszab az nba, ezekkel a gyökérségekkel.

De Bob,írd már le légyszíves,hogy most mi a franc van,és mégis miként fogalmazódik meg a szabály.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.04.24. 23:04:51

daffy írta: Te,írd már le a gondolatmenetet,ahonnan eljutottál erre a következtetésre :D
Úgy érzem,hogy a szöges ellentétét írtam. Ha egy csapat büntetőben gyenge,akkor azt kell velük dobatni.
Akkor elsőre jól értelmeztem, de nem voltam benne biztos. Úgy értelmeztem, hogy szerinted lehessen (az MMA példa erre engedett következtetni) alkalmazni, viszont a kreténség szó meg utálod ezt a taktikát elbizonytalanított. Rákérdezek biztos, ami biztos, hogy szerinted ezt a stratégiát szabad vagy nem szabadna engedni?

Hozzáteszem elvileg SIlver is azt mondta, hogy beszélt Jordannel, Birddel és ők is azt mondták, hogy meg kell tanulni elfogadhatóan büntetőzni ez egy minimális szegmense a játéknak.

szerk: pár dolog még a témához. Popovich mekkora görény, hogy kitalálta? Érdekes a saját emberén már nem csinálják. Splitter ugyanannyi büntető kísérletből első évben bedobott 54%-ot, idén 75%-ot....Lehet megtanították? Van x ember, aki biztos vagyok benne, hogy ha kicsit fejlesztené ezt a dolgot már nem lenne miről beszélni. Sajnos nem találtam meg Youtube-on, de tisztán emlékszem, hogy Batum nem olyan rég a két perces hackelést is kijátszotta azzal, hogy Jordan zárásba belement. Ha kell akkor ezt fogják alkalmazni, de ugye elvileg 2 büntetőt és labda lenne a szabály, de mivel játékban van a személy sima falt, de tegyük fel valaki ugyanúgy belefuthat a másikba a "mezőnyben" is és akkor az szándékosra fújod? Bírókra is teszünk még plusz terhet. Vagy csak átkarolásra jár játékon kívüli falt? Minden kreatív megoldás előfog majd jönni, s még többen fognak rájátszani dolgokra, hogy őt szándékosan faltolták. Az aztán tényleg sokkal jobb lesz.....
Kép
Kép
Kép
daffy
Madridista

2015.04.24. 22:56:16

Bob_Marley írta:
daffy írta: Az ellenfelet ott kell megverni,ahol az gyenge.
Tehát ha egy csapat büntetőben gyenge, akkor nem ér faltolni, mert kihagyják? :D
Te,írd már le a gondolatmenetet,ahonnan eljutottál erre a következtetésre :D
Úgy érzem,hogy a szöges ellentétét írtam. Ha egy csapat büntetőben gyenge,akkor azt kell velük dobatni.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.04.24. 22:33:53

daffy írta: Az ellenfelet ott kell megverni,ahol az gyenge.
Tehát ha egy csapat büntetőben gyenge, akkor nem ér faltolni, mert kihagyják? :D
Érint kb 30 embert a ligában a 450 játékosból, s akkor sokat mondtam, mert nagyjából Drummond-Jordan-Rondo-Howard-Smith Bogut-Whiteside-Biyombo-Asik-Payton vonalat érinti, meg még Gobert-Nurkic kb. De pl ott van Smith, aki pár éve 70% környékén dobta a büntetőt, de mivel a drága elfelejtette ezt mára, ezért nem szabad a vonalra küldeni? És aki 60% körül már tud büntetőzni azt nem fogják hackelni, mert már nem igazán éri meg.

Az nem öli meg a játékom, hogy vannak akik szánt szándékkal faltra mennek? És még el is esnek, vagy elindulnak könyékkel beletolva a védőbe és helyet csinálva, majd nem is akarják bedobni csak falt? Az nem "húzza" a műsoridőt? Van 30 szerencsétlen, akit nem is serkentünk arra hogy jobb legyen, hanem még segítjük is. Vannak fizikai korlátok, nagy kéz vagy bármi, de mondom még egyszer 60-65% környéki büntetődobókat nem fognak megütni, mert 5 támadásból szerez valaki 6 pontot, nem éri meg direkt faltolni.

Ráadásul minden a matchupokról szól, ott van IT. Le a kalappal előtte, mert rengetege melót beletett, hogy idekerüljön, de neki is fizikai korlátjai vannak. Nem lehet pl Irving ellen fent tartani, mert rögtön jön róla egy tempó. Az miért hú de "sportszerűtlen", hogy valaki gyengeségét maximálisan kihasználja az ellenfél? Vagy pl ha valaki alssab, akkor mellette meg nem lehet elmenni? Nem 80%-ot vár el senki, de könyörgöm ha valaki ezt csinálja egész életében azt ne segítsük már azzal, hogy szegénykém nem tud büntetőzni nem szabad direkt faltolni.
Kép
Kép
Kép
daffy
Madridista

2015.04.24. 21:56:50

Bob_Marley írta: Hackelés eltörlésével egyáltalán nem értek egyet.
Én meg orbitális kreténségnek tartom. Mindamellett,hogy utálom a taktikának ezen részét. De egy mma-snak sem mondja meg senki,hogy az ellenfelednek fáj a bordája,ne rúgj már testre.
Ez nem így megy. Találjanak ki valamit ellene. Az ellenfelet ott kell megverni,ahol az gyenge.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.04.24. 21:03:21

MQuCsabi írta:Beteg. Milyen %-kal dobta ezen a meccsen?
Gyenge százalékkal, magához képest meg pláne gyenge százalékkal. :D

Nem volt igazán jó meccse, de csak összekapálták a győzelmet, ahogy pl a Bulls is. Rose nagyon jó formában van, ki hitte ezt volna? :D
Ilyen az, amikor egy csapat rutinosabb és kevésbé az. Pár éve a GSW is átélt ilyet, most a Pelicans. Hihetetlenül látszódik, hogy pl Cole már járt PO-ban (döntőben stb), míg sokaknak ez azért új. Evans-Gordon is először van Po-ban.

Hackelés eltörlésével egyáltalán nem értek egyet. Mennyi játékost érint? Mert x ember nem tud büntetőzni ezért legyen külön szabály? Lehet rajta vitázni, hogy ez nem egyezik a sport szellemiségével, de könyörgöm ez egy ilyen játék, ahogy minden más labdás játékban is van "taktikai fault". Floppolás ezerszer nagyobb gond, s az sportszellemiséggel ellenkező. Bírót átverni, "csalni" sokkal de sokkal gázabb, mint ez.

Munkás emberek, adott esetben egy dimenziós emberek mindig kellenek, de ez a játék mégiscsak arról szól, hogy be kell tenni a gyűrűbe a labdát és a legkönnyebb szituáció a büntető, nem hiába egy pontot adnak rá és segítsünk olyanokat meg azokat a csapatokat, akik ezt nem tudják megcsinálni? Komolytalan. Legközelebb az lesz, hogy aki nem tud hármast dobni annak már a körtéről is hármat ér vagy ő rá nem lehet kilépni? És ráadásul ez nem olyan taktikai elem, ami büntetlenül lehetne csinálni, ez baromi fontos tényező. SZEMÉLYI HIBA és 2 DOBÁS jár ezért. Miért kell tovább büntetni még valamit? Hülyeség az egész, s elveszti nálam azt hogy lehet sakkozni meccseken, matchupokra játszani, keresni az ellenfél gyenge pontját, hibára késztetni, nyerni stb.
Kép
Kép
Kép
PCsabi
aka Game90

2015.04.24. 20:32:45

Up five with 17 seconds to go in the fourth quarter, Pelicans had a 98.23% chance to beat Warriors.

Hack-A-Whoever:
KATT
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2015.04.24. 20:16:17

Beteg. Milyen %-kal dobta ezen a meccsen?
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2015.04.24. 15:38:41

Öröm nézni ezt a csávót:
https://www.youtube.com/watch?v=6GwR1uFPva8" target="_blank
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.04.24. 10:34:52

Labdát vegyél a Decathlonban, Kipsta, 2500 körül van,simán jó, ne csúszik.
Mondjuk én mikor vettem akkor 1500 volt leakciózva, vettem 3at:D

Cipőt is lehet ott kifogni 10-20ezer között, szerintem nézz be.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2015.04.24. 09:52:41

Sziasztok!

Kissé off lesz, talán mehetett volna abba a topicba, de az NBA miatt ide írom. Most a combsérülésem miatt (többek között :mrgreen: ) eldöntöttem, hogy újra kijárok kosarazni, míg a lábamat ne mtudom használni. Pontosabban dobálgatni, mert hiányzik a labda nagyon.

A kérdésem az lenne, hogy hol érdemes cipőt venni, ami nem a 40+ ezres kategória? VAgy érdemes ennyit költeni rá, ha később is rendszeresítem a játékot? A másik pedig a labda. Valahogy kikoptak a kosaras cuccaim a szekrényből, nem tudom, hogy történt, de a labdáim is eltűntek, gondolom oda lett adva szomszédnak, kissrácoknak, stb. Szóval betonra milyen labdát ajánlotok? Ezer éve nem nyúltam kosárlabdához és nagyon az van bennem, hogy csúszott a kezemben. Alapból kis tenyerem van, úgyhogy bajos a tapadás.
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.04.23. 22:59:37

Mondjuk ebből a szavzósdiból is látszik mennyire eltolódtak a posztok és védekezésben inkább a fürge 2-4 poszton szereplő emberek a "menők". Artest kapott pedig utoljára nem magas emberként év védője díjat, de ma már Green-Leonard-Ariza stb kaliberek az igazán fontosak. Ezért üde színfolt, s Nyugatról favoritom a Grizzlies, mert ott is megvannak ezek az emberek (Lee-Allen), de a két szörny a palánk alatt visszahozza kicsit a régi stílust. Ma már betörés és abból vagy büntető vagy kiosztás saroktriplára a játék. Ők meg szeretnek bent brusztolni, s kis Gasol meg szintén év védője kaliber. Amúgy abban a párharcban nagyon durván megfogják a Blazerst, Lillard katasztrófa, LMA-t meg hagyják had fáradjon, egyedül bedobja a maga kis 30 pontját, de kikapnak húsz körül.

Leonard meg nem semmi 23 évesen döntő MVP és év védője nyertes.....Ej de szívesen látnám Bostonban, csak hát RFA és esély sincs rá. :D Greenre se, de Carrol mint hasonló emberke (nyilván alacsonyabb szintet képviselve) azért leeshetne. Mondjuk még bőven PO van, nem adtuk még föl, két hazaiból hiszem, hogy eltudjuk hozni az egyiket.

Ha a Spurs nem nyert volna tegnap (és Griffin pl megnyerhette volna a Clippersnek....), akkor először fordult volna elő, hogy minden párharc első két meccsét egyazon csapat nyerje meg. Nyilván ez már csak történelem, a Spurs ezt is elrontotta. :D Viszont a tavalyi nagyon szoros párharcok után, idén simábbnak tűnik az első kör. Még írtam is, hogy nem tippeltem sehova hetedik meccset, s lehet valóban nem is lesz. Spurs-Clipperset érzem annak, GSW-Memphis simának tűnik, Dallas megfeneklett. Keletről ezeket várta az ember, de mondjuk azért a Bucksot úgy éreztem egyet csíphet Chicagoban, a aToronto meg nagyon besülni látszik. Nets viszont jól tartja agát, tegnap is -10 körülről még vezettek is a vége előtt 3-4 perccel és Deron Williams tiszta tempót dobhatott pár méterről az egyenlítésért.

NHL-t nagyon nem követem már jó pár éve (mindent elmond, hogy emlékszem a Rangers elég gyatra volt évekig a Pittsburgh meg általában jó volt, erre most a Rangers mint első kiemelt játszik a pingvinek ellen, akik nyolcadikok. :D ), ezt múltkor láttam, vannak itt hoki rajongók is veb-neo stb ez azért elég mókás volt. :D
Rinne loses puck in pads for nearly 3 minutes
Milyen egy játék ez? Nemhogy a néző nem tudja hol a korong de a sporik meg a játékosok sem. :P
Kép
Kép
Kép
PCsabi
aka Game90

2015.04.23. 16:57:16

Dion Waiters has played 3 NBA seasons. His coach has been fired at the end of each one.
:mrgreen:
Bob_Marley írta:Közben Leonard az év védője. GSW a bajnokságot fogja ezek szerint megnyerni (bár remélem nem. :p) mert mindenhol hoppon maradnak. :D Leonard azért védőhatékonyságban is elit volt, ezt linkeltem anno és lopásban meg nagyon erős szezont futott. Igaz, szerintem Green talán jobban megérdemelte volna, mert azért Leonard sokat volt sérült.
Nagyon szoros volt, Green-nek több első helye is volt... Ez most olyan érzés lehet neki, mintha egy kocsmában 10-ből 9 csaj azt mondaná, hogy te vagy a helyesebb, viszont pont a legszekszibb csaj (a "fődíj") a másikat választja :D

Spurs Kawhi Leonard wins Defensive Player of the Year (333 points, 37 1st place). Warriors Draymond Green second (317 points, 45 1st place).

Kawhi Leonard's 64 games is the lowest games played total for any Defensive Player of the Year in an 82 game schedule.

Bill Simmons ‏@BillSimmons
15 years ago, DeAndre wins DPOY. Too much smart NBA writing now; everyone knows how to vote. PS: I voted Kawhi over Dray by a hair.
I voted for Kawhi b/c he's the best perimeter defender I've seen since peak Pippen. But Draymond was amazing. I changed my vote 10 times.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.04.23. 16:35:17

Rondo témában oldalakat tudnék írni, azt hitte az ember működni fog a dolog, nem így történik. Ő a legújabb, könnyebb is rajta elverni a port (nem mintha nem lenne hibás), sokat változik az NBA, főleg Nyugaton van rengeteg dobáljunk triplát és minél gyorsabban vigyük végig az akciót csapat, ez meg nem fekszik neki a Mavsnél. Hátsérülése meg nálunk is volt, meg a szezonba is volt valami baja, de ott lehet a kisördög, hogy azért összetudnák drótozni.

Közben Leonard az év védője. GSW a bajnokságot fogja ezek szerint megnyerni (bár remélem nem. :P) mert mindenhol hoppon maradnak. :D Leonard azért védőhatékonyságban is elit volt, ezt linkeltem anno és lopásban meg nagyon erős szezont futott. Igaz, szerintem Green talán jobban megérdemelte volna, mert azért Leonard sokat volt sérült.
Kép
Kép
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2015.04.23. 13:05:27

Ez a Rondo-sztori sántít nekem is. Nem hinném, hogy hosszabbítana a Mavs-szel.

Amúgy meg milyen meccsen szerezte meg a pályaelőnyt a Suprs?! :D
PCsabi
aka Game90

2015.04.23. 11:08:08

Bob_Marley írta:Rondo keveset játszott tegnap, faltgondjai is voltak, eladott labdái, de előző meccsen meg szinte ő és Nowo tartotta a Dallast. Valószínű nem érzi jól magát a Mavsnél.
Lehet, hogy csak én látok bele többet, de ez most kicsit furcsa:
Rajon Rondo (back) out "indefinitely".
kanty írta:Remélem találnak valaki olyant, aki kihozza a maxot a Thunderből.
Bill Simmons @BillSimmons
Hearing OKC wants Billy Donovan or Kevin Ollie... and if they can't get either one, they might wait to see if Bulls/Thibs self-destructs.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.04.22. 22:27:21

jah,valahogy 2017 rémlett.
Szerintem is elfog egyébként.
Mindegy,akkor nyáron meg kell oldani a dolgokat, hogy lehessen bajnokságot nyerni:D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.04.22. 22:23:03

Következő szezon végén jár le Durant. Én is kíváncsi vagyok kit hoznak, de szerintem ő elfog onnan menni.
Kép
Kép
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.04.22. 22:03:48

Jó hír!!

Durantnek talán 2017ben jár le a szerződése, addig ott lesz, 2 év alatt lehetne valamit elérni...Azért anyag van hozzá, 3 allstar játékos, csak jobban kéne a piacon tevékenykedni,hasznos kiegészítőkkel,és akkor lehetne cél a nagydöntő újra.

Ez számomra az év egyik legjobb nba-s híre, C's mellett szimpatizálok a Thunderrel, Durant miatt, hátha lesz valami belőlük még.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.04.22. 20:36:53

kanty írta:Hoppá:
The Thunder have fired Scott Brooks!

Végre! :D
Remélem találnak valaki olyant, aki kihozza a maxot a Thunderből.
Durant :arrow: Wizards
Westbrook átlag 35 pont, 45 rádobás, kilencedik hely. :mrgreen:
Kép
Kép
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2015.04.22. 20:29:28

Hoppá:
The Thunder have fired Scott Brooks!

Végre! :D
Remélem találnak valaki olyant, aki kihozza a maxot a Thunderből.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.04.22. 17:46:04

Toronto sokkal nagyobb bajban van mint a Dallas. Otthon elbukni kettőt? Innen nem igen szokott visszaút lenni.

Rondo keveset játszott tegnap, faltgondjai is voltak, eladott labdái, de előző meccsen meg szinte ő és Nowo tartotta a Dallast. Valószínű nem érzi jól magát a Mavsnél.
Kép
Kép
Kép
PCsabi
aka Game90

2015.04.22. 17:16:27

Bob_Marley írta:szerintem közte és Thomas között nem igen lehetett választani
Azért meglepően nagy különbséggel nyert Lou.

Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.04.20. 21:13:23

PCsabi írta:Raptors guard Lou Williams has been named the 2014-2015 NBA Sixth Man of the Year. Celtics point guard Isaiah Thomas finished second in the voting. He received 33 first place votes while Williams received 78. Jamal Crawford finished a distant third, with eight first place votes.
Bunda. :D Viccet félre téve, abszolút megérdemelte, szerintem közte és Thomas között nem igen lehetett választani, de abszolút jó helyre került a díj. Crawford sokat volt sérült, ez döntő lehetett a szavazásnál. Mondjuk tegnap eléggé odapörkölt.. Talán ez még fel is paprikázza a törpét és csak elhozzunk egyet a Cavs ellen és továbbra is hiszek ebben, hogy egyet megnyerünk.

Mai napra nem igazán mozgat meg egyik meccs sem, :? Bucksot túlértékeltem szerintem, pedig az alapszakasz vége mutattak jeleket, hogy bőven túlteljesítettek a szezonban, de a Bulls ellen kevesek. Pelicans-GSW meg alapból kevésbé érdekel. Na de majd holnap, ott mindhárom meccset nagyon várom. Dallasban hiszek, hogy ellehet csenni a pályaelőnyt.

szerk: Év edzője: Budenholzer. Ezzel sem nagyon lehet vitatkozni, fej-fej mellett volt ő és Kerr, de a nagyobb javulást az Atlanta vitte véghez. Amúgy emlékszik valaki tavalyról, hogy írtam az Atlanta sötét ló lehet, akkor nem jött be most meg Kelet legjobb csapata. :D
Kép
Kép
Kép
Válasz küldése