Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
REMY
Madridista

2012.11.19. 19:18:41

piton írta:Akármelyik csapatnál van Alonso, megmutatja a foga fehérjét. Már csak az ilyen piszkos húzásai miatt is nagyon remélem, h nem ő lesz a világbajnok.
http://www.f1hirek.hu/f1/20121119-f1-ma ... kajat.html
http://www.nemzetisport.hu/f1/pfuj-ferr ... ng-2192673
Én kérek elnézést, hogy nem azt a pilótát nyomatják a csapatban, amelyiknek már a szezon felénél nem volt esélye a VB címre.... ezt ugye te sem gondoltad komolyan!!??

Ilyenért leszólni..... ezt az összes csapat megcsinálta volna az ugyan ilyen helyzetben.... De hát Alonso a hibás, mert ő Alonso és ő a csúf és gonosz.... ja, nem.. csak neki van még esélye VB-t nyerni.

:wink:
piton
Capitá del Barça

2012.11.19. 19:09:21

Akármelyik csapatnál van Alonso, megmutatja a foga fehérjét. Már csak az ilyen piszkos húzásai miatt is nagyon remélem, h nem ő lesz a világbajnok.
http://www.f1hirek.hu/f1/20121119-f1-ma ... kajat.html
http://www.nemzetisport.hu/f1/pfuj-ferr ... ng-2192673
Kép
Hattrick: Ádáz Pitonok
Alexander Mahone
Jugador d'estrella

2012.11.19. 18:42:46

Azért belegondolva: állandóan szapuljuk Massát, de vajon milyen hatással lehetnek rá ezek a döntések? Nem csoda, hogy nem tudja hozni a régi formáját. Régen jóval harapósabb volt, és igazi top-pilótaként szerepelt. Most még mindig nem az.

Remélem Interlagosba lesz egy kis eső a dráma kedvéért, de a végén Vettelnek legyen több pontja. Ha Vettel alatt megállna a kocsi, még akkor sincs olyan nagy gond, mert Fernandonak agyon előkelő helyen kéne végeznie, hogy bajnok legyen, amit Webber meg a két McLaren remélem megakadályoz.
"Akár azt gondolod képes vagy képtelen vagy rá, igazad van."
MatyiG
Adminisztrátor

2012.11.19. 18:36:57

Csak úgy megjegyzem, hogy azért (is) volt ilyen lassú Alonso a hétvégén, mert elrontották neki a beállításait. Massa az utolsó 2 szektorban, Alonso az 1. szektorban volt gyors, más beállításokkal mentek neki a hétvégének. Lassabb is volt az egyenesben Alo, úgy akarták, ahogy az RB, csak ez nem jött be... :roll:
szbalint88
Jugador del Barça

2012.11.19. 18:25:51

Ezt két oldalról kéne nézni: Alonso sincs élete formájában és Massa meg a szerződéshosszabbítás óta egész jól megy, már-már a régi formáját idézi.
blupatrik
Jugador del Barça

2012.11.19. 18:18:48

Nem tudom, hogy miért vannak sokan felháborodva Alonson hogy csak a szerencse miatt kerül sokszor jobb helyzetbe...Igen,és mindenkinek vannak szerencsés,kevésbé szerencsés napjai,és amikor Alonso elől kiesnek a versenyen nem mindenki más elől is kiesnek aki mögötte volt? Na mindegy,amit mondani akarok, hogy nekem az tetszik benne a legjobban, hogy 2szeres világbajnok lett egy nem olyan kirívóan jó autóval mint amivel Vettel,és igazából ellenfele is volt...Nevezetesen MSC , aki szerintem minden idők legjobbja.És a tény, amit be kell hogy ismerjen bármelyik Alonso ellenes is, hogy simán lehetne akár 6-szoros világbajnok is a mostanival együtt,emlékezzünk csak vissza a 2007-es VB-re amit Kimi nyert,mekkora mákkal a végén...Persze elismerem őt is,csak meg kell nézni amit idén művel a lotussal.Aztán 2008-ban Hamiltonnal csapott össze,ahol szintén a végkimenetel szempontjából nem volt szerencsés de marhára nem...2010(???)-ben Petrov mögé ragadva az utolsó versenyen 1 mocskos pont hiányzott neki,nem is tudom hány körön keresztül feltartotta az a kis senki aki csak apuci olajfúrói miatt kertül be,vezetni azt doszt nem tud...Ekkor vezették be a DRS-t,mert nem múlhatott volna egy VB cím azon hogy nem lehet előzni sokkal lassabb autót mert olyan jól tartja fel mindíg...Aztán itt az idei év,ahol sorozatban harmadszor raknak össze sokkal jobb autot a bikások mint bárki más , és ezek alapján Webber vagy Vettel lenne az egyértelmű esélyes , mégis itt van/volt Fernando... Mindketten kétszer estek ki idén, azzal a különbséggel hogy míg Vettelnek az autó nem bírta , Alonsonak segítettek félreállni . Sad but True- mint a Metallica szám.
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.11.19. 17:51:02

ozsimiki írta:Én sem vagyok nyugodt, főleg ismerve Alonso szériáját...

mert Ő maga,és az összes fanja is nagyon-nagyon örülhet,hogy az utóbbi két futamból ilyen jól jött ki,hogy nem növelte Vettel az előnyét...ennél jobban nem jöhetett volna ki már megint a spanyolnak a lépés. Ezt kár tagadni. Előző futamon ha nincs Vettel büntetése, nő a különbség. Most meg minimálisat vesztett csak, úgy, hogy köze nem lett volna a bikák és mekik tempójához, csak egyik megállt, másik meg végig a középmezőnyben küzdött a futam nagy részében az időmérős galiba miatt.

Az meg megint csak érdekes, hogy nem olyan nagy idő elteltével már a 2.futam, ahol Massa jobb pozícióban végezne mint Ő. Persze ettől még rommá verte az idén, csak amikor a VB-ért küzd,és az egekig van magasztalva, nem árt azt is észrevenni,hogy az évek óta tré Massa, elverte volna ebben az időszakban 2szer.
Ezzel most először talán egyet tudok érteni teljesen veled. Okés, az apróságokon, hogy kinek mi a szerencse nem értünk egyet, de globálisan igen.
Nagyon mérges is voltam a hétvégén Alo-ra, mert most kellene igazán odatennie magát, erre még Massa is elveri. Okés, lehet rossz napja valakinek, Messi is játszott már rosszul, de azért éles szituban ez nagyon gyenge volt, amit a hétvégén produkált. Egyedül a rajtja volt zseni, a többi nem nagyon méltó szavakra.

Azért sajnálom nagyon Fernandot, mert élete egyik legjobb évét futja, küzd, harcol, mindent megtesz, és olyanon megy el a dolog, hogy a Ferrari képtelen tartani a fejlesztési tempót. Nem kellene akkora előny Alonak, mint amekkorát az RB jelent Vettelnek, elég lenne, ha csak kb szinten lennének az RB-vel, Alo akkor már erőből megoldaná. Ebben még akkor is 1000%-ig biztos vagyok, hogy Vettel 3x vb lesz, és nyilván nem teljesen érdemtelenül.
MatyiG
Adminisztrátor

2012.11.19. 17:13:09

5 centi esőt mondanak, az már döfi. :D
StickyFingaz
Capitá del Barça

2012.11.19. 16:26:15

Mivel Brazília nem Tilke pálya,ezért bizakodom egy Alonso győzelemben és egy Vettel nullázásban. :twisted:
adam_1519
Jugador del Barça

2012.11.19. 16:16:07

ozsimiki írta: Az meg megint csak érdekes, hogy nem olyan nagy idő elteltével már a 2.futam, ahol Massa jobb pozícióban végezne mint Ő. Persze ettől még rommá verte az idén, csak amikor a VB-ért küzd,és az egekig van magasztalva, nem árt azt is észrevenni,hogy az évek óta tré Massa, elverte volna ebben az időszakban 2szer.
Nem nagyon szoktam írni, inkább csak olvasni, de ez már tényleg nagyon komoly amilyen ellenszenvvel tudsz írni Alonsoról. Most is jött itt ezzel, hogy Massa elverte volna kétszer( ez tény és igaz). Szeretem Massát is de azt elkell ismerni, hogy aki az elmúlt 3 évbe kihozta a maximumot a kocsijából az Alonso. És igenis kihozta maximumot a mostani versenyen és az egész évbe, mert ezt senki sem gondolta év elején, hogy az utolsó futamon lesz esélye a vb címre és lám van. Jó európába jó volt a Ferrari, Olaszország után elfogytak. Vettel meg idén csak egyszer tudott futamot nyerni amikor nem a legjobb kocsi ment alatta..Ha akkora csoda lenne sikerült volna többször is.De valahogy mezőnybe akkor nem ment. Fernandonak sikerült.

Brazíliára kíváncsi leszek 90% esélyt adnak az esőre a futam alatt. Akkor lesz ám ott kavarodás. Bízni kell az utolsó kanyarig, bármi megtörténhet.

Tehát igaz, amit írtam, ennyi a lényeg. Azt meg nem írtam,hogy Alonso nem volt sokkal jobb az elmúlt 3 évben, mert az volt, egyértelmű. Csak azért fura,hogy amikor nagyon fontos, a semmilyen formát futó Massa kétszer is előtte végzett volna. Ozsi
REMY
Madridista

2012.11.19. 15:53:28

S.Agüero írta: Egyébként van egy jó hírem!
Esőt mondanak a hétvégi futamra! :lol:
13 pont... Szerintem nem lesz meg, csoda kellene hozzá, de bízok benne.
Remélem dráma lesz. :)
eső = dráma :D nagyon remélem, hogy eső lesz. Interlagosban katasztrófa lenne egy eső :D és pont ez kell az esetleges sikerhez

az élet 3x elvette már az örömömet az utolsó futamon. (Schumi 2006, Massa 2008, Alonso 2010) Most fordulnia kell a kockának és meg kell szakadnia ennek a szériának.

Alonso nyerni fog és 3x-os VB győztes lesz a héten. 8)
MatyiG
Adminisztrátor

2012.11.19. 15:36:36

Ja, meg ha előző futamon nincs 2 SC+stb...

így is nagyobb volt a pech Vettel részéről, hisz csökkent az előnye, ha nincs időmérős cucc,akkor nő. de már kitárgyaltuk. Ozsi

Egyébként van egy jó hírem!
Esőt mondanak a hétvégi futamra! :lol:
13 pont... Szerintem nem lesz meg, csoda kellene hozzá, de bízok benne.
Remélem dráma lesz. :)
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.11.19. 13:36:12

Én sem vagyok nyugodt, főleg ismerve Alonso szériáját...

mert Ő maga,és az összes fanja is nagyon-nagyon örülhet,hogy az utóbbi két futamból ilyen jól jött ki,hogy nem növelte Vettel az előnyét...ennél jobban nem jöhetett volna ki már megint a spanyolnak a lépés. Ezt kár tagadni. Előző futamon ha nincs Vettel büntetése, nő a különbség. Most meg minimálisat vesztett csak, úgy, hogy köze nem lett volna a bikák és mekik tempójához, csak egyik megállt, másik meg végig a középmezőnyben küzdött a futam nagy részében az időmérős galiba miatt.

Az meg megint csak érdekes, hogy nem olyan nagy idő elteltével már a 2.futam, ahol Massa jobb pozícióban végezne mint Ő. Persze ettől még rommá verte az idén, csak amikor a VB-ért küzd,és az egekig van magasztalva, nem árt azt is észrevenni,hogy az évek óta tré Massa, elverte volna ebben az időszakban 2szer.

remélem nem a generátor dönti el a VB-t, és Vettel hoz egy magabiztos dobogót Brazíliában.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.11.19. 13:23:02

Tocy írta:Az, hogy 13 vagy 20 pont az előny, az csak akkor fog számítani szerintem, ha megáll a Red Bull. Nem úgy néz ki, hogy Alonso önerőből meg tudná verni Vettelt, pláne nem nyerni úgy, hogy Vettel a dobogóra sem ér fel. Mindenképp nagy dolgoknak kell összefüggően történni azért, hogy a spanyol legyen a befutó a végén. Persze az idei évet figyelve, ez nem is lenne olyan nagy meglepetés...
Szerintem sokat számíthat, ha megnézzük az előző éveket, láthatjuk, hogy volt, ahol egyetlen pont döntött. Lélektanilag is sokat számít, így Alonso még hihet a győzelemben, és Vettellen is nagyobb a nyomás. Így nem is kell mindenképpen nyernie Alonsonak, elég lehet 2. vagy 3. hely, ha Vettellel történik vmi. 20 pontnál pedig még lehet a kiesés is belefért volna, ha mondjuk Hamilton v. Webber nyeri a futamot. Azért 5 pontot Vettel egy biztonsági autózással könnyen szerezhetett volna, így figyelnie kell, hogy ne végezzen túl hátul. Persze még így is jó Vettel helyzete, főleg, ha megnézzük, hogy az időmérőkön hogy teljesítenek. Mert ha Vettel megint az első helyek vmelyikét tudja majd megszerezni, Alonso pedig ismét 3-4. sorból, vagy még hátrébb rajtolhat majd, akkor onnan már egy kisebb csoda kell majd a spanyolnak. Mondjuk az idén már megvolt neki párszor, úgy látszik az égiek mostanában kedvelik a spanyolokat.
Tocy
Director del Fútbol

2012.11.19. 11:26:14

Az, hogy 13 vagy 20 pont az előny, az csak akkor fog számítani szerintem, ha megáll a Red Bull. Nem úgy néz ki, hogy Alonso önerőből meg tudná verni Vettelt, pláne nem nyerni úgy, hogy Vettel a dobogóra sem ér fel. Mindenképp nagy dolgoknak kell összefüggően történni azért, hogy a spanyol legyen a befutó a végén. Persze az idei évet figyelve, ez nem is lenne olyan nagy meglepetés...
barca99
Llegenda del Barça

2012.11.19. 11:18:33

piton írta:Amúgy grat Hamiltonnak is, kijárt neki is egy győzelem, persze jobban örültem volna ha ezt mondjuk Brazíliában szerzi, és most Vettel 20 pont előnnyel mehetne oda. Nyugisabb lenne a verseny, így aztán megint lehet izgulni.
Legalább megmarad a koncentráció, és a 13 pont is elég nagy előny. Az utóbbi évekből kiindulva itt jól megy a RB, elégnek kell lennie, ha semmi váratlan nem jön közbe.
piton
Capitá del Barça

2012.11.19. 10:20:57

Amúgy grat Hamiltonnak is, kijárt neki is egy győzelem, persze jobban örültem volna ha ezt mondjuk Brazíliában szerzi, és most Vettel 20 pont előnnyel mehetne oda. Nyugisabb lenne a verseny, így aztán megint lehet izgulni.

Massa is visszatalált a régi formájához, Alonsot még a rajthelyes büntetéssel együtt is megelőzhette volna, hát még, ha nincs ez. De hát neki ez a sajnálatos dolga, remélem azért jövőre több pontot vesz el Alonsotól, mert míg a többieknél van csapaton belüli harc, a Ferrarinál nincs.
http://www.f1hirek.hu/f1/komment/201211 ... mnt_page=1

Látva a Ferrari tegnapi teljesítményét, megint csak azt kell mondjam, hogy nem olyan gyenge az a kocsi, mint amennyire le van sajnálva.(Lásd pl. a gyors köröket.) Ha vki ebből az autóból 150%-ot tudna kihozni, futamgyőzelmeket szerezhetne.
Kép
Hattrick: Ádáz Pitonok
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.11.19. 01:10:49

Mindig vicces olvasni, ami itt megy :D
Én annak örülök, hogy a nagy ki a szerencsésebb ki a jobb dologban, Lewis megint sunyiban odatette magát :P
S konkrétan Vettel meg Alonso meg a többiek is nézhetik a hátát :D
Kár nagyon ezért az évért, több volt idén Lewisban csak nem mindig sültek jól el a dolgok, de ez szerintem erőt fog neki adni, legalábbis remélem.
Kép
Kép
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.11.18. 23:12:37

ozsimiki írta:Hát azt meg te tudod,hogy egy ilyen teljesen sablonos futam után, amit letolt a spanyol, akkor jössz elő,hogy milyen parádés is ő. :)

Támadnia nem kellett, védekeznie nem kellett valós pozícióért. (rajtot említettem).
Még mindig nem erről a futamról beszélek konkrétan.
hanem hangsúlyozom,az egész szezonban mutatott magatartása példás szerintem. Tudjuk milyen volt,ehhez képest,most full csendben tűrte,hogy a ferrari alig fejlesztett év közben.
Szóval még egyszer mondom,az egész évben mutatott hozzáállásáról beszélek,és azt,hogy kihozza az autóból,és magából a maxot.

(ez attól független,hogy más is,mint ma Hamilton,vagy az utóbbi futamokon Vettel,de mivel én Alot szeretem,ezért őt emelem ki)
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
miihii
KHAL

2012.11.18. 23:10:04

Azért az sem teljesen igaz, h korábban még nem került olyan közel Hami Vettelhez, mert előtte nem sokkal is már nézelődött egy féktávon. Meg am is végig 0.3-0.8 között hullámzott a különbség, uh azért rajta volt időnként alaposan.
De az sem volt gyenge, ahogy kapásból el is nyúlt, mint a rágógumi. Seperc alatt 1.3 előnyre is szert tett az angol 8)

Másrészt ezek a kommentátorok... Én is folyamatosan fél szemmel a különbséget néztem és annyiszor félrebeszéltek, h hihetetlen. Volt, h 0.7 volt az egyik szektornál Vettel előnye, aztán mondják utána, h na, most egy kicsit ellépni látszik a német. Közben változik a kiírás -> 0.45 :D
Hami elöl, 1.3 a fór. Ezek meg nyomják, h Vettel szenzációs körön van, most alaposan hoz Hamiltonon. A kiírás: 1.6 :D
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.11.18. 23:05:25

Hát azt meg te tudod,hogy egy ilyen teljesen sablonos futam után, amit letolt a spanyol, akkor jössz elő,hogy milyen parádés is ő. :)

Támadnia nem kellett, védekeznie nem kellett valós pozícióért. (rajtot említettem).

Azt meg mindenkitől el lehet várni,hogy menjen becsülettel, ha már megadatott neki az,hogy ezzel a géppel még van esélye egyáltalán VB-nek lenni. Ha ez érdem, akkor azért respekt tőlem is neki. (már az, hogy megy becsülettel)
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.11.18. 22:50:20

ozsimiki írta: Csaba!
ez a kettős mérce megint
"Alonso parádés,nincsenek szavak amit autózik,ilyen körülmények között."

Nem írtam a mai futamról olyat,hogy most aztán hihetetlent ment. Engem az egész éves melója nyűgöz le,hogy egy lassabb versenytempójú autóval (ezt kár tagadni...) még mindig versenyben van, nem vesztette el a hitét,megy,csinálja becsülettel.

Most nem tudtál belekötni semmibe,mert nem bántottam egy szóval sem a kis németet,erre betolsz egy ilyet.
De ok,te tudod.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Sanama
Llegenda del Barça

2012.11.18. 22:39:46

Nem Hamiltonnak szólt, hanem a HRT-nek, aki pont annyira tartotta fel,hogy Hamilton megérkezett annyira, mint addig sosem. Meg is lett az eredménye egyből.
Ki beszélt arról, hogy Hamilton?!?! :D

leírtam,hogy az adott helyzetben, miért is lehetett dühös, ha szerinted ez nem magyarázat, akkor jó. Ozsi
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.11.18. 22:39:11

Sanama írta:Vettelt megelőzik, már dünnyög :D :D :D zseniális
Nem Hamiltonnak szólt, hanem a HRT-nek, aki pont annyira tartotta fel,hogy Hamilton megérkezett annyira, mint addig sosem. Meg is lett az eredménye egyből.
Persze még ettől lehet a későbbiekben, ugyanúgy elmegy Hami, mert elég lüktető volt kettejük között,h épp ki a gyorsabb. De az a "rinyálás" annak szólt, amit írtam.

Futamt előtt kb pont erre számítottam, nem is baj, hogy nem nyert, Webber kieséséért kár (megintcsak), amúgy elégedett lettem volna vmi ilyesmivel, nem kell rizikózni.

Csaba!

ez a kettős mérce megint :D Alonso ma óriásit ment? rajtolt a tisztább oldalról, +3 hely. 4.helyen megy, kiesik Webber, 3. hely. Ott is marad. Mi extrát csinált ma a spanyol? De komolyan? Bezzeg az előző futamon Vettel szinte semmit se csinált ugye, amikor a boxból 3.lett. (nem írom,hogy 200%ot hozott, mert jól jöttek az SC-k, meg pár ütközés is ott is) Csak megint ez a bődületes kettős mérce.

De most halál komolyan, mi bődületeset csinált ma Alonso? Rajtja is volt már ennél jóval keményebb meló. Ami a pozíciónyeréseket illeti.

Semmilyen extrát nem láttam, ahogy Vettel és Hamilton is "csak" kiautózta amit lehetett.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ozsimiki 2012.11.18. 22:41:47-kor.
Kép
ab1daL
Director del Fútbol

2012.11.18. 22:32:44

Még meg említeném Massát, akinek az utóbbi időben mutatott formája jól jöhet a Ferrarinak (Alonak) Brazíliában. Ma is remekül versenyzett, jövőre az első futamtól kezdve így kéne..!
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Válasz küldése