USA Sports - NBA, NHL, NFL és társaik

Minden ami nem foci, de sport

Melyik a kedvenc amerikai sportod (max. kettő választási lehetőség)?

NFL
31
42%
NHL
10
14%
NBA
30
41%
MLB
3
4%

Szavazatok száma: 74
PCsabi
aka Game90

2012.08.09. 23:56:53

Bob_Marley írta: Orlando and the L.A. Lakers are engaged in 4-way talks with Denver and Philadelphia on a Dwight Howard blockbuster, league sources tell Y!

Miről is van szó:
Lakers kapja:All Harrington, Dwight Howard
Sixers kapja:Andrew Bynum
Pau Gasol és Arron Afllalo meg menne Orlandoba :D
Denver meg kapná Igoudala-t :)

Szerintem:
1. LAL: bármennyire is jó játékosnak tartom Howard-ot, azért Bynum és Gasol > DH és Harrington. Howard takarítana a palánk alatt, végre lenne egy pass-first PG is mellette, de a PF poszt kabaré lenne Jamison-nal és Harrington-nal. De azért nem szívesen nézném meg, hogy mire menne DH, Kobe és Nash együtt :D
2. 76ers: Philly fanok szíve fájna Igoudala-ért, de egy egészséges Bynum brutális lenne ebben a csapatban, Bob, te már amúgy is írtad, hogy eltudnád képzelni itt :) Bár gondolom csak akkor csinálnák a cserét, ha Bynum hosszabbítana náluk.
3. Nuggets: nálam ők lennének a csere legnagyobb nyertesei.
4. Magic: ok, hogy korrekt ellenértéket kapnának, de kb. ilyen színtelen-szagtalan középcsapat lennének, mint a Hawks jó néhány évig.

Bár az érdekelne, hogy milyen pickeket dobnának be a csapatok :)

Power Rankings:
KATT
High jumps of the summer: Brooklyn (+14), Minnesota (+12), Golden State (+9), Free falls of the summer: Houston (-11), Phoenix (-11), Chicago(-9).

T-Mac kapjon szerződést, a többi nem érdekel :D
The best of who's left in free-agency? This is where it stands: Andray Blatche, Matt Barnes, Kenyon Martin, Carlos Delfino, Josh Childress, Derek Fisher, Chris Andersen, Darko Milicic, Mickael Pietrus, Leandro Barbosa, Josh Howard, Anthony Tolliver, Jodie Meeks, Maurice Evans, Anthony Parker, Ryan Gomes, Tracy McGrady.
Bob_Marley írta:Haldoklik a topik
Hátha sikerül feldobni a topikot, a helyes megfejtő akár nyomathatja az újabb feladványt :)

27 éves, a 2000-es évek elején draftolták, idáig 4 csapatban játszott, a pályafutása során 2x volt dupla-duplás átlaga, mindkettő az utóbbi 2 szezonban, volt neki egy felesége, de azóta már elváltak. Ki ő?
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.08.09. 21:28:04

Haldoklik a topik, persze Olimpia meg minden, de érdekes kis dolog van készülőben, napi Howard :D

Orlando and the L.A. Lakers are engaged in 4-way talks with Denver and Philadelphia on a Dwight Howard blockbuster, league sources tell Y!

Miről is van szó:
Lakers kapja:All Harrington, Dwight Howard
Sixers kapja:Andrew Bynum
Pau Gasol és Arron Afllalo meg menne Orlandoba :D

Még csak pletyka, de kicsit azért már erősebb mint a megszokott sima pletyik

Közben mis készülünk: http://www.slamonline.com/online/media/ ... ump-video/
Jó a hangulat szól a rapp, félmeztelenül ugrálgatunk :D
Kép
Kép
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.08.06. 16:16:54

Kép

Messinek soha nem volt gond az ízlésével. 8)
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
MessiFan
Llegenda del Barça

2012.08.02. 18:41:25

Én még így sem tudom annyira rózsaszínben látni a dolgokat, de nagyon örülök hogy Ainge végre egy jó padot hozott össze, és a drafton lecsúszott hozzánk egy nagyon ígéretes magas, szóval mire visszavonul KG addigra meglehet a helyettese, de ez még a jövő zenéje.
A lényeg, hogy a keret minden pontja megerősödött, -bár jó lett volna ha Stiemsma marad- de lényegtelen.
Én az alapszakaszban 25-30 perceket adnék KG-nek és PP-nek, Rondo pedig mivel már lassan vezérévé válik a csapatnak így szerintem ő játszik majd a legtöbbet meccsenként a csapatból, mivel nincs olyan cseréje aki tudna irányítani, max PP veszi át a stafétát.
Én a Miamit várom az első helyen, mögöttük akár mi is lehetnénk, de nem hinném hogy erre hajtanánk, hanem hogy legyen meg a csoportelső és ne sérüljön meg nagyon senki a PO-ig.
Én is valahogy így képzeltem el az első 6 helyet ahogy te, 7-8. helyre odatenném még a Sixerst és a Bobcats.. akarom mondani Hawksot :D
Szóval konkrétan semmi változást nem várok a Netsen kívül keleten.
Nyugaton pedig ezeket a csapatokat: Spurs, OKC, Clippers, Lakers, Dallas, Minny, ?, ? :lol:
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.08.02. 13:12:47

Egészséges Allen jobb mint egy egészséges Terry ez nem kérdés :D Úgy értettem, hogy Allen távozásával, Terry tudja pótolni a kiesdő "tripla űrt" mégiscsak egy All Time top5ös triplavető.

Lee percei szerintem matchup függők, egy Miami ellen nyilván okosabb őt játszatni, mint az öregebb és jóval gyengébb védő Terryt.Általánosságban nem hiszem, hogy 20 percnél többet kapna Lee.

Azt nem írtam, de szerintem is Lee lesz a kezdő, amíg nincs Bradley :D

Miami elleni védekezéshez, én sem úgy képzelem 40 ponton tartjuk őket, amiből James dob 4et, Wade meg 6ot (maradék 30 Joel Anthony :P :D) de Bradley személyében top 3 1on1 védőnk van, s Lee+Green személyében kiemelkedő védőink vannak.Azért óriási fejlődés, a sérült Pietrus és megzuhant Danielshez képest.Wade ha egészséges volt, akkor sem ízlett neki Bradley, Jamesre ember nincs a Földön aki megfogja, de legalább olyanok vannak, akik hatékonyan tudják lassítani.És úgy gondolom pont amiatt, hogy nagyon mély és változatos a keretünk, kitudunk alakítani olyan ritmusváltásokat (amikkel eddig a Miami gyilkolt ellenünk, ez volt a legrosszabb általában, hogy tőlünk gyakorlatilag tökéletes 48 percek kellettek, mert egy kis fáradtság 1 kis fault gond és James 2 perc alatt vagy Wade dobott 10 pontot, s elment a hajó adott meccsen....) amivel "sakkban" lehet tartani még a Heatet is.És ha kell egy gyors talpú ötössel becsapdázni Jamest, vagy legalább elterelni kevésbé jó dobóhelyzetekhez, kialakítva egy jó kis zónát, vagy ha kell belemenni egy brusztolósabb meccsbe, amiket idén is hoztunk PP-vel-KG-vel Terryvel stb.

Miami is jócskán erősödött, s mint írtam is egy hangyányit erősebbek, lehet csak a zöld-fehér szemüveg :D mondatja, de olyan lehetőségeket látok a gárdában, ami elég régóta nem volt.És még egyszer kihangsúlyozom a hullámzás váltakozásra, ami nagyon kell a PO-ban és meg kell ragadni a momentumokat, s ezzel volt mostanában a legnagyobb gondunk, hogy mindenki ellen partiban voltunk de a keret mélysége nem volt elegendő a "tökéletes meccshez". És mindig volt olyan negyed, félidő, amikor a totális összeomlást produkáltunk.A játékosok mindent megtettek, de ennyi volt benne.Nem lehet elvárni egy mér féllábú Pietrustól, hogy végig fusson Jamesékkel, vagy Stiemsmát is imádom szeretem, de Sullinger óriási fejlődés hozzá képest.Daniels-Green szintén nem egy kategória.És most úgy érzem annyi lehetőség, annyi variáció van a csapatban, hogy pl egy Heat ellen nem a "túlélés" adott meccsen, ami elvárható, mert annyira sokrétű, ráadásul fiatal, s olyan helyeken megerősített a csapatunk ahol nagyon kellett, s ezzel bőven neki lehet vágni mindenki ellen, s Doc a liga talán legjobban "meccselő" edzője.S még egyszer mondom taktikailag nagyon széles a repertoár, s ez a PO-ban nagyon kell.

PO-ban Garnett-PP minimum 35 perc lesz, alapszakaszban val. sőt biztos, hogy Sullinger többször pályára kerül, de PO-ban maximum 10 perc szerintem amit adnak neki.

S tényleg nem jinxelésből, de még ha papíron talán kiemelkedik a Miami-Celtics duó, kőpkemény lesz, s alapszakaszban szinte biztos vagyok, hogy nem ez a két csapat lesz az első két kiemelt.
Úgy gondolom Nyugat erősebb, de Keleten több a nagyon jó csapat és nagyjából 1 szin.A Miami-Boston-NY-Brooklyn 4es kiemelkedik és ott a Pacers-Bulls is pokoli lesz ott a PO :D

Azt jelzem, lehet most rózsaszínben látom a világot :D De most nagyon bizakodó vagyok, nagy lehetőségeket, széles taktikai dolgokat látok ebben a csapatban.Védekezéssel nem lesz gond, amíg KG él addig soha nem lesz gond :D És előre meg annyi puskánk van, hogy hihetetlen.S nem tudom elégszer hangsúlyozni a mostanában jellemző összeomlásokat, letudjuk redukálni, nem kell attól rettegni, hogy úristen KG ül csak ússzuk meg -15 pont alatt az ellenfél futását....:D És mondom még egyszer körülöttünk is mindenki erősödött, de saját magunkból indulok ki, s mi játékban nagyot léphetünk előre, amit majd meglátunk mire lesz elég a többiek ellen.
Kép
Kép
Kép
MessiFan
Llegenda del Barça

2012.08.02. 11:34:19

Bob_Marley írta: Rondo 40
Bradley 30
PP 35
Bass 25
KG 35
Terry 25
Green 30
Lee 10
Wilcox+Sullinger 10
Szerintem PP-től és Garnettől el lehet venni 5-5 percet, és oda lehet adni Lee-nek és Sullingernek.
Bradley sorsa meg még nagyon kilátástalan, nem lehet tudni hogy hogyan sikerül a visszatérése. Persze ideje az lesz, de egyenlőre vagy Terry-nek vagy Lee-nek kell kezdenie majd. Én utóbbira szavazok.
Vagy ha a másik 1241245125 sorban már írtad akkor sorry.
Tocy
Director del Fútbol

2012.08.02. 09:15:17

Hm, kösz a választ, bár annyit nem értek, miért csak 10 percet írtál Leenek, és sokkal jobban tartok tőle Miami-fanként, mint Terrytől, aki csak dobál-dobál, ha jó napja van oké, ha nem akkor bukta. Illetve az azért erős, hogy dob úgy kintről, mint Ray :D Ha Allen bokáját rendbe lehet tenni, akkor azért ő veszélyesebb játékos, jobb védő, és főleg sokkal okosabb. Az meg, hogy 2-3-asban jók a védőitek...oké, de idén ki tudta megfogni pl Jamest? Szerintem Sefoloshánál jobban ember nem tud rajta védekezni, és mégis borzasztó hatékony volt. Ha Wade egészséges, akkor őt is foghatja bármilyen Bradley, vagy Lee...ha meg small ball van ( sok lesz sztem ), akkor James ugye 4es, Bass vag Wilcox nem tud vele mit kezdeni, esetleg Green-t lehet rárakni, akkor Wade-re ugye Lee v Bradley, de marad még kettő a Battier-Chalmers-Allen-Miller négyesből, akiknek elég 1 mp csúszás és trííí...plusz ugye Bosh vs KG is Garnett erőállapotától függ, bízom benne nem lesz még egy ilyen szezonja :D

Fordítva meg Bradley-ra ott van Chalmers, Rondora Wade, ha jön Lee v Terry, akk rájuk ugyanúgy, vagy ott van Battier rájuk is, de meg tudja fogni Pierce-t, akire még van egy James-ünk is...na mindegy, csak érdekelt egy bostoni vélemény, mert szerintem Keletről ez a két csapat ki fog emelkedni :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.08.02. 08:00:55

Greenel formalitási dolgok vannak hátra, kiakarják hozni, hogy a legjobb legyen az új CBA szerint a szerződése, illetve a biztosítási rész nem tiszta, de Green is nyilatkozta elsődleges a Celtics és köszöni a csapatnak hogy mellette voltak egész évben.Szóval nem kell aggódni (vagy az ellendrukkereknek örülni :D )kelta lesz jövőre is Jeff Green :D És lassan meg lesz hivatalosan is a 4évre szóló 36 millió dolláros szerződése.

http://www.csnne.com/basketball-boston- ... edID=10946
Érdekes kis cikk :D

Egy másik cikkből, de összegezve:
Essentially what Doc says is Ray left for a few reasons.

1. He was upset that Rondo had the ball so much and his role in the offense.
2. He was upset that he was a sixth man.
3. He was upset that he was constantly talked about in trades.
4. He and Rondo had "developed a deep disdain for each other".
5. He was upset with how he was compensated.

Az egész sztori, amit lehetett tudni, hogy Allennek nem tetszett, hogy Rondo került a középpontba, ő pedig szép fokozatosan "eltűnt", Doc viszont az egész szituációt magára vállalja, miután mint mondta is a csapat szempontjából a legjobb döntés az volt, hogy Rondo szabadabb kezet kapott, s többet birtokolhatta a labdát, ami így áldozatokkal járt, s Allen volt a szenvedő fél.Amiből kialakult egy Rondo-Allen ellentét, s Ray Allen nem érezte annyira megbecsültnek már magát Bostonban, s ezért ment el.

Én nem tudom megmondani melyik erősebb :D
Először is Bradley nincsen jó sokáig (elvileg December), ezért is volt fontos Terryn kívül egy jó 2es megszerzése.
Magunkról tudok nyilatkozni :D Hosszú ez a rotáció, Docnak mindig ez az óhaja, ami valahogy mindig meghiúsul általában sérülések miatt, remélhetőleg idén nem lesz annyi gond, úgy érzem ez a roster "Miami ellenes" csapat.2es 3as poszton nagyon erősek vagyunk, s ami fontos jó perimeter védők Bradley, Lee és Green is.Úgy érzem most lesz a legérdekesebb ha összejön a Miami-Celtics csata bárhol a PO-ban, mert eddig úgy próbáltunk okoskodni, ahol a Miami gyengébb oda erősítünk (legalábbis amikor volt 6 centerünk ez volt az alap gondolat :D) most viszont mi is ott vagyunk a legmélyebbek, legerősebbek, ahol a Miami is, 2-3as poszton.És láthattuk a Rondo-KG páros komoly fejtörést jelentett nekik, ebből kiindulva, s a 2-3 poszt megerősítését látva, most elkaphatjuk a Heatet :D

Mint már egyszer írtam szerintem az alapszakasz a "tanulás" összeszokás és a pihentetés időszaka lesz, nekünk be kell csúszni 3-4 helyen ehhez meg van a kellő mélység, de inkább veszítsük el a szoros meccseket, ha közben KG-k akár csak 2 percet pluszban tudnak pihenni.Nagyon fontos Garnett milyen erőben lesz, nagyon nehéz lesz fent tartani a tavaly PO formát, de érzésem szerint egy 15 pont 7-8 pattanó tuti van benne.És ott van Sullinger is, aki számomra nagyon pozitív meglepetés, nagyon jó pattanózó, már perimeteren tud védekezni, támadásban széles a repertoárja, nyilván rookie, nagy terhet nem raknak a vállára, de egy Stiemsma féle pár perces hasznos játékot abszolút tud hozni, sőt.

A legnagyobb erősségünk, hogy ha Doc jól skkozik ebben a csapatban óriási lehetőségek vannak érzésem szerint, mert mindenki ellen összetudunk hozni egy olyan ötöst, ami az ellenfélnek "fájhat"(POról beszélek).Itt arra gondolok, ha kemény védekezés kell Rondo-Bradley-Lee-Green-KG Gyors jó 1on1 védők, KG jó besegítő, jó labdalopók, kemény D-t összetudunk hozni, ami nagyon mozgékony, ráadásul ebből Lee-Green-Bradley mind-mind hamar feltud érni a túloldalra lerohanáshoz is.Feltudunk hozni egy öregebb "megfontoltabb" ötöst Rondo-Terry-PP-Bass-KG, itt inkább tömeggel tudunk az ellenfél felé kerekedni, illetve sok kiharcolt faulttal, meg szabálytalanságokkal tudjuk lassítani a játékot ha éppen az kell.Feltudunk rakni ezekből kevert 5ösöket Rondo-Lee-PP-Green-KG meg még ezer variáció, s így hogy vannak fiatalok, futók tudunk emelni a játéksebességen is.Védekezésünk nagyon rendben lesz (eddig se volt rossz :D ) ha összeáll a kirakó, s végre mi is tudunk majd könnyű kosarakat szerezni, mert pár éve ez a legnagyobb gondunk, hogy a meccseket amiket elveszítünk 2 statisztikai rublika egyikében szoktuk elbukni.Egyik a fastbreak points (lerohanás) másik a second chance points (támadópattanók utáni második esélyből elért pontok).De mind sebességben, mind pattanózásban nagyot léptünk előre, mert ne felejtsük egy egészséges Green is jó pattanózó, Sullinger kiváló pattanózó, Wilcox nagyon lelkes csak remélhetőleg ő se lesz annyit sérült, s ott van Melo is, aki védekezésben meg pattanózásban kiemelkedő szintén.

Szóval tényleg ezért is volt remek az offseason, mert igaz elvesztettük Allent, de hoztunk egy vele egyszintű kinti dobót, illetve Lee is remek 3pontos dobó, de hát ugye klasszisokkal jobb védő mint Allen (aki nem volt egy rossz védő sohasem sőt, csak hát sokat lassult) és pattanózásban is erősödünk a régi-új arcokkal és a rookiekkal.És Rondonak is több helye lesz, miután gyors emberek vannak a perimeteren támadásban is. s megtudjuk mozgatni még jobban a védelmet, több betörésünk lesz.

Amúgy nálam a rotáció ha mindenki hadra fogható:
Rondo 40
Bradley 30
PP 35
Bass 25
KG 35
Terry 25
Green 30
Lee 10
Wilcox+Sullinger 10

Nagyjából így képzelem el a csapatot, de ez abszolút matchup függő, s pl Bradley simán felkúszhat 35 percek fölé, Terry kárára, Illetve ott van Dooling is a képben.Meglátjuk Docnak nagyon széles választéka van.És jól fogja ezt kezelni.

Alap kérdésre azért őszintén válaszolva, a Miami hangyányit erősebb :D Meg nyilván ők a regnáló bajnokok, így ők a legerősebb csapat, viszont nálunk most a keret is mély, fiatalok is vagyunk, s az Allen mutatvány még plusz olyan motivációt adott a csapatnak, ami szerintem áttudja lendíteni a társaságot a Miamin.2szer kiejtett minket a Heat ideje visszavágni :twisted: Előbb lesz KG 2szeres bajnok mint Ray Allen, ebben biztos vagyok :lol:

Lets Go CELTICS :P

Kép

Garnett interjú mix:
http://www.youtube.com/watch?v=TnwG74Tg ... ure=relmfu
Na ő se egyszerű eset :D
Kép
Kép
Kép
Tocy
Director del Fútbol

2012.08.01. 22:56:25

Elsősorban Celtics-fanokat kérdezném, mi van Green-nel? Aláírt már, minden oké vele? Gondolom ha még nem is, akkor később alá fog, de azért csak megy az idő :D

Amúgy a Rondo-Bradley-Pierce-Bass-Garnett-Terry-Lee-Green-Wilcox-Sullinger rotáció baromi hosszú, és vannak még emberek...

Mennyivel lehet jobb ennél a Chalmers-Wade-Battier-James-Bosh-Allen-Haslem-Miller-Lewis-Cole rotáció? Ami valszeg nem is így lesz, mert Joel biztos, hogy fog játszani, akár kezdőként is :D Nálunk nem is tudok egy 10 fős rotációt írni :D Bár úgyse lesz mindenki egészséges...

Mindkét csapat padja baromi hosszú, ez az alapszakaszban a nyugatiak fölé emelheti a Heatet és a Celticset is, de a PO-ban úgysem fog 10 ember játszani, legalábbis nem számottevően.
kanty
Llegenda del Barça

2012.07.31. 19:07:52

Tocy írta:23:15, nem annyira emberi az...
Elnéztem, így tényleg kicsit már necces, de szerintem belenézek azért.
Tocy
Director del Fútbol

2012.07.31. 19:02:23

23:15, nem annyira emberi az...
kanty
Llegenda del Barça

2012.07.31. 18:51:44

neobarca írta:
Mikor lesz a meccs? :oops: Hátha most nem maradok le róla... :(
22:15, ha jól emlékszem az M2 adja.
neobarca
Director del Fútbol

2012.07.31. 18:45:03

Bob_Marley írta:Miből lesz a cserebogár???
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 8544_n.jpg
Ekkor még aranyosak voltak :mrgreen:

Ma ahogy néztem Usa-Tunézia, íjjj lesz közte 40-50 :D
Chris hatttttalmas! És az a legszebb, hogy vállalja is! :lol:

Rondónak meg tiszta sorozatgyilkos feje van... Simán elmehetne filmekbe rosszfiúnak, genxternek... :D
kanty írta:Ma végre normális időpontban játszik a Team USA. Olimpián a kosarat a show miatt nézem, az izgalmaknak ott az NBA. Tehát minél jobban kenjék el a többiek száját.

Mikor lesz a meccs? :oops: Hátha most nem maradok le róla... :(
Barca Fanatics 1999-For Life!!!

"Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal" - /Oscar Wilde/
kanty
Llegenda del Barça

2012.07.31. 18:22:28

Bob_Marley írta:Miből lesz a cserebogár???

CP3-nak akkor is milyen genyó feje volt.
Bosh semmit se változott.

Ma végre normális időpontban játszik a Team USA. Olimpián a kosarat a show miatt nézem, az izgalmaknak ott az NBA. Tehát minél jobban kenjék el a többiek száját.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.07.31. 17:34:37

Miből lesz a cserebogár???

@Game:
Itt válaszolva, nyilván nem lehet pörögni minden meccsen ugyanúgy, de nem nagyon vonatkoztatok el attól, hogy kevés tudatosság van az USA játékában, így is vernek mindenkit mondjuk :D Egy spanyol, egy argentin egy orosz csapatot élvezetesebb nézni, mint a jenkiket.

Kis Rondo interjú mix:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... RU-Etj4Npc
Azok a szemüvegek őrjítőek :D
És amilyen kis flegma fejeket tud vágni, meg rázza a fejét :D
Ezért utálják az újságírók, normális válasza tényleg ritkán van, 1-2 szó az is mint ha harapófogóval húznák ki :D
Kép
Kép
Kép
PCsabi
aka Game90

2012.07.29. 15:52:35

USA - Franciaország:
http://www.thefirstrow.eu/watch/132792/ ... rance.html

Az 1. negyedben jól tartják magukat a franciák, a triplák egyik csapatnak sem mennek. Lehet, hogy már hamarabb levágatta a haját, de én csak most vettem észre, hogy KD kopasz lett :D

2. és a 3. negyed nagyon sima volt, KD 22 pont, LBJ 8 assist, 27-tel nyert a Team USA.
MessiFan írta:Muszáj lesz, mert Love akkor lelécel, meg amúgy is..
Kirilenko azért nem semmi erősítés lesz majd a csapatnak, ha Roy térdei kibírják akkor szerintem garantált a PO.
Roy nekem hatalmas kérdőjel, de ha 15-20 perceket tud játszani, akkor az már jó. Rubio-n is sok fog múlni, hogy mikor és milyen formában fog visszatérni, én szurkolok nekik, hogy meglegyen a PO, jövőre is felpattanok a Wolves bandwagon-ra :)
MessiFan írta: Majd meglátjuk. Keleten szerintem a Magicon kívül ugyan azok a csapatok lesznek ott a rájátszásban a Netsel együtt.
Bob_Marley írta: Amúgy tegnap egy cimborámmal arról beszélgettünk, hogy nagyon érdekes lehet "előreláthatólag" a PO.Mivel a Bulls val nem lesz annyira erős az alapszakaszban Rose nélkül, viszont a Po-ra meg lesz Rose, s a bikákat pl szerintem sokan elkerülnék az első körben, s felboríthatják az erősorrendet, de persze addig rengeteg idő van.
És asszem Deng-et is műtik az Olimpia után. Nem lesz könnyű helyzetben a Bulls, nem lepődnék meg, ha nem jutnának be a PO-ba vagy max. 8. helyen.

Amúgy Keleten most nagy tömörülést várok a Heat, Celtics, Nets, Knicks, Pacers ötös után, akár 7-8 csapat is egyenlő esélyekkel indulhat a maradék 3 helyre.
Bob_Marley írta:Én azon "akadtam" ki, hogy egy scout reportban mennyi minden benne van.Még olyanok is, hogy középiskolában adott játékosnak kik voltak a barátai, ők milyen eredményeket értek el, milyen jegyeik voltak, voltak-e balhéban stb.Meg számítógépes elemzés, hogy adott játékos centire pontoson hol vannak hotspotjai iszonyat durván részletesen minden van.
Amerika, ennyi :) Ha jól emlékszem, akkor nem egy játékosnál volt olyan, hogy csak azért csúszott pár helyet a drafton, mert egy kicsivel balhésabb/kezelhetetlenebb volt az átlagnál (mondjuk erre jó ellenpélda Iverson). Érdekes, Európában ilyenekre nem igazán figyelnek, simán viszik a Balotelli-féléket a nagycsapatok.

De egy scout azért nem kis pénzt kap, 100-500ezer dollár között keresnek. Top10 álom állásban nálam benne van ez a meló :D
Bob_Marley írta:Én ezt nem tudtam ide belinkelni, Forbidden szöveggel, meg nincs jogosultsága...Neked ezek szerint van :lol:
10ezer hsz felett már van protekció :mrgreen:
socio66

2012.07.28. 18:54:54

megvan közben a magic új edzője, nevezetesen jacque vaughn, azt írják róla, hogy fiatal, tapasztalatlan, de öt évig popovich-al dolgozott, ebből kettőt segédedzői státuszban, ami nem rossz ajánlólevél.
és akkor innentől felpörgethetnék a howard-ügyet is, már ha lesz egyáltalán valami, szerintem végül marad orlando-ban.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.07.28. 15:21:26

Game90 írta: MessiFan!
Szerintem a Nets messze lesz a 6-8. helytől, egyértelműen csak a Heat - Celtics kettőst látom jobbnak náluk :)
Egyetértek ezzel a kijelentéssel.Én még azt is megkockáztatom 2iknak befutnak, szerintem mi kelták nem fogjuk erőltetni az alapszakaszt, ahogy ezt megszokhattuk az utóbbi pár évben, s a 3-4 hely a cél.
Amúgy tegnap egy cimborámmal arról beszélgettünk, hogy nagyon érdekes lehet "előreláthatólag" a PO.Mivel a Bulls val nem lesz annyira erős az alapszakaszban Rose nélkül, viszont a Po-ra meg lesz Rose, s a bikákat pl szerintem sokan elkerülnék az első körben, s felboríthatják az erősorrendet, de persze addig rengeteg idő van.

Game90 írta: Jó lesz a Wolves is, PO-ba szerintem odaérhetnek:
Three-way Hornets, Suns and Wolves deal finally completed, clearing way for Minny to sign Andrei Kirilenko to 2-year, $20M deal.
Nyugaton meg megint óriási csatára számítok, gyakorlatilag ahogy tavaly is úgy idén várható, hogy 6 de akár 8 csapat is küzdhet a 4-8 helyekért.Dallas-Memphis-Houston talán-Phoenix talán-Jazz talán-Wolves esetleg Warriors stb, Nyugat nagyon szoros lesz megint.
Game90 írta:
VictorValdes19 írta: Kis érdekesség, hogy a világ egyik legjobb hokisa, Pavel Datsyuk 6/171(!!!)-esként lett draftolva! :shock:
Hogy lehet ennyire benézni? :)

Ez a scout munka nem lehet a legegyszerűbb meló, hatalmasat lehet bukni vagy nyerni 1-1 játékoson. De ahogy előbb említették, az sem mindegy, hogy milyen játékosok jönnek ki a drafton, 1/2-vel lehet húzni egy Durant-et vagy egy Thabeet-et is :lol:

Vagy ott van a másik példa is, Adam Morrison, aki az egyetemen hatalmas sztár volt, 1/3-ként el is vitte a Bobcats, de nem tudott "átszokni" az NBA-be, aztán 28 évesen a Besiktas-ban játszik. Bár legalább 2x NBA bajnok :D
Én azon "akadtam" ki, hogy egy scout reportban mennyi minden benne van.Még olyanok is, hogy középiskolában adott játékosnak kik voltak a barátai, ők milyen eredményeket értek el, milyen jegyeik voltak, voltak-e balhéban stb.Meg számítógépes elemzés, hogy adott játékos centire pontoson hol vannak hotspotjai iszonyat durván részletesen minden van.
Game90 írta: Davis és CP3 mindent visz :lol:
http://imagerz.com/QEAQWktvAwMAVA1MRAVR
Én ezt nem tudtam ide belinkelni, Forbidden szöveggel, meg nincs jogosultsága...Neked ezek szerint van :lol:
Kép
Kép
Kép
MessiFan
Llegenda del Barça

2012.07.28. 14:57:23

Game90 írta:MessiFan!
Szerintem a Nets messze lesz a 6-8. helytől, egyértelműen csak a Heat - Celtics kettőst látom jobbnak náluk :)
Majd meglátjuk. Keleten szerintem a Magicon kívül ugyan azok a csapatok lesznek ott a rájátszásban a Netsel együtt.
Jó lesz a Wolves is, PO-ba szerintem odaérhetnek:
Three-way Hornets, Suns and Wolves deal finally completed, clearing way for Minny to sign Andrei Kirilenko to 2-year, $20M deal.
Muszáj lesz, mert Love akkor lelécel, meg amúgy is..
Kirilenko azért nem semmi erősítés lesz majd a csapatnak, ha Roy térdei kibírják akkor szerintem garantált a PO.

Egyébként ha Roy helyett mondjuk Ridnour kezd akkor full fehér kezdőcsapata lesz a Minnynek, ami ritka mint a fehér holló :lol:
PCsabi
aka Game90

2012.07.27. 20:14:53

MessiFan!

Jó lesz a Wolves is, PO-ba szerintem odaérhetnek:
VictorValdes19 írta: Kis érdekesség, hogy a világ egyik legjobb hokisa, Pavel Datsyuk 6/171(!!!)-esként lett draftolva! :shock:
Hogy lehet ennyire benézni? :)

Ez a scout munka nem lehet a legegyszerűbb meló, hatalmasat lehet bukni vagy nyerni 1-1 játékoson. De ahogy előbb említették, az sem mindegy, hogy milyen játékosok jönnek ki a drafton, 1/2-vel lehet húzni egy Durant-et vagy egy Thabeet-et is :lol:

Vagy ott van a másik példa is, Adam Morrison, aki az egyetemen hatalmas sztár volt, 1/3-ként el is vitte a Bobcats, de nem tudott "átszokni" az NBA-be, aztán 28 évesen a Besiktas-ban játszik. Bár legalább 2x NBA bajnok :D

Davis és CP3 mindent visz :lol:
http://imagerz.com/QEAQWktvAwMAVA1MRAVR
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.07.27. 15:25:14

Persze a helyzet fényévekkel jobb, mint mondjuk MLB-nél, ahol ha jól tudom semmi sapka nincs, és kb a Red Sox meg a Yankees visz mindent. De cáfoljon meg valami MLB szakértő! :D
VictorValdes19
Az EuroBarca Utánpótlása

2012.07.27. 15:19:04

Eazzy írta:Ez összetett kérdés nagyon, kell a jó nagy mákfaktor is, de persze abban igazad van, hogy vannak eszetlen GM-ek bőven.
Nagyjából igen. :) De foteldrukkerként könnyen magyarázok, ha annyira egyszerű lenne, már a netes ligában, amiben benne vagyok, 3x kupa győztes lennék, nem pedig PO megvan, aztán megyünk 1-2 kört és vége :D
Bár az előző vezetőségnek köszönhetően még nem tudtam 1. körben húzni O:), de ez már off.
" Ha nem lennének zsebtolvajok, nulla lenne a nemi életem." - Woody Allen
PUNK'S NOT DEAD!
"Szinte minden bánatunk a másokkal ápolt kapcsolatainkból fakad." - Schopenhauer
"..hogy élünk, vagy elégünk, azt a hatalom mondja meg.."
VictorValdes19
Az EuroBarca Utánpótlása

2012.07.27. 15:13:02

Bob_Marley írta:Én nem Eazzy vagyok (szerencsére :D), ha nem haragszol erre válaszolok.
Eredetileg, még pár hete úgy is neked írtam ezzel kapcsolatban. :-k :D
Bob_Marley írta:de az NHL-el szemben nagy különbség, hogy ha jól tudom az NHL-ben fix sapka határ van, afelé nem lehet menni
Ez így van, bár most ott emelkedett a cap, aminek köszönhetően kissé elszabadult a pokol, fizetések terén... :roll:
Bob_Marley írta:míg az NBA-ben "flexibilis" a plafon, s a gazdagabb csapatok megtehetik, hogy fizessék a luxusadót.S hiába csinálsz mondjuk egy 3-4 éves tervet, s gondolsz arra, hogy draftról összeszedsz jó csapatot, nagyon nehéz főleg, mert az alapvető tendencia most az, hogy az FA piacon ugyanaz a 5-10 csapat mozog, s kicsikhez nem mennek a jó kiegészítő emberek
Így már kicsit más a leányzó fekvése. :lol: Ez a vonzóbb csapat az NHL-ben is megvan, bár az idei UFA-piac ennek ellent mond, mert a Minnestotát választotta a két legkapósabb emberke (Parise, Suter), remélem, kupa nélkül maradnak :twisted: De a pénzéhesség is számít ilyenkor, pedig ezek nem is oroszok. :D
" Ha nem lennének zsebtolvajok, nulla lenne a nemi életem." - Woody Allen
PUNK'S NOT DEAD!
"Szinte minden bánatunk a másokkal ápolt kapcsolatainkból fakad." - Schopenhauer
"..hogy élünk, vagy elégünk, azt a hatalom mondja meg.."
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.07.27. 13:40:41

Sanama írta:szerintem is jol tették, ha késes embert jelentettek még jó hogy nem állnak le és kérik szépen, hogy légyszike tedd már le a kést...
Azért én megnézném, hogy te teljesen ártatlanul mászkálsz egy hotel előtt, majd egyetlen felszólítás nélkül levágnak a földre, majd beráncigálnak a földön húzva, megbilincselve, akkor mit szólnál...késes, nem fegyveres volt, jól láthatóan a kezükben sincs kés, tehát idő mire előveszi, ergo simán megkérdezhette volna a rend őre, hogy kezeket fel, működjenek együtt...de lehet csak én vagyok túl humánus, és nyugodtan verjék őket meg...

VV19! nagyjából Bob leírta az én véleményemet is. Azért nem mindegy, hogy egy James, Carmelo, Wade, Bosh féle draftról szedsz játékost, vagy egy Wall, Turner, Johson féléről...és pl a Sixersnek ha most Turner helyett sikerül mondjuk egy Durant kaliberű sztárt húzni, akkor kész lennének, bajnoki esélyesek lennének. Kb. ez az FP darab hiányzik a kirakósból, 2006 óta megy a rebuild. Most kezdjenek megint egyet el 3-4 évig? Nyilván nem, de sajna a mozgástér meg nagyon kicsi a Bob által is emlegetett nagy piacú csapatokkal szemben (bár nálam jó nagy kérdés, hogy Philly miért is nem az??? lásd Eagles, ahol meg gyúlnek a sztárok.)
Ez összetett kérdés nagyon, kell a jó nagy mákfaktor is, de persze abban igazad van, hogy vannak eszetlen GM-ek bőven.

Bob te meg bekaphatod! :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.07.27. 13:23:46

VictorValdes19 írta:Eazzy! Bocs, hogy csak most reagálok a hetekkel ezelőttire, de mindig kiment a fejemből.
Szóval. Tényleg vannak gyengébb draftok (bár én "nhl-es vagyok", így inkább onnan tudom alátámasztani a dolgokat), de ahol jók a megfigyelők, sikerül jó játékosokat draftolni, esetleg még franchise playereket is. S ehhez nem kell feltétlenül 1/1-esként választani. De zsenik nem születnek évente, ezt aláírom. NBA-ben nem tudom, milyenek a draft felhozatalok, de nhl-ben 2., 3. körben is vannak olyanok, akik később meghatározó játékosok lesznek a csapatunknál. 1 szó, mint 100, ha egy csapat áldoz a rebuildre 2-3, esetleg 4 szezont, annak meg kell lennie az eredményének. Persze van olyan is, akik több éve előkelő helyen draftolnak, még sincs eredmény, mert eszetlenül csinálják, vagy mire beérne az összes fiatal, már 1-2-t ki kell engedniük UFA-ra, mert nem férnek a sapka alá. :)

Kis érdekesség, hogy a világ egyik legjobb hokisa, Pavel Datsyuk 6/171(!!!)-esként lett draftolva! :shock:
Én nem Eazzy vagyok (szerencsére :D), ha nem haragszol erre válaszolok.

Teljesen egyértelmű, hogy nem jelent automatikus FP játékost az 1/1 de akár egy 1/5sem sőt, az utóbbi években óriási mellélövések voltak a lotteryben, mondjuk ez annak is köszönhető, hogy valaki nem tudja, tudta felvenni a ritmust az NBA-ben vagy ugye pl Oden, akinek nincs térde.Persze a GM-k is benne vannak, mert tudnak nagyon nagy baromságot is húzni :D És fordítva is lehetne hozni példát, mondjuk Spurs, akik Parkert és Ginobilit is a második kör legvégén szedték ki, s nem rossz playák lettek :D

És igen van arra példa, hogy a semmiből fellehet építeni egy csapatot lsd Thudner, de az NHL-el szemben nagy különbség, hogy ha jól tudom az NHL-ben fix sapka határ van, afelé nem lehet menni, míg az NBA-ben "flexibilis" a plafon, s a gazdagabb csapatok megtehetik, hogy fizessék a luxusadót.S hiába csinálsz mondjuk egy 3-4 éves tervet, s gondolsz arra, hogy draftról összeszedsz jó csapatot, nagyon nehéz főleg, mert az alapvető tendencia most az, hogy az FA piacon ugyanaz a 5-10 csapat mozog, s kicsikhez nem mennek a jó kiegészítő emberek, így a drafton folyamat jót kell húzz, ráadásul telik az idő, az újoncoknak kifut a szerződésük, meg kell adni nekik a max szerződéseket, különben elmennek.És akkor megint kilyukadunk pénz :D Mert a kisebb piacú csapatok nem tudják megtenni, hogy 2-3 max szerződésű embert fent tudjanak tartani, 58 millió a sapka ha minden igaz s pl összehasonlításként egy Miami 3 játékosra kifizet 52 milliót, s a kicsi csapatok meg nem tudnak/akarnak luxusadót fizetni, s vegyük ezt a példát van 6 milliód, hogy elérd a sapkát és szerezz 9 embert, mindenkinek kb a minimum fizetést tudod ajánlani ami 500ezer dollár körül van.És akkor ebből csinálj bajnokcsapatot :D Miközben körülötted ugyanúgy meg van 3 nagyon jó játékos egy rakáson, de mellett4e a kiegészítőkre is rengeteget tudnak áldozni.

Nyilván nem ilyen siralmas a helyzet, s okos GM munkával odalehet érni, lsd Thunder, de pl ők is ha idén nem nyernek bajnokságot, ott vannak Ibaka-Harden közül valakit el kell engedni, így nem hogy erősödnének hanem gyengülnek, vagy pl a Memphis aki szintén evickél.

Nagy piacú csapatok mindig előnyben lesznek, reklám pénz miatt inkább mennek a játékosok mondjuk NY-ba mintsem egy Minnessotához.Pénz azért sokat számít, s itt van az offseason is látható is, 1-2 ember iszonyat túlfizetve van, de valahogy meg kell tartanod a játékost, vagy ellenkező esetben valahogy el kell hozd.
Kép
Kép
Kép
Válasz küldése