Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.04.16. 23:13:09

Nem azt írtam,h beletörődik, és így érzi, hanem hogy nem fogja tudni majd így éreztetni sem, ha épp azt akarnák fentről...

Az egyértelmű,hogy egy körön jóval többször lesz gyorsabb Buttonnál, mint sem, viszont egy melegebb versenyen (azért nem lesz sok ilyen alacsonyabb hőmérsékletű futam,mint volt ez) nagyobb bajban lesz vele szemben.

Lehet,hogy 1-2 hellyel előrébb fog indulni, de azt a pár másodpercet amit emiatt esetleg ki tud autózni, azt behozza Button akár 2 kör alatt is, amikor is ő még tud gyors lenni azzal a gumival,amivel Hamilton már szenved,de még nem mehet ki a boxba a taktika miatt pl...

Scooby!

Nem hiszem sajna,h hirtelen a legjobb lett volna a Merci, illetve nagyon jól jött ez a hőmérséklet nekik, ami volt vasárnap, melegebb versenyen szerintem még mindig küszködtek volna a gumik idő előtti elfogyasztásával..
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
gergo9
Director del Fútbol

2012.04.16. 17:45:31

Azért ha picit megvizsgálod,hogy miképp alakultak a versenyek, az lehet,h szuper,h még nem hibázott nagyot,és stabil pontszerző,de ettől még az látszik a leginkább,hogy Button jóval esélyesebb a VB-re. Hamilton meg a teamje próbálja most rásütni,hogy jók ezek a 3.helyek, hiszen így is vezet, de ő pont nem az a figura,aki ezt hosszú távon hitelesen elő fogja tudni adni, miközben majd a csapattársa 3ból 2szer nyer/előtte végez...
Az égvilágon senki sem akarta rásütni hogy jók a harmadik helyek. Ezzel kapcsolatban egyetlen egy nyilatkozatrészlet
"„Egy kis idő eltelt azóta, hogy legutóbb vezettem az összetettet – de koncentráltnak kell maradnunk. Biztos vagyok benne, hogy ha így fogjuk folytatni, akkor a győzelem is el fog jönni. Nyomni fogom, hogy jobb eredményeim legyenek a jövőben.”
Majd pont Hamilton lesz az aki beletörődik. :wink:
A jóval esélyesebb meg abszolút túlzás. Sőt. Egy jó formában levő Hamilton egy körön 10/8ból gyorsabb mint Button. Ha ez rajtpozíciókban is megmutatkozik mint pl most megmutatkozott akkor cseszheti a kímélő üzemmódot ha első etapnál a elmegy a verseny. Így hogy a Mercedes időmérőn erős versenyen talán kevésbé így főleg áll.
barca99
Llegenda del Barça

2012.04.16. 09:31:32

Scooby Bent Bwoy írta:Azért ez még nagyon korai kijelentés, habár én is Buttont látom a legesélyesebbnek, de nem nagy a McLaren előnye, sőt ezen a futamon nem ők voltak a legjobbak.
Persze, hogy korai sok minden történhet, de az látszik, hogy a McLaren nagyon egyben van, Buttonban mindig lehet bízni, és Hamilton is ott lesz. Ráadásul jól szoktak fejleszteni, szerintem az előny így marad végig. A Red Bullnak most idő kell, a szabálymódosításokkal ők vesztettek a legtöbbet, a többiek meg kb. csak az izgalmas fuatmokért felelnek, a VB címbe nem igazán szólnak bele.
Scooby Bent Bwoy
Capitá del Barça

2012.04.16. 01:42:40

Ronaldinho&Barca írta:Nincs jelenleg az autósportban még egy ember, aki ennyire balszerencsés legyen.. versenyképesnek mutatkozik az autó, nem kopik el a gumi mint a fene, erre megint műszaki hiba.. :evil:
Most tényleg peches periódusban van, de azért jutott neki bőven a szerencséből karrierje során, az pedig szép tőle és igaza van, hogy nem haragszik a szerelőre, nem csak a pilóta hibázhat egy csapaton belül.
barca99 írta:Túl sok kérdés nem maradt a szezonra, McLaren viszi majd az egyéni és világbajnoki címet is.
Azért ez még nagyon korai kijelentés, habár én is Buttont látom a legesélyesebbnek, de nem nagy a McLaren előnye, sőt ezen a futamon nem ők voltak a legjobbak.

Futamról:
Rengeteg izgalom, kicsi különbségek és végre Rosbergnek összejött az első győzelem, már nagyon megérdemelte. Nem tudom mire jöttek rá, de ha mostantól hasonlóan jól bánnak a gumikkal még sokszor látjuk a Mercedes pilótákat a dobogó legfelső fokán. Eddig ebből a szempontból a legrosszabbak, most meg hirtelen a legjobbak lettek.
Érdekes volt látni, hogy elég nehezen ment az előzés ahhoz képest, mint amire számítani lehetett, de láttunk nagyon szép mozzanatokat.
Barrichello (most néztem az IndyCart az is jó verseny volt, Rubens a végét leszámítva szépet ment) 2009-es olasz győzelme óta nem nyert az 5 "szokásos" pilótán kívül futamot senki.

Button hozta amit szokott, szerelők is, habár a hiba nélkül sem lett volna meg az első hely. Inkább úgy hibázzanak, hogy nem származik belőle hátrány.

Hamilton végre olyan futamon van túl ami jól sikerült, néhány szép előzés (párszor elég ütközés-veszélyes szituáció alakult ki), tempó is megfelelő és ennek a 3. helynek örülök.

Vettel-féle taktika a végén nem jött be, igaz így is sokat nyert vele, de például Kimi nem. Én soha nem fogok megbarátkozni ezekkel a Pirellikkel, jobban tetszett amikor volt "gumiháború".

Összességében soha rosszabbat, szeretem ha többen is odaérhetnek az erős pontszerző helyekre.
"Olyan sok a sötét itt, hogy elvakít a fény,
de tesó vissza nincsen út, előre sose félj!
Tudod az élet ilyen, hogy mindig valami fáj
előre menni kell amíg van talaj amin állj."
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.04.15. 20:41:34

barca99 írta:Túl sok kérdés nem maradt a szezonra, McLaren viszi majd az egyéni és világbajnoki címet is.

A futamok legalább izgalmasak, bár szerintem ezzel tavaly sem volt probléma.
Szerintem is sajna, viszont számomra az is egyértelmű,hogy az nem Hamilton lesz. Melegebb időjárásnál ennyi esélye sem lesz Button ellen, ilyen gumikon.
Sanama írta:
Na de Hamilton 3.helye szuper, ezzel 45ponttal vezet is 8)
Azért ha picit megvizsgálod,hogy miképp alakultak a versenyek, az lehet,h szuper,h még nem hibázott nagyot,és stabil pontszerző,de ettől még az látszik a leginkább,hogy Button jóval esélyesebb a VB-re. Hamilton meg a teamje próbálja most rásütni,hogy jók ezek a 3.helyek, hiszen így is vezet, de ő pont nem az a figura,aki ezt hosszú távon hitelesen elő fogja tudni adni, miközben majd a csapattársa 3ból 2szer nyer/előtte végez...

Versenyről:

Schumi: nc, nagyon nem akarja Fortuna az elmúlt években,hogy a teljesítménye megfelelő helyezéseket szüljön...ez ellen nem igen lehet mit tenni, örülök,hogy így reagálja le! THE LEGEND!

Vettel: időmérő után, szerintem óriási maxot hozott, enyhén frusztrálhatja,hogy még DRS-el se tud előzni 1,2km hosszú egyenesben, olyan egy ritka lassú az egyenesekben ez a gép (ahogy tavaly se volt gyorsabb), miközben a vetélytársak játszva előzgetnek a gombnyomogatással. De a taktika által 5.lett, úgy ,hogy mint tavaly, idén is csak az utcsó 2-3körben fogyott el a gumi. De azért jó ez az 5.hely, 11ről.

Egész jó verseny volt, sok szebb előzéssel is. Nem csak gombnyomogatóssal (hú de hülyeségnek tartom, főleg ha ilyen egyértelmű mi lesz a vége - kivéve ugye RedBull :D).

Rosbergnek nagy GRT! Nem volt rossz az a versenytempó, de szerintem Buttonnak meglett volna.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
MatyiG
Adminisztrátor

2012.04.15. 18:35:29

gergo9
Director del Fútbol

2012.04.15. 14:49:59

Vicc ami Schumacherrel történik 3/3 önhibáján kívül mind. Váltó, bohóc Grozsan, bohóc szerelő.
Ehhez képest(én kb szétrúgtam volna a garázst):
"Nem haragszom senkire, inkább sajnálom azt a srácot, aki most rosszul érzi magát, mert magát tartja felelősnek a kiesésemért. Ilyen az autósport, bárki hibázhat.”
Hatalmas példakép.

Legalább a másik kedvenc vezeti a vébét bár nála sem érzem hogy csúcsformában lenne. Hasonlít az első évére az idei. Reméljük nem hasonló végkifejlettel.

45pontal megy Lewis bár a Mclaren tűnik a legesélyesebbnek de ha a Mercedes rendezi a gumiproblémáit(úgy tűnik erre a futamra mégis sikerült) akkor komolyan beleszólhatnak. Bahreinbe dögmeleg lesz ott eldől mi a helyzet ilyen téren.

Jó kis verseny volt,vonatozás,előzések,meleg pillanatok.Webber megint "szárnyalt" egyet,minden évben megpróbálja elemelni a gépet a talajtól
Hát Red Bull. Nomen est omen. Ő csak próbálja bizonyítani :mrgreen:
miihii
KHAL

2012.04.15. 11:05:15

Sanama írta: (vagy a Button esetre gondolsz?)
Igen.

Grat Rosbergnek,behúzta az elsőt.Nem gondoltam volna,h sikerül neki,de végülis elég sima lett.

Örülök,h a dobogó többi fokára a Mekisek értek fel,nem zártunk rossz futamot. Lewisnak bérlete van idén a 3. helyre,Webbernek a 4.re :D
Jó kis verseny volt,vonatozás,előzések,meleg pillanatok.Webber megint "szárnyalt" egyet,minden évben megpróbálja elemelni a gépet a talajtól :P
Soha rosszabb idényt!Eddig nagyon tetszik az egész,bár gondolom ebben benne van vastagon,h nem egy adott csapatról szól minden. 3 verseny,3 istálló nyert,izgalmas lehet ez még.Remélem az izgalamk abban merülnek ki majd a végén,h Hami v Button lesz a VB 8)
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
barca99
Llegenda del Barça

2012.04.15. 10:57:15

Túl sok kérdés nem maradt a szezonra, McLaren viszi majd az egyéni és világbajnoki címet is.

A futamok legalább izgalmasak, bár szerintem ezzel tavaly sem volt probléma.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.04.15. 10:47:36

Nagyon jó futam volt, tele izgalmakkal, az milyen, hogy egy fél kör alatt Raikkonen 10 helyet esett vissza, annyira szoros volt a mezőny!

Rosbergrnek grat, nem lesz ez így jó, ha nem fogynak el a gumik alóla a jövőben :D
Button jól ment, kár hogy a McLaren ismét csak alkotott a boxban!Egyszerűen hihetetlen, hogy mennyire nem megy, s milyen peches Button
Lewis megint remek versenyt futott!Szoros az élmezőny ezek kellenek, konstans jó teljesítmények!

2 RB is jól ment, Vettel a nagy semmiből érkezett meg végül az 5ik helyre!
Grosjean-nak nagyon örülök, hogy végre a futamon is tudott vitézkedni ez a 6ik hely remek tőle!
2 Williams ismét óriást futott
Alonso benne volt a darálóban, ahogy mindenki , de a Ferrari (sajnos :D) nem rossz versenyben!
Kobayashi nekem csalódás, többet vártam tőle
:?

Bob_Marley írta: És remélem a futamot követően Hamilton veszi át a vezetést!
GO LEWIS
Ennyi meg egy bambi, hell yeah :lol: 8)
Kép
Kép
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2012.04.15. 10:44:41

miihii írta:A Mekinél is köszönjük szépen az újabb kiváló teljesítményt :evil:
Ez már komolyan mondom fákinánbelívöból :x
Mi volt, csak az utolsó 12kört láttam. (vagy a Button esetre gondolsz?)

Na de Hamilton 3.helye szuper, ezzel 45ponttal vezet is 8)

Kimit kicsit sajnáltam 2kör alatt 10helyett vesztett, de hát ez van.
Örültem annak is, hogy Vettelt megelőzték még 2en a végén, hátha mutogat majd megint.

Rosbergnek grat, úgy látom senki nem veszélyeztette
miihii
KHAL

2012.04.15. 10:14:37

A Mekinél is köszönjük szépen az újabb kiváló teljesítményt :evil:
Ez már komolyan mondom fákinánbelívöból :x
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2012.04.15. 09:33:20

Nincs jelenleg az autósportban még egy ember, aki ennyire balszerencsés legyen.. versenyképesnek mutatkozik az autó, nem kopik el a gumi mint a fene, erre megint műszaki hiba.. :evil:
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.04.15. 08:55:39

Izgalmas futamra számítok!
Rajtsorrend elég érdekes :D
Kobayashitól sokat várok!
És remélem a futamot követően Hamilton veszi át a vezetést!
GO LEWIS

Button nem kicsit rajtolt :D

Végre jól cserélt a McLaren :D
Mezei Dani mekkora Raikonnen meg Ferrari szurker, tökre érezhető a hangján az elfogultság :D
Kép
Kép
Kép
gergo9
Director del Fútbol

2012.04.14. 19:13:53

De azt hiszem a keményebbik keverékkel ment a Q2-ben lágyabbal vszeg meglett volna. Érdekes hogy 3-0 Webbernek eddig idén.
NSO komment:
Most olvastam, hogy az egyik shanghai-i üzletben áll a bál, mert egy néni a pénztárnál betolta a bevásárlókocsiját Vettel elé:D
:lol:

Egy kis info mennyire gumievő a Merci :?

Rosberg ugyanis a második pénteki szabadedzésen Lewis Hamiltonnal párhuzamosan teljesített egy hat mért körös menetet, és míg az első kettőben még azonos tempót futott a McLarennel, a harmadikban 0.5, a negyedikben 0.7, az ötödikben 1.2, a hatodikban pedig 1.4 másodpercet kapott az angoltól.

Ez vicc. Tavaly is ez volt a probléma hogy a rövidebb tengelytávú mini-Mercedes megette a hátsó gumikat ezt idén sikerült tetézni.
Hiába az 1-2 vmi nagyon kautikus futam kell hogy előkelő helyen végezzenek.
piton
Capitá del Barça

2012.04.14. 14:12:34

gergo9 írta:
Nagyon együtt van az élmezőny, ez kicsit meglepő, főleg h már Vettel se tud bekerülni a Q3-ba, abba kocsiba nem hiszem, h sokkal több lett volna most egy körön.
Webber azért vhogy beizzadta magát az első helyre Q2-ben. Sebaj legalább bejárathatja az ujjperceit nem lesz reumás míg előrébb jön. :mrgreen:
Közben ő is elismerte hogy ő szabta el.
De Vettel kocsijának a hátulja más, pontosabban a kipufogóknál van különbség, ő vmi régebbi elrendezéssel megy, míg Webber az újjal. Ezért írtam, h az ő kocsijában nem nagyon volt több. 3x ment tizedre azonos kört, szóval nem tudom mit hibázhatott, max azt lehet mondani h nincs formában. :?
Kép
Hattrick: Ádáz Pitonok
gergo9
Director del Fútbol

2012.04.14. 11:00:29

LOL. Merci első sor. Kérdés hogy a megtankolt autó is lassú a gyors gumikopás mellet vagy csak a gumiprobléma van. Sajnos sztem az előbbi.
Rosberg már panaszkodott a gumikra szabadedzések alatt és Schumacherhez képest is nagy a különbség gumikoptatás terén vagyis úgy tűnt előző versenyen.
Hamilton adott egy fél mp Buttonnak az is szép. 8)
Nagyon együtt van az élmezőny, ez kicsit meglepő, főleg h már Vettel se tud bekerülni a Q3-ba, abba kocsiba nem hiszem, h sokkal több lett volna most egy körön.
Webber azért vhogy beizzadta magát az első helyre Q2-ben. Sebaj legalább bejárathatja az ujjperceit nem lesz reumás míg előrébb jön. :mrgreen:
Közben ő is elismerte hogy ő szabta el.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.04.14. 10:53:27

Én úgy érzem, ha Kobayasi és Rainkönen számára minden összejön (jó rajt, nem bénáznak a boxban), akkor nagyon komoly esélyük lesz a győzelemre. Alotól jó lenne egy a múltkorihoz hasonló versenyt látni. :D Most elég lesz egy dobogó is. :D
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
piton
Capitá del Barça

2012.04.14. 09:57:10

Nagyon együtt van az élmezőny, ez kicsit meglepő, főleg h már Vettel se tud bekerülni a Q3-ba, abba kocsiba nem hiszem, h sokkal több lett volna most egy körön. Mekik is ellettek most verve, pedig mindenki őket várta az első sorba.
A versenyen örülnék egy Schumi győzelemnek, ha hozza a szokásos jó rajtjait már az első kanyarban elől lehet. Bízom abban, h Vettel a dobogó közelébe fel tud jönni, egy jó stratégiával és előzésekkel, mert a versenytempójuk az egyik legjobb.
Így h a jobbak hátul vannak izgi futam lehet még eső nélkül is!
Kép
Hattrick: Ádáz Pitonok
robertfcb
Capitá del Barça

2012.04.14. 09:30:12

Hát két évvel ezelőtt volt szerencsém kimenni a Finn Rally-ra.
Annak ellenére, hogy egyet értek MR. TROMORT777 hozzászólásával, engem is megdöbbentene, ha utaznék x kilométert, hogy láthassam, akinek rég óta szurkolok, és így kezelne. Bizonyos szinten meg lehet érteni Kimit. Kiváló pilóta, ezt tudjuk róla, hogy nehezen kezeli a médiát maga körül, nem szeret nyilatkozni. Ez a szurkolókkal való törődés picit meglepett.
Kép
EuroBarça Tour 2009

Proxima estáció: Sagrera
Visça el Pinchos muronos!
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.04.14. 09:25:02

A futamra esélynek számítók közül Button van szvsz a legjobb pozícióban.
A Mercik első 2 helyének örülök, de azért látva az előző futamukat, nem hinném, h akár a dobogó is össze jöhetne a versenyen. :(
zsoly12
Barça B

2012.04.14. 09:14:49

Mi a baj ha leturte az overalljat?
Rewolution5
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2012.04.14. 08:45:50

Nagyon nagyon jóó...bennt van a 2 Lotus,Alonsó is,és Vettel kiesik ... 8)

Merci 1 sor,nemsemmi, RAI 4-ről,az fincsi :)
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.04.14. 08:24:41

Q1:
Remek volt, 6-7 tizeden belül 17 pilóta :shock: , s Perez nyeri :D
Óriási a mexikói figura!
Lewis szerencsére csak 1szer jött ki, s megfutotta a kellő időt!
Kellene a végén nagyon a pole, hogy legalább a 6ik hely meglegyen!
Q2:
Vettel kiesett :shock:
Az mi, hogy a 6ik Hamilton és a 11ik Vettel között kicsivel több mint egy tized van!
Hihetetlenül együtt van a mezőny!
Alonso is még éppen beperecelt, Button is pengeélen, a 2 Sauber viszont megint nagyon az elején!Q3-ban mi lesz? ezredekre 10 versenyző? :D
Q3:
Te jó Isten Nico Rosberg mekkora kört futott!Elromlott az óra tuti :D
Mercedes első sor, Lewis így végül 7ik az 5 helyes büntetéssel, érdekes lesz ott a darálóban Raikonnen,Button,Webber,Hamilton egymáson :D
És még Kobayashi is, meg mégiscsak Mercedesek elől!
Illetve Vettel hátulról jönni fog az tuti!Szóval ismét remek futamra van kilátás!Tavaly is a középmezőny nagyon együtt volt, remek futamok voltak minden még pontokért jelentő helyért ment az öldöklés!Idén viszont eddig legalábbis az egész eleje együtt van!Sauber-Lotus odapiszkít rendesen, Ferrari a versenyen mozgolódik, Mercedes ellenkezőleg ott az időmérők eddig a zseniálisak, RB is erős, s McLaren is!Bárki odaérhet a dobogóra!

GO LEWIS
A hozzászólást 6 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2012.04.14. 09:09:45-kor.
Kép
Kép
Kép
Scooby Bent Bwoy
Capitá del Barça

2012.04.12. 11:33:39

Így sincs túl jó futamokon túl Hamilton, most ráadásul kap öt rajthelyes büntetést váltócsere miatt.

Azért Yaoval csinált egy fotót:
Kép
"Olyan sok a sötét itt, hogy elvakít a fény,
de tesó vissza nincsen út, előre sose félj!
Tudod az élet ilyen, hogy mindig valami fáj
előre menni kell amíg van talaj amin állj."
Válasz küldése