Tocy írta:Monacoban is kell leszorítóerő, csak más, mint mondjuk Barcelonában. A hercegségben mechanikai leszorítóerőről beszélünk, Katalóniában meg aerodinamikairól. Az utóbbiban jár nagyon messze a mezőny előtt a Red Bull, és ez fog eltűnni Monacoban. Amúgy én úgy tudom, hogy a DRS-ük hatékonyabb jóval, és mivel azt lehet használni időmérőn bárhol, így ettől nagyobb ott a különbség. De Monacoban ennek sem veszik igazán hasznát...Ozsi! A KERS szerintem kelleni fog, az alagút után ha a másiknak van, odabújik a seggébe mondjuk Hamilton és vagy két törött autó, vagy elmegy, de sokáig azt nem lehet bírni. Persze a szűk részeken nem sokat segít előzéskor, mert 1xerűen ha az elöl haladó hibátlanul megy, nem lehet bemenni mellé sehol. Érdekes verseny lesz, most először van esély az időmérőn a többieknek, ha most is Red Bull 1-2 akkor erre az évre búcsút mondhatnak a polenak a többiek.
Persze, ott is jó ha van Kers, de szerintem az alagút előtti kanyarkombó még jobban leszakítja a hátul haladót,mint a Barcelonai sikán, így hiába követi azt egy "hosszabb" egyenes/alagút, nem tud majd jobban odaférkőzni,mint pl Barcelonában szerintem. Sőt kevésbé. Arról nem is beszélve,hogy az azt követő kanyar,még neccesebb.
Kanadában győzték le tavaly először őket, szóval azért nem ez a legneccesebb időmérőt tekintve, szerintem a gyors pályákon most is jobb lesz a Meki, szóval Kanada,Olasz nagydíj se lesz sétagalopp időmérőt tekintve sem. Versenyt tekintve meg még szorosabb lesz az összes.
Tocy írta:
Igen, ez is benne lehet...mármint a "forró befújás". De igazából ezt is mindenki használja, persze attól még csinálhatja a legjobban a Red Bull. De ugye ugyanaz a motorvezérlés megvan a Renaultban is. De azért Red Bull...ezek szerint különleges motorvezérlés, jobb DRS, különlegs KERS ( bár ennek hatása azért kérdéses...) különleges emelő...nem mondhatni, hogy hétköznapi dolgokat csinálnak

Bizony, ettől F1, az F1, újítások, amik még a szabályt sem lépik át (most a szárnykérdést hagyjuk, bár hivatalosan az is szabályos, többszöri megvizsgálás után is) és nagyon ötletesek. Azért a Nagyok (Ferrari,Meki) megirigyelhetik a bikák leleményességét, és újításait.