Természetesen gratulálok Clijstersnek, nem igazán vártam, hogy az Open előtt, hogy ő lesz a végső győztes, grat neki.
A tegnapi Federer-Djokovic is jó meccs volt, a két kedvencem izgalmas meccset ütött egymással. A nagy kedvenc Roger most már remélem, hogy megnyeri a döntőt. Bár ez a del Potro gyerek is elég jó.
De azért ezek árnyékában történt egy óriási szenzáció is az Openen:
Marci a US Open bajnoka!
"Vasárnap este rendezték az amerikai nyílt teniszbajnokság junior férfi páros versenyszámának döntőjét, benne magyar, mi több, nyíregyházi érdekeltséggel.
A tajvani Cseng Peng-hszie oldalán játszó Fucsovics Márton olyan tett előtt állt, ami magyar embernek még nem sikerült: bajnoki címet nyerhetett a new york-i viadalon. És bajnoki címet is szerzett, egyúttal sporttörténelmet írt.
Az első szettben az ellenfél, a francia Obry, Puget páros jutott brékelőnyhöz, de Marciék 4:4-nél utolérték ellenfelüket, és a rövidítésben megnyerték a szettet (7:6). A második felvonásban a magya, tajvani tandem nagyon magabiztosan hozta adogatásait, 5:6-nál azonban 40:30-ról elbukta, így kiegyenlítettek a franciák (5:7).
Következett az úgynevezett super tie break, vagyis tíz megnyert pontig játszották a felek a minden eldöntő játszmát. Fucsovicsék ekkor nem ismertek kegyelmet, megugrottak 5–0-ra, majd 10–1-re nyertek.
Fantasztikus siker!
Fucsovics Márton az US Open első magyar bajnoka!
TeniszUS Open, junior férfi páros
Döntő: Fucsovics, Cseng Peng-hszie (magyar, tajvani)–Obry, Puget (francia) 7:6, 5:7, 10–1."
Forrás: szon.hu
Óriási grat Marcinak! 17 évesen ekkora sikert! Az amerikai nyílt tenisztbajnokság ELSŐ magyar bajnoka! És még nyíregyházi is! Még van is tőle egy teniszpólom, amit Hamburgból kaptam. Vissza is küldöm neki, hogy aláírva küldje vissza!

Sőt...az Ő és az Én muterom még munkatársak is!
Mégegyszer hatalmas respect Marci! Csak így tovább!