Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.06.06. 14:31:13

Hát egyszerűen tré a kocsijuk. ugyanaz mint az idény első futamain a Ferrari, hol egyik,hol másik esik ki a Q1ben.

Ferrari stabilan első 6-7ben van immáron,de még kevesek egy győzelemre, Brawn-ok úgy néz ki egész évben ott lesznek legelöl, Red Bull remélem most behúzza,és tud tapadni rá, és azt is,h olykor a Ferrari is beleszól a győzelembe,még kell várni 2-3 futamot ehhez szerintem.

Holnap GO VETTEL!
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
miihii
KHAL

2009.06.06. 13:52:56

Épp most estem haza,lemaradtam az időmérő eddigi részéről...
Mi történt Hamival,h megint csak a 16.? :cry: :shock:

Pfff,mi volt itt a végén!?Tüzijáték :D
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Kralo
Entrenador del Barça

2009.05.27. 12:52:40

ozsimiki írta:Hát már anno mikor Schumival csatázott, akkor is csapatát szidta, ezt már akkor le is írtam,h milyen dolog...Schuminak voltak dolgai,de saját csapatát sose találta meg.

nem szép dolog,legyen bármilyen [auto_cenzúra] a vas, kétszer vébéhez segítette ugyanez a csapat,szóval :roll: illene kulturáltabban nyilatkoznia.
Mégegyszer kiemelem a lényeget:

Briatore:
Szerintem Fernando könnyedén versenybe szállhatott volna a Ferrarival és a Red Bull-lal, de persze a Brawnokkal nem.

Azt állítja, hogy akár a 3.(?!) helyen is végezhetett volna Alonso. Te azt hogy vennéd, hogy a maximumot nyújtod másfél éve egy ilyen autóban, és akkor még azt mondja Briatore, hogy nem a géppel volt a baj Monacoban, mert azt mondja... hogy miért az már nem lényeg, de Alonso érdemeit sértik. Briatore állítása korántsem fedi a valóságot... csakúgy, mint, amikor Buttont oltotta szezon elején.

Alonso:
A világot összeígérték nekem, és mégsem változott semmi.

Csattanós választ adott, de igaz? Igaz.

Nah én ezért most nem ítélem el, a korábbi 06-os Renault eset az már más. Ott tényleg nem szabadott volna véleményeznie médián keresztül a csapat hungaroringi hibáját.
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.05.27. 01:05:51

Hát már anno mikor Schumival csatázott, akkor is csapatát szidta, ezt már akkor le is írtam,h milyen dolog...Schuminak voltak dolgai,de saját csapatát sose találta meg.

nem szép dolog,legyen bármilyen [auto_cenzúra] a vas, kétszer vébéhez segítette ugyanez a csapat,szóval :roll: illene kulturáltabban nyilatkoznia.
Kép
Kralo
Entrenador del Barça

2009.05.26. 20:14:47

Szabó Robi+Wéber Gabi párosra lennék kíváncsi! Legalábbis ha az RTL Klub stáb halmazán belül maradunk.

Futamról:
Az élen unalom van/volt, Brawn papa ahogy feltámasztotta a Ferrarit annak idején Schumival, úgy csinált nyerőgépet mostanra a mondhatni nullából. Button végtelenül precíz munkája pedig repíti a vb cím felé. A lehetőségét maximálisan kihasználja, és még futni is marad ereje a végén. :D
Az unalom ellenében, ha a szezon összeségét nézem, akkor bizony érdekes, ahogy a Brawn mögötti csapatsorrend alakul.

Alonso kicsit meglepett ma.

Briatore:
Szerintem Fernando könnyedén versenybe szállhatott volna a Ferrarival és a Red Bull-lal, de persze a Brawnokkal nem"

Alonso:
"Nem fogom az egész sajtókonferenciát azzal tölteni, hogy arra válaszolgatok, mit mondott Flavio és mit nem"- kezdte kissé ingerülten nyilatkozatát Alonso, akit az El Mundo idézett. "Törökországban is új elemeket fogunk bevetni, de szerintem többé-kevésbé minden a régi marad. Barcelonában is ugyanez volt: a világot összeígérték nekem, és mégsem változott semmi."
"Még mindig nagyon motivált vagyok, de fáradt vagyok attól, hogy állandóan hátul kullogok"

Hm-hm. Eddig nem bántotta a csapatot. :roll:
Briatore-ra bukott ki? Esetleg megvan már az új helye, és készíti a terepet? :?

Nem túl előnyös tulajdonsága a szókimondóság.
manuel
Jugador d'estrella

2009.05.24. 17:42:02

mindorokke_barca írta:
Szabó Robi egész jól kente.
Engem egy kicsit zavar, hogy egyáltalán nem próbálja takarni, hogy Kiminek szurkol. A stúdióban még elmegy, de amikor futam közben egyfeszt azon agyal, hogy Kimi milyen esetben járna jól, hogy kerülne előrébb, meg stb elég idegesítő tud lenni.Talán ezzel még önmagában nem is lenne akkora gond, mert nyilván aki szereti a sportot valakinek szurkol is, de nem szép, hogy a Kiminek való szurkolása együtt jár Massa csesztetésével.
Véber Gabi meg Hamiltont éljenzi állandóan az nem zavaró szted???.De legalább Szabó Robi szimpatikusabban nyilatkozott az egész komentálás alatt mint ahogyan ez a majom Véber szokott.Remélem hogy legközelebbsem lesz Véber mert ő teszi tönkre a komentálást,nem mintha hogyha Gyulácska egy nagyszakértelem volna mellete.
Replay
Director del Fútbol

2009.05.24. 17:28:24

Rohamosan fejlődik a Ferrari, nagyon remélem, hogy második félévre meglesz a Brawn.
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.05.24. 17:23:55

Az nem szép,de első sorban ahhoz viszonyítottam,h azt hiszem első alkalommal volt élesben, (vagy 2.?) és ahhoz képest nem volt rossz.

Gyuláról ilyen alapon akkor ne is beszéljünk, 05-06 pl, akkor már kitárgyaltuk párszor. tudod mire gondolok :D
Kép
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2009.05.24. 17:21:50

Engem egy kicsit zavar, hogy egyáltalán nem próbálja takarni, hogy Kiminek szurkol. A stúdióban még elmegy, de amikor futam közben egyfeszt azon agyal, hogy Kimi milyen esetben járna jól, hogy kerülne előrébb, meg stb elég idegesítő tud lenni.Talán ezzel még önmagában nem is lenne akkora gond, mert nyilván aki szereti a sportot valakinek szurkol is, de nem szép, hogy a Kiminek való szurkolása együtt jár Massa csesztetésével.
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.05.24. 16:53:20

Hát ez nem volt izgi...elképesztő,h a Brawnok mennyivel kevésbé fogyasztják a gumikat, egyértelmű,h ez a fő fegyverük,bár ez elég hathatós.

Rajtnál nem tudom mi történt,de ott el is dőlt Button győzelme,mivel Rubens bejött mögé, onnantól max annyi izgalom volt,h szegény Vettelt mikor tolják rá az egyik yachtra...

2004es uralom lehet itt könnyen, akkor Ferrari-Schumi, most Brawn-Button, akkor volt aszhem,h első 11ből 10et Schumi nyert :D nah de most remélem nem lesz hasonló, Ferrari biztató, két futam alatt sokat javultak, Red Bullt sem írnám le, és Mekit sem. de vébébe nem szólnak bele,viszont remélhetőleg a későbbi futam győzelmekbe visznek kis színt majd.

szerk:

Kép
Shark
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2009.05.24. 16:37:36

Szegény Gyula már számolni sem tud. Ugye most Buttonnak van 51 pontja, Barrichellonak 35. Ez szerinte 26 pontos differencia. :lol: Mondjuk előtte az is nehezen ment, h a 27hez hozzáadjon 8at. :oops: :D
tiki
Barça C

2009.05.24. 14:13:43

Massa miért hülye?
Kralo
Entrenador del Barça

2009.05.24. 13:56:43

Nincs Palik! :) :)
Kralo
Entrenador del Barça

2009.05.23. 18:47:19

Súlyadatok:
1. Jenson Button 647.5
2. Kimi Raikkonen 644.0
3. Rubens Barrichello 648.0
4. Sebastian Vettel 631.5
5. Felipe Massa 643.5
6. Nico Rosberg 642.0
7. Heikki Kovalainen 644.0
8. Mark Webber 646.5
9. Fernando Alonso 654.0
10. Kazuki Nakajima 668.0
11. Sebastien Buemi 670.0*
12. Nelson Piquet 673.1*
13. Giancarlo Fisichella 693.0*
14. Sebastien Bourdais 699.5*
15. Adrian Sutil 670.0*
16. Lewis Hamilton 645.5*
17. Nick Heidfeld 680.0*
18. Robert Kubica 696.0*
19. Jarno Trulli 688.3*
20. Timo Glock 700.8*

A Brawn GP megint a legnehezebb volt a pole-ért küzdők közül, és így is 1. és 3. hely. :shock:

Nem mellesleg gyorsabbak voltak megtankolt autóval, mint üressel. :shock: Altatás volt vagy az autó egyensúlyának tesz jót ha rátöltenek? Vmilyen szinten mind a két állítás igaz szerintem.
Csúnya ez így, ráadásra még a köre sem volt tökéletes Buttonnek. Kezd ez a fölény nekem sem tetszeni. :( Pedig már azt hittem történt némi változás, mert Kimi 2. ETAPban futott ideje nem volt piskóta.

Vettel nagyon könnyű és mégse tudott jót menni. Csaknem esik vissza a Red Bull, nem lenne jó. Hamilton könnyű autóval vág neki a darálásnak, kíváncsi leszek rá.

Alonsot megóvták a Toyotások feltartás miatt.. ha büntit kap az ő versenyének is lőttek.
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.05.23. 15:20:11

robertfcb írta:Kimi villantott, végre mutatott valamit, ami megmutatja, hogy mennyi is lenne a difi ha oda tudná tenni mindig magát, ahogy régen tette. Holnap le kell rajtolni Buttont és megnyerni ezt a viadalt!!!
:D ennyi erővel Massa most nem mutatta meg mennyi a difi :lol: nah nem megyek bele, de örömteli,h 5-6versenyenként elég neki egyszer villantani,hogy aludhasson utána pár versenyt, nem is rossz taktika.

Rajtnál le kell szedni Buttont vhogy, többiek sajnos messze, még ha több a benya akkor is, Vettel,Massa,stb nekik elment a győzelem szntem.
Kép
robertfcb
Capitá del Barça

2009.05.23. 15:18:00

Kimi villantott, végre mutatott valamit, ami megmutatja, hogy mennyi is lenne a difi ő és Massa közt, ha oda tudná tenni mindig magát, ahogy régen tette. Holnap le kell rajtolni Buttont és megnyerni ezt a viadalt!!!
Kép
EuroBarça Tour 2009

Proxima estáció: Sagrera
Visça el Pinchos muronos!
Leomessi14
Entrenador del Barça

2009.05.23. 14:21:23

Nah,ennyit Hamiltonrol.Pedig ma lett volna eselye... :?
miihii
KHAL

2009.05.23. 14:20:06

Remek :evil:
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.05.23. 12:19:59

Toni!

Rtles időszakában is "csak" az utóbbi két évben romlott úgy ahogy, előtte nem volt ennyi összetévesztés, mellébeszélés,stb. egyértelmű,h azért mert egyre intenzívebben autózik,és ez már nem köti le annyira, sajnálom.

Más:

Alonso az élen az időmérő előtt:

http://www.f1hirek.hu/hir/Monacoi_Nagyd ... 0906231204

de Button,a Ferrarik, a mekik és nagyon közel, Vettel gyengébb ideje nem jelent semmit szntem. nem mondok nagy okosságot azzal,h a pole eldönti szntem a vasárnapi győztes kilétét, sokuknak van rá sansz.
Kép
torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.05.22. 17:07:13

Igen, érdekes vélemény egy szakírótól.

Persze ő másképp él meg egy Formula 1-es közvetítést, mint egy "mezei" néző, esetleg szurkoló.

Egyébként a cikk konkrétan az RTL-es kommentátori munkájára vonatkozik.

Nyilván még a közszolgálati TV-nél más elvárások voltak. Akkoriban még Vitray-nak nagy beleszólása volt az összes sportközvetítésbe, ő adta meg az irányelvet, színvonalat.
Ez az RTL-nél -ahogy a cikk írója is kitűnően megfogalmazta- már teljesen más, itt a szórakoztatás a lényeg, vagy legalábbis a nézettség.

Ellenben korábban még kedve is volt, kihívás volt számára egy közvetítés, mára már nyilván az egója is sokkal nagyobb, több munkája van, s egyszerűen nincs késztetése arra, hogy mindig jól felkészült legyen. Ezért kellene egy jó munkát végző másik fél, aki most sajnos, vagy sem Czollner. Vele emberileg nincs problémám, mint kommentátor már annál inkább...

Összességében egyet értek azzal, hogy Palik utóbbi években nyújtott produktuma nem megfelelő.
Legalábbis nekem mások az levárásaim egy F1-es közvetítés alatt.

Korábban is humoros volt, ez a természetéből adódott, s azt sem vitatja senki, hogy hibázni emberi dolog.
Ellenben Palik mára inkább színészkedik, s a munkája szakmai, számomra leginkább érdembeli része közel egyenlő a nullával.

Ettől még nem hiszem, hogy mindenképp el kellene mozdítani, s nyilván a szerződése, illetve befolyása még jó ideig nem teszi ezt lehetővé, ellenben elvárom tőle, hogy némiképp változtasson a hozzáállásán. Fordítson több időt a háttérre, legyen naprakész, jobban gondolja meg amit mondani akar, s ha nincs mit mondania, akkor Czollner alázgatása helyett mondjon érdekes történeteket. Ez utóbbit néha még fel lehet fedezni.

Czollner pedig végképp nem alkalmas a posztra. Még ha egy adott szituációban Palik marhaságot beszél, vagy igazságtalanul becsmérli is, akkor sincs benne kurázsi szépen elmagyarázni, mire, miért gondolt.
Palik pedig van akkora karakter, hogy egy ilyen jelentéktelen személyiséggel összezárva a futamok alatt fitogtassa alfa-hím mivoltát.

Minden tiszteletem az övék, de szeretném, ha a közvetítések színvonala a jövőben emelkedő tendenciát mutatna, s nem alacsonyodna le a Mónika show szintjére.

Még így is élvezetes, de ha ezt a fellengzős, sokszor már görcsösen szarkasztikus stílust kissé mellőzné, s helyette több érdekes dolgot, realitáson alapuló háttérinformációt közölne, s jobban figyelne a mondandójára, akkor elégedett lennék.
Azt pedig a cikk készítője sem vitatta, hogy Palik milyen múlttal (akár a korábbi Forma 1-es közvetítésekre, akár a magyar autósportban betöltött szerepére gondolva), érdemekkel rendelkezik.

Néhány reform, profibb, ambiciózusabb hozzáállás, úgy, hogy azért megmaradjon a kissé szeleburdi, humoros, szórakoztató és bármennyire is leplezi, hozzáértő kommentátornak.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
Kralo
Entrenador del Barça

2009.05.22. 16:37:57

ozsimiki írta:
Kralo írta:
Közben egy jó cikk Palikról:

http://www.vezess.hu/forma1/palik_laszl ... agy/18903/
:lol: jah, aki bírja,az is tud ennek fordítottját írni...mtvnél lenyomott "pár" évéről szót se ejtenek, ott miért nem alázta pl Mezeit? teljesen korrekten,és összhangban nyomta, és profin! vissza lehet nézni, az tény,h most már annyira valószínű nem mozgatja,de ilyen czollnerrel nem csodálom,h így bánik :lol: egyik másik társát se alázta,de gyula már a hangjáért megérdemli :twisted:

ez a cikk az utóbbi 3évre szól, és annyiban igaz,h sajnos nincs képben sok mindennel, viszont egész karrierjét (és most csak a kommentátori cuccról beszélek),ne így jellemezzék, mert nem igaz. persze a cikk írója lehet csak az utóbbi időkre emlékszik.

ezerszer inkább egy bénázó Palik,mint Gyula, róla pl meg én tudnék írni ilyen terjedelmű köpködést, ő nem alázott senkit (nem is tudna lehet),viszont jó pár más dologgal adna ötletet a cikkhez.
Nekem nem volt bajom a Palikkal, amíg el nem szállt magától, ez idén pedig továbbfokozódott.. Jogosan írnak róla kritikát. Engem idén Palik jobban irritált Gyulától, és az már teljesítmény..
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.05.22. 16:08:03

Kralo írta:

:lol: jah, aki bírja,az is tud ennek fordítottját írni...mtvnél lenyomott "pár" évéről szót se ejtenek, ott miért nem alázta pl Mezeit? teljesen korrekten,és összhangban nyomta, és profin! vissza lehet nézni, az tény,h most már annyira valószínű nem mozgatja,de ilyen czollnerrel nem csodálom,h így bánik :lol: egyik másik társát se alázta,de gyula már a hangjáért megérdemli :twisted:

ez a cikk az utóbbi 3évre szól, és annyiban igaz,h sajnos nincs képben sok mindennel, viszont egész karrierjét (és most csak a kommentátori cuccról beszélek),ne így jellemezzék, mert nem igaz. persze a cikk írója lehet csak az utóbbi időkre emlékszik.

ezerszer inkább egy bénázó Palik,mint Gyula, róla pl meg én tudnék írni ilyen terjedelmű köpködést, ő nem alázott senkit (nem is tudna lehet),viszont jó pár más dologgal adna ötletet a cikkhez.
Kép
Kralo
Entrenador del Barça

2009.05.22. 15:23:57

G-Jay írta:http://f1hirek.hu/hir/Alonso_is_valt__h ... 0906211212

Itt az a bizonyos Alonso nyilatkozat a váltásról. Hát én sem értem mi lesz az F1 értelme a nagyok nélkül. A toppilóták nélkül meg főleg. Igaza van a Ferkának, át is nevezhetik GP3-ra.
Kíváncsian várom mi sül ki ebből az egészből. Mi lesz a közös pont a csapatok és a vezetőség között?
Hogy lesz ebből királykategória fenntartása, és mezőnybővítés egyszerre?
Van egy olyan érzésem, hogy Mosley végre belebukik.

Minden évben van valamilyen baljós ügy, de idén már rendszerint van botrány a háttérben, a pályán kívül. Győzike só lassan elbújhat ehhez a színjátékhoz képest. Diffúzorügy.. hazugságügy.. új szabályok jövő évre (MEGINT!!!).

Meg is értem, ha a pilóták közben felmérik az F1-en kívüli lehetőségeiket. Aggasztó Alonso helyzete is, hiszen őt még eléggé motiválta a 3.vb cím lehetősége a későbbiekben, ezzel szemben ő is nyilatkozik egy ilyet. :(
Persze esetében tudni kell arról, hogy a Renault a pletykák szerint kiszáll az F1-ből az új szabályoktól függetlenül. :(

G-Jay
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.05.22. 10:59:51

http://f1hirek.hu/hir/Alonso_is_valt__h ... 0906211212

Itt az a bizonyos Alonso nyilatkozat a váltásról. Hát én sem értem mi lesz az F1 értelme a nagyok nélkül. A toppilóták nélkül meg főleg. Igaza van a Ferkának, át is nevezhetik GP3-ra.
¡Visca El Barça! ¡Visca Cataluna! Més Que Un Club...
California Love
BLAUGRANA.HU! Minden ami Barca, minden ami történelem!
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.05.22. 10:59:05

Csütörtöki szabadedzések eredményei: (Monte Carloban hagyományosan csütörtökön rendezik, pénteken semmi sincs)

első edzés:
http://www.f1hirek.hu/hir/Monacoi_Nagyd ... 0905211824

2. edzés:

http://www.f1hirek.hu/hir/Monacoi_Nagyd ... 0906211534

Rosberg hagyhatná ezt már, tiszta ciki,h ezeket nyeregeti,aztán lebőg időmérőn meg versenyen, mondhatom nagyon megéri
:roll: :?
Kép
Válasz küldése