Volt egy parádés Mexikó, McLaren hozza a pontokat,Verstappen a karmentest,akit ritkán látható módon megszortak 2x10 mp-pel. Ferrari nagyon el,Mercedes egyre hátrébb csúszik.
És itt vagyunk Brazíliában,Verstappen 5 helyes rajtbuntetessel a tarsolyában, sprint büntetéssel, és eső eső hátán. Az élet és a büntetések kezdik meg csavarni a dolgokat, Verstappen csak arra figyel közel legyen Norrishoz, de kicsit azt érzem most büntetik 2021 miatt is.
Lewis annyira elengedte,hogy rossz nézni. A kocsi instabil de ettől függetlenül futamok óta nem tudnék olyan esetet mondani hogy Hamiltonos volt ,se egy előzés se egy bravúros időmérő, se egy jó csatározás. Még a rádióban is unottan mondogatja, hogy épp mi a baj a kocsival. Szomorú ezt látni. Remélem mentálisan nem ég ki teljesen,azt tudjuk nagy harcos,de most minden eddiginél mélyebben van,jövőre pedig az autó rendben lehet az olaszoknál, új hely, feltöltődés, hátha. Bár mikor rájön hogy dolgoznak az olaszok,lesz egy két új ranc
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
de az idei év bárcsak véget érne már, teljes apátia.
Brazíliában nagyon bíztam,itt jól mentek a Mercedesek az utóbbi időben is,eső is Lewis kezére játszhatna,de bejutni a top 10-be korántsem egyértelmű. Norrissal volt nagy csatában,de végül Hamilton esett ki a q1-ben már. Elvileg új padlólemez,ami szemmel láthatóan rosszabb mint a régi Russell autóján.
Alpine nagyon jó ilyen körülmények között és Albon is most végre elkapta a ritmust. Érdekes egy időmérő, lehetetlen megmondani ki nyeri vagy egyáltalán ki jut tovább.
Q2 áldozata Sainz,falhoz csapta, és a futamot nem lesz sok idő javítani. Verstappen meg megint pórul járt a zászlókkal,most épp a pirossal. O is kiesett. Ha hamarabb jön,ahogy tegnap is a VSC,nem veszít Verstappen. Rájár a rúd,és a csapata is hibázott,végére hagyták. De ha hamarabb jön a piros,Verstappen nem esik ki. Annyira kaotikus az időmérő, Verstappen végig elől volt,Norris végig szenvedett és mégis utóbbi van Q3-ban.
Russel parádés második hely,jó taktikazassal, utána pedig roncsderbi. Tsunoda,Ocon,Lawson 3-4-5. Rb-t megmentheti a kisteso, mehetnek Norrissal aki megnyerte az időmérőt. Nagyon érdekes futam várható, Verstappen 17,Norris 1,de az angol mögött igazi keselyuk,semmi teherrel a vállukon. És eső gumin nagyon szenvedett Norris, majdnem kiesett a Q1-ben
Szerk: futamot nem lehet hat oldalban se leírni. Piros zászló,safety car tömkelege,virtual is. Norris hibák, felvezető kör benazas, Verstappen elképesztő feljovetele. Alpine 2-3, óriási eredmény a franciáknak.
Ez Vb eldöntő futam volt, nem kérdés. És akkor a rajt hibáról nem is beszélve,az instant büntetés kellett volna legyen az első ötnek. A többiek felmérték és nem indultak el. Nagyon kaotikus volt az indulás a futam jó része, végére beálltak és végül Verstappen magabiztosan nyert 17ik helyről,új motor ide vagy oda, ez bizony nagyon komoly futam volt tőle és kiegyenesitett sok kérdőjelet.