Bob_Marley írta:Pont most szeretnék koncepciót váltani. Idén nem jutok először PO-ba, szerintem eddig is jól sikerült játszani, de a végére nem látom hogy odalehetne érni erős hármas nélkül. Ezt szerintem az bizonyítja mikor Game megnyerte tankolva . Pont ellenem, pedig tele voltam jó játékossal.
Idén volt meg minden draftjogom, most reacheltem igen, de előtte nem hiszem.
Sérülteknél meg nem is a draftolt sérültekkel volt a gond. Warren, Griffin, Russell. Plusz ugye Simmons papíron decemberig volt sérült.

Evans-Noel-Simmons volt előzetesen sérült. Még írtam is hogy az első másfél hónap nehéz lesz. Az nem volt benne hogy közben több hétre kidőlnek mások.
A segítséget mindig szívesen fogadom, mit lehetne máshogy csinálni.
Simmonsnál azért lehetett tudni, hogy megeshet, hogy a Sixers egész szezonra kiülteti. ESPN-en én is így hoztam be, hogy ha az utolsó hónapra visszajön akkor jó, ha nem, akkor ez van. Én úgy emlékszem, hogy volt pár alapból sérült. 1 időnként 2 extra sérülted volt, ami még jónak számít. Nem a sérüléseken ment el a szezonod, hanem a drafton és legfőképpen azon, hogy ilyen 8 pont 5 pattanós embereket játszattál egész évben, mint Noel, meg Ingram. A drafthoz meg túl sok segítséget nem tudok adni azon kívül, amit az elmúl években leírtam neked. A lényeg, hogy ne draftolj rosszul.
3. (33) Gorgui Dieng (Min - PF,C)
4. (42) Jusuf Nurkic (Por - C)
5. (55) Ben Simmons (Phi - SF,PF)
6. (79) Brandon Ingram (LAL - SG,SF)
7. (84) Nerlens Noel (Dal - PF,C)
8. (90) Derrick Rose (NY - PG)
9. (103) Josh Richardson (Mia - SG,SF)
Ez itt a gond, nem a jó keeperek hiánya.

Ezek önmagában akár jó pickek is lehettek volna, csak éppen mind 2-3 körrel hátrébb.
Meg lehet nézni, hogy az a 2 ember, (balinteer és te) aki izomból reachelt az emberekért, hol végzet. Statisztikailag a rookiek az első szezonjukban nem válnak impact játékossá, de sokszor még használható kiegészítővé sem. Ha meg tudod határozni, hogy ki az aki valószinűleg bőven túltejesíti a drafthelyét, akkor azért érdemes 1 kicsit agresszívabban menni, de ha minden játékost a "plafon értéke" alapján draftolsz, akkor az előrevetíti a bukást, mert egyrészt nincs az az isten, hogy minden játékos kihozza magából a maxot, másrészt ugyan úgy nem draftoltál upside-ra, mintha csak 35 éves embereket húztál volna be.
A Games esetre nem emlékszem, de az, hogy tankoló csapattal nyert, nem feltétlen azt jelenti, hogy csak jó keeperrel lehet nyerni, hanem inkább azt, hogy egyrészt Gamenek mindig [auto_cenzúra] van,(de ezt már tudtuk

) másrészt, hogy a rájátszás lutri. Ezért mondtam mindig, hogy csak be kell kerülni, onnantól azért bármi lehet, egy erős csapatnak is elég 1 sérülés, vagy 1-1 rosszabb meccs egy játékostól.
A keeperekre visszatérve még 1 pillanatra. Évek óta próbálom lelőni ezt a keeper őrületet. Ez nem azt jelenti, hogy nem vagyok vele tisztában, hogy iszonyatosan sokat segít, a játék célja az, hogy minél több, minél jobb játékosod legyen, ebbe a keeperek is beletartozni. A gond ott kezdődik, amikor fixációvá válik a keeper a bajnokesélyes csapat építése helyett. Ha megkérdezed a legjobb keeperjátékossal rendelkező csapatokat, nem hiszem, hogy túl sokan azt mondanák, hogy úgy szerezték meg az adott embert, hogy úgy mentek neki a draftnak, hogy márpedig most fogok magamnak draftolni egy keepert. Ha minden évben építesz egy bajnokesélyes csapatot, akkor ezekből a csapatokból garantálom, hogy lesz majd 1-2-3-4 olyan játékos, aki simán lesz.
A koncepcióváltás meg nem arról szól, hogy 3 évig csináltam az egyik végletet, most akkor 3 évig csinálom a totál ellenkezőjét, mert ezzel gyakorlatilag ugyan azt csinálod, csak fordított előjellel.