Kihívást keresve elindultam a magyarokkal a VB-selejtezőn (Fifa WC 2010, konzol), részben talán a profi nehézségi szintet kezdem "kinőni", részben talán a szerencsének is köszönhetem, de az utolsó 3 meccs előtt (portugállokkal két meccs, meg egy Dániában) 4 ponttal mentem a portugálok előtt.
Mondjuk küzdeni küzdök, de ennél nagyobb kihívásra számítottam... eddig gólt sem kaptam. Bár ugye a sorsolás az jó. Az első fordulóban alig volt helyzetem, egyet mégis gólra váltottam, a svédeket idegenben vertem két pontrúgásból (bár azt hozzáteszem, gyengék a svédek, csak Máltát előzik meg), a két gyengébbet (Albánia és Málta) oda-vissza vertem. A sztenderd 1-0, 2-0 mindig jön.
Most játszottam volna a portugálokkal, két szépségdíjas Torghelle góllal már 2-0 volt a 30. percben (a svédek meg Máltán égtek 2-0-ra)... erre egy pillanatnyi áramszünet (kb. 3-at villámlott akkoriban, aztóta persze napsütés), és elszállt a játék. Remélem a mentésnek semmi baja.

Sajnálom, hogy Sanyitól megfosztották a góljait (az egyiknél balról jött a beadás, kimozgott a rövidre, és kapásból, ballal a léc alá pörgette), meg persze Málta legalább virtuálisan győzhetett volna. Gondolom a következő alkalommal simán elverik őket.
A nagy mumusom egyébként Elefántcsontpart, egy időben mindig elvertek, vagy alig-alig tudtam csak győzni. Chilével elég sokat játszottam, aztán egyszer megpróbáltam az elefántok ellen... kb. 10 meccs alatt egyszer sikerült magabiztosan nyerni, de ez a gólokban ekkor sem látszott meg.