Barcaman1993 írta:Csapatnév: Fc Catala. A pénzzel nem lesz gond egyáltalán. Az egész csapatot kiárusítom és a védőim piszok jó árral fognak el kelni. Először is csatárt szeretnék edzeni. Ezért arra gondoltam, hogy 6db 17/30 alatti fiatalokat akarok venni a gólszerzés-átadás képességük legalább megfelelő-jó, vagy jó-megfelelő legyen. Utána 5 világklasszis, vagy természetfeletti (pénztől és fizetéstől függően) játékszervezésű kp, 3 db szélső. Itt kicsit gondban vagyok, mert van egy jó játékszervezésű, világklasszis szélsőjátékú, jó átadású 34 éves szélsőm, akit 1 éve így vettem lehet érdemes lenne eladni. A másik mostani szélsőmből pedig megfelelő vezetőjű edző lesz és ő lesz a 4. szélső. Itt 2-3 szélsőt kell vennem. A kérdés, hogy még inkább a labdabirtoklásra, vagy a támadásra menjek. És itt jön képbe a 2 szélsővédő. Hogy ők milyenek legyenek? Inkább magas védekezésű és szélsőjátékú, vagy magas játékszervezésű és szélsőjátékú? Kapust is veszek újat, olyan nagyszerű védésűre gondoltam. Szóval akkor kérdés az, hogy milyen szélsőim és szélsőhátvédeim legyenek? Én a szélsőknél klasszikus szélsőkre, míg a védőknél magas szélsőjátékú és védekezésűt. Úgy gondolom ilyen felállással, főleg ha az elején sokat lazázok nagyon brutál kp-m lesz. Nem hiszem, hogy a középcsapatokkal lenne a gond. A célom egyértelműen a feljutás. Ha nem a következő idényben (ami még sanszos), akkor 2 szezon múlva. Várom a véleményed.
Néhány tanácsom lenne.

5 középpályás felesleges. A helyedben 3-at vennék, ha nagyon szereted a minőségi cseréket, akkor max 4-et, de azok legalább termfelettiek legyenek.
Szélsőből ugyanígy felesleges 3 db. Elég 2, ha megsérül az egyik, akkor legfeljebb nem lesz 1 meccsen csak 2 támadóoldalad 3 helyett. (Megjegyzem, a 2 támadóoldal is bőven elég.

) És akkor a sérült szélső helyén lehet a 4. kp középre irányítva.
Ezzel a létszámcsökkentéssel már elég sok pénzt meg tudsz spórolni. Védőkből pedig legyen legalább 3 db. Soha ne úgy játssz, hogy kiválasztasz 1 felállást, aztán azt tolod örökké. Mindig legyen legalább 2-3 felállás, ami közül tudsz válogatni. Én 5 db felállást igyekszek remek szinten tartani, így mindig meg tudom lepni az ellenfelemet, ha úgy van kedvem. De mivel Te csatárokat edzel, így csak 4-ra van lehetőséged. Ebből minimum 2-t, de inkább 3-at gyakorolj be. (253, 343 mindenképp, plusz 433 se árt, 523-höz már túl sok védő kéne.)
Szóval a védőkből elég ha 1 db kimondottan szélsőhátvéd. A másik 2 inkább minél magasabb játékszervezésű középhátvéd legyen. Hacsak nem vmi nagyon speciális csapattal játszol, akkor szinte mindig kell 1 vagy 2 középhátvéd. 2 védővel szinte lehetetlen levédekezni mindenhol az ellenfelet, így érdemes ott, ahol a legtöbb támadást fogja vezetni. Ez pedig alapból középen lesz (kb 38%). Az meg gondolom alap, hogy ha ilyen gyenge a védelem, akkor a kapus vmi űberbrutál legyen. De ha más nem, akkor a pontrúgása mindenképp legyen minél magasabb (legalább remek).
Aztán volt még egy olyan kérdésed, hogy 5 kp-val vgay 3 kp-val és 2 szélsővel játssz-e. Erre megint csak azt kell mondanom, hogy ellenfélfüggő... Mindig az adott ellenfélhez kell igazítani a csapatodat. A legtöbbet le fogod simán birtokolni 3 erős kp-val és 2 támadószélsővel. Amelyiket pedig nem, az ellen beteszed az egyik támadószélső helyére a 4. középpályásodat és jó eséllyel meg lesz oldva. Ezzel ötödben simán dobogóközelben leszel.