Slither írta:
Nem értem miért kell leragadni az 5 keepernél. A szavazás lényege az hogy szeretnénk-e melni a keeperek számát vagy sem, zárójelben meg beírtam hogy 4 vagy 5 hogy tudjuk hogy nem nagy emelésről lenne szó. Nem értem miért kell most ezen ennyire kukacoskodni, a szavazás kiírásánál senki se értetlenkedett emiatt...
Mint írtam, akkor a következőnél meg szavazunk arról, hogy 4 vagy 5 keeper legyen ?? Nem kukacoskodok, de nem mindegy. Lehet írni, hogy oooh csak kisebb mértékű emelés, csak számít hogy mennyi. Érted, tegyük fel azt mondom emelem a fizetésed, hurrá azért csak rákérdezel, hogy mennyivel .

Emelünk négyre az 33%os emelés, emelünk 5-re az 66%os emelés, némi differenciát érzek. Talán szerencsésebb lett volna úgy megtartani mennyi keepert szeretnél jövőre 3-4-5. Ami miatt lehet kukacoskodónak tűnök, hogy ez a kérdés érzésem szerint már nem kellene téma legyen egy draft után, mert alapvetően a draft sok mindent meghatároz, s akkor más stratégiát is igényel, s pl az újoncok szerepe felértékelődhet.
Slither írta:
Aki több keepert akar az gondolom azért akarja, mert több embert szeretne megtartani, nem tudom mit kell ezen még elmagyarázni. Nem hiszem hogy úgy szavazna vki hogy leül és órákig gondolkozik hogy ez most a liga szempontjából ez most jó vagy sem, hanem az alapján dönt hogy neki jó-e az adott opció (legyen akár azért mert sok jó keeperje van vagy azért mert neki úgy jobban tetszik - lásd meslija, akinek elég gyenge a játékosállománya, mégis amellett van hogy 4 keepert szeretne).
Ezt valamilyen szinten önzőségnek tartom. Mégiscsak egy közösségben vagyunk az érdek a kiegyenlített liga, a dögöljön meg a szomszéd tehene is elv nem biztos hogy jó. S félre értés ne essék én nem megvádolok senkit, úgy szavaz ahogy akar, attól még ezt az elvet nem tudom elfogadni, nem az a kérdés nekem jó-e ha nem hogy mindenkinek jó-e.
Slither írta:
Nem tudom ki az a 2 aki nem szavazott eddig (valszeg az egyik Eazzy lesz az aktivitását elnézve), de azért várjuk meg hogy mindenki szavazzon, mert itt tényleg számít mindenki véleménye, és elég szoros a dolog (draft időpontnál azért nem lehetett tovább húzni a dolgot mert ott már nagyon közel volt az időpont, a többinél meg úgyis megvolt a többségi szavazat ). Még 1 szavazat kell arra hogy ne emeljük a keeper létszámot és akkor marad a mostani 3.
Eazzy akkor ezek szerint tartózkodik. Nem tudom kire várunk, tényleg akkor lesz szép, hogy utána meg megy a harakiri, hogy mennyi ha úgy alakul.
Slither írta:
Jövőre nem írok ki semmilyen szavazást, minden maradni fog a mostani rendszerben, és akkor nem kell ilyenekkel bajlódni.
[/quote]
Itt nem erről van szó, lotterys dolog is például tök jó ötlet volt. Némi sértődöttséget érzek, pedig úgy gondolom én is direkt próbálok "toleránsabban" hozzáállni a dolgokhoz, mindig az van Bobnak ez nem jó az nem jó, vitázunk stb direkt próbálom úgy kezelni a dolgokat, hogy nyugodt legyen minden.. Ezerszer leírtam én az egyenlőséget preferálom, jó társaság, s mégis felmerül egy ilyen kérdés és pl te magad leírod a saját érdekeidet nézed, szerintem ez nem jó. Mondom, aki arra szavazott legyen úgy részemről az a visszás, hogy ez a draft után már nem kellene téma legyen. Én tavaly is megtarthattam volna, akár 6 játékost is, idén sem jelentene gond 5, de akinek gondot jelent azzal mi van? Annak a korlátai baromi végesek, s úgy gondolom pont hogy még nagyobb tankolásba kell kezdjen. Nincs 5 keeper szintű emberem, mit tudok csinálni??? Jövőre drafton próbálok szerezni, oké de a drafton sokkal inkább szűkül a piac, oda kell érnem az elejére, hogy tudjak jót választani, minden értékemet feladom a draftra, hogy tudjak 5 keepert szerezni. Az emeléssel pont az értjük el, hogy a keeperállomány még inkább meghatározó lesz, most azért szintén vannak erősebb, gyengébb keeperek, de ott van még 12 ember, akit tudsz szerezni s tudsz kompenzálni. Az hogy van 4 vagy 5 ezt szűkíti. Nő az átlagos eltérés, eljutunk oda ránézésre lesz 4 csapat, aki tuti PO hely maradék 2-re meg verseng 3-4 csapat a többi kb a harmadik-negyedik hét után elkezd tankolni ha teszem azt mondjuk fel sem adja. Most legalább ránézésre is megmondhatatlan mi lesz.
meslija érvelése egyébként tetszett, bár szerintem pont hogy, aki foglalkozik vele utánaolvas azt megjutalmazza a sors, mert előrébb tud végezni.
Most teszem azt van 5 keeper (nem ragadok le ennél de a legrosszabbat felvázolom) te kb az összes magast bekeepeled, Cumbee még megtart Cousins-Davis párost. Így is szűkös a magas piac, jövőre nekimegyünk úgy, lesznek olyan csapatok, akiknek esélyük sem lesz normális magast húzni. Gyorsan megnézve másnak is vannak használható magas emberek (nálam is van 2 pl) , 4-5 keeper esetén jövőre a drafton gyakorlatilag nem lenne PF/C. Mondom így a draft után pláne nem érzem szerencsésnek a kérdést, hogy emeljünk-e vagy sem, írtad hogy sürgetett az idő a draft időpont szavazásnál le kellett zárni. Úgy gondolom itt is már nehéz szavazni, mert emelés esetén más lenne a választási tényező is. Hiába mondjuk oooh csak egyet emelünk, akkor is változik, s nem kukacoskodni akarok, hanem egyszerűen attól félek, hogy még inkább megnyílna egy olló, s még nagyobb jelentőséget kapna egy keeper. Erről tavaly is értekeztünk fontos a keeperállomány, de jelenleg a cetliknek ugyanolyan ha nem nagyobb jelentősége van. Emelés esetén ez megváltozna, nem tudom hogy mennyire, de változna és a kiegyensúlyozottságnak nem tenne jót.
Nem vitázni szerettem volna, leírtam a gondolataimat miért nem értek egyet a szavazással s főleg az időpontjával. Az utolsó ha megszavazza hát legyen, akkor pl én már egyből tankolok, hogy jövőre vihessem Wigginset vagy Parkert, mert egyszerűen arra vagy rákényszerítve, hogy erős keeperállományt hozzál össze. Most jelenleg a keeperállomány egy alap, de nem döntő faktor.