Na akkor ha megengeditek, írok egy kis élménybeszámolót/véleményt a Fifa 13-ról. Ha nem engeditek meg akkor is!

Kezdjük az elején. Nekem semmi bajom nem volt szerencsére. Bár nincs magyar kommentár, különösebben nem is érdekel. Jah és PC-n tolom billentyűzettel. (mindig eltervezem, hogy veszek gamepadot de valahogy elmarad

)
Első ránézésre a grafika csak egészen minimálisan javult. Ugyanakkor a közönség az valami botrány. Ha emlékeim nem csalnak a régi VB/EB-s játékokban sokkal szebb volt a kidolgozás. Még görögtűz is volt a táborokban. Nem értem, hogy ezeket a fejlesztéseket miért nem tudták átmenteni. Ezen van még mit javítania az EA csapatnak.
Maga a játék: Nekem a 12 is bejött de a mozgások sokkal jobbak lettek. Mintha eszük lenne a játékosoknak. Mint a védelem mint a támadósor keresi a helyzeteket, a lyukakat, a lehetőségeket. A labda sokkal életszerűbb. Néha úgy mozog, hogy elképedek miket le nem írtak a programozók. Pl lőttem hasonló gólt mint Messié tette a reklám madrid ellen. Össze vissza pattant a labda, össze vissza fejelt a jónép.
Nagyon bejön. Nehezebb a labdakezelés, főleg gyengébb képességű játékosokkal de higgyétek el, meg lehet szokni és megéri.
Továbbá van már visszarántás is, sőt sárgát is adnak érte ha olyan a szitu.
Amin csiszolhattak volna: viszonylag kevés a szabálytalanság a gép részéről. Van, hogy meccseket húzok le úgy, hogy még egy pici falt sincs a részéről. Ugyanakkor én is kevesebbet "tudok" faltolni. Néha olyan becsúszásaimra nem fúj semmit a bíró, hogy még én is felszisszenek és magamat állítanám ki. Érdekes. Sárgát elvétve, pirosat meg még nem is láttam. Nekem ez annyira nem adja De ízlések és pofonok.
Egyébként az idei kiadás élvezhető billentyűzettel is. 1-2 alap csel megy meg a kiugratás. Ezekkel már lehet vitézkedni. Profi szinten kezdtem most eggyel följebb tettem. Így azért elég szoros és izzadós mérkőzéseket tolok.
Manager mód: Nekem már a 12 is iszonyatosan bejött. Sokat nem változott de ami igen az rendkívül pozitív irányba. Rámentek kicsit az igazolás rendszerre. Lehet érdeklődni egy játékosról, hogy mennyi esélyed van a megszerzésre. Alkudozhatsz, bevonhatsz az üzletbe saját játékost is így kevesebb lóvét kell adnod. Persze nem mindenkire tartanak igényt. Végre normális a kölcsönvételi rendszer is.
Miután a klubbal megegyeztél jön a játékot. Nem elég pénzt ajánlani neki, meg kell írni neki, hogy milyen szerepet szánsz neki. Fontos kezdő? Esetleg kispados? Ennek tükrében dönt.
Ami nagyon tetszik, hogy ha elfogy a pénz, igényelhetsz a vezetőktől. Persze meg kell ígérni nekik főt fát, megnyered ezt a kupát vagy azt. Hatalmas lóvékra nem kell számítani de a kicsi is több mint a semmi. Persze ezt is klub válogatja. Nagyobb klubok több pénzzel rendelkeznek.
Újítás még, hogy egyes híreket felolvassák illetve a meccs közben a párhuzamos meccsek eredménye nem csak megjelenik a sarokban hanem a kommentátor beszámol róla. (ki szerezte, 11es volt, kiállítás)
Ez engem személy szerint néha zavar, mert amikor egyszerre sok párhuzamos meccse van és potyognak a gólok kb csak ezt mondogatják. Természetesen ezt is ki lehet kapcsolni, illetve be tudo állítani, hogy melyik meccsek eredményei érdekelni.
Állítólag az online mód is sokat javult és nagyon jó lett. Sajnos erről nekem nincsenek tapasztalataim, mert "próba"

verziót használok.
Egyébként Barcával kezdtem karrier módot. De miután Messit sehogyseem tudtam meggyőzni maradásáról, begurultam és hagytam a francba az egészet. Egyébként is rám az a jellemző, hogy 1-2 szezont tolok a Barcával (általában minden megnyerek) és kiválasztok egy pici csapatot ahol 4-5 szezont is lehúzok. Igazi csapatot építek a semmiből.
Ez most sem volt másképp. Szokás szerint a Millwallra esett a választásom. Most járok fél szezonnál. Feljutó helyen állok. Kölcsönvettem 1-2 Barcást (Montoya, S Roberto) akik szépen fejlődnek. Most télen leigazoltam a Barca B gólvágóját akinek nem tudom kimondani a nevét. Itt kérnék segítséget:
VALAKI ÍRJA MÁR LE NEKEM FONETIKUSAN, HOGY KELL KIEJTENI!
Illetve Almuniát és Ward-ot a Wolvs-ból.
Sajnos kicsi pénz kis csapat. De ha feljutok, komolyabb erősítéseket tervezek. Addig meg marad a kölcsönzés és az alkudozás fiatal, olcsó de tehetséges kölykökre.
Majd elfelejtettem. Manager módban lehetsz egyszerre Nemzeti válogatott kapitánya is. Ezekről egy emberke értesít és választhatsz. Ott is vannak célok illetve tornák amin vannak elvárások. Ezt párhuzamosan tolhatot. Illetve bármikor lemondhatsz illetve válthatsz csapatot mind válogatott mind klubszinten.
Mivel én a Millwall edzője vagyok így nem jött még ajánlat. De Barcásként érkezett pedig összesen ha 10 meccset játszottam.
Összességében szerintem ez a legjobb Fifa idáig. Életszerű és élvezhető. 9/10
Ennyi volt rövid/hosszú kis beszámolóm. Köszönöm ha elolvastad.
Ha valakinek bármilyen kérdése van, szívesen válaszolok rá illetve segítek ha tudok.
Mindenkinek jó Fifa 13-azást!