Először is regisztrálj (valós adatokkal ha lehet különben nem kapod meg a csapatodat már amennyire ellenőrizni lehet), utána pár nap míg a GM-ek ellenőrzik a regisztrációdat és ha elfogadják akkor csapatot kapsz. (2-3 napnál szerintem már nem több idő de változó).
Addig is olvasgathatod a játék súgóját, azt mindenképpen olvasd át addig ne nagyon csinálj semmit, amiután megvan a csapat eléred a fórumot is érdemes ott is olvasgatni a kezdőknek szánt topicokat esetleg más leírásokat. Minél inkább tájékozódsz annál sikeresebben kezdesz és ennél a játéknál nagyon fontos mert nagyon el is lehet rontani a kezdést pl. elköltöd a pénzed stadionbővítésre, vagy idősebb játékosokra akiket már nem tudsz edzeni.
De vannak jó leírások és fórumon sok segítőkész ember szóval olvass és ha valami nem tiszta kérdezz.
Pár tipp az elejére:
- Első szezonban nem a bajnokság megnyerése a cél, sőt ne is foglalkozz a helyezéssel.
- Igazolj egy megfelelő edzőt csapnivaló vezetői képességgel. (vezetői képesség majd úgyis csak később magasabb szinten lesz fontos) jó edző még jobb volna de arra nem igazán futja kezdésből.
- A leggyengébb játékosokat rúgd ki evvel fizetést spórolsz.
- Kapusedzésre álj rá (így tudsz leghamarabb pénzhez jutni), és vegyél fiatal (max. 19 de jobb volna 17-18 éves) kapusokat megfelelő-jó védéssel (per pill nem ismerem az árakat így nem igazán tudom megmondani melyik fér bele), két fiatal kapus kell egyik játszik bajnokin másik hétközi meccsen kupa/barátságos.
- ha nincs kupameccsed mindenképpen köss le barátságost.
- orvost csak akkor igazolj ha van sérülted, gyúróra viszont szükséged lesz.
- kapusedzés esetén szükséged lesz 9 kapusedzőre és egy segédedző. (ennél többet semmiképpen ne, súgóban majd megtalálod mért, kevesebbet sem ajánlok így lesz gyors az edzésed), mivel az edzés a játék talán legfontosabb része (a taktika mellett ami később válik fontossá) lehet olvasgatni a következőt is:
http://wiki.hattrick.org/Hu/Edz%C3%A9s
- túl sok személyzetet ne vegyél fel kezdésből (kapus segédedző és gyúrókon kívül ) mert nem fogod győzni a fizetésüket.
Elsőre ennyi elég is, valószínű úgyis zavaros még az egész amit írtam, de ha megkapod a csapatod és olvasgattál súgót akkor remélhetőleg érthetők lesznek majd a tippjeim-tanácsaim.
u.i. valaki majd egészítse ki a diplomával kapcsolatos dolgokkal mert amikor én anno kezdtem még nem volt szóval azt a részét nem ismerem annyira de fontos hogy minél több pénzből legyenek igazolva a kapusok, kár volna pénzhiány miatt kicsit is rosszabbat venni később megnő árban a külömbség....