VargaAron írta:Igazából két ötletem van elkölteni a pénzt:
- veszek 26 év körüli 2 db 15-15 védekezés-szélsőjáték, 1 db 15-15 védekezés-jsz, 2 db 15-15 szélsőjáték-jsz, 3 db 15-15 jsz-átadás és 2 db 15-15 gsz-jsz játékost és kapust edzek 3-5-2-ben
- megtartom az egyik kapust, és veszek 26 év körüli 2 db 15-15 szélsőjáték-jsz, 3 db 15-15 jsz-átadás játékost és 20-21 éves 5 db 15 gsz játékost akiket védőként edzek tovább és ráállok egy jó 5-5-0-s távoli lövés taktikára (miután felhúztam a pontrúgást az egész csapatnak)
Hanyad osztályban vagy és mi a cél?
Az első tervvel alapvetően az a gond, hogy veszel konkrétan egy csapatnyi 26 évest, akivel mire oda jutsz, hogy másodosztály és komoly tervek, addigra egyszerre kiöregednek és eladhatatlanok lesznek. (Illetve az értékük bő 50%-át elbukod pár szezon alatt.) Másrészt ha elkezdesz megint valami amatőr kapust edzeni, akkor nem sokat fog érni, hogy lesz előtte egy 10 milliárdot érő csapat.
A második tervet pedig nem teljesen látom át.

Van elég pénzed távoli lövésekre csapatot építeni és tényleg nagyon ütőképes brigádot tudnál összehozni. Kevés dolgot utálok úgy a játékban, mint LS-csapatok ellen játszani.

Viszont ha ebben gondolkodsz, akkor 15-ös gólszerzéssel kezdeni nagy luxus és szerintem felesleges is, illetve bármennyi átadással rendelkező játékost venni is pénzkidobás, mivel távoli lövéseknél semmi haszna az átadásnak.
A legjobban szerintem azzal jársz, amit korábban is fejtegettem. Részben
geridoss kérdésére is válaszolva, a játék talán abban változott a legtöbbet az elmúlt években, hogy már nem működik az edzek + veszek egy bivaly csapatot modell, mint régen. A legsikeresebb csapatok hosszú távú edzéstervvel jutnak magasra, részben maguknak edzik minden posztra a multiskilles játékosokat, részben vásárolnak a piacon. Ha csak egyiket vagy csak másikat akarod csinálni, akkor valamennyi fejlődés után megreked a csapat egy szinten. A távoli lövésekre felépített csapat például jó koncepció szerintem, de gondold át, hogy pontosan milyen alapanyag szükséges hozzá!
geridoss írta:Régen sokat játszottam ezzel, de most újrakezdtem.
Tudnátok adni néhány tanácsot, hogy az elején mire érdemes figyelni? Úgy látom sokat változott a játék, mióta legutóbb beléptem (4-5 éve).
Igazoljak az elején, vagy inkább ifiakadémia? Néhány hasznos tanácsnak örülnék.
Az még mindig igaz, hogy edzéssel lehet előre jutni és elindulni is azzal a legkönnyebb, ha fiatalokat nevelsz ki. Az ifiakadémiát szerintem érdemes megcsinálni, de a csapat hosszú távú sikerességét érdemben nem fogja befolyásolni. Amit nem javasolnék az az, hogy az elején elköltsd a pénzedet középkorú vagy idősebb játékosokra, akik jónak tűnnek, de valójában borzalmas befektetések.
Ha azzal kezdesz, hogy kiedzel valamilyen poszton egy generációnyi 17 évest (nagyjából mindegy, hogy melyik poszt, bár ha eleinte eredményeket szeretnél, akkor valószínűleg játékszervezés vagy védekezés a legjobb). Ebből lesz majd pár szezon múlva elég tőkéd, illetve addig megismered annyira a játékot, hogy el tudd dönteni a haladási irányt.