Én megértelek, félre ne értsd, mert hasonló esetben valószínűleg én is ezt csinálnám, de tavaly ugyanezt eljátszottad Cousins-szal, aztán látjuk, hogy unalomba fulladt a mostani szezon, mert foghatatlan vagy. De persze kell hozzá tudás és szerencse is, hogy mondjuk egy Simmons-t válassz Nurkic vagy Teague helyett.
De ki fog adni egy 1. és egy 3. körös picket, plusz még idei kompenzációt is, Simmons-ért vagy Embiid-ért (és tegyük hozzá, hogy utóbbi erősen injury-prone)?
Akinek van két elit játékosa, azt rögtön ki is zárnám:
1. NBAiley: KAT és Cousins mellett van egy McCollum-ja is, aki top20, szóval szerintem ő elvan ezzel a hármassal.
2. Kamaj: Giannis, KD, mindkettő top10, igaz, mellettük csak egy Marc Gasol van, de szerintem megtartja őt, a pickekkel meg tud olyan embereket húzni, akikkel lehet esélye jövőre, mert van két monster keeper a csapatában.
3. Lakers0827: Westbrook, George, harmadiknak meg ott van DAJ, ugyanaz igaz rá, mint kamaj-ra. Ja, és ő már cserélt pickeket.
4. Én: Harden, Lillard, melléjük meg választok valakit a LaVine/Ingram kettősből. Ok, hogy egyikük sem elit szint (bár jövőre előbbiben benne van egy 25 pontos szezon, utóbbi meg az elmúlt 30 napban 19/5/5-öt hoz, csak hát a Lakers-nek nyáron lesz pénze), de inkább megtartom valamelyiküket és ott van még a két pickem. Amúgy én is érdeklődtem Embiid/Simmons iránt, mert azért jól néznének ki a csapatomban, de nekem így, hogy van két jó emberem, nem érnek ennyit.
Három csapatot nem tudok hova tenni:
1. Kanty: Irving, Drummond, Porzingis, én elégedett lennék ezzel a trióval, de lehet, hogy upgrade-elni akar.
2. Bob: Leonard remélhetőleg a következő szezonban egészséges lesz, Booker még jobb lehet, harmadiknak meg ott van Gobert, aki tavaly top20 körül volt, vagy Beal, aki idén szintet lépett (bár sérülékeny ő is). Bob eddigi pályafutását figyelembe véve, nem hinném, hogy belemenne egy ilyen cserébe, de aztán ki tudja, lehet, hogy most robbant
3. Neo: LBJ még mindig monster, CP3 jobb, mint tavaly, de már 33 éves lesz, Whiteside visszaesett, de az a 14/12 + 2 blokk még így se néz ki rosszul, de lehet, hogy ő is előrébb szeretne lépni.
Többiek:
1. Slither: csak Jokic tuti nála, Middleton meg tipikus harmadik számú szerintem, szóval ide beférne az egyik Philly-s, játékosokat is tudna adni idénre, kérdés, hogy mennyire akarja beáldozni a következő szezont.
2. Angelo Caduto: Butler top10 jelenleg, Wall 20/10-es játékos, Hayward ki tudja, hogy mit tud majd jövőre a Celtics-ben, pick-kel elvan látva (fcb-s csere), viszont játékosokat nem tud adni erre a szezonra (max. ha beáldozza Butler-t).
3. AndOne: Kemba, DeRozan, Griffin, "csak" top20 körüli emberek, szerintem vele esélyes egy csere.
4. Meslija: Klay és Aldridge rendben vannak, de ide is kéne egy erősebb keeper, vele is esélyesnek gondolok egy cserét.
DE! A bottom3 (akiknek legfőképp kéne Simmons/Embiid) alapból gondolkodhat úgy is, hogy minek adjon pickeket egy olyan játékosért, akit nem is tudnál megtartani és kikerülne a draftra? (De persze, van olyan is, aki a biztosra akar menni inkább.) Szóval ha ők azt mondják, hogy nem mennek bele egy cserébe és kockáztatnak, hátha övék lesz az 1/1, akkor rögtön rosszabb helyzetben vagy. A szerencsés behúzza Simmons-t vagy Embiid-et ingyen, a többieknek meg ott lesz Mitchell és Oladipo is, plusz a többi kikerült játékos illetve az újoncok (Doncic?).
Ja, az meg a legnagyobb vicc lenne, ha Mitchell-ért vagy Oladipo-ért valaki első kört adna.