Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2026.02.02. 09:55:09

recrea írta:
2026.02.02. 07:34:34
bence0330 írta:
2026.02.01. 23:43:18
Pénzünk bőven van szerintem arra, hogy 200 millió körüli nyarat dobbantsunk, nem a cash-flow az igazolások akadálya, hanem a spanyol ffp. A hírek szerint néhány millióra vagyunk tőle, még Dro eladása előtt volt 14 asszem, az akkor jelenleg olyan 6 körül van. Szánalmas egy szabály, hogy pár fityingen múlik, hogy pár milliót, vagy akár párszázat el tudjunk költeni + a fizuk.
Mondjuk néhány saját nevelésű kulcs játékost köszönhetünk ennek a szabálynak meg hogy nem ment csődbe a klub.

A stadion nincs kész, csövön vagyunk hitellel, más kluboknak tartozunk átigazolási díjjal, Messi sincs még kifizetve tudtommal, “megkérjük” Lewát, h ne rúgjon több gólt, mert fizetni kell (ezeket leírni is röhejes)…én nem látom, hogyan lehet prioban egy Alvarez 100 m + 15 m körüli fizetéssel, de lehet én nem értem a klub gazdasági működését.
Ez nem ilyen egyszerű.

Gondolj bele, mi lenne, ha mondjuk tudtunk volna 1-2 klasszs védőt igazolni, meg mondjuk lenne csere szélsőbekkünk. Lehet tavaly BL-t nyertünk volna. Az már mindjárt iszonyat mennyiségű pénzt hoz vissza. Ha korábban, még Koeman-Xavi idejében kicsit jobban feltölthettük volna a keretet, és nem Demirekkel rohamozunk a BL-ben, alighanem nem töltünk egy meccsnyi időt sem az EL-ben. A két EL eleve drasztikus anyagi különbség egy BL top16-8-4-ell szemben. Ráadásul ennek következtében sznte biztosan kijutunk a klub VB-re, mert még így is közel voltunk, ez újabb iszonyat mennyiségű pénz. 1-2 plusz sztár, eurótízmilliónyi különbség mezeladásban, stb.
Az 1.-2. bajnoki hely között is rengeteg pénz van.

A klubnak beleférne, jobb játékosokkal jobb eredményeket hozunk, több pénzt. Nem maradhatunk gondolatban a Griezmann-Cou-Dembélé féle igazolásoknál. Nézd meg, milyen drasztikus lett a különbség, mikör elkölthettünk 150 misit 22-ben, plusz a fizuk beillesztésével sem volt gond. Alighanem messze túllőtte a 150 milliót a nyereség, ami ebből jött, bajnokcsapat lett, de még nem BL esélyes.
Most meg tényleg 2-4 igazolásra vagyunk attól, hogy a BL fő, de minimum top3 esélyesei legyünk.

Cserében Fermín lehet, hogy tényleg nem lenne pl. itt. Cubarsi most kerülne a padra (ami amúgy így lenne normális), de legyünk őszinték, nem is szabadna neki ott lennie a kezdőben. Yamal mindenképp feljött volna.

Ja és, még egy fontos adalék. Az eladásoknál alsó hangon is súlyos eurótízmillókat bukott a klub a kényszerhelyzetek miatt (mivel kb már csak a fizuja miatt el kellett paterolni játékosokat az ffp miatt, emiatt zéró alkupozíciónk volt).

Mindez összeadva alighanem többszáz milló euró, ami bevételbel küönbség lenne, ha csak félig-meddig top klubként működhettünk volna az években. Kétlem, hogy az adósságunk nőtt volna.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Az Év Fórumozója 2025

2026.02.02. 09:38:18

recrea írta:
bence0330 írta:
Pénzünk bőven van szerintem arra, hogy 200 millió körüli nyarat dobbantsunk, nem a cash-flow az igazolások akadálya, hanem a spanyol ffp. A hírek szerint néhány millióra vagyunk tőle, még Dro eladása előtt volt 14 asszem, az akkor jelenleg olyan 6 körül van. Szánalmas egy szabály, hogy pár fityingen múlik, hogy pár milliót, vagy akár párszázat el tudjunk költeni + a fizuk.
Mondjuk néhány saját nevelésű kulcs játékost köszönhetünk ennek a szabálynak meg hogy nem ment csődbe a klub.

A stadion nincs kész, csövön vagyunk hitellel, más kluboknak tartozunk átigazolási díjjal, Messi sincs még kifizetve tudtommal, “megkérjük” Lewát, h ne rúgjon több gólt, mert fizetni kell (ezeket leírni is röhejes)…én nem látom, hogyan lehet prioban egy Alvarez 100 m + 15 m körüli fizetéssel, de lehet én nem értem a klub gazdasági működését.
Az olajos csapatokon kívül szinte minden csapatnak van tartozása. Főleg stadionépítések után. A Real is nemrég kezdte törleszteni és ők is elég szűkösen vannak. Már mikor a stadiont építették is sok részét el kellett adniuk, amit újra el kell kezdeni építeni, mivel elrontották a hangszigetelést és nem lehet semmilyen koncertet adni, ami újabb bevételkiesés és újra be kell nyúlni a pénztárcába, most pedig a klub 5 %-át árusítják ki egy amerikai befektetőnek. Ráadásul a stadion nevét is minden bizonnyal eladják egy szponzornak. Jelenleg azt kommunikálják, hogy marketing okokból lett a Santiago Bernabeu helyett csak Bernabeu, de még magán a létesítményen is hagytak egy jókora üres teret a jelenlegi neve előtt.
Ráadásul mi még évekig ráérünk a Nou Campot elkezdeni törleszteni, a stadion befejezését követő harmadik évtől kell majd elkezdeni fizetni, de azt is hiába nagyon sokáig, de évi apró részletekben. És azért nem mindegy, hogy a klub legnagyobb bevételi forrása egy 50 000 férőhelyes "átlagos" stadion, amiért ráadásul még bérleti díjat is kell fizetni vagy a világ legmodernebb létesítménye, amibe ebben a szezonban már 65 000 szurkoló fér be (és ez évről évre növekszik), aminek a teljes bevétele a klubé. És akkor még ott van a VIP páholyok eladásából származó 100 millió (nem mellesleg az Espai Barca projekt folyamatos bővülése).

Itt a nagy kérdés a VIP páholyok páholyok helyzete, mert azzal már egy évvel ezelőtt is benne voltunk az 1:1-ben. Logikusan annak szezon végére mindenképp meg kellene lennie. A fizetésekről meg annyi, hogy a bértömeg évről évre csökken, nyáron pedig bőven csökken annyival hogy komolyabb igazolásoknak helyett adjon. Megy Chris, ha Lewy marad akkor is 8-10 milliót spórolunk, ha megy akkor baromi komoly összeg, Rashfordot ha megvesszük még akkor is kevesebbet keres a jelenleginél, ott a ter Stegen kérdés. És akkor még nem adtunk el senkit. Egyelőre Cancelo bére, ami plusz, de az egyik legfontosabb, hogy már szinte az összes játékos megkapta a szerződéshosszabbítását és ezzel az emelést (talán csak EG van még hátra) így ezzel sem fog emelkedni.
A bértömeggel tehát nem hiszem, hogy gond lenne. Ha teszem azt Alvarez jönne, akkor Lewandowski 100 % hogy távozik, amivel több mint 20 millió kiesik a bérkeretből, ami minden bizonnyal több is lenne mint elég az argentínnak.

Pontosan nem tudom, hogyan számít pontosan és hogy tényleg ilyen 7-8 millió hiányzik-e, de az biztos hogy nem sok. Viszont a stadionbővítés is tovább nettó bevételt eredményez, az év végi eredmények (kupa, bajnokság) is hozhatnak a konyhára, de ha a BL-ben nem is jutunk tovább, akkor is leesik még valami, ha pedig mondjuk kapunk egy Newcastle-t (50%) sima út lehet akár az elődöntőig is. Ha a VIP helyek pedig végre beszámítanak, nem is kicsivel csúsznánk be az 1:1-be.
Utána, hogy mennyit és hogyan költhetnénk arról már nem igazán van fogalmam.

Eladásokat tekintve szerintem Casadó lenne logikus, bár inkább Bernal ttovábbi szezonjának függvényében. Egy 30 milliót szerintem bőven kifizetnek érte, Flick is úgy tűnik jobban bízik a Bernal-projektben, plusz saját nevelésként az anyagi vonzat is jobb. Nagyon kedvelem és ssajnálnám ha menne, de őt is csak úgy engedném el, ha nagyon szükség lenne arra a pénzre. Ha Goretcka jönne viszont mindenképp tovább kellene adni.
Hátvéd kérdésben monst Lisandro Martinezt vették elő, mint lehetséges célpont. Nem tudom, annyira nincs most képbem a teljesítménye, de ha olcsó megér egy próbát.
Senesiről viszont nem értem miért halltak el a hangok. Pont a számunkra legkeresettebb profil. Ballábas belső védő és ingyen lenne.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2026.02.02. 09:19:37

bence0330 írta:

Annyi a kérdés, meglesz-e az 1:1. Ha nem akkor nyilván 1-2 olcsó igazolás fér csak bele, ha meg véletlen igen, akkor azért gondolkodni már lehet Alvarezen is, megint más kérdés, ennyit megérne-e nekünk, de szerintem lehetőségünk simán lenne akkor rá.
Valahogy így van. Én sem tudom mit gondoljak Julian Alvareről, de elméletben
100 milliós (1/1-ben) ár 5 éves szerzőssel évi 20 amortizáció + fizetése 15-18 (Yamal, Raphinha marad a legjobban kereső, max. ekörül)

Azaz 35-38 milliót kell felszabadítani, amíből Lewy 20+ (Christensennek is lejár, gondolom Fatit, Stegent sem marasztalnák és ott van Rashford 14 milliós fizetése, ami függőben, marad/megy)

Az ára mehet részletre, hitelre stb. ami nem befolyásolja az FFP-t. (Amíg azzal együtt is pozitív marad a gazdasági mérleg, az amortizáció és a bér számít)

Persze ez mind feltételes, Julian Alvarez nem biztos, hogy ennyit érne, de nyáron szerintem lesz lehetőség igazolásokra, ha lesznek távozók (Lewy, Christensen pl.) és Tebas is úgy gondolja. Jövő szezonra kell kapkulálni, ahol minimum 62 ezres lesz a stadion.
Troym
Llegenda del Barça

2026.02.02. 08:53:08

recrea írta:
…én nem látom, hogyan lehet prioban egy Alvarez 100 m + 15 m körüli fizetéssel, de lehet én nem értem a klub gazdasági működését.
megválaszolom: Elnökválasztás jön ott, semmi nem drága, mármint szavak szintjén.

Majd nyáron jönnek a kéztördelős nyilatkozatok, hogy igazából nem is akartuk sem Alvarezt, vagy bárkiről szóljon majd a kampány.
A stadion ezen a cca 60-65e kapacitáson működik még 2-4 évig, addig nagy változás a pénzügyekben szerintem nem várható, lehet a távozók miatt felszabaduló bérkeretből tudunk majd hozni 2-3 ingyen igazolást, meg valakit pénzért.

Pl: Rashford 30 millió, Senesi ingyen, Goretzka és/vagy Vlahovic ingyen, nekem ilyesmi a tippem.
recrea
Llegenda del Barça

bence0330 írta:

bence0330

Annyi a kérdés, meglesz-e az 1:1. Ha nem akkor nyilván 1-2 olcsó igazolás fér csak bele, ha meg véletlen igen, akkor azért gondolkodni már lehet Alvarezen is, megint más kérdés, ennyit megérne-e nekünk, de szerintem lehetőségünk simán lenne akkor rá.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
recrea
Llegenda del Barça

2026.02.01. 23:31:58

Akik Alvarez leigazolásáról beszélgettek a Lewa topikban, ti átaludtátok az elmúlt pár évet? :mrgreen: esetleg én maradtam le valamiről és feltörte Laporta a malacperselyt?

Azon küzdünk, h eladjuk vagy megszabaduljunk a magas fizetésű játékosoktól, szerintem 5 összerakott forintja nincs a klubnak. Tömködjük a lyukakat a félkész stadionon.

Érdekes, h az akadémia ontja magából a középpályásokat, de egy épkézláb támadót nem tudunk kinevelni, csak egy gyenge Messire futotta. Megemlíthető talán Krkic meg nyilván Yamal, Fatit hagyjuk, az nagyon fáj…több nem jut eszembe az elmúlt 30 évből.
bence0330

2026.02.01. 19:25:41

Alcantara írta:
2026.02.01. 19:13:49
Bence! Akit visszahoznèk az Virgili. Mallorca meccsein kimondottan jól játszik, amikor látom. Támadásba is jó, nemcsak a védekezésben. Labdával teljesen jó, elég gyors is. Nem tudom milyen opcióval ment el, de ha lehetne hozni, én örülnék neki.
Ő mondjuk Rashford helyett egy jó csereopció lehetne, jóval olcsóbban, felteszem, monitorozzuk, mit csinál. Csak sajtóhírekben találok visszavásárlási opciót (bár inkább elővételi jogot emlegetnek), hivatalos közleményben nem, szerintem nem tudni, mi ott a helyzet, elvileg valami van. Meg az 50%-os továbbértékesítési.
Rashfordnál én is kicsit olcsóbb alternatívát keresnék, ha szűkösek lesznek a lehetőségeink, nem azért, mert az angollal bármi bajom lenne.
Alcantara
Director del Fútbol

2026.02.01. 19:13:49

Bence! Akit visszahoznèk az Virgili. Mallorca meccsein kimondottan jól játszik, amikor látom. Támadásba is jó, nemcsak a védekezésben. Labdával teljesen jó, elég gyors is. Nem tudom milyen opcióval ment el, de ha lehetne hozni, én örülnék neki.
Alcantara
Director del Fútbol

2026.01.30. 15:52:19

Schlotterbeckről volt egy cikk a Mundon talán egy-másfél hete. Decoék nyilatkozták, hogy nem prioritás már, lemonitorozta a szakmai stáb és lassúnak találták a posztra, ezért más profilt keresnek. Mondjuk Cubarsi sebességére gondolva én ezt akkor vicces indoknak találtam, de lehet, hogy éppen ezért kellene szélvészgyors bal oldali belső védő, hogy ezt kompenzálja. Összevágott videókat néztem Pacifícoról, jó a gyerek ez alapján, kiemelkedik abból a korosztályból, de majd itt az lesz a nagy kérdés, hogy tud szintet lépni vagy sem. Mindenesetre ígéretesnek tünik. Egy jó uru belső védőpáros ütős lenne.
Chino
Az Év Fórumozója 2025

2026.01.30. 13:48:26

bence0330 írta:
2026.01.30. 12:31:17
Messa írta:
2026.01.30. 12:15:40
Egy Goretzkát ennek ellenére nagyon szívesen látnék itt. Már csak keret mélyítés miatt is és kockázat sem lenne benne, mivel egyrészt Flick úgy ismeri mint a tenyerét, másrészt Kimmichel párban hasonló rendszerben játszott.
Goretzka a napokban bejelentette, hogy nyárig mindenképp marad a Bayernben, nyártól viszont elválnak az útjaik, nem fog hosszabbítani, szóval esély az bőven lehet rá. Kétlem, hogy Flick ne akarná a csapatban tudni.
Már eléggé offoltunk. :) Igen, biztosan szívesen látnánk, csak tényleg nem tudom, mennyi mozgásterünk lesz. Ami tuti kell, az egy klasszis ballábas belső védő. A szélsővédőt még tán le tudjuk fedni vagy Canceloval, vagy Forttal olcsón/ingyen, alighanem kell egy minőségibb center is, és ezek után jöhetne a középpályára valaki, ahol azért darabra is megvagyunk, minőségre is elég jók, ha nem is tökéletes a dolog, és ott van egy extrának tűnő fiatal a posztra. Szóval nem tudom, egy ideális világban mindenképp jönne, ha mindkét fél akarná, de lehet, hogy lesznek nála fontosabb igazolások, amik kitöltik a keretet.
[/quote]

A center téma lesz az egyik legkényesebb. Ha megy Lewy, de még ha kitölti is a bónusz évet, komoly összeg szabadul fel a bérkeretben, plusz szinte biztos, hogy lép Chris, szintén magas fizuval, illetve ter Stegennel is alakulhatnak a dolgok, Egy ingyen Goretzka így bőven beleférhet, a logikus igazából az lenne, ha Casadót elpasszolnánk 30 körül, bármennyire is szimpatikus és fájna érte a szívem.Már így is 3., de ha Bernal kapja a perceket talán 4. a posztján és nem hozza, azt mint tavaly.
A német pedig nem csak Pedri mellé lenne komoly megoldás, hanem sérülés esetén a csapatból talán ő tudná legjobban pótolni.

A center poszton szerintem Lewy maradni fog fixen Torres mögött. Nem igazán lenne más megoldás, jöhetnek hírek itt Alvarezről meg hasonlókról, de kizártnak tartom. Illetve az ilyen olcsóbb, fiatalabbaktól is űgy tűnik elzárkózunk. Nemrég volt egy cikk, hogy Etta-Eyonggal, mint célponttal nem számolnak Decoék.
Én akit talán még Alvareznél is szívesebben látnék az Osimhen. Kár, hogy tavaly leigazolta a Galata, így kb. kizárt, hogy távozzon, reális összegért pláne, pedig a játékos biztos benne lenne.

A belső védő viszont nagyon necces lesz, főleg, ha kifejezetten ballábast keresünk. A Real legalább két hátvédet akar. Alaba 100%, hogy megy, valószínűleg Rüdigerrel sem hosszabbítanak. Marad egy Militao, aki az utóbbi 3 évben két szezont szinte teljesen kihagyott egymás után két keresztszalag szakadással, plusz az idei szezon minimum kétharmadát szintén egy súlyos sérülés miatt (ha jól kétszer kellett műteni). Mellette egy Asencio, aki normál esetben 5. számú védő lenne meg Huijsen, akinek volt néhány jó meccse kezdetben, azóta zuhan.
A Pool szintén cb-re vadászik, főleg, hogy hiába állapodtak meg Guehit elvitte a City, ráadásul ha Konatéval nem sikerül hosszabbítani, az ő helyére is kellene ember.
A Bayernnek szintén kell valaki, nagyon azt beszélik, hogy Kim-et is cserélni akarják.
Az olaszoknál nem tudom mi a helyzet. Ráadásul ezek a klubok nem sajnálják a pénzt, egy Schlotterbeckért sem tudunk harcba szállni. Erre nagyon kíváncsi leszek.
Az 1:1 szerintem meglesz, de az hogy végül mennyit költhetünk az más kérdés. Egy BL-elődöntő, azért segítene, főleg ha már 60 ezer+nézővel működnénk.
Cancelo maradása szerintem létkérdés. Mindkét oldalon bevethető szélső védőt, aki ráadásul tűri a padot és elkötelezett a csapat felé nem hiszem hogy találni ilyen minőségben.

Ha nagy szerencsénk van Pacífico, esetleg Juwensley Onstein robbant és 1-2 év múlva (akár már jövőre lassan beépítve) megerősödhetünk ott. Mindketten ballábas belső védők (az előbbi balhátvéd is) , de inkább az uru tűnik kifejezetten komoly reménységnek. Erre nyilván nem lehet építeni, de azért benne van a pakliban
Forca Barca!!!!
bence0330

2026.01.30. 12:31:17

Messa írta:
2026.01.30. 12:15:40
Goretzka a napokban bejelentette, hogy nyárig mindenképp marad a Bayernben, nyártól viszont elválnak az útjaik, nem fog hosszabbítani, szóval esély az bőven lehet rá. Kétlem, hogy Flick ne akarná a csapatban tudni.
Már eléggé offoltunk. :) Igen, biztosan szívesen látnánk, csak tényleg nem tudom, mennyi mozgásterünk lesz. Ami tuti kell, az egy klasszis ballábas belső védő. A szélsővédőt még tán le tudjuk fedni vagy Canceloval, vagy Forttal olcsón/ingyen, alighanem kell egy minőségibb center is, és ezek után jöhetne a középpályára valaki, ahol azért darabra is megvagyunk, minőségre is elég jók, ha nem is tökéletes a dolog, és ott van egy extrának tűnő fiatal a posztra. Szóval nem tudom, egy ideális világban mindenképp jönne, ha mindkét fél akarná, de lehet, hogy lesznek nála fontosabb igazolások, amik kitöltik a keretet.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2026.01.30. 14:35:48-kor.
Chino
Az Év Fórumozója 2025

2026.01.27. 13:19:04

bence0330 írta:
2026.01.26. 22:37:27
Részemről ez irreálisan magas összeg (függetlenül attól, mi lesz belőle, és mondjuk a véleményemmel ellentétben valami remek játékos lesz), nem is értem, de örülök neki. Ha tényleg közelebb vagyunk ezzel az 1:1-hez, akkor pláne. Sok sikert, kivéve ellenünk.

Én az egyiptomit nagyon gyengének látom, rajta kívül szerintem jobb fogásnak tűnnek az új igazolások, de persze ezt nem lehet előre tudni.

Ez az uru gyerek tényleg szélsőbekk? Azt látom, hogy megindulni tud az üres területekbe, de a fizikuma meg a mozgása nekem inkább egy középhátvédé, vakon biztosan annak mondtam volna. Lehetne ő ilyen Gvardiol-Aké féle kétposztos valaki.
Végül 8,2 millióért viszi a PSG. Szerintem elsősorban nála is a pénz, ami döntött. Flick kiemelte a Juvenil A cserepadjáról, külön edzéstervet dolgozott ki neki és látszott, hogy számít rá. Ha eltelt volna mondjuk 1,5 szezon és még mindig a minimumon lenne a játékperce még érthető is lenne a dolog, de ha azt gondolta, hogy egy fél év alatt itt majd stabil csere lesz elég naiv volt. Nem tudom mit hoz a jövő, de a PSG-ben sokkal durvább konkurenciája lesz. Csak az ő korosztályában ott van Zaire-Emery vagy Mayulu, de egy Fabian Ruizt, Kang in Lee-t sem lehet könnyű kiszorítani. Mindenesetre szurkolok neki, meglátjuk mi lesz.

Azért az utóbbi három szezonban elég nagy összeget szereztünk az Atleticből történő eladásokból.
Unai Hernández 10,3 millió, Fayé szintén 10,3 (+százalék eladásból), Valle 6 millió, Julian Araujo 10 millió, Chadi Riad 9 millió, Darvich 1 millió, Virgili 3,5, Guiu 6 millió, Sergi Dominguez 1,2, Fabio Blanco 700 ezer, Estanis Pedrola 3 millió és most Dro 8,2 millió.
Ez olyan 70 millió euró két és fél szezon alatt és egy részük saját nevelés, a többi pedig ingyen vagy szotyiért jött, tehát igazából ez nettó érték. És sokaknál ott van a százalék a továbbadásból, illetve visszavásárlási opció. Virgilin kívül szerintem nem is nagyon sajnálhatunk senkit, bár még vele sem tudjuk mi lesz. Illetve Dro kérdés még.

A januári érkezők listája most így néz ki:
A-csapat:
Cancelo - jh

Atletic:
Hamza Abdelkarim - 18 éves csatár, egyiptomi (3 milliós opció, 5 bővülhet)
Patricio Pacífico - 19 éves balhátvéd-belső védő, uru (1,8 milliós opció)
Juwensley Onstein - 18 éves ballábas belső védő, holland/suriname (opció ?)
Joaquín Delgado - 24 éves center, spanyol

Ők már mindannyian itt vannak, ingyen érkeztek kölcsönbe és szezon végén lehet érvényesíteni az opciót, lehet, hogy még egy-kettő befut februárig.
Plusz itt van még Ajay Tavares - 16 éves balszélső/center, angol/portugál.
Ő egy kicsit kakukktojás, mivel végleges igazolás lesz, a transzfer díját még nem tudni, de a spanyol és angol források szerint alacsony összeg lesz. Hogy ez mit takar fogalmam sincs. Hivatalosan az U 19-be érkezik, onnan járhat fel az Atleticbe.

Jó hogy így aktivizálták magukat a scoutok és a Bojan-Deco páros is figyelt. Vesztenivalónk nincs, ha pedig fizetni fogunk valakiért az még jobb. Ráadásul nem brazil csodagyerekek, mert belőlük sok jó nem származott. (bár van a Palmeirasban egy 16 éves srác, akit elvileg szemmel tartunk)

Viszont távozókkal is kell számolni. Úgy néz ki Mbackénak és Cuencának nem hosszabbítják meg a szerződését, így sajna ingyen mennek. Utóbbi a Comoba érkezik, ahonnan megy kölcsönbe. Őt sajnálom, mert szerintem nagyon tehetséges srác, ráadásul hiányposzton lenne. Mbackétől viszont hála Istennek megszabadulunk.
Forca Barca!!!!
bence0330

2026.01.26. 22:37:27

Részemről ez irreálisan magas összeg (függetlenül attól, mi lesz belőle, és mondjuk a véleményemmel ellentétben valami remek játékos lesz), nem is értem, de örülök neki. Ha tényleg közelebb vagyunk ezzel az 1:1-hez, akkor pláne. Sok sikert, kivéve ellenünk.

Én az egyiptomit nagyon gyengének látom, rajta kívül szerintem jobb fogásnak tűnnek az új igazolások, de persze ezt nem lehet előre tudni.

Ez az uru gyerek tényleg szélsőbekk? Azt látom, hogy megindulni tud az üres területekbe, de a fizikuma meg a mozgása nekem inkább egy középhátvédé, vakon biztosan annak mondtam volna. Lehetne ő ilyen Gvardiol-Aké féle kétposztos valaki.
Troym
Llegenda del Barça

2026.01.26. 22:29:00

Dro -> PSG hivatalos, 8,2 milliót kapunk, 4 éves szerződést kap

win-win-win
PSG-nek kellett és megkapta, Dro menni akart és mehetett, nekünk úgyse voltak hatalmas terveink vele, ahhoz képest a 8,2 millió jó összeg és talán némileg normalizálódni látszódik a klubbok közti viszony plusz megkaphatjuk a 4 fiatalt, akit hozni akarunk
Ajay Tavares, Norwich (16), Hamza Abdelkarim, Al Ahly (18) Juwensley Onstein Genk (18), Patricio Pacifico Defensor Sporting (19).
Chino
Az Év Fórumozója 2025

2026.01.26. 20:13:09

soadroli írta:
2026.01.26. 18:05:00
𝐇𝐄𝐑𝐄 𝐖𝐄 𝐆𝐎! Barcelona agree deal to sign Uruguayan 19 year old LB Patricio Pacifico.
Agreement done with Defensor Sporting on a loan deal with €1.8m buy option clause plus also add-ons, could become mandatory clause under certain conditions.
Pacifico will start joining Barça B this January.
Hatalmas tehetségnek tartják, ráadásul nem csak balhátvédként tud játszani, rengeteget használják bal oldali belső védőként, nem véletlenül "fal" a beceneve.
17 éves kora óta U20-as válogatott, most már bekerült az uruguayi felnőtt válogatott keretébe is.
Remélem olyan üzlet lesz, mint Araujo és nem, mint Santi Bueno, azt hiszem őket hoztuk Uruguayból legutóbb, de itt utóbbi nem sokra vitte.

Elég jól dolgoznak mostanában az igazolásokon. Sok nagyon tehetséges fiatal érkezik, ráadásul olyan opciók keretében, amiben veszteni nem tudunk, legrosszabb esetben is vagy megy vissza vagy továbbadjuk nyereséggel (ráadásul többen bal lábas belső védők). Csak most télen érkezik/érkezett így kb. 5-6 fiatal játékos. Ha jól tudom három már hivatalos, Juwensley Onstein, illetve Ajay Tavares kontraktusa már a küszöbön, áll míg ketten erősen a célkeresztben vannak. Most tárgyal a klub Ruud Nijstaddal, egy holland belső védővel a Twente első csapatából
Ha közülük csak egy beválik és felkerül az első csapatba már nagyon megérte.

Dro-ért viszont lehet, hogy többet fizet a PSG, az adókedvezmény miatt. Olyan 8 millió körül írnak.
Az érte kapott összeg viszont közelebb visz minket az 1:1-hez, mivel saját nevelésű játékosról van szó így ez nettó bevételként könyvelhető el.
Forca Barca!!!!
soadroli
Llegenda del Barça

2026.01.26. 18:05:00

𝐇𝐄𝐑𝐄 𝐖𝐄 𝐆𝐎! Barcelona agree deal to sign Uruguayan 19 year old LB Patricio Pacifico.
Agreement done with Defensor Sporting on a loan deal with €1.8m buy option clause plus also add-ons, could become mandatory clause under certain conditions.
Pacifico will start joining Barça B this January.
Kép
Deluigi
Director del Fútbol

2026.01.25. 10:32:26

recrea írta:
2026.01.25. 06:42:32
Troym írta:
2026.01.24. 20:33:37
Adjuk oda De Jong, Gavi, Casado közül kettőt is akár nyáron, de szerintem menjünk rá Szoboszlaira, kb csak JG posztján nem tudnánk használni, de jhv, vkp, kkp, tkp is lehetne nálunk.
Minek kellene közülük bármelyik is a Liverpoolnak? Plusz hárman sem érnek annyit pénzben, mint Dominik.

Anyagi lehetőségünk továbbra sincs, nagy igazolás felejtős.
Nem feltetlenul a Liverpoolnak gondolta, hanem csak ugy eladni.
recrea
Llegenda del Barça

2026.01.25. 06:42:32

Troym írta:
Adjuk oda De Jong, Gavi, Casado közül kettőt is akár nyáron, de szerintem menjünk rá Szoboszlaira, kb csak JG posztján nem tudnánk használni, de jhv, vkp, kkp, tkp is lehetne nálunk.
Minek kellene közülük bármelyik is a Liverpoolnak? Plusz hárman sem érnek annyit pénzben, mint Dominik.

Anyagi lehetőségünk továbbra sincs, nagy igazolás felejtős.
bence0330

2026.01.24. 21:56:25

Troym írta:
2026.01.24. 21:47:34
Nyilván nem pontos a Capology, de ott pl Frenkie bére 19m+6m bónusz, Dominiké meg cca 8 millió. Adjanak elé egy 19+6 milliós ajánlatot (vagy amennyi Frenkie bére), vagy akár csak azt a 14 millió körüli összeget, amit Rashfordnak adunk és nézzük meg mit reagál....
Egyfelől ha hosszabbít, az nyilván sokkal magasabb fizetéssel fog járni, a csapata legjobbja, csk is lesz jövőre simán, meglepődnék, ha nem kapná meg alsó hangon a másfélszeresét. Már ez is bökkenő, onnantól nem nagyon tudjuk túllicitálni. És még ehhez 1:1-ben is kéne lenni, hogy egyáltalán matematikailag lehetséges legyen.

Másfelől még ha Szobit meg is tudnánk győzni, 120-130 körüli lehet jelenleg az az árcédula. Ha nem hosszabbít, akkor mondjuk 100.

Több szinten tűnik lehetetlennek az üzlet, ezért mondom, hogy szerintem ő jelenleg az egyik legelérhetetlenebb játékos a világon a posztján mindenképp.

Plusz bár nem találtam hiteles forrást, de Madrid drukkernek "suttogják". Ezt csak így zárójelesen. Ha ezt nem is vesszük, egy BL esélyes csapatban nagyon megbecsült játékos, még pár év és lehet hogy legenda szinten emlegetik majd.
Troym
Llegenda del Barça

2026.01.24. 21:47:34

bence0330 írta:
2026.01.24. 20:50:58
Troym írta:
Szerintem kb az 5 legelérhetetlenebb játékos között van a világon jelenleg. Ha hosszabbít végül (úgy néz ki, fog), akkor mindenképp.
Nyilván nem pontos a Capology, de ott pl Frenkie bére 19m+6m bónusz, Dominiké meg cca 8 millió. Adjanak elé egy 19+6 milliós ajánlatot (vagy amennyi Frenkie bére), vagy akár csak azt a 14 millió körüli összeget, amit Rashfordnak adunk és nézzük meg mit reagál....
bence0330

2026.01.24. 20:50:58

Troym írta:
Szerintem kb az 5 legelérhetetlenebb játékos között van a világon jelenleg. Ha hosszabbít végül (úgy néz ki, fog), akkor mindenképp.
Troym
Llegenda del Barça

Chino
Az Év Fórumozója 2025

2026.01.24. 18:49:56

Alcantara írta:
2026.01.24. 17:33:06
Ez a Tavares valóban nagy fogásnak tekinthető, remélhetőleg töretlen lesz a fejlődése.
Van még egy igazolás is a láthatáron, a Mundo és a Sport is lehozta már: Patricio Pacífico, aki uruguayi balhátvéd és középső védő, de középpályás poszton is jó. 19 éves, U20-as válogatott, de Bielsa már meghívta a felnőttek közé edzeni. Így már értem miért engedték el ezt a Cuenca gyereket. Ígéretesnek hangzik, az uruk sok jó védőt neveltek már nagycsapatoknak.
Róla nem hallottam, Uruguayból anno Santi Bueno érkezett belső védőként nagy reményekkel, hatalmas tehetségnek tűnt, de sem az U19-ben, sem a B-ben nem igazán jutott szóhoz, inkább ment folyamatosan kölcsönbe. Azt hiszem a Gironában kötött ki aztán onnan ment a PL-be és már nemcsak korosztályos, hanem felnőtt válogatott is lett.
Forca Barca!!!!
Alcantara
Director del Fútbol

2026.01.24. 17:33:06

Ez a Tavares valóban nagy fogásnak tekinthető, remélhetőleg töretlen lesz a fejlődése.
Van még egy igazolás is a láthatáron, a Mundo és a Sport is lehozta már: Patricio Pacífico, aki uruguayi balhátvéd és középső védő, de középpályás poszton is jó. 19 éves, U20-as válogatott, de Bielsa már meghívta a felnőttek közé edzeni. Így már értem miért engedték el ezt a Cuenca gyereket. Ígéretesnek hangzik, az uruk sok jó védőt neveltek már nagycsapatoknak.
Válasz küldése