Én igazából az egész tavalyi szezont egy komoly visszaesésnek tartom és nem csak amiatt mert nem jöttek a címek. A játékunk sokkal gyengébb volt az előző évinél is, a keretre pedig szerintem nem nagyon panaszkodhatott, legalábbis abban a tekintetben, hogy az utóbbi években milyen lehetőségeink voltak. Ha megnézzük az ideit és a tavalyit, akkor ő számolhatott azzal a kerettel ami most Flick rendelkezésére áll, pluszban Cancelo, Gündogan, Felix stb. kaliberek. Ha ezek a játékosok idén is itt lennének, az nem kevéssel dobná meg a csapatot. Annyi a különbség, hogy Yamal egy évvel fiatalabb, viszont Lewy már egy évvel idősebb.bence0330 írta: ↑2025.02.12. 20:06:43Mondjuk gyenge semmiképp sem volt. Kellett 3 világklasszis hátra neki, hogy az a cím meglegyen abban a bizonyos stílusban, nyilván, de akkor sem evidens azért egyáltalán, a 2. legerősebb ligáról beszélünk a világon. Szépen összetette a csapatot. A játék Mourinho alatt is volt már szebb, de ettől még összetette, és megnyerte, komoly tapasztalat nélkül, szép volt. Az előző évi 2. helye tán még szebb volt amúgy, a kerete is gyengébb volt, mélyebbről is indult. Jó volt ő átmenetnek, a klubvb-t mondjuk pl. buktuk vele, de hazai porondon senki nem reménykedett ilyen jó eredményekben, szerintem. Jó volt ő, de ahhoz nem volt elég, amit látni szerettünk volna a csapattól. Csak az utolsó fél éves, és abból is főleg az utolsó havi drámájáért kár, az részemről nagyon durva volt, érthetetlen, meggondolatlan, nagyon kellemetlen helyzetbe hozta a klubot és a vezetést is azzal a visszatáncolással és értetlenkedéssel, pláne az időzítéssel, mikor mindenhonnan épp durván kizúgtunk. Ha azt az egész szappanoperát hagyta volna, tökéletes szájízzel is váltunk volna el, egy korrektül sikerült éra után, kicsit megfáradva. Sőt, valamiféle hősi önfeláldozás is megmaradt volna belőle képnek, sokáig bejött a lemondásának bejelentése, alapvetően jó döntésnek bizonyult, akármilyen fura volt. Tippre az az utolsó hónapos rettenete volt az, ami miatt sokan rosszabb szívvel emlékeznek rá. Én amiatt haragszom rá eléggé, (bár legalább végül elfogadta, és utólag nem drámázik, mint egy bizonyos holland úriember, ez pozitívum) de amit előtte csinált, főleg 1,5 évig, azt megsüvegelem, remek volt.
Arra tökéletes volt Xavi, hogy kirántsa a csapatot a Koeman hátrahagyta posványból, ezt maradéktalanul teljesítette, az a bajnokság is komoly bravúr volt, de azt fenntartani vagy fejlődni nem tudott. Sok mindenért hálásnak lehet lenni, semmiképp sem egy bukott edző, egy átmeneti időszakot jól ellátott, de muszáj volt váltani, kellett egy új impulzus a csapatnak, hogy ez végül Flick lett, úgy tűnik a lehető legjobb döntésnek bizonyult.
"Ez az összehasonlítás" is inkább azt mutatja, hogy ugyanolyan esélyekkel, amik mindkettejüknek rendelkezésére állnak, mennyivel mást is el lehet érni.