palesz77 írta:
Megmondom őszintén nekem ő kicsit kérdőjel a jó szezonja ellenére is. Szerintem nem egyszer szürkült be és hozott átlagos teljesítményt ő is, nála pedig az nagyon érezhető, mert az alapképességei nem földöntúliak. Egyértelműen és toronymagasan a B legjobbja volt, efelől kétség nincs, de nekem van mindig egy kis hiányérzetem ha őt nézem. Hasonló mint SR a középpályán, nincs meg a játékában az a "nyugalom", ami nekem megszokott egy Masia középpályástól. Nem tudom ezt hogy leírni megmondom őszintén, aki sokat nézi az szerintem tudja mire gondolok.
De az viszont biztos, hogy a lehetőséget az első keretben való bizonyításra bőven kiérdemelte, tett le annyit az asztalra a B-ben. Kíváncsi leszek rá nagyon, de félek, hogy sokat nem fog játszani a nagy tumultus miatt. Mondjuk nekem komoly reményeim se fűződnek hozzá megmondom őszintén, de az A csapat sokak színvonalát emelte már, karaktere meg van a srácnak - bár ez szintén valami, amit hiányolok tőle a nagyoknál eddig -, meglátjuk.
Részben egyetértek veled, viszont nekem valahol ez "tetszik" benne. Mondjuk ezt az alapképességei nem földöntúliak részt kicsit falsnak érzem. Abban az értelemben, hogy nem számít csodagyereknek vagy hasonlónak, de ahogy a pályán lát és felismeri, hogy milyen helyzetben mit kell tenni szerintem megvan benne. És pont ezt érzem igazán pozitívumnak benne, hogy nem csinál kiemelkedően látványos dolgokat de egy tökéletes fogaskerék. Mondjuk ez a posztjából is adódik, amikor amolyan középső kp-t játszott több védekező feladattal nagyon jól irányította a csapatot, most azt kivéve, hogy milyen gólerős volt. Ezt nem is igazán értettem.
Összességében arra célzok, hogy visszatekintve kik lettek meghatározó játékosok és kik mentek a süllyesztőbe. Csak pár nevet említve abszolút a teljesség igénye nélkül Gai, JDS, Mboula, Adama, Halilovic, akik ezek a "farkukon pörgetik a labdát" stílust képviselték akikről pedig még nem lehet tudni mi lesz a Munir, Samper, Denis-félék. Bár utóbbi kicsit kakukktojás, de a B-ben ugyanez volt a vélemény. Akik egy-egy meccsen nagyon látványosak voltak. Rafinha még az üdítő kivétel lehet, ha a sérülések nem tesznek ennyire be neki ki tudja!
Alena számomra inkább ezt a Busi-Xavi-Pedro stílust képviseli, akiknek kell kis idő és "surranópályán" befuthatnak, még ha ilyen magasságba nem is emelkednek. Nem hiszem, hogy Busquets kapna most annyi lehetőséget, hogy igazán bizonyíthasson, de akár Xavi sem.
Ennek ellenére én sem tartanám feltétlenül itt, de az egy év kölcsönök sem biztos, hogy jó megoldások.
Ezért félek kicsit Puigtól, hogy hamar elkezdik felsztárolni, már itt is sokan követelik őt meccsekre a nagycsapatba, miközben még a B-ben is összesen nem játszott 90 percet.