2024.02.18. 01:38:55
Megfogadtam, hogy most egy darabig nem olvasom Xavi nyilatkozatait, de megszegtem és kár volt. Elképesztő, hogy mennyire előjött ez a nárcisztikus, valóságtól elrugaszkodott énje, amit sosem tapasztalhattunk mikor játékos volt.
Most azt magyarázza, hogy milyen jól döntött megint, mert mióta elsírta a tervét, mennyire ügyesek, szereztek 10 pontot.
Na most az egész idényre jellemző volt a szerencse és hogy a klasszis játékosok villanásai mentették meg a sok-sok pontot. Amióta bejelentette a szándékát még ha lehet tovább romlott a játékunk. Szerencse, villanás, de még a bírók is mostanság inkább nekünk szerencsésen tévedgetnek. A masszív kieső csapat lazán rúgott 3 gólt nekünk és csak azért nem ötöt, mert nagy mázlink van. Nem csak benyeljük a gólokat, hanem a legkisebb csapatok is simán lejátszanak minket a pályáról hosszú percekre, félidőkre akár. És akkor ő meg itt jön a 10 pontjával és bizonygatja, hogy milyen jól döntött. Én értem, hogy frusztrált, nem lehet könnyű a sajtósok előtt, de ezzel csak az alkalmatlanságát mutatja. Abból a 10 pontból 3 volt biztos, miközben egyáltalán nem nagy ellenfelek ellen játszottunk. A többi 7 pontért vért izzadtunk és a vak szerencse is sokat dolgozott értünk.
Én az elejétől fogva nem örültem a kinevezésének, pont azért, mert féltettem, hogy lerombolja majd számomra a saját szobrát, mert tapasztalatlanul vág bele. Xavi az, aki egy zseniális játékos volt, de világéletében zseniális játékosok is vették körül, mondhatni kissé belterjes közegben. Edzőként nagyon ráfért volna egy kis európai kiruccanás, ahol nem a Barca DNS-ből él, hanem ő tanult volna, mondjuk egy német első osztályban. Ahol nem kap 100milliókat igazolásokra és nem lehet az "ingyen" érkező sztárokat sem odavinni. Építkeznie és tanulnia kellett volna...Szerintem ez ráfért volna nagyon.
Sokáig azt mondtam, hogy ez még mindig egy járható út lehet neki és később talán visszajöhet, de egyre inkább azt látom, hogy máshol se lesz jó edző. Egyszerűen nem lehet az, ha a hibáit csakazért is sikereinek kommunikálja, elmenve a falig. Nem igaz, hogy nem érezte, hogy mennyire rezeg a léc meccsek óta (és nem hiszem, hogy nem rezgett). A mostani játékunkkal egy kicsit is komolyabb csapat ellen durván elvéreznénk, nagy szerencsénk van a Napolival.