Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Mert ki másra épüljön???én komolyan nem értem ezt a Messi szidást...Mit vártok?Idén Neymar is kezd felnőni mellé jó látni ahogy Messi kiszolgálja és akkor ilyeneket olvas az ember BARCASOKTOL hogy kiégett önző rá épül minden és ezért nem nyerünk...visca el barca írta:Cooh,
akármennyire is akarod LÁTNI hogy a csapat működik messi nélkül, nem fogod, mert amig ő egészsége MINDIG MINDEN meccsen kezdő lesz, és a támadójátékunk 80%-a rá fog épülni.
én ezt már tavaly "megbeszéltem magammal" és elfogadtam.

szóval azért nem nyerünk semmit mert Messi 40golt rúg + ad 20assistotnem pedig azert mert hátul katasztrófavédelem van matyikkal nem az eredeti posztján játszókkal és nem azért mert középen középszerű rakiticek rafinhak vannak... értem...Cooh írta:Jó pár embernél olvasom, hogy megrúgja a 40 gólját évente, ezért nem lehet rá panasz, sok címet neki köszönhetünk...stb.
DE! hiába rúgja szép számban a gólokat HA! a CSAPAT nem nyer semmit.
A múltból meg ne építkezzünk a jelenben.
Szép és jó, hogy rengeteg egyéni elismerést kap, DE! és még mindig DE! a csapat ettől nem nyer bajnokságot/bl-t...
Szivem szerint megnéznék egy hónapot, amikor Messi nem játszik, amikor nem őt keresik az ellenfél kapujánál a társak...
Plusz egy olyan edző sem ártana, aki nem megkérdezi, hogy lecserélhetem-e a játékosom hanem ha azt látja, hogy nem megfelelő a hozzáálása/teljesítménye akkor leülteti a kispadra.
Egy kis off:
Ti mit olvasnátok szívesebben a médiában?:
Messi újabb csúcsot döntött meg.
vagy
Az FC Barcelona ismét Európa trónján.
Nekem az utóbbi jobban hangzik...
Mivel nagyjából minden mérvadó rekord az ő nevéhez fűzhető, illetve per pillanat kupák sorsa helyett "csak" a rekordoké kérdéses, így szerintem érthető, hogy ő került központi szerepbe.Cooh írta:Akár mennyire is akarom?- nem akarok személyeskedni, de a szöveg melyik részében írtam ilyet...sehol.
Túlságosan Messi körül forog a Barcelona és persze a szurkolók is (tisztelet a kivételnek).
Akár mennyire is akarom?- nem akarok személyeskedni, de a szöveg melyik részében írtam ilyet...sehol.visca el barca írta:akármennyire is akarod, a kettő elképzelhetetlen egymás nélkül. utóbbi nagyrész előbbinek a függvénye. egy jó messivel sokkal több esélyünk van mint egy jó piquével vagy jó iniestával.Cooh írta:Egy kis off:
vagy
és a rekord:
- 71 bl gól
- 4 fejjel, 8 jobbal, 59 ballal
- 61 a 16-oson belülről, 10 kívülrő
- 8 büntető, 4 tripla, 2 szasbadrúgás
- 2 gólt lőtt döntőben
- a kedvenc ellenfelei: milan 8, ajax, arsenal, kusen 6-6 gól
akármennyire is akarod, a kettő elképzelhetetlen egymás nélkül. utóbbi nagyrész előbbinek a függvénye. egy jó messivel sokkal több esélyünk van mint egy jó piquével vagy jó iniestával.Cooh írta:Egy kis off:
vagy

Semmi baj nincsen azzal, ha nem csak "beltenyészet" ír ide. Persze a másik oldalról kevés értelmes beírás érkezik ide. Ezt kivételesen annak tartom.Fuentealbilla írta:Szívem szerint védelmembe venném Messit madridos létemre bár tudom, nem szorul rá itt, de..
Szerencsétlen nem állhat oda a szögletzászlóhoz, h persze-persze nyugodtan csináljátok ti.
Egy időben pont az volt vele szemben itt a kritika tavaly, h nem kéri már annyit a lasztikat kivonja magát a játékból stb.
Kicsit semmi se jó már néha vele kapcsolatosan úgy érzi az ember. (no offense)
El kell fogadni, h sajnos az-az a két ember ami Messi játékát is meghatározta erősen kifelé megy.. ő pedig egyedül nem lehet képes mindig félpályáról végig szlalomozni és gólt lőni.
Régebben megtette jó párszor, de az emberfeletti az volt és nem az a kritikára érdemes, hogy most ez nem megy.
Mint leírtam már más topikban a KP sor és a Védekezés harmóniája fontos lehet Messi jövőbeli teljesítményére is. Hogy ez hogyan miként és mikorra áll össze barcelonában az pedig a jövő kérdése. Messi játéka pedig addig is átalakuló félben lesz sőt már át is alakult.. ugyanis gyengébb KP-s rásegítés miatt előlépett valóban valamiféle klasszikus 10-es játékosnak... helyettesíti a jó formában lévő Xavit és Init is szinte egyszerre. Valamint esetenként a kapu elé is felér.
Az a rengeteg key pass amit ad meccsenként és ezt az állítást támasztja elő a gólpasszokon kívül is.
sorry, h ismét külsősként belekottyintok
Nyilván a múltja alapján senki sem követelheti meg a kezdőtagságot de igenis meg kell adni azt a fajta tiszteletet ami kijár Messinek,Iniestanak , Xavinak és még folytathatnám a sort.hajnesz írta: Erre meg nem akartam reagálni,de muszáj volt. Pont az ilyen hozzászólások miatt nem akartam leirni a véleményemet az egészről. Rakjuk fel a szemellenzőt,Messi van a Fifa boritóján,szóval még mindig jó. Nem jó a védelmünk,miért vonult vissza PuyolNálam egy játékos sem él meg a múltjából, próbálok mindig a jelenlegi teljesitménye alapján megitélni mindenkit.
A megújulás nem feltétlenül azt jelenti , hogy el kell adni a legnagyobb sztárt . Az a baj , hogy Messi az utóbbi időben túl magasra tette a lécet és néhányan már egy 40 gólos szezon után elkezdik szidni vagy elakarják adni. Azt mondani , hogy nem ad levegőt a többi csatárnak elég abszurd dolog. Elég ha csak megnézed a góllövőlistát és a gólpasszlistát a Spanyol Bajnokságbanhajnesz írta:Nem baj,ha nem rúg 60 gólt szezononként, csak akkor adjon levegőt a többi csatárunknak! Minden akció rajta keresztül megy, s lám... Csodák csodájára ha neki nem megy,nem megy a csapatnak sem. Semmi bajom nem lenne vele,ha néha kihúzódna a szélére, és hagyná érvényesülni jobban a Neymar-Suarez duót. Néha túl görcsös olyan tekintetben,hogy mindent neki kell csinálnia,közben meg pont ezzel veszi el a helyet a többi klasszistól.
Más: Nem az utolsó pár meccs miatt irom,de nektek nem fordult meg a fejetekben,hogy többet ért volna eladni a nyáron? Tényleg szép dolog,hogy mi mindent megtett a klubért,stb. De mi kvázi megújulni akartunk,az meg a régi nagymenővel lehetetlen. Az egészhez az kellene,hogy Messi kissé hátra szoruljon a ranglétrán(beáll a sorba,védekezik,mondjuk minden második akció fut az ő jobb oldalán,stb.),de ez megint csak esélytelen. Lehet én látom rosszul,de abból a pénzből futotta volna egy jó jobbhátvédre,meg egy khra, már azt rögtön megjegyezném,hogy a piacon igazából nincs klasszis középhátvéd jelenleg,aki mozditható. Régen azért szaladgált a pályákon egy Thuram,Nesta,Vidic,Cannavaro,most meg? Mangala,aki egy Porto alapembere voltDe ez itt kicsit off,nem ragoznám tovább. A lényeg az,hogy azt a pénzt szépen el tudtuk volna költeni,amit Messiért kapunk. Nem feltétlenül CSAK azért küldtem volna el,mert nem játszik úgy,mint pár éve,hanem (megint hangsúlyozom) a csapat megújulását gátolja szvsz.

Ezt a kritikát felé részben az utolsó meccs miatt irtam. Nagyon megmaradt bennem,hogy az utolsó 10percben elkéri a védőktől a labdát,és húzza,húzza,még mindig húzza,egészen,amig fel nem ért az ellenfél tizenhatosáig... Én meg majdnem szétrágtam a távirányitót annyira idegesitett a dolog. Tény,hogy messze nem olyan önző,mint tavaly, én arra gondoltam,hogy az akcióink 80%-a rajta keresztül megy,ami vagy gólpassz,vagy gól formájában nyilvánul meg a részéről. Ezt kicsit soknak érzem. Fel lehet hozni a túloldalról mondjuk Ronaldót,aki szintén hasonló stattal rendelkezhet, de azért ott a kp dolgozik ám rendesen,ők hozzák ki a labdát az ellenfél kapuja elé,és akkor játsszák meg Ronaldot az esetek többségében.Chino írta:
Én ezt ebben a szezonban már egy kicsit másképp látom. Főleg Neymar miatt. Sokkal többet vállal és Iniestaval és Albaval nagyon jól megértik egymást, így Messi nélkül is sok helyzetet alakítanak ki, főleg, hogy a brazil sokat mozog és "kéri" a labdákat.
Persze így is sok akció Messin megy keresztül, de úgy érzem mostanában önzetlenebb és nem ő akar mindent befejezni, kevésbé épül rá a (támadó)játékunk, mint tavaly vagy az utóbbi években. Ezt nem a gólpasszai száma miatt mondom, hanem az összkép alapján ez a benyomásom.
Erre meg nem akartam reagálni,de muszáj volt. Pont az ilyen hozzászólások miatt nem akartam leirni a véleményemet az egészről. Rakjuk fel a szemellenzőt,Messi van a Fifa boritóján,szóval még mindig jó. Nem jó a védelmünk,miért vonult vissza Puyolkadarzsolt85 írta:Messit akkor sem adnam el ha mankos bottal kene ki menjen a palyara amit o le tett az asztalra es megmyert a Barcanak azt soha senki nem fogja felul mulni itt johet Ronaldo es barki egyszeruen a nyomaba sem ernek ...MESSI the BEST.....
hajnesz írta:Nem baj,ha nem rúg 60 gólt szezononként, csak akkor adjon levegőt a többi csatárunknak! Minden akció rajta keresztül megy, s lám... Csodák csodájára ha neki nem megy,nem megy a csapatnak sem. Semmi bajom nem lenne vele,ha néha kihúzódna a szélére, és hagyná érvényesülni jobban a Neymar-Suarez duót. Néha túl görcsös olyan tekintetben,hogy mindent neki kell csinálnia,közben meg pont ezzel veszi el a helyet a többi klasszistól.
Hát igen, magasan van az a léc...bence-barca írta:Az a durva, h ha Messi nem rúg 60 gólokat egy szezonban mostantól, hanem ""csak"" 40t, akkor rossz formában lesz. Európai csatárok majdnem egészének meg a 30gólos szezon is álomszerű kb.
Az a durva, h ha Messi nem rúg 60 gólokat egy szezonban mostantól, hanem ""csak"" 40t, akkor rossz formában lesz. Európai csatárok majdnem egészének meg a 30gólos szezon is álomszerű kb.

Nem nézek meg minden Barca meccset, de nekem is feltűnt, h többször már az első védőbe belevezeti/vagy az első védő már megállítja őt.nagyiibarca írta:palesz77 írta:Lionel Messi ● Amazing Skills Show ● 2014-2015
csak nekem tűnik úgy, hogy kevesebb csel jön be neki, mint korábban?![]()