2023.05.16. 10:19:03
Sokat kritizáltam Xavit, de csak behúzta a bajnoki címet. Így simán megèrdemli a következő szezont is. (Nem is tudnánk a jelenlegi körülmènyek között nevesebb edzőt hozni) Abban Andrissal egyetértek, nemrèg írt róla, hogy azt nèzzètek, neki mire van szüksège. Ebből induljunk ki, illetve a főoldalon is megjelent nyilatkozatából, miszerint a futballt a kp-ok uralják. Szóval jövőre is ezzel a kicsit fèloldalas 343, 352-vel fogunk felállni a nehezebb meccseken. Sok dolog nem tetszik a munkásságában, sok hibát fel tudnèk sorolni, ahogy tettem is, de vannak pozitívumok is. Ezzel a rendszerrel a legnagyobb negatívum, hogy teljesen leèpült a támadó játèk, Dembele ès Pedri kiesèsèvel teljesen megszűnt a kreativitás. Ezen kellene javítani. Messi az egyértelmű megoldás, de az ő èrkezèsèvel a jobb szèlsőt váltanánk ki (Raphinha, Dembele), ès garancia sincs a visszatèrèsère. Nagy pozitívum a csapat stabilitása, a kevès bekapott gól, a csapatvèdekezès. (A magas presszing, folyamatos letámadás miatt viszont jöttek a sèrülèsek, elfáradt tavaszra a csapat, nagyon kellene a bővebb keret). A Jhv hiányát sikerült kompenzálni, Baldebol sikerült kihozni a maximumot, akinek eleve a támadás az erènye. A kèt mèlysègi irányító, ami kezdetekben nagyon nem működött, De Jong ès Busquets előnyère vált. Ebből a rendszerből kiindulva, nem jhv-re, bal szèlsőre, vagy támadókra van a legnagyobb szüksèg, hanem akik ebbe a rendszerbe legjobban beillenek. Szerintem kp-okra. Kessie èrkezèsèt nagyon vártam, de teljesen test idegenkènt mozog a rendszerben, valószínűleg távozik, ahogy Torre is. Busquetsè már hivatalos. Szerintem minimum 2 kp-ra szüksèg lenne. Egy vkp-s, vagy mèlysègi irányító Busquets helyère, vagy De Jong mellè (szerepètől függően). A piac, a lehetősègek határozzák meg az èrkezőket, nem feltétlenül Xavi kívánsága alapján èrkeznek. Egy olyan kp-s, aki Pedrit ès Gavit is tudja pótolni, aki jól vèdekezik, de támadásban is tudja segíteni a csapatot. Gündogan ingyen minősègi erősítèst nyújtana. Règebben írtam, nekem Xavi Simons játèka nagyon tetszik. A kp-a mellett elől bárhol bevethető, (mint pl. Foden)ès szerelèsekben ès kulcspasszokban is nagyon jó. Elvileg rajta veszett össze Xavi Jordi Cruyffal, mert az utóbbinak nagyon tetszik a játèka, a mai hírek szerint a City is figyelemmel kísèri. Busquets pótlása jelenleg számomra a legnagyobb talány.