danianevem írta:Védelmembe venném egy kicsit.
Szerintem pont jól alakul "az egyensúly" a csapaton belül. Iniesta kezd magára találni, szükség is van rá, jelenleg talán csak ő alkalmas egy ilyen kaliberű csapat karmesteri pozíciójára. Továbbá a szép dolgokra ott lesz még a 3 zseni elől. A munka kevésbé szimpatikus részére lehet tökéletes Rakitic. Nem félti a lábát, ütközik, faultol, ha kell, na meg Alves helyett is Alves.
Ehhez persze jöhetnének a gólok, gólpasszok, vagy a linkelt videóban látotthoz hasonló indítások, de én már azzal elégedett lennék, ha hozna egy stabil 7-8-as átlagot a mezőnymunkájával.
Áthoztam ide, mert róla van szó.
Én elégedett lennék vele, ha nem láttam volna már nálunk is pazarul játszani. Adott már több nagy zsugát a szezon elején, de mostanában annyira csak a robotolás megy, hogy ezt nagyon megsínyli a támadójátéka, már szinte nem is próbálkozik, csak a biztos. Úgyhogy az előszezon tudatában nekem nem elég, ha csak Ini próbálkozik szinte a középpályán, szeretném, ha a Horvát is odatenné magát előre játékban - mint az első meccsein. Persze nem várok el tőle Xavi szintet, de a mostaninál több kéne azért..
Ennek persze Alves az egyik fő oka, tudom jól, de kérdem én, akkor miért ő játszik, és nem Montoya pl? Azért tartjuk a jobbhátvédet, hogy támadjon, a támadó középpályást meg azért, hogy a jobbhátvéd helyett védekezzen.. Vicc. Ahelyett, hogy Rakiticet hagynánk elsősorban támadni, amihez jobban ért, és olyan védőt játszatnánk, aki védekezni jobban tud, máris két legyet ütnénk egy csapásra - plusz egy harmadikat is, mert Alba is akkor játszott a legjobban, amikro Martin volt a párja. Csináltam pár képet szemléltetés céljából.
Rakitic amikor Montoyaval játszott:
Előre passzok,
támadásban.
Rakitic legutóbb Alvessel:
Előre passzok,
támadásban.
Tisztán látszik, hogy sokkal több szerep hárult Rakiticre támadásban, amikor nem játszott Dani, és sokkal inkább megpróbált a kapu irányába játszani a horvát, nem pedig csak a partvonal felé - magyarul nem csak Daninak tette ki a lasztikat tucatszám.
És akkor már a végén a védekezésbeni különbségeket is mutatom a két jobbekk közt:
Montoya,
Alves.
És Daninak ez az utóbbi időben az egyik legjobb meccse volt.
Na de most abbahagyom a hsz-t, mert megy a busz, ellenvéleményeket várok, szeretnék vitatkozni ha hazaértem!

Ezt meg elküldöm ppt verzióban Luchonak, hogy végre kinyíljon a szeme..
u.i.: A "támadásban" pontosan nem tudom, hogy mit takar a FourFourTwo szerint, de elég szemléletes a különbség azért így is, gondoltam beteszem azt is.