Normandia írta:Én is kérdezhetném, akkor minek válaszoltál?
Ez a szuperdedó. Kérdeztél valamit, válaszoltam.Mint mellékzönge leírtam, hogy nem túl intelligens. Amit lehet nem kellett volna érintenem, csak onnan jutott eszembe, hogy HA pénzért haknizott Gabonban, akkor az nem volt egy okos ötlet. Nagyon nem, és amúgy sem okosnak ismertem meg. Erre számonkérsz, hogy honnan tudom, hogy Messi nem intelligens. Leírtam (bár valóban nem túl konkrétan, de irányulhatott volna erre is a reakció), annyi jött rá, hogy sztereotip, szerinted minden focista bunkó, nem is értelmes vitázni hagyjuk abba. Erre írtam, hogy akkor tényleg nincs értelme leírnom a dolgokat, ha ennyit veszel le belőle.
Normandia írta:Pont az a bajom, hogy értelmezem amit ìrsz és úgy látom nem csak nekem van ezzel bajom. Nem is értem minek nézel meccset, ha ennyire rossz a véleményed, a " szegény focistákról"?
Szerintem Alfával egész korrektül ledumáltuk a dolgot, te egy fikarcnyit nem tudtál előrelendíteni a velem megindított diskurzusodban. A második mondat a logikátlanság teteje. Nem azért nézek focimeccset, hogy újabb dolgokat tudjak meg a hidrogénfúzióról (hogy az atomfizikánál maradjunk). Vagy írtam olyat, hogy ez a Messi olyan hülye, hogy minek focizik? Legalább a csíráját látnám annak az értelmezésnek, amit írsz.
Normandia írta:De palesz, senki sem mondta, hogy atomfizikus, csupán azt kifogásoltul, hogy honnan tudja valaki, hogy inteligens, vagy nem. De szerintem is lépjünk túl ezen, mert olyan érzésem van ebben a diskurzusban, mintha a madrid fórumán lennék és nem a barcáén.
Lehet, hogy kritizálom a csapatom, lehet, hogy sokat is, de inkább ez, minthogy bambán vigyorogva bólogassak bármire, amit a klub csinál, mert az szent és sérthetetlen. Szeretem Messi játékát, nagyon jól játszik, ha lesz fiam és érdekli a foci és kérdez majd a csapatomról vagy, hogy az milyen volt, akkor tuti felhozom, és kismillió gólról, meccsről meg kupáról mesélhetek neki, de ennél semmi több. Igazából elég nehéz megállni, hogy felüljek ennek a madridos provokációnak.
Nagyon hamar el kell kezdeni focizni ahhoz, hogy valaki olyan magas szinten nyomja, mint ezek a srácok. 18-19-20 évesen milliomossá válnak, topmodelleket huzogatnak és gyerekük van, Ferrarikkal járnak. Rohadt sokat dolgoznak, mert gyerekkoruktól tenyésztik őket kb. Persze, hogy háttérbe szorul a tanulás és kimaradnak rengeteg dologból. Ez Dél-Amerikában még hatványozódik, a szegénység-futball őrület-verseny kombinációjával. Személyes tapasztalat, hidd el, de erről nem akarok beszélni. Láttam Messit nem csak meccs után nyilatkozni, nem csak focimezben, nem csak sajtótájékoztatón. Nem mondott világi nagy baromságokat, de mint írtam is:
jelwaz írta:Azt tudtam korábban is, hogy nem az intelligensebb focisták közül való (mondjuk olyan alig van szerintem)
Hát ennyit tudtam tenni, ha ez sem kielégítő válasz, innetől kezdve csak a mantrádat tudom mondani, hagyjuk is. Palesznek meg VEB-nek tök igaza van.