Csapatmunka a javából!
Sound On! 🔊🔊 pic.twitter.com/5eF2QUDuOt
— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 26, 2024
A netto fizuja a barcánál 16 milla. Ti a reklámpénzeket meg mindent belevesztek. Egyébként a be nem fizetett zsé az netto lóvé. Sok az akárhogyan is nézem., de ezen ne vitázzunk.visca el barca írta:nekem is vmi 50 millió körüli összeg rémlik, ez a 4.1 millió nagyjából egyhavi keresete. még ha szépen költöget is, biztos van a bankszámláján egy 300-400 milla...
Az éves fizetésének az 1\4-e. Nem kevés az hidd el.BarcafanTomee írta:Ezzel nem értek egyet.Normandia írta: Azért a 4,1 milla nem kevés pénz még Messinek sem.
Nem hivatalos információk szerint 2014-ben majd 50 millát kaszált a klubtól illetve a szponzoroktól (Adidas, Turkish airlines stb). Mondom még egyszer, hivatalos infó-val nem tudok szolgálni, de gondolom a pénzügyek nem is nyílvánosak ennyire, de megközelítik a valóságot ezek a találgatások.
Tények: Ő a világ legjobban fizetett focistája, szponzoroktól is kap egy halom pénzt, tuti vannak még valamilyen befektetései amiből szintén leakaszt egy halom pénzt.
Szóval, ne mondja nekem senki, hogy 4 milka számítana neki. Szerintem a mackónadrágjából előkap ennyi lóvét.
Amibe bele lehet kötni, az az, hogy még a karirerrje elején tartott amikor ez történt, és talán akkor még nem tudta, hogy mennyi pénzze lesz. Egyébként nem tudom elképzelni, hogy miért volt erre szükség, ha tényleg így történt.
Ezzel nem értek egyet.Normandia írta: Azért a 4,1 milla nem kevés pénz még Messinek sem.
Azt nem tartalmazza, viszont a szándékosság hiánya a mértéket csökkentheti.Alcantara írta:Jó ideje olvasom ezt a Messi kontra adóhatóság témát.
Egy dolgot kell tudomásul venni ebben
A törvény NEM tartalmaz olyan megfogalmazást, hogy gondatlanságból elkövetett adócsalás.
Az adózás alanya Lionel Messi, gondolom aláírása szerepel a beadványokon.
Innentől kezdve mindegy, hogy Messinek hívják vagy Vak II. Jóskának!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Ad%C3%B3csal%C3%A1s" target="_blank
Gondolom a spanyol törvények nem lehetnek drasztikusan mások, egyrészt európai jogharmonizáció van, másrészt ezek a cselekmények mindenhol azonos megítélés alá esnek.
Azért a 4,1 milla nem kevés pénz még Messinek sem.BarcafanTomee írta:Nekem ez az ügy eléggé hihetetlen kategória. Még pedig az összeg miatt, amiről szó van. 4,1 millió Messi szintjén ez semmi. Ennyit szerintem havonta zsebre tesz reklámokból meg különböző bevételekből.
Nem is értem, hogy miért csal adót, ha tényleg bűnös. De érdekes, hogy Neymart meg Mascheranót is hasonlóval vádolják.
Nem mondta senki, hogy jogilag nem vonható felelősségre, ha csak egy olyan bevalláson van rajta az aláìrása, aminél az ügyészség csalást sejte, akkor eljárást indìthatnak ellene. Nyilván nem csak egy van. A polemizálás azon folyt, hogy mennyire tudatosak Leonál és vagy ezen a szinten kereső játékosnál az úgy mond "adócsalások". Maga az ügyészség sem egyértelműen itéli meg. Először lenyilatkozza az ügyben eljáró ügyész, hogy nincsen bizonyiték arra vonatkozóan, hogy Leo tuudatosan csalt volna adót, ezért ellene kérni fogja a vád elejtését, majd a főügyész lenyilatkozza madridból, hogy az azért nem úgy van és fenntartja a vádat. Ebből az ellentétes nyilatkozatokból is kitűnik, hogy nem egyformán itélik meg a helyzetet és enyhe politikai felhangot is kap ez által, ami nem feltétlenül a tisztánlátást segìti elő.palesz77 írta:De ha ilyen szinten nem a játékosok kezelik a pénzt ahogy állítjátok, hogy nem is tudnak róla mi folyik, akkor miért nem perelik a könyvelőcéget, aki csinálja nekik a bevallást? "Bebiztosítás" nélkül biztos nem engedik át a pénzügyeik kezelését csak úgy, szóval ha patyolat tiszták lennének az ügyben, csak bizonyítani kéne, hogy ők nem tudtak róla, és ügy megoldva. Ehhez képest láthatjuk mi van.. Nem hiszem el, hogy Messiék nem tudtak a csalásról egyáltalán, még ha a részleteket nyilván nem is értették.
Szerintem sem ezzel foglalkozik, de itt annyi adószakértő és vagy "adocsaló" van, hogy tutira tudják mit tett, vagy nem tett Leo két bajnoki között a pénzével. Nyilván hihető és életszerü, hogy az estéit a kajmánszigeteki számlák átnézésével kezdi, hogy aztán utasìtsa apucit még egy két milla adózás alóli kivonása végett. Az a (lőtéri.) kutyát nem érdekli, hogy nincsen még ìtélet sem, az nem számìt, biztosan ő a felelős és le fogják csukni 22 hónapra. Na ennyi. Egy mocskos kis adócsaló, aki csak azért focizik ilyen jól, hogy mégtöbb adót csaljon. Titokban adószakértő és könyvelő is egyben. Aki még nem tudná az egész csapat könyvelését is ő végzi titokban.MessiNeymarSuarez írta: Én valahogy még mindig úgy gondolom,hogy 19 évesen, amikor épp Realnak rúg mesterhármast, Ronaldinhoékkal játszik egy csapatban, és a karrierje nyílegyenesen megy felfele, akkor nem pont azzal foglalkozik hogy épp adót csaljon, amibe akár a karrierje is kerülhet pláne ha olyan korán kiderül.
Én valahogy még mindig úgy gondolom,hogy 19 évesen, amikor épp Realnak rúg mesterhármast, Ronaldinhoékkal játszik egy csapatban, és a karrierje nyílegyenesen megy felfele, akkor nem pont azzal foglalkozik hogy épp adót csaljon, amibe akár a karrierje is kerülhet pláne ha olyan korán kiderül.recrea írta:Ahhoz, h tisztességesen adózz, nem kell se könyvelőnek, se pénzügyi szakértőnek, se pénzügyi jogásznak lenni. Még mindig nem értem ezeket az érveket.
Apa tudott a csalásról, a fia nem...hihető Apa könyvelőzseni....ja, nem...gyári munkás, max vele vitetik el a balhét.
Az meg, h pont Barcásokról derülnek ki a simlis dolgok, nem visszatámadásra ad okot, hanem inkább aggódalomra.
Off: Bodnár László halálra gázolt egy ittas kerékpárost 2009-ben.
Majd Torrente lesz az edző ott iskanty írta:Hátha a börtön válogatottal sikeresebb lenne, mint az argentinnal.
visca el barca írta:ne haragudj, de ez a legnagyobb mentegető duma, hogy nyilván CR is kikezdhető lenne. ugyanaz mikor azt fujtátok, hogy biztos a real is buherál a fiatalokkal, csak őket nem piszkálják.
Nero. írta:Ha manapság egy Bodnár megtud úszni egy emberölést, akkor még szép hogy egy Messi se kap semmit adócsalás miatt. Talán kap a bátyja egy fél évet, de nem marad kárpótlás nélkül.
Ezt teljesen megértem csak azért nem járható út mert csak kis hazánkban is rengeteg ember van aki papíron totál csődbe ment nincs semmilyen végrehajtahtó vagyontárgya de van felhalmozva egy 3-400 milliós tartozás a NAV felé és marha sokan vannak akik 50 millós kocsikkal járnak ennek ellenére. Na ha a jelenlgi szabályozásnál állambácsi ezt lenyeli az oké, de az a pénz nem kerül vissza. Valahogy szankcionálni kell, azért mert ennyi erővel az összes adócsaló kifizeti röhögve és megcsinálja újra ha akarja. (Hozzá kell tenni, hogy a börtön szankció se sokat változtat ezen. Aki ilyen pénzekkel játszik az csak úgy nem retten el.)csababarca írta:Mondjuk én adócsalással úgy vagyok, hogy börtönt nem adnék érte, fizesse vissza amit elsikkasztott aztán jónapot.
Ne kezdjük már elölről megint. Senki sem mondta, hogy jogilag nem vonható felelősségre, csak annyit mondtunk itt egy páran, hogy nem ő az ész ebben. Ehhez jött a linkbe szereplő hìr, ami ezt alátámasztani látszik. Ennyi.visca el barca írta: ne vicceljünk már. ott van mindene az aláírása, akár tudott róla akár nem, ez az ő sara. az ügyészség egyébként megint kért rá 22 hónap letöltendőt, úgy látszik a sztárügyvédek tucatjai sem bírják mosdatni.