Ernesto Valverde
Támadó játék kell egy koncepcióval rendelkező edzővel, akit a vezetőség egyértelműen elfogad és a játékosok jól játsszák azt, amit kér tőlük.
- palesz77
- Az Év fórumozója 2014 & 2015
Ezt adom is, de ez nem a stílus elhagyása, ez modernizálás csak. Emlékszem Lucho előtt is mondták rengetegen, hogy ez a stílus már meghalt, meg kell nézni a spanyolok égését a VB-n, stbstb, aztán tessék.. Nem halott ez, csak jól kell játszani. Akkor meg pont ugyanúgy vannak előnyei és hátrányai, mint a világ összes játékstílusának, és pont ugyanúgy nem garantál semmit se kupák terén, mint ahogy egy másik sem. Viszont szerintem baromi szórakoztató, ezért nem értem azokat, akik ezt elhagynák így 500 év után csak azért, mert EV úgy játszatja ahogy..
Szerintem, ha beleszolhatok, arra kellene elindulni, amerre Lucho indult annak idejen. Sok passz, de dinamikus tamadasepitessel. A Pep-foci sem csak labdabirtoklasbol allt, csak miutan Pep tavozott az öt követök ujitani nem tudtak, igy Tito es Tata alatt is a labdabirtoklason kivül nem maradt semmi. Sajnos Lucho is visszatert ehhez az elsö 1-1,5 eve utan.palesz77 írta: Meglátásod szerint melyik stílusra kéne lecserélni a klub filozófiáját? Klopp féle gegenpressing és direktebb támadásépítések?
A jatekosanyag megvan ahhoz, hogy direktebb focit jatsszunk, de dominalva a jatekot ugy, hogy többet van nalunk a laszti. En pl egy Arthur-De Jong-Rakitic közeppalyat alkalmasnak latnek erre. Ha Busquets pedig ujra formaba lendülne akar vele is. Elöl pedig tele vagyunk jobbnal jobb jatekosokkal akikkel ujra latvanyos es eredmenyes jatekot tudnank produkalni.
Valverde koncepcioja egyszerü lenne: kemeny, hajtos közeppalya, elöl sztarokkal, defenziv jatekkal, ahol nem a közönseg a lenyeg, hanem hogy elönybe kerüljön a csapat es ha ez megvan, akkor azt megörizze. Sok 1-0, 1-1, 0-0, lehetöleg keves vereseggel. Ez az alapvetöen defenziv es unkreativ jatek szembe megy azzal, amit a Cruyff-fele foci kepviselt, ami nyilvan nekünk nem tetszik. A 2 igazan fontos cimböl egyet mindket evben behuztunk. Engem es szerintem sokakat is föleg azert bant a BL, mert a Real közben 4-et nyert 5 ev alatt. Ha a nagy rivalis nem nyer mondjuk csak 1-et szerintem kevesbe lenne rossz a szank ize

Na, én is belevágok a fórumozásba.
Sokat gondolkodtam a közelgő szezonon és mint sokan én se várom úgy mint az előző években. fura érzés..
Azt gondolom, most kéne jönnie annak a pillanatnak, amikor Valverde azt mondja, hogy na, itt a harmadik évem, történt egy s más...
, a rohadt életbe most már tényleg kipakolom a tökeimet az asztalra...
Ha belegondolunk, már most annyit keresett itt mint a szemét. De ez csak a pénz része.
Mi vesztenivalója lehet ilyen bl kudarcok, sokszori unalmas játék és ellentábor mellett már? Minden drukker a játék szépsége illetve a jó középpályáról beszél - mondjuk ő is azt szajkózza, hogy ugyanaz a célja...- De mégse meri meglépni azokat a dolgokat amit nem csak mi, hanem profik is mondanak. Ha csak a középpályát nézzük, elképesztő a kísérletezési lehetőség.
Nyilván nem eszetlenül gondolom én se a változásokat, de ha idén is többnyire ugyanaz lesz, ugyanazokkal a sablonokkal, annyira megkérdezném tőle a végén, hogy ezek után mégis mi a franc tartott ennyire vissza?

Sokat gondolkodtam a közelgő szezonon és mint sokan én se várom úgy mint az előző években. fura érzés..
Azt gondolom, most kéne jönnie annak a pillanatnak, amikor Valverde azt mondja, hogy na, itt a harmadik évem, történt egy s más...

Ha belegondolunk, már most annyit keresett itt mint a szemét. De ez csak a pénz része.
Mi vesztenivalója lehet ilyen bl kudarcok, sokszori unalmas játék és ellentábor mellett már? Minden drukker a játék szépsége illetve a jó középpályáról beszél - mondjuk ő is azt szajkózza, hogy ugyanaz a célja...- De mégse meri meglépni azokat a dolgokat amit nem csak mi, hanem profik is mondanak. Ha csak a középpályát nézzük, elképesztő a kísérletezési lehetőség.
Nyilván nem eszetlenül gondolom én se a változásokat, de ha idén is többnyire ugyanaz lesz, ugyanazokkal a sablonokkal, annyira megkérdezném tőle a végén, hogy ezek után mégis mi a franc tartott ennyire vissza?
"Do not rush. Do not come and look for the ball. Take the space and we will take the ball to you" - Xavi
- palesz77
- Az Év fórumozója 2014 & 2015
Meglátásod szerint melyik stílusra kéne lecserélni a klub filozófiáját? Klopp féle gegenpressing és direktebb támadásépítések?mess2009 írta:a világ nem áll, hanem fejlődik, változik és ezt a fociban is láthatjuk itt zajlik az orrunk előtt.
a sokpasszos játék szerintem már a múlté. túlhaladott. nem elég (hatékony).
en megegyszerubben ossze tudom foglalni, hogy mit hianyolok es miert nem varom a szezonkezdest ugy ahogy szoktam:
izgalmas meccsek, hajto/kuzdo csapat, uj fiatal tehetsegek akik meglepnek a jatekukkal
ha ezek megvannak akkor nem bant annyira ha veszitunk se
izgalmas meccsek, hajto/kuzdo csapat, uj fiatal tehetsegek akik meglepnek a jatekukkal
ha ezek megvannak akkor nem bant annyira ha veszitunk se
B.Tamás mai cikkéhez:
a szurkolói lélek már csak ilyen: örülünk, ha győzünk de szidjuk őket ha veszítenek.
Valverde sajna engem sem győzött meg, ebben egyetértünk. Legfeljebb annyit tennék hozzá, hogy amit látunk belőle - az a gyomorbajos szenvedés - abban semmi élet, semmi szenvedély de főleg semmi irányítói magatartás nincs. lehet persze, hogy egy jéghegy az ürge és több van a mélyben de ezt pedig az eredmények nem igazolják. olyan sótlan , követhetetlen, labilis, van is eredmény meg nincs is.
A sok passzos játék-és a klub filozófia. nos ebben már nem egészen értek egyet. a világ nem áll, hanem fejlődik, változik és ezt a fociban is láthatjuk itt zajlik az orrunk előtt.
a sokpasszos játék szerintem már a múlté. túlhaladott. nem elég (hatékony). ugyanígy nem elég ha gyenge, lassú, elnyomható, lefutható zsonglőrökből akarsz csapatot építeni.
a megoldás ? adott. labdazsonglőr atléták kellenek. nem bivalyok félre ne értsetek! az adott posztra ideális izomzatú kiváló - iskolázott!- labdakezeléssel bíró emberek.
mondok három különbözőt: ,Mbappé, Hazard, V. van Dijk....szándékosan nem mondtam Messit, C.R-t, Neymart, korszakos zsenikből sajna kevés van, nem ez az etalon.
Guardiola már maga is túllépett azon amit itt a Barcában csinált, szerintem ő jól ötvözi a hatékony foci elemeit: a labdabiztonság, a kreativitás és a sebesség.
a sokat emlegetett filozófia helyett én egy taktikai érettséget, egy az ellenfeleket ki ismerni képes rugalmas játékintelligenciát hiányolok elsősorban, mert azt gondolom, hogy ennek birtokában lehetnénk hatékonyak szép és változatos játékkal.ha optimista nem is vagyok de a remény az ugye nem hal meg.
a szurkolói lélek már csak ilyen: örülünk, ha győzünk de szidjuk őket ha veszítenek.
Valverde sajna engem sem győzött meg, ebben egyetértünk. Legfeljebb annyit tennék hozzá, hogy amit látunk belőle - az a gyomorbajos szenvedés - abban semmi élet, semmi szenvedély de főleg semmi irányítói magatartás nincs. lehet persze, hogy egy jéghegy az ürge és több van a mélyben de ezt pedig az eredmények nem igazolják. olyan sótlan , követhetetlen, labilis, van is eredmény meg nincs is.
A sok passzos játék-és a klub filozófia. nos ebben már nem egészen értek egyet. a világ nem áll, hanem fejlődik, változik és ezt a fociban is láthatjuk itt zajlik az orrunk előtt.
a sokpasszos játék szerintem már a múlté. túlhaladott. nem elég (hatékony). ugyanígy nem elég ha gyenge, lassú, elnyomható, lefutható zsonglőrökből akarsz csapatot építeni.
a megoldás ? adott. labdazsonglőr atléták kellenek. nem bivalyok félre ne értsetek! az adott posztra ideális izomzatú kiváló - iskolázott!- labdakezeléssel bíró emberek.
mondok három különbözőt: ,Mbappé, Hazard, V. van Dijk....szándékosan nem mondtam Messit, C.R-t, Neymart, korszakos zsenikből sajna kevés van, nem ez az etalon.
Guardiola már maga is túllépett azon amit itt a Barcában csinált, szerintem ő jól ötvözi a hatékony foci elemeit: a labdabiztonság, a kreativitás és a sebesség.
a sokat emlegetett filozófia helyett én egy taktikai érettséget, egy az ellenfeleket ki ismerni képes rugalmas játékintelligenciát hiányolok elsősorban, mert azt gondolom, hogy ennek birtokában lehetnénk hatékonyak szép és változatos játékkal.ha optimista nem is vagyok de a remény az ugye nem hal meg.
szerencse hogy te látod így jövőre senkinek nem lesz oka izgulniSamper írta:Valverde szerződéshosszabbítása az ő curriculum vitaejének, munkaerőpiaci helyzetének biztosan javára válik. De hogy Bartoék és Messiék nem látják, hogy vele több trófea nem lesz?
Valverde szerződéshosszabbítása az ő curriculum vitaejének, munkaerőpiaci helyzetének biztosan javára válik. De hogy Bartoék és Messiék nem látják, hogy vele több trófea nem lesz?
Nem csak a 2 csúfos kiesés, hanem az egész éves full passzív, biztonsági játék és a nulla fiatal beépítése. És a vezetőség tényleg ezt akarja, ez tetszik neki?
Mata, Grizi, Buffon, ezek annyira Valverdes igazolások lennének.
Pont azt fogja folytatni, amit eddig.
Csak túl késő lesz, mire lépni fognak, és megint oda 1 év.
Egy új edzővel sincs garancia a BL győzelemre,
de Valverdével garantált a semmi.
Mata, Grizi, Buffon, ezek annyira Valverdes igazolások lennének.
Pont azt fogja folytatni, amit eddig.

Csak túl késő lesz, mire lépni fognak, és megint oda 1 év.

Egy új edzővel sincs garancia a BL győzelemre,
de Valverdével garantált a semmi.
Szó sincs róla! Miért is van a Valverde féle közfelháborodás? Mert 3 gól előmyről estünk ki. Egyszerű a megoldás! Nem szabad megengedni,hogy 3 gól előnyünk legyen. Nem is lesz!MessiNeymarSuarez írta: Tényleg, jövőre triplázhatunk is akár.
Zsinórban harmadjára kieshetünk 3 gólos előnyről, na ez lenne aztán a korszakos teljesítmény, csak kár hogy negatív értelemben.![]()
- baas11
- Entrenador del Barça
El kapom a csávot .
.., ha De Jongot is elbacca es csinál belőle egy önbizalom hiányozni helyben forgolódós majmot mint ARturbol !!!

"a nagyobbnak mindig igaza van, még akkor is ha téved..." Lefty ; Fedőneve: Donnie Brasco
- MessiNeymarSuarez
- Presidente del Barça
Tényleg, jövőre triplázhatunk is akár.pr13 írta:Jordi Cardoner (Barça's vice president): on Valverde: "In no moment was there debate on whether he should stay or leave, but he [Bartomeu] wanted to make it clear that he [Valverde] is staying for the next season."
Ha ez igaz, akkor egy kib*ott vicc az egész elnökség (így kár is várni bármilyen változást)Tehát fel sem merül az a klubbon belül, hogy esetleg, netalántán, véletlenül bármilyen következménye legyen 2 szezonon belül 2 világi égésnek, illetve egy jó középcsapat ellen elbukott kupadöntőnek. Mindegy, legalább jövőre nagyobb esély lesz a triplára, vagy így, vagy úgy
Zsinórban harmadjára kieshetünk 3 gólos előnyről, na ez lenne aztán a korszakos teljesítmény, csak kár hogy negatív értelemben.

Szerintem a BL-ben 25 év alatt volt erre vagy 1 példa, nekünk zsinórban sikerült ezt a zsenialitást kétszer is elkövetni, és nem repülnek a fejek, bravo.
Egyszerűen épp ésszel felfoghatatlan, hogy ekkora égések után nem képesek alapvető lépésekre.
Normál esetben még egy Guardiola is úgy repült volna 2 ilyen égés után, mint a huzat, erre Valverde meg marad

Nem baj, szép lesz ez jövőre is, a belassult, elkényelmesedett játékosokkal, 0 versenyhelyzettel, és "passzoljuk Messinek ő majd intézi okosba" taktikával.
Remélem De Ligt is jön majd padozni De Jong mellé, "biztos" örömmel fogják nézni ahogy Busquets bénázik és fix kezdő.
- geridoss
- Director del Fútbol
És teljesen jogosan veszik majd őt elő, de reméljük addigra már egyik sem lesz a klub közelében, és sikerül a bizalmatlansági szavazás.Samper írta:Valverde kérdésében Barto durván elkalkulálta magát. Lehet tippelni, hogy ezzel már nyáron szembesül, vagy csak ősszel. Viszont mivel ő döntött a maradásáról, nehezen tud bűnbakot csinálni belőle. Bartot fogják támadni, ha nem megy a csapatnak.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/
Visca el Barca!
Visca el Barca!
Valverde kérdésében Barto durván elkalkulálta magát. Lehet tippelni, hogy ezzel már nyáron szembesül, vagy csak ősszel. Viszont mivel ő döntött a maradásáról, nehezen tud bűnbakot csinálni belőle. Bartot fogják támadni, ha nem megy a csapatnak.
Ennek az lehet az oka, hogy a három nagy csapat és a többiek között akkora szakadék lett az utóbbi évtizedben, hogy bármilyen gyengén is játszunk a harmadik hely garantált. Az pedig elég a Bl induláshoz.MatyiG írta: Mikor lett kirúgva utoljára edzőnk szezon közben? Tata közel állt hozzá, de még ő is maradt.
A Bl-ben szintén valahogy mindig képesek vagyunk a keret erőssége miatt bejutni a tizenhat közé, amit még bármilyen gyengén is játszunk mégis továbbmegyünk, ez pedig már eredménynek hívják mégha nem is túl fényes.
Egyébkén nem félek nagyon a Zidane féle csapattól, idő kell nekik míg összeállnak, plusz ha játszanak a régi haverok, plusz bekerül a fia, akkor nem lesz itt semmi vész.
Jordi Cardoner (Barça's vice president): on Valverde: "In no moment was there debate on whether he should stay or leave, but he [Bartomeu] wanted to make it clear that he [Valverde] is staying for the next season."
Ha ez igaz, akkor egy kib*ott vicc az egész elnökség (így kár is várni bármilyen változást)
Tehát fel sem merül az a klubbon belül, hogy esetleg, netalántán, véletlenül bármilyen következménye legyen 2 szezonon belül 2 világi égésnek, illetve egy jó középcsapat ellen elbukott kupadöntőnek. Mindegy, legalább jövőre nagyobb esély lesz a triplára, vagy így, vagy úgy 
Ha ez igaz, akkor egy kib*ott vicc az egész elnökség (így kár is várni bármilyen változást)

- MessiNeymarSuarez
- Presidente del Barça
De mikor rúgnák ki szezon közben?Samper írta: Valóban nincs rá példa, de lehet akkora közfelháborodás, amikor másra nincs lehetőség. Azt csak hiszik, hogy a vezetőség döntésével a V. körüli lévő krízis megoldódott. Az emléke ott maradt és ezért bármikor kiújulhat.
Ahhoz hatalmas nagy leeresztés kell, hogy ne hozzák bajnokságban a kötelezőt, akár gyenge játékkal is.
A döntő rész pedig már tavasszal lesz, viszont egy Bl meccs előtt nem fogják lecserélni, és nem is lenne sok értelme, akkor már inkább most kellene ezt meglépni, de úgy néz ki nyakunkon marad.
Valóban nincs rá példa, de lehet akkora közfelháborodás, amikor másra nincs lehetőség. Azt csak hiszik, hogy a vezetőség döntésével a V. körüli lévő krízis megoldódott. Az emléke ott maradt és ezért bármikor kiújulhat.MatyiG írta: Mikor lett kirúgva utoljára edzőnk szezon közben? Tata közel állt hozzá, de még ő is maradt.
- MatyiG
- Adminisztrátor
Mikor lett kirúgva utoljára edzőnk szezon közben? Tata közel állt hozzá, de még ő is maradt.Samper írta:Ha rosszul megy a csapatnak, év közben ki lehet rúgni. Egy új edzővel ez sokkal kínosabb volna.
Ha rosszul megy a csapatnak, év közben ki lehet rúgni. Egy új edzővel ez sokkal kínosabb volna.
- MessiNeymarSuarez
- Presidente del Barça
Guardiola még szép hogy örül, hogyne örülne?
Az egyik legfőbb riválisát gyengíti a munkásságával kulcspillanatokban, mégsem mondhatta volna azt, hogy"rúgják ki, mert egy tökösebb edzővel, aki tud cserélni is, és nem csak a vonal mellett guggol hanem hajtja a srácokat, simán továbbjutott volna az AS Roma és a Liverpool ellen a Barcelona"
Az meg a világ szánalma lesz, ha 2 ilyen botrányos BL, és gyenge bajnoki játék után is marad.
Remélem Bartoék ellen nyáron elindul a hadjárat, megérdemelnék már.
2021 nyaráig lesz Barto elnök, akkor még 2 évig nézhetjük Valverde munkásságát?!
Már pedig ha idén azért nem rúgja ki, mert kényelmesebb neki mint más edzőket keresni, akkor jövőre sem fogja.Eszem eldobom, hogy egy ilyen megtörténhet egy ekkora klubban, hogy az elnök lusta és ezért inkább maradnak olyan emberek, akiknek nem kéne
"Egymás után kétszer megnyerni a La Ligát és jó focit játszani nem kis teljesítmény"

Az egyik legfőbb riválisát gyengíti a munkásságával kulcspillanatokban, mégsem mondhatta volna azt, hogy"rúgják ki, mert egy tökösebb edzővel, aki tud cserélni is, és nem csak a vonal mellett guggol hanem hajtja a srácokat, simán továbbjutott volna az AS Roma és a Liverpool ellen a Barcelona"
Az meg a világ szánalma lesz, ha 2 ilyen botrányos BL, és gyenge bajnoki játék után is marad.
Remélem Bartoék ellen nyáron elindul a hadjárat, megérdemelnék már.
2021 nyaráig lesz Barto elnök, akkor még 2 évig nézhetjük Valverde munkásságát?!

Már pedig ha idén azért nem rúgja ki, mert kényelmesebb neki mint más edzőket keresni, akkor jövőre sem fogja.Eszem eldobom, hogy egy ilyen megtörténhet egy ekkora klubban, hogy az elnök lusta és ezért inkább maradnak olyan emberek, akiknek nem kéne

"Egymás után kétszer megnyerni a La Ligát és jó focit játszani nem kis teljesítmény"

Én is naponta 5x nézem a hírportálokat, hogy hátha van új edzője a csapatnak, de semmi.
nagy a csend. nem bízom már benne.
én sem fogom már várni a meccseket, max csak fél szemmel fogom követni, mert ez így elkeserítő.
nagy a csend. nem bízom már benne.
én sem fogom már várni a meccseket, max csak fél szemmel fogom követni, mert ez így elkeserítő.