Erre kíváncsi lennék, honnan tudod, mert alapvetően csak a két nagy csapattal foglalkozik a sajtó. Követed mindegyiket alaposan? Kb kizártnak érzem, főleg, hogy a Sevillának talán millió alatt van a bérsapkája, ott pl. tuti megy mindenféle ügyeskedés, nem követem, de nem tudom elképzelni, hogy ne így legyen, hisz eleve nem is lehetnének már a ligában.
De tételezzük fel, hogy csak mi kiskapuzunk (szerintem nonszensz, de tegyük fel).
Top 3 klub vagyunk a világon, iszonyatos érdekekkel és bevételekkel, és ehhez képest kell nekünk egy EL, vagy angol középcsapat szintű csapat költségvetésével számolnunk. Egészen döbbenetes. A Liga (Tebas) mintha továbbra sem értené, hogy működik a pénz, és miből lesz több pénz, vagy hogy működik egy szervezet vagy vállalkozás.
Nem mellesleg a kiskapuval az égvilágon semmi baj nincs, az by definition lyuk a szabályban, amivel kvázi meg lehet azt kerülni, nem pedig megszegni (Loophole is a law addressing a certain issue exists, but can be legally circumvented due to a technical defect in the law). Ha egy szabály kártékony, mindig kiskapuzni fognak. Ha egy szabály technikailag rossz, akkor pláne.
Mondjuk eleve ez egy ilyen körmönfont dolog, mert még soha nem találtam, meg ahogy látom, más se talált soha egy hivatalos dokumentumot a La Liga oldaláról, ami kerek perec kijelenti, mit lehet és mit nem lehet, mi számít hova, mi alapján állapítanak meg mit. Állítom, hogy ezekkel az 1:4-ekkel ők kiskapuzzák a saját szabályaikat először és durvábban, mint mi a betartásuk közben (amiről tippre még csak azt sem tudjuk, hogy lehetne betartani, és mik azok).