Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
67
46%
Nem, tovább kell lépni
79
54%

Szavazatok száma: 146
Normandia
Director del Fútbol

2016.07.31. 07:35:34

Van itt mindenkinek igaza. A VB-n voltak jó meccsei azért. A csoport meccsei nem voltak rosszak, hiszen 4 gólt is szerzett, ha jól emlékszem, amiből kettő győzelmet is ért. A végére fáradt el, de így is sok lehetőséget teremtett a társainak. Most senki sem beszélne rossz zezonról, ha nyernek a döntőben és valszeg 6 aranylabdája lenne.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.07.31. 00:45:04

Nero. írta:Abban a szezonban a BLben 7 meccsen lőtt 8 gólt, a bajnokságban meg 28 gólt 31 meccsen. Ez minden csak nem gyenge, a mutatott játékról meg annyit, hogy most nem fogom az összes meccs összefoglalóját belinkelni, de messze ő teremtette a legtöbb lehetőséget a Barcának abban az évben is.
Azért nehogy már kihozzuk, hogy abban az évben igazából jó volt, mert gólokat lőtt és statokban hozta magát. Az egész játékunk rá volt kihegyezve, nyilván tőle indult minden, mert amikor ő nem akart játszani, nem volt játékunk. Tavaly 3-al több meccset tolt, és ugyanúgy 41 gólt lőtt, mégis zongorázni lehet a különbséget a 2 évben nyújtott teljesítménye között. Ha azon a szinten folytatta volna, és nem újul meg, akkor tavaly meg tavalyelőtt nem zsákszámra húzzuk a kupákat és a meccseket, hanem kb 10x annyi olyan meccset toltunk volna, mint a Valencia elleni 0-1, vagy a Málaga elleni 0-0, kaput eltaláló lövés nélkül. Messi nem azért javult fel, mert az MSN megalakult, az MSN azért ilyen jó, mert Messi és Neymar is szintet léptek az előtte levő évhez képest, és megkapták mellé Suárezt. Ha bármelyikük is olyan szintet hozna hosszútávon, mint Leo akkor, akkor nem lennénk ilyen jó csapat.

Abban az évben gyenge volt, lehet csak magához képest, de akkor is gyenge. A csapat se volt túl jó, de mivel egyértelműen ő volt akkor még az atyaúristen, az ő rossz játéka nagyobb hatással volt a csapatra, mint bárki másé. A VB-n se volt kifejezetten jó szerintem, a 14/15-ös és a 15/16-os szezonban fényévekkel jobban játszott, fizikálisan sokkal jobb állapotban van ismét, ez pedig a játékán is meglátszik.
Nero.
Llegenda del Barça

2016.07.31. 00:15:42

Abban a szezonban a BLben 7 meccsen lőtt 8 gólt, a bajnokságban meg 28 gólt 31 meccsen. Ez minden csak nem gyenge, a mutatott játékról meg annyit, hogy most nem fogom az összes meccs összefoglalóját belinkelni, de messze ő teremtette a legtöbb lehetőséget a Barcának abban az évben is. Az Atletico meccset azt elismerem de rajta kívül ott meg elég sokan bújócskáztak, de előtte meg a City ellen ő volt a legjobb megint.
Az meg hogy sokan elakarták adni... :lol: Azt most hagyjuk, az leginkább azokat az embereket minősíti.
Önmagához képest tényleg nem volt olyan jó szezonja, de attól mert sokszor úgy tolja mint egy űrlény az nem azt jelenti hogy neki mindig kötelező azon a szinten lenni. :wink:

Mindegy, Jennifer Lopez után most már Stathammel is van selfieje Ronaldonak, a Conoros képen meg olyan kockás a hasa amilyen Van Dammenak se volt, szóval most már egyértelmű hogy neki kell nyerni az aranylabdát.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
ferninho
Madridista

2016.07.30. 23:24:47

Tudod egy kommunikáció két ember között úgy zajlik, hogy ha írok neked valamit és te arra válaszolsz, akkor nem árt arra reagálni és nem elkezdeni másról beszélni.
Sztem teljes mértékben kivehető volt a mondandómból, hogy az általad elmondott VBn történtek véleményen szerint közel se fedték a valóságot.
Én ennyiről társalogtam, semmi másról és akkor én voltam még lehülyézve, erről az érettségi-fêtisedről meg nem is írok inkább semmit... :D

Amúgy képzeld képes voltam venni eme rendkívül bonyolult és nehézségekkel és akadályokkal teli tanulmányi felmérőt és van érettségim megnyugtatlak, bár vhogy nem érzem többnek magam miatta, de ha neked ez a mérce okés.

Sztem ezt itt fejezzük be, mert értelmét nem látom ezt folytatni.

További jó fórumozást.
madridista
gránit
Director del Fútbol

2016.07.30. 20:43:34

Mondom, ha nem tudsz szöveget értelmezni, nem tudok mást mondani, csak hogy gyakorolj :D Nem én írtam, hogy a vb-re pihent, azt más írta.

Azt meg engedd meg nekem, hogy arról írjak, amiről én szeretnék, és nem arról, amit te szeretnél :D Lehet, hogy korai dolog még neked az érettségi, és sokat vártam el tőled. Te letojod a CR-témát, az én mondandómnak meg nem Messi vb-szereplése volt a lényege, hanem a kettejük torna-szereplésének az általános megítélése. Te arról írsz, amit te fontosnak tartasz, én meg arról, amiről én írni szeretnék Messivel kapcsolatban.

Messit érintve a jordanes kitérő kézenfekvő volt, őt is sokan ugyanúgy sokan leírták, mint Messit és a Barcát akkoriban. Nem jött be.

Nem csodálom, hogy Messi lemondta a válogatottságot, nagyon sok kritikát kapott egész pályafutása során is a válogatottbeli teljesítménye miatt, pedig tényleg kiesnek a csoportban döntő helyett, ha ő nincs. Ehhez képest Ronaldo teljesen korrekten nyilatkozott erről, pedig könnyebb lenne neki vb-t is megnyernie két év múlva, ha nincs Messi és ott lesz (vagy még csak ott se lesz) egy súlytalan Argentina. Az lenne a ciki, ha nélküle még ki sem jutnának.
ferninho
Madridista

2016.07.30. 20:26:44

És csak nyomatja tovább CRt, betojok rajtad... :lol:
Egy betűvel nem említettem CRt, mert nem érdekel, letojom jelenleg nagy ívben, direkt írtam is, hogy nem fogok vele érdemben foglalkozni, szimplân Messiről volt szó, te kevered ide a mindig, hogy bizonygasd a hülyeségeidet, illetve lehülyézel, mert nem tudok számolni... :lol:
Messi VB teljesítményére reagàltam, felejtsd már el CRt bakker.

Azt is nagy ívben letojom Messivel kapcsolatban, hogy tévedtek, hogy neki ennyi, amiatt írtam, hogy lásd, hogy mennyire súlyos volt a helyzet vele akkoriban (Tehát nem a VBre pihent meg nem ő volt akkor a csapat húzóembere meg a VB egyértelmű legjobbja, mint ahogy te írtad) , de te megint úgy forgattad ki ezt, hogy neked jó legyen.
Ehelyett írsz egy esszét a tévedésről meg Jordanről ( :lol: ), miközben teljes lényegtelen a dolog és Messi akkori teljesítményéről volt szó, nem arról ami utána volt.
Kicsit szállj le a magas lóról és inkább te próbáld értelmezni normálisan amit írok, ne pöchendien mondd meg a magadét olyan témàban nekem, ami engem rohadtul nem érdekel jelenleg, lásd CR.

Tényleg félreértés ne essék, nem szidni szeretném itt Messit, mindenkivel megesik, hogy ilyen hullámvölgybe kerül, neki a pechje ott volt, hogy pont a VB évére esett.
Embertelen, amit hosszú évek alatt konstans lehoz ő is, nem az a nehêz, hogy vkinek van 1-2 jó szezonja, hanem hogy hosszú-hosszú êvekig fenn tudja azt tartani és ez a legelképesztőbb.
Igen, volt Messinek egy rosszabb időszaka, ezzel nincs gond, emiatt megszólni nem szabad sztem, viszont legalàbb ezt az időszakát ne úgy tüntessük fel, mintha itt is mekkora ász lett volna, meg az argentínok húzóembere volt meg nyomta neki ezerrel...
Emberből van ő is, nincs ezzel gond, csak legalább, akkor ne legyen feldícsérve amikor életében éppen egyszer nem úgy ment neki, mert egyszerűen akkor szenvedett a pályán és erre sztem nincs is jobb szó.
madridista
gránit
Director del Fútbol

2016.07.30. 19:47:58

Hajjajj, de frusztrált lettél :D

Objektív tény, hogy Messi nélkül Argentina nem jut tovább a csoportból. Objektív tény, hogy Messi több gólt lőtt a vb-n, mint Ronaldo az EB-n. Az már kiderült, hogy szöveget értelmezni nem tudsz, most kiderült, hogy számolni sem tudsz. A vélemény-nyilvánításhoz mindenkinek joga van, de ha vitázni szeretnél, legalább érettségizz le. Ami ma már nem nagy követelmény (volt idő, amikor még az volt). Legközelebb mi fog kiderülni? Hogy írni-olvasni sem tudsz, és valakinek lediktálod az ostosaságaidal...? Elnézést, hogy ilyen szavakat kell hogy használjak, de valóban vicces a vergődésed, nem tudok erre mást mondani.

Hozzáteszem, Messi a csoportkör után is adott még egy klassz gólpasszt a svájciak ellen, amivel megnyerték a meccset és továbbjutottak. Argentina nélküle nem hogy nem döntős, hanem kiesik a csoportból, mint Portugália.

És nem, nem volt vele "minden rendben". Ettől még tény ami tény. Arra meg, hogy mit írtak mások a fórumon akkor, legfeljebb azt bizonyítja, mennyien tévedtek akkor, hogy el kellene őt adni... Írd és mondd, 27 éves volt a vb alatt... Minden értelmes ember tudta, hogy lesz neki még jó szezonja, messze volt még neki akkor nagyon a pályafutásának a vége. Ez kb az a szint, amikor 1995-ben sokan azt mondták Jordanről az első visszavonulása után, hogy már nem a régi, nem olyan atletikus, lassabb, romlott a reakcióideje, nem szerez annyi labdát blablabla. De nyáron egy ovis kisgyereket hallottam beszélni arról, hogy visszatért, és megint a Bulls lesz majd a bajnok... Lehetett a srác kb 5-6 éves. Miközben a sok nagyokos arról okoskodott, hogy itt a vége Jordannek... -.- Aztán tudjuk, mi történt '95-96-ban... Kb az, mint a Barcával 2014-2015-ben.

Szóval az, hogy ki mit mondott és az idő még csak nem is őket igazolta, nem számít semmit, csak annyit, hogy az illető tévedett. Tévedni emberi dolog, de hogy valaki a tévedésével akarja magát igazolni...? Vicces. Nem csodálom, hogy mások gondolataiból építed fel a saját világnézetedet, bocs, de engem nem érdekel, hány ember tévedett akkor, és vizionálta Messi vagy Jordan pályafutásának a végét. Jellemző, hogy mennyi ember a média és a közvélemény által elmondottakból táplálkozik. Itthon is lehozták a hírportálok az EB alatt, hogy Ronaldo a tökéletes futballista, és lám, mi az eredmény a plebs körében... Egyedül Sebők Vilmos pedzegette meg azt komolyabban a stúdióban, hogy Ronaldo mennyire maga alatt van az egész torna folyamán. Egyébként ha lehozzák a hírportálok, hogy Ronaldo nyerte meg a döntőt is a portugáloknak, simán egyetért ezzel a többség. Ez volt a mondandóm lényege, még csak nem is az, hogy Messi négyet lőtt, Ronaldo meg hármat...

Ami ehhez lazán kapcsolódik: volt téma nemrég a rossz főszponzori szerződés is, hogy miért köt a Barca ennyire rossz szponzori szerződéseket. Egy ok lehet, hogy messze a Barcának van a legtöbb hater-e (igaz, a szurkolótábora is az egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb). A Messi-témában is jól lemérhető mindez.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2016.07.30. 20:28:31-kor.
TripleH
Entrenador del Barça

2016.07.30. 18:37:24

Messinek az a szezonja a karrierje mélypontja volt, a VB legjobb játékosa díjat pedig hagyjuk inkább, szerintem ott még ő maga is úgy gondolta, hogy valaki benézett valamit.
ferninho
Madridista

2016.07.30. 17:55:07

Hagyjál már ezzel az önigazolásos hülyeségeiddel, direkt nem reagáltam a CRes részre, mert látható, hogy közöd nincs a valósâghoz semmilyen mértékben.

Szimplán a Messi VBs történetedre reagáltam, mert olyan sületlensêget írtál, hogy abszolút az agrentin csapat húzóembere volt, és lőtte őket tovább meccsről meccsre meg a VB legjobbja volt oda-vissza egyértelműen...

Lehet olvasgatni az eurobarcás kommenteket ha nekem nem hiszel, hogy mekkora idiótaságokat írtál illetve, hogy mekkora hullámvölgyben is volt a VB előtt is.
Vagy a fél fórum vak volt meg én is és mêg jó páran vagy csak te vagy, aki tudja a nagy igazsàgot.
madridista
gránit
Director del Fútbol

2016.07.30. 17:22:27

Hát igen, aki nem tud szöveget értelmezni, és még így is alátámasztja az általam elmondottakat, azzal nehezen tudok vitázni :) Önigazolásnak jó, egyébként felesleges.

Emlékszem, hogy voltak, akik eladták volna... -.- Megvolt erről a véleményem már akkor is. Főleg, hogy Alexis Sanchez-t meg marasztalták volna anno :D :D Szóval vannak érdekes dolgok.

Nero eredeti felvetésre visszatérve, én jelen állás szerint Suarez-nek adnám az Aranylabdát. Hátravan még egy ősz, de a mostani Ronaldo-lázzal aligha versenghet. Szinte biztos, hogy Ronaldo kapja. Inkább arra leszek kíváncsi, hogy az új szerzeményeket mennyire tudják beépíteni a csapatba, mert az előző szezont nagyon kevés játékossal játszottuk végig. Most talán többet lehet rotálni, és elkerülhető lesz egy olyan mélyebb hullámvölgy, mint idén tavasszal.
ferninho
Madridista

2016.07.30. 07:34:06

Messi nem rápihent a VBre, hanem konkrétan rosszul volt főleg fejben, de ez fizikailag is visszaütött és nem ment neki. Meccsről meccsre sétálgatott csak kb, egy VB Döntőre nem tudott felpörögni... És biztos azért okádta össze akkoriban Európa meg Brazília összes pályáját, mert annyira rendben volt...

Aki ennyire vak és nem tud visszaemlékezni a 2 évvel ezelőtt történtekre és ennyire rózsaszín szemüvegben volt képes végignézni a VBt, azzal én nem fogok további vitákba bocsátkozni ebben a témában, pedig aztán írtál még gyönyörűségeket.

Szerk:
http://www.eurobarca.hu/forum/viewtopic ... start=3400" target="_blank
Vissza lehet olvasni a topikjában, a nagy buli 2014.04.10-e utân indult be, amikor is mâsfél kilomêterrel többet "futott" egész meccs alatt Pintonál az Atletico elleni BL visszavágón és nyugodtan lehet olvasgatni egészen a VB Döntőig a topikot (07.13), de akár visszább is, le se merem írni mik lettek leírva, meg hány ember temette el meg adta volna el,de átolvasva nagyjából a dolgokat meg a VB közben és után született kommenteket sztem nem én vagyok vakon.
madridista
gránit
Director del Fútbol

2016.07.30. 02:35:06

Ismétlem, nem a "ki a jobb"-témát feszegettem (elsősorban), hanem a szereplésüket övező közvéleményt. Messit vég nélkül ostorozta a közvélemény a 2014-es vb után. Itt látok én különbséget, nem a játéktudásuk közötti különbséget ecseteltem. És nem is Ronaldóról szól a dolog, hát mit tehet ő róla, hogy mit firkálnak az újságok meg a hírportálok...
Az meg azért túlzás, hogy konkrétan ő vitte a döntőbe a portugálokat... Előtte három mérkőzésen is teljesen off volt az ötből. Messi ennél azért többet nyújtott a vb-n, ha Ronaldo vitte el a döntőig Portugáliát, akkor Messi is Argentinát... Ehhez képest, ahogy láttuk, Messi pályafutásának már a végét vizionálták akkor egyesek... Ezt neveztem kettős mércének.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.07.30. 02:24:57

Én nem Ronaldot védem, de akinek van szeme meg ilyen kifejezések. :D A csávó konkrétan egy robot és olyan fizikai tulajdonságokat épített ki, amire eddig szerintem soha senki nem volt képes a foci világában. Ez ugyanúgy egy tulajdonság és nem elhanyagolható mint ezer másik sem. Ehhez a kollégának nincs szeme? És ezek amúgy is szubjektív meglátások, a számok viszont nem hazudnak. Mindketten fej-fej mellett lövik a gólokat.

Az érvelésben kettő hibázik szerintem, még ha Ronaldo nélkül is de nyertek a portugálok, mert amúgy elvitte őket odáig. Messi meg nem nyert. Plusz ne hasonlítsuk már össze a két válogatottat, mert nem teljesen fair. Sokkal nagyobb a merítési lehetőség, s erősebb az argentin futball nagyon sok tekintetben. Már az nagy eredmény hogy előzőleg is elmentek az elődöntőig egy EB-n , most megnyerték. Copát nehéz idevenni és összehasonlítani, mert jóval gyengébb a mezőny.

És akkor jön a következő sarkalatos pont, hogy nyilván egy ember nem tud nyerni, csapat kell hozzá. Az argentinok nem egy csapat, míg a portugálok egyébként az EB-n legfőképpen ezt mutatták meg, hogy a szó szerint nulláról épültek fel és lettek végül igazi csapat. Viszont ha összehasonlítjuk őket akkor azt mondja valaki ki meddig jutott, erre meg jön az hogy a másiknak meg a csapattársai kihagyták vagy gyengék voltak. Mindig lehet találni a kifogásokat.....Ezért is tartom feleslegesnek, ahelyett hogy örülne xy, hogy ilyen remek képességű embereket láthat hétről-hétre, egyfajta konspiráció kezdődik mindig.

És zárszóként még annyit, hogy egyik se ér fel peak Xavi tudásához, lezárva a ki a jobb vitát. :D Illetve ki a francot érdekel, meg van szeme a focihoz óriási kijelentések, miközben ez csapat játék, s kit érdekel mi van Messivel, vagy Ronaldoval vagy a másikkal. Egy dolog fontos, hogy nyerjünk.

Semmiféle kettős mérce nincsen, annyi a különbség Ronaldo most mindent vitt, persze hogy előtérbe került, ezen nem értem mit kellene magyarázni. Az egyik nyert a másik visszavonult, nem kettős mérce van, hanem az élet ezt rendezte meg.
Kép
Kép
Kép
gránit
Director del Fútbol

2016.07.30. 02:01:35

Így van, a kettős mérce. Messi szerzett négy gólt a vb-n, a csoportkör mindegyik mérkőzésén betalált, az argentinok a csoportkörben (!!!) kiesnek nélküle. Ronaldo meg kapásból átaludta az EB-n az első két meccset, harmadikként a 2014-es vb-n úgy zúgott ki egy csapat ilyen teljesítménnyel a csoportból, mint annak a rendje (ki is zúgtak, akkor is csoport-harmadikok lettek :D ).

És hangsúlyozom, nem Ronaldóval van bajom. Önmagához képest alulteljesített a vb-n is és az eb-n is, hát istenem. Ő sem lehet mindig csúcsformában. Én azt tartom csak érdekesnek, hogy felmagasztalták, a sajtó és a közvélemény által egyaránt. Miközben még Messi 2014-es vb-szintjét sem hozta, mégis ócsárolták akkor Messit. És akkor is az volt a fő téma, hogy Messi alulteljesített. Miközben Ronaldóék mikor is estek ki...? A csoportkörben... Mégis Messi volt a közvélemény célkeresztjében, pedig a csoportkörből továbbvitte Argentinát, akik már ott elvéreztek volna nélküle. Aztán valóban lassult Messi a csapattal együtt, de ilyeneket, hogy "nagyon-nagyon mély gödörben volt", meg a pályafutásának a végét vizionálta bárki... Tényleg nem egy vb-t néztünk, mert szó nem volt ilyesmikről :D

Le a kalappal egyébként Ronaldo pályafutása előtt is; én azzal nem értek egyet, hogy Messit szétszedték a 2014-es vb után, míg Ronaldót a tökéletes játékosként kiáltották ki az EB után. Ez pedig, ellenkezzen ezzel bárki, ahogy akar, bizony kettős mérce.
Nero.
Llegenda del Barça

2016.07.30. 01:28:15

Milyen mély gödörbe volt akkor Leo? :lol: Teljesen egyértelmű volt, hogy abban az évben már tavasztól erősen rápihent a VB-re, amit egyébként teljes joggal tett meg mert gyakorlatilag több mint 8 éve minden szezonban messze ő a legnagyobb húzóemberünk, joggal gondolhatta azt hogy egy fél évet beáldoz a VB miatt. Mondjuk nektek pont vágott egy mesterhármast a Bernabeuban ami azért nem olyan rossz, meg a többiek teljesítményétől nem sokban maradt el.

Csoportkörben rugdosta a gólokat a szépen, az egyenes kieséses rendszerben meg már minden meccs egy kínszenvedés volt, gyakorlatilag ugyanazt a semmit játszották amit most a Portugálok. Mezőnyben elég sokat tett hozzá, elég sok kulcspasszt adott és a döntőben is elég jól játszott. Hogy az MVP címen nevet mindenki? Én meg szakadtam amikor CR eljátszotta az edzőt az döntőben. :lol:

Lehet itt magyarázni a bizonyítványt meg adatokkal dobálózni, de akinek egy kicsit is van szeme a focihoz az tudja, hogy ezek ketten soha a büdös életbe nem voltak egy szinten és soha nem is lesznek. És még arról se vagyok meggyőződve hogy Ronaldo erősebb góllövő mint Messi, mert amikor nálunk Leo játszott befejezőembert (mezőnyben még akkor is háromszor annyit tett hozzá mint a haverja) akkor rúgott 50 gólt(abszolút csúcs) a Ligában, meg ugye ott volt az a 90+os naptári év rekord is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Nero. 2016.07.30. 02:07:30-kor.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
gránit
Director del Fútbol

2016.07.30. 00:21:25

Nem vettem bántásnak, mert nem értek egyet veled :) Sőt, igazoltad, amit írtam. Köszönöm szépen.

Messi önamgához képest szenvedett. Tőle megszoktuk a legjobb teljesítményt, önamgához képest nem volt csúcsformában. De abszolút tolta Argentinát, járt neki az MVP. Nem lehet minden meccsen négy gólt lőni, ha ő nem hozza ezt a szintet, az már csalódás-szába megy. Vitát nem tudsz ebben az esetben generálni, mert nemhogy az ellenkezőjét igazolnád az állításomnak, hanem pont alátámasztod. Pont azt igazolod, amiről beszéltem. Mondjuk azt már nem te állítottad, de a legnagyobb önellentmondása a dolognak, hogy Ronaldót felementjük a 3 gólja miatt, csakhogy Messi a vb-n négy gólt szerzett...

Az más kérdés, hogy a VB legjobbja címén "röhögnek" emberek, pont erről írtam az előző írásomban. A kettős mércéről. Messi önmagához képest nem játszott jól, és már a pályafutásának végét vizionálták. Ronaldo teljesen maga alatt volt az EB-n, nem csak önmagához képest, mégis a felmagasztalták és hősként ünnepelték. Érzek egy alapvető kettős mércét kettejük megítélésében.
ferninho
Madridista

2016.07.29. 22:43:46

gránit írta: Ehhez képest kimondva a tökéletes labdarúgóként tekint rá a világ, miközben Messi ennél sokkal de sokkal jobban játszott a 2014-es VB-n, amikor abszolút az agrentin csapat húzóembere volt, és lőtte őket tovább meccsről meccsre. Ehhez képest őt vég nélkül fikázták, mert nem lőtt minden meccsen hatvannyoc gólt, nem adott huszonhét gólpasszt és nem védett ki három tizenegyest... A VB legjobbja volt oda és vissza, mégis folyamatosan szidták.
Wow...
Tényleg minden bántás nélkül, de te melyik VBt nézted?
Messi annyira szenvedett abban az időszakban a pályán a klubban meg a válogatottban is, hogy még madridi szemmel is rossz volt látni, hogy egy ilyen focista konkrétan szenved a pályán.
Annyira kilátástalan volt abban az időben Messi önmagához képest, hogy sokan már odáig mentek, hogy neki ennyi volt kb.
A VB legjobbja címen meg azóta is röhög mindenki.

Tényleg nem vitát generálni akarok, de megdöbbentő, hogy vki ennyire más meccseket nézett azon a VBn.
Nagyon-nagyon mély gödörben volt akkor Messi, kisebb csoda, hogy abból kitudták illetve kitudta magát rángatni.
madridista
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.07.29. 22:27:37

Borzasztó elfogult, főleg hogy pl tavasszal nem egyszer ő mentette meg a RM-ot a kupakieséstől és a bajnoki pontvesztéstől is. EB-n gyengébb volt, ez tény, de ne felejtsük tovább rugdosta Portugáliát ellenünk is meg pl Wales ellen is.
Argentinoknál meg sokkal inkább ment Di Maríának mint Messinek egyébként. És ha jól tudom Messi még soha nem lőtt gólt egyenes kieséses szakaszban. Mindenhova lehetne "köpködni", nem gépek. Próbáljuk objektíven hozzáállni a dologhoz, mindkettő remek játékos, más-más erényeik vannak, de ez nem azt jelenti egyik erősebb lenne a másiknál, szimplán mások. Ami közös bennük, hogy irgalmatlan mennyiségben termelik a gólokat és ez számít, mindkettő a legjobbak között van történelmet tekintve is.
Kép
Kép
Kép
gránit
Director del Fútbol

2016.07.29. 22:09:42

Számomra a Ronaldót körülvevő őrület az emberi ostobaság megtesülése.

A fazon az egész EB-n hullagyenge volt, már egy ideje a Realban sem a régi, a BL-döntőn szintén hullagyenge volt.

Ehhez képest istenítik, bálványozzák, totemként imádják. Holott a magyarok ellen szerzett két gólján kívül az egész EB-n hullagyengén játszott. A lengyelek ellen volt, hogy két méterről mellérúgott a labdának. Ha a grudon egy öregfiúk meccsen vagy az isiben ilyet csinál valaki, körberöhögik a haverok.

Az egész EB-n ezt a formát hozta, a horvátok ellen kihagyta a kihagyhatatlant. Talán egy amatőr ligában nem szólják meg az embert, ha egy ilyet kihagy. Mákjuk volt, hogy Quaresmához pattant a labda.

Ehhez képest kimondva a tökéletes labdarúgóként tekint rá a világ, miközben Messi ennél sokkal de sokkal jobban játszott a 2014-es VB-n, amikor abszolút az agrentin csapat húzóembere volt, és lőtte őket tovább meccsről meccsre. Ehhez képest őt vég nélkül fikázták, mert nem lőtt minden meccsen hatvannyoc gólt, nem adott huszonhét gólpasszt és nem védett ki három tizenegyest... A VB legjobbja volt oda és vissza, mégis folyamatosan szidták.

Bezzeg Ronaldo... Az, az a nagy játékos... Aki szó szerint semmit nem tett hozzá a portugálok egyik-másik mérkőzéséhez, 11-est hibázott, gyakran hátráltatta a csapatot, mivel mindenki tőle várta a megoldást, de hiába. Példátlan mázli-sorozattal jutottak tovább és tovább, ami legkevésbé sem Ronaldón múlott, a döntőhöz meg ugye szintén nulla hozzáadott értéket adott. Mégis őt istenítik.

Szóval az emberi hülyeség... Ronaldo erről nem tehet, ami körülötte zajlik, őt én ezért nem utálom. Az őt körülvevő ostobaságot utálom.
Nero.
Llegenda del Barça

2016.07.29. 21:46:02

https://www.youtube.com/watch?v=JXboaxB94dQ" target="_blank

Kíváncsi vagyok milyen őszt fog hozni. 99% hogy Ronaldo nyeri az aranylasztit, de azért nem bánnám ha valami őrült nagyot menne a szezon első felében hogy még a vak is lássa hogy nem egy kategória a két pali.
Normandia
Director del Fútbol

2016.07.25. 18:22:31

A klub hivatalos honlapja is lehozta, hogy utazik a csapattal. A hajáról meg inkább nem mondok semmit :lol: .[/quote]

Már le is szálltak vele együtt Skóciában vagy hol. Borzalmas ez a hajszín, de lehet Antonella bukik rá.:-D
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.07.25. 18:03:13

Kép
:mrgreen:
Kép
Kép
Kép
Alfa
Entrenador del Barça

2016.07.24. 14:23:52

ferninho írta: Ennyit az nso-ról, lehoztak pár napja egy cikket, hogy Messi megborotválkozott... :lol:
Most meg maguknak ellent mondva nyugodtan lehozzák ezt a képet és fel se tűnik nekik.... :lol:
Azt arra alapozták, hogy pár napja a Barca kiadott egy videót amikor Messi,Piqué és Arda nehéz sorsú gyerekekkel jófejkednek és az ugye még a Copa előtt volt ahol még nem volt szakálla, csak ugye most rakták fel a videót. Mondjuk az nem esett le nekik, hogy mindhárom focista nyaral és nem edzenek, de nyilván az NSO-s "szakemberektől" nem várható el egy ilyen bonyolult okfejtés végigfuttatása :D .
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
ferninho
Madridista

2016.07.24. 14:14:52

palesz77 írta:Mai hírek szerint csak szimplán hazarepült, de edzésbe ő is csak Augusztus 1-től áll.

Ezzel az új frizurával.. :lol:
Ennyit az nso-ról, lehoztak pár napja egy cikket, hogy Messi megborotválkozott... :lol:
Most meg maguknak ellent mondva nyugodtan lehozzák ezt a képet és fel se tűnik nekik.... :lol:
madridista
Alfa
Entrenador del Barça

2016.07.24. 14:12:39

visca el barca írta:
a haj az tényleg gáz, de sztem a szakáll elég jól áll neki, bár a hírek szerint az asszony nincs oda érte... :D
Antonella biztos mindig a szőke fiúkákra bukott így kompromisszumot kötött Leoval, hogy maradhat a szakáll, de akkor Ken baba leszel :mrgreen: .
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
Válasz küldése