Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
67
46%
Nem, tovább kell lépni
79
54%

Szavazatok száma: 146
randomguy
Capitá del Barça

2016.08.29. 14:51:41

miután több rúgást is kapott a bilbao elleni meccs alatt, nem biztos hogy bevethető lesz uruguay ellen a válogatott szünetben. most megy át az orvosi teszteken.
remélem marad barcelonában :D
Xabi Prieto: "I have gone to the Bernabeu just to watch Messi play."
Deus
Boixos Nois

2016.08.22. 20:39:05

még szerencse, hogy nem a redtube kinky -t linkelted be :lol: :lol:
KépKép
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2016.08.22. 20:02:20

MatyiG
Adminisztrátor

2016.08.22. 19:55:36

Nem tudom eldönteni, hogy most trollkodott, vagy tényleg rosszat másolt ide. :mrgreen:
visca el barca
Presidente del Barça

2016.08.22. 19:36:49

BarcafanTomee írta:A Barca TV össze is szedett pár gólt tőle: Veszhelyzet_online_sorozat_12_evad_17_resz
írnék vmi szellemeset de nem megy :mrgreen:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2016.08.22. 19:06:42

A Betis elleni duplájával már 61 gólja van a 16-oson kívülről, 41 akcióból, a maradék 20 pedig szabadrúgásból született. Az elsőt még 2007-ben a Gimnastic ellen szerezte. A Barca TV össze is szedett pár gólt tőle:

http://www.filmorias.com/ugras-a-videoh ... ad_17_resz
tothnandor1
Barça B

2016.08.21. 08:27:28

Ébresztő!!! Elkezdődött az új szezon! A csapat tegnap remekül játszott és ebben Leónak is nagy szerepe volt. Nem csupán a két góljára
gondolok...Ha így fognkp játszani végig, akkor ... na, de majd meglátjuk,
Messias2
Director del Fútbol

2016.08.21. 00:32:28

Messi vs Real Betis:
110 touches
82 passes
6 successful dribbles
6 chances created
1 assist
2 goals
1 through ball
1 tackle

A szerdai és szombati meccse is egészen kiváló volt. Motiváltan, jó formában kezdi a szezont, ami jó hír a csaoat számára.
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
Nero.
Llegenda del Barça

2016.08.20. 20:28:07

Amiota megszunt a FIFA ev jatekosa dij, azota az aranylabdanal mindig az adott ev legjobb jatekosara szavaznak. Nem a trofeak szamat kell nezni, nem eletmu dij, hanem aki az adott evben a legjobbat nyujtotta.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Messias2
Director del Fútbol

2016.08.18. 12:51:51

palesz77 írta:A kért heat map itt megtekinthető. :D
Köszi, na azt mutatta a map, amire számítottam. Mindenhol ott volt Leo, és nem sokkal különbözik a heat mapje Busiétól. Nagyon nagy szabadságot ad neki Lucho, szerencsére.
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
TripleH
Entrenador del Barça

2016.08.18. 01:51:56

palesz77 írta:A kért heat map itt megtekinthető. :D
Messi gyakorlatilag, mindenhol ott volt a kp-n és a támadó szekcióban, ez azért elég kemény. Samper gyakorlatilag a felezővonalat nem lépte át a heatmap alapján. :lol:
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.08.18. 01:32:03

A kért heat map itt megtekinthető. :D
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.08.15. 15:49:01

Kis érdekesség:

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5859BC02

Messi odaadta a nadrágját az egyik kamerás embernek a meccs után, mert már a mezét másnak ígérte =D>

Jó látni azért, hogy a kamerások is olykor rajonganak a játékosokért, és nem csak úgy ülnek ott, hogy" ez a munkám".... :)
kristop
Entrenador del Barça

2016.08.01. 19:48:20

Cseri írta:Javaslom,hogy a Barca vs. Margit topichoz hasonlóan legyen egy Messi vs. Ronci topic is. Elég unalmas már ezt a kuki méregetést olvasni... Mindkét játékos korszakos zseni, bődületes statokkal,rekordokkal a többi egyéni szimpátia kérdése.
amig vannak olyan emberek, akik szerint "a többi egyéni szimpátia kérdése", addig biztosan lesznek ilyen vitak
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
zsoltfree
Capitá del Barça

2016.08.01. 15:18:40

Szerintem is értelmetlen őket összehasonlítani, mert nem egy kategória. Iniesta például évente kevesebb gólt lő mint Piqué, de még is felesleges összehasonlítani őket.

Azt pedig, hogy meleg vagy sem? Ebbe nem szeretnék belemenni, egyrészt hidegen hagy a téma :evil: , másrészt azért megtisztelném Messinket azzal, hogy nem itt fogom boncolgatni egy totál más játékos nemi identitását:)

Az nekem kicsit fura, hogy egy ilyen fórumon vannak Real drukkerek. Nekem eszembe nem jutna egy ilyen Realos oldalra regisztrálni magam, és beszélgetni az ellenfél drukkereivel. Nem utálok én ott senkit, de nekem ez a csapatom, miért menjek máshová akármit is csinálni? Egyébként a Realra semmi rosszat nem mondtam. Amikor elkezdtem a Barcának drukkolni, akkor a Real jobb csapat volt tőlünk, és egészen szerethető is volt. Amióta Del Bosquét, és Makelelét elküldték onnan, és jött Perez kétszer is, és ilyen Mourinho félékről ne is beszéljünk, azóta korábbi önmagukat folyamatosan alulmúlják, ami a közeljövőben sem lesz szerintem másképp, mert koncepcionálisan nem igen épül ott semmi. Ha ez az én csapatomnál történne, akkor nem lennék tőle boldog. Ronaldo pedig nem bomlasztó? Ez is egy vélemény, de szerintem akinek ott sokat tett a klubbért az a Casillas és a Raul voltak. Casillas az utóbbi 3 bajnoki címükből elég rendesen kivette a részét, és Raul is egy igazi ikon volt. Ezt megköszönvén a vezetőség max megmutatta, hol van a hátsó ajtó amin ki lehet fáradni... Jelenleg (bár nem nagyon kedvelem, mert mindig szétrúg mindenkit a Classicókon) Ramos az, aki egy ikonnak mondható ott, és aki a leghasznosabb a csapatnak. Ha nektek jó a Ronaldótok, akkor egészségetekre, nekem jó a Messi, és nem cserélném el soha senkire, és a véleményem a Realról továbbra is az, hogy 10 éve kb. csak lefelé megy a lejtőn.
thegreek
Barça B

2016.08.01. 12:04:57

Én amúgy ezeket a vitákat nem is értem.
Messi színte minden jobb Ronaldonál ha eddigi összes tétmeccset nézzük.
- több gólpassz
- több sikeres csel
- jobb a meccs/gól átlaga (71 perc/gól, Ronaldo 81 perc)
- több kupát nyert (bajnokság, bl, aranylabda...)
Cseri
Entrenador del Barça

2016.08.01. 08:52:32

Javaslom,hogy a Barca vs. Margit topichoz hasonlóan legyen egy Messi vs. Ronci topic is. Elég unalmas már ezt a kuki méregetést olvasni... Mindkét játékos korszakos zseni, bődületes statokkal,rekordokkal a többi egyéni szimpátia kérdése.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
recrea
Llegenda del Barça

2016.08.01. 08:05:54

visca el barca írta:ferenc pápa ma megmondta, hogy messi minden idők legjobb játékosa. vita lezárva :mrgreen:
II. János Pál pedig pártoló tagja volt a Barcának, 91.522-es számmal, szóval valamit értenek ott fent :D
Veidt_madridista
Madridista

2016.08.01. 03:56:52

zsoltfree írta: (A marketinget pedig nyilván ő alakítja ki magáról nem kevés pénzért, mert még az senkinek sem tűnt fel hogy meleg. Nem, nem vagyok homofób, mert igazából ezt a dolgot magasról letojom, mindenkinek a saját dolga. Gondolom gyengülne a marketing értéke, vagy nem tudom mi az oka, de ezek a "műrandik" mindig különböző nőkkel, elég szánalmasak.)
csak te tudod az igazságot :D
az meg hogy bomlasztó a csapaton belül...nekem sem tetszett egyáltalán amit például Arbeloa góljánál művelt vagy az állandó mutogatások stb, de egyáltalán nem igaz hogy bomlasztaná a csapategységet vagy hogy csak az egyéni sikerek érdeklik. egyébként fan, nem fun..
Kép
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.07.31. 21:40:54

visca el barca írta:ferenc pápa ma megmondta, hogy messi minden idők legjobb játékosa. vita lezárva :mrgreen:

Ez baromság, ő is csak egy kisgyerek és nem ért a focihoz.... :mrgreen:

Amúgy a kedvencem az, hogy Ronaldot és Messit úgy állítják be, hogy Ronaldonak nem sok tehetsége van és nagyonbrutálul megdolgozott azért hogy elérje azt a szintet ahol van(ami teljesen igaz, és le a kalappal előtte), Messit viszont úgy akinek elég az hogy labdával együtt született meg, és hogy ő a tehetséges akinek kb semmit sem kellett tenni azért hogy a csúcsra érjen és csak a tehetségéből él.

Közben meg ez nem igaz, hihetetlenül sokat kellett Messinek is dolgoznia azért hogy a csúcsra érjen, messze nem elég a tehetség ahhoz hogy valakiből a legjobbak egyike legyen. Eleve hány nagyon tehetséges srácot láttunk, aki aztán magasról tett az edzésekre idővel, aztán el is tűnt a süllyesztőben?!
Meg ott van például az egyéni étrend, a kedvenc kajáiról lemondott nagyrészt, és aztán mélypontról jött vissza God mode-ba, illetve most is a SAJÁT vakációját elsőként, önként rövidítette meg, és érkezett vissza a csapatba, hosszú szezonon van túl és a téli szünete sem volt mert Klub VB volt.

Emellett Ronaldo is különlegesen tehetséges, nem csak a kemény munka gyümölcse, ha valakinek falába van, az az életben meg sem tudná közelíteni a teljesítményét, edzzen akármennyire keményen, mint ahogy a játékosok nagy része sem hiszem hogy lazsálna az edzéseken és ne akarna a legjobb lenni.

De amúgy a vitába szólva: Ronaldo is hatalmas góllövő, de Messi éves szinten rúg kb annyi gólt mint Ronaldo, úgy hogy átlagban messzebb van a kaputól, DE Messi emellett olyan labdákat képes adni, és úgy képes szervezni a játékot mint ahogy Ronaldo a legszebb napjain sem tudná.
Komolyan, szinte meccsenként képes olyan labdákat adni amiknek szeme van, és a játékosok nagy része örül ha életében 2-3-szor képes olyan passzokat megejteni, nemhogy rendszeresen...

Már külön-külön képességben is nagyon ritka és kivételes az ilyen játékos, nade olyan aki MINDKETTŐBEN ilyen szinten jeleskedik?!
Szóval Ronaldo nagyon kemény góllövő, de ha Messihez kerül a labda, és megindul vele, azt nem lehet Ronaldohoz hasonlítani, mert teljesen más dimenzió, és ezt a gólok száma nem mutatja meg.
Nero.
Llegenda del Barça

2016.07.31. 21:18:58

daffy írta:
zsoltfree írta:..20 éve vagyok fun..
Ezek alapján ebben senki sem kételkedik szerintem..
Mond meg hogy melyik mondat nem volt igaz belőle és miért. Zsolt elkapta a lényegét, ennél jobban már tényleg nem lehet megfogalmazni a kettejük közti különbséget. Mondjuk azt kétlem, hogy meleg lenne.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
visca el barca
Presidente del Barça

2016.07.31. 21:02:57

ferenc pápa ma megmondta, hogy messi minden idők legjobb játékosa. vita lezárva :mrgreen:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Normandia
Director del Fútbol

2016.07.31. 11:52:00

Az viszont meglepett, hogy Murinho nem jelölte honfitársát az első háromba.
Szerinte: Messi, Pelé, Maradona. Így ebbe a sorrendbe.:-D
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
daffy
Madridista

2016.07.31. 11:03:23

zsoltfree írta:..20 éve vagyok fun..
Ezek alapján ebben senki sem kételkedik szerintem..
zsoltfree
Capitá del Barça

2016.07.31. 10:53:22

Én nem tudom mi ez a nagy hype Ronaldo körül. Lehet itt olvasni ilyeneket, hogy egy Robot, meg milyen szorgalmas, stb. Ne legyetek már gyererek, ez csak egy gagyi marketing duma. Tény, hogy mind a kettő igaz rá, de annyira nyomja az egész média azt a palit irányítottan. Pld. Messi nem egy robot, vagy nincs kb annyira kigyúrva? Nem érkezik vissza egy héttel korábban rendszeresen az az alapozásra, mint ahogy kellene neki, ráadásul mindezt kitűnő fizikai állapotban. Nagyon sok ilyen robot van a fociban, csak nem ennyire egoisták mint Ronaldo. (A marketinget pedig nyilván ő alakítja ki magáról nem kevés pénzért, mert még az senkinek sem tűnt fel hogy meleg. Nem, nem vagyok homofób, mert igazából ezt a dolgot magasról letojom, mindenkinek a saját dolga. Gondolom gyengülne a marketing értéke, vagy nem tudom mi az oka, de ezek a "műrandik" mindig különböző nőkkel, elég szánalmasak.) Én a Barca minden meccsét követem, a legutolsó felkészülésit is, és elég sokat olvasok róluk, lehetőleg mindent. 20 éve vagyok fun. Nagyjából a Realt is követem, de ott inkább csak tétmeccseket. A Ronaldo jelenleg mégis miért jó? Ki van gyúrva, meg elsőként érkezik edzésre, meg persze nyert pár aranylabdát, meg elég sok gólt rúg (rúgott az Inzaghi is, na és). De a Real funok aki nézi a Real meccseket, annak nem az az első gondolata, hogy adjuk már el végre? Egy ideje a szabadrúgás nála totál esélytelen, persze ott is előtte pózol, mint egy majom, aztán jön a kirúgás. A gólörömét nem minősíteném, mert abban sincs kevesebb egoizmus. A palit semmi más nem érdekli, mint hogy lőjjön gólokat, és megdicsérjék. A csapaton belül borzasztóan bomlasztó egy ürge. A cselei már rendszeresen nem jönnek be, már egy ember ellen sem. Ezek ellenére az egész játékuk már erre van kihegyezve évek óta, ami magyarázza a sok gólt. Emlékezzünk, amikor például Arbeloa berúgta a gólt """helyette""" azt hiszem még az előző szezon végén, amikor nagyon harcolt a gólkirályi címért. És ezeket ne annak tudja már be senki, hogy ő hajt. Egy normális intelligens focista igen, hajt, de a legelső az értékrendjében az, hogy a csapat kupát nyerjen, amihez meccseket kell nyerni, CSAPATKÉNT. Ronaldo full nem csapatjátékos. JA, még egy pozitívum, a tizenegyeseket is elég jól rúgja. De mezőnyjátéka, csapatjátéka eléggé negatívan lóg ki. A Machesterben és a Realnál töltött első éveiben sokkal jobb volt, de azóta rendesen kiismerték a cseleit és a mozgását (bár akkoriban is volt jópár felesleges csele). Az idei teljesítménye pedig egy vicc. Egy ilyen ember, ilyen gyér csapatokkal BL és EB győztes. Gyakorlatilag egyik csapattal sem volt egy jó meccsük sem az egész sorozatban sem. Jó, egy Malmőt nagyon durván leiskoláztak, de ezeket hagyjuk már. Az egészről felesleges beszélni, mert egy nagy vicc kategória. Ne magyarázza meg senki, hogy ők csapatként voltak jók. Az EB-n a többi csapat bénázta el az egész sorozatot az ő javukra. és persze a sorsolás is elég mázlis volt, ami a BL-re is igaz.

Messi egészen más játékos. Igen, volt olyan éve, ahol az előző évtől gyengébben szerepelt önmagához képest, de akkor sem gyengén! És azért a saját szintje mindig is egy űrkorszak volt. És évről évre mennyit fejlődik? Néha felhördülünk, hogy jé ő fejelni is tud gólokat, aztán másik évben egészen új poszton játszik kiemelkedően. Tavaly kb az év felétől (ez igaz a Copára is) hátravontabb szerepkörben milyen labdákat osztogat már? Ráadásul most szabadrúgásokat is fejlesztette picit. Igen, néha nem igazán van ő sem a középpontban, de meg lehet nézni, hogy minden meccsen mennyi embert állítanak rá, és szerintem tőle jobban a világon senkit sem darálnak. Valaki felhozta azt a gyengébb évét. Igen, magához képest gyengébb volt, mert ő full csapatjátékos. Ha a csapata gyengébb, akkor ő is. Messi nincs meg a Barca nélkül, és ez fordítva is igaz. Emlékezzünk, mennyire érdekelte tavaly a gólkirályi cím, amikor Ronaldoval versenyzett ő meg az utolsókat is lepasszolta nyertes állásból is, és tizenegyest adott át Neymarnak, hogy visszanyerje az önbizalmát, stb. Messit hasonlítani Ronaldoval teljesen felesleges. Még idén sem.
Válasz küldése