Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
67
46%
Nem, tovább kell lépni
79
54%

Szavazatok száma: 146
Tromort77

2016.10.12. 19:22:33

LG írta: De VB-n még mindig nem tudott maradandót alkotni.
Mondjuk ezen segített az 2010-ben, hogy Maradona volt az edző. :twisted:
Bob_Marley írta:Maradona nélkül mikor el volt tiltva, ugyanúgy szenvedtek. És nyert bajnokságot, egy gyengébb csapattal. BEK-et valóban nem, Uefa-t nyert. Nem Messi érdemeit elvitatva vagy bármi, de össze se hasonlítható az akkori Napoli meg a mostani Barcelona. Főleg hogy más idegenlégiós szabályok voltak érvényben. És a válogatott mindennek a csúcsa. Valóban Agüero vagy Higuaín is megremegett fontos pillanatokban, ahogy a legutóbbi Copánál akkor hozzuk fel azt is, hogy Messi döntő tizit rontott.
Nem Veled akarok vitatkozni, de az idő sokmindent megszépít.

Például 86-ban is olyan csapattársai voltak a válogatottban mint Jorge Valdano, aki addigra már rég befutott sztár volt a Real-ban és 4 gólt lőtt azon a tornán, egyet a döntőben. Vagy a védelemben ott volt Oscar Ruggeri aki szintén nem kis karriert futott be. (La liga legjobb külföldi játékosa is volt, év focistája Argentínában, stb) De ott volt Burruchaga is aki a döntőben a győztest gólt lőtt. (Ő például a francia bajnokság legjobb külföldi játékosának volt választva 86-ban.)

Persze, egyértelműen kiemelkedett Maradona, de az nem jelenti azt, hogy nem lett volna mögötte csapat. Sőt, a védelem is elég acélos volt, mert 7 meccsen 5 gólt kaptak, ami nem rossz.

Utána néztem a Napolis statoknak:

86-87-s szezon: 30 m 15 w 12 d 3 l 41 gól 21 kapott 42 pont

87-ben a Napoli-nak volt az egyik legjobb védelme az olasz bajnokságban. 21 gólt kaptak 30 meccsen. Ebből 16 meccsen nem kaptak gólt. Csak az Inter kapott kevesebb gólt náluk.

A bajnok csapat nem szerénykedett olasz válogatottakban sem. 4 játékosuk is volt az olasz válogatottból és ezek összesen 167 válogatottságot hoztak össze. Ami az akkori kevesebb meccs mellett mutatja mennyire meghatározó játékosok voltak. A védelemben Ciro Ferrera volt aki a 2 Napolis bajnoki cím után még nyert 6-t a Juvéval és egy BL-t is nyert.

Tovább a számok. Maradona 29 meccsen lőtt 10 gólt. Abból kettő büntető volt.

További érdekesség amit találtam ebből a szezonból, hogy a top 3-nak nem tudott gólt lőni. Nem tudott gólt lőni a Juvénak, az Internek és a Veronának. Sőt, átlagban a góljait 10,5 pozicióban lévőknek lőtte.
De ha kiszámoljuk, hogy a góljai konkrétan hány pontot érnek, akkor nagyon kemény 10 pont jön ki. Tehát ha kivonnánk a góljait akkor 10 pontal szereztek volna kevesebbet abban a szezonban, ha dúrván, csak a gólokat nézzük.

Mégegyszer leírom, ő volt a legmeghatározóbb játékosuk és nyílván nem lehet csak gólokban mérni a játékát, de az egy jó kis csapat volt már önmagában is. A 16 kapott gól nélküli meccs már önmagáért beszél.

1998-1990:

A 34 meccses bajnokságban megint nem akármilyen védelmük volt. 31 gólt kaptak, de 14 meccsen nem kaptak gólt. Ami megintcsak a második legjobb volt abban a szezonban.

87 után jelentősen tudott erősíteni a Napoli. Jött az a Careca aki 73 gólt lőtt a Napoliban 164 meccsen és 29-t 60 meccsen a Brazil válogatottban.

Amivel összeállt a híres "Ma-Gi-Ca" (Maradona, Giordano, Careca).

De érkezett még olyan kis név is mint Gianfranco Zola. Szerintem őt aztán pláne nem kell bemutatni. Illetve a brazil válogatott Alemao is.
Ekkor már összesen 280 olasz illetve brazil válogatot szereplés volt a keretben.

Ekkor már jobb szezonja volt Maradonának is, 28 meccsen 16 gól. Lőtt 5 gólt is a Top 5-nek és az átlaga 9.18-ra javult fel. Bár a 16 góljából 7 büntető volt.

Mindkét bajnoki szezonjukban kevesebb pontal lettek bajnokok mint az azelőtti vagy az azutáni évben, sőt, kevesebb gólt is szereztek és többet is kaptak.

De ha valakit érdekelnek a részletek akkor itt egy összehasonlítás Pelé, Maradona és Messi között a vb-ken való részvétel alapján. Passzoktól kezdve a cselek is. Például az is kiderül, hogy passzokban messze elmarad Messi-től és Maradonától is. Sőt, ez alapján Messit Pelével lenne csak érdemes összehasonlítani.

Ami nagyon érdekes, hogy Messi 2011-ben a BL-ben honnan tudott kapura lőni, illetve honnan a válogatottból.

Lényeg a lényeg, egy ember régen se tudott kupákat nyerni, de manapság ez már méginkább igaz.
Normandia
Director del Fútbol

2016.10.12. 18:53:08

S.Agüero írta:De miért egy meccs dönt közöttük, hogy melyikük a jobb? :lol: Nem mintha lenne viszonyítási alapom, mert nem láttam élőben Maradonát 86-ban, de ez számomra nonszensz, hogy nagyon sokan azért tartják többre Maradonát, mert VB-t nyert. Mert ha valaki azt mondja, hogy ő jobban kedveli az ő játékát, akkor azt mondom, oké, szubjektív.
Teljesen igaz, amit írsz. Volt szerencsém látni mind kettőjüket. Nekem vita nélkül Leo a jobb, de el tudom fogadni, ha másoknak meg Maradona. Azt viszont nem, hogy azért jobb, mert VB-t nyert. Ennek semmi köze egy játékos megítéléséhez szerintem. A foci akárhogyan is nézzük csapatsportág azt állítani, hogy egy ember nyeri meg a meccseket az hülyeség, még akkor is, ha jelentősen hozzájárulhat csapata győzelméhez. A társak kellenek akár ahhoz is, hogy villogjon a "sztár". Egyébként láthatjuk is Messinél, hogy mit jelentenek a társak, pontosabban azok hiánya a válogatotnál.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.10.12. 18:51:48

Semmivel sem volt gyengébb, mint a jelen válogatottjuk, sőt. Bilardo pedig jól össze is rakta. Nem vitatom el Maradona szerepét, de ilyen társak mellett nem volt annyira nehéz.
Az pedig, hogy a jó versenylónak a derbin kell jól futni, az igaz lenne, ha nem folyamat futná Leo a derbiket. Jóval több "derbin" vesz részt, mint Diego.
De VB-n még mindig nem tudott maradandót alkotni. Nem csak annyi a gond, hogy nem nyert VB-t, hanem még egy igazán jó meccset sem tud felmutatni az egyenes kieséses szakaszban. A legutóbbi Copa döntőn is legalább a 11-est berúghatta volna. A csoportmeccseken és a selejtezőkön kevés jól játszani, az nem tesz senkit legendává. Ő nyilván az, amiatt amit a Bárcában letett, de a válogatottban még semmi felejthetetlent nem nyújtott.
2018-ban lesz még lehetősége bizonyitani, de ha azt hozza, amit eddig, bennem hiányérzet marad, de szerintem nemcsak bennem.
MatyiG
Adminisztrátor

2016.10.12. 18:37:03

De miért egy meccs dönt közöttük, hogy melyikük a jobb? :lol: Nem mintha lenne viszonyítási alapom, mert nem láttam élőben Maradonát 86-ban, de ez számomra nonszensz, hogy nagyon sokan azért tartják többre Maradonát, mert VB-t nyert. Mert ha valaki azt mondja, hogy ő jobban kedveli az ő játékát, akkor azt mondom, oké, szubjektív.
Normandia
Director del Fútbol

2016.10.12. 18:14:39

Bob_Marley írta:Maradona nélkül mikor el volt tiltva, ugyanúgy szenvedtek. És nyert bajnokságot, egy gyengébb csapattal. BEK-et valóban nem, Uefa-t nyert. Nem Messi érdemeit elvitatva vagy bármi, de össze se hasonlítható az akkori Napoli meg a mostani Barcelona. Főleg hogy más idegenlégiós szabályok voltak érvényben. És a válogatott mindennek a csúcsa. Valóban Agüero vagy Higuaín is megremegett fontos pillanatokban, ahogy a legutóbbi Copánál akkor hozzuk fel azt is, hogy Messi döntő tizit rontott.
Nézzük már meg kikkel nyert Argentína VB-t.
Pumpido --- Brown, Cuciuffo, Ruggeri, Batista --- Giusti, Burruchaga (Trobbiani 90'), Enrique, Olarticoechea --- Maradona, Valdano.... Kapitány: Carlos Bilardo.

Semmivel sem volt gyengébb, mint a jelen válogatottjuk, sőt. Bilardo pedig jól össze is rakta. Nem vitatom el Maradona szerepét, de ilyen társak mellett nem volt annyira nehéz.
Az pedig, hogy a jó versenylónak a derbin kell jól futni, az igaz lenne, ha nem folyamat futná Leo a derbiket. Jóval több "derbin" vesz részt, mint Diego.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.10.12. 17:33:52

Maradona nélkül mikor el volt tiltva, ugyanúgy szenvedtek. És nyert bajnokságot, egy gyengébb csapattal. BEK-et valóban nem, Uefa-t nyert. Nem Messi érdemeit elvitatva vagy bármi, de össze se hasonlítható az akkori Napoli meg a mostani Barcelona. Főleg hogy más idegenlégiós szabályok voltak érvényben. És a válogatott mindennek a csúcsa. Valóban Agüero vagy Higuaín is megremegett fontos pillanatokban, ahogy a legutóbbi Copánál akkor hozzuk fel azt is, hogy Messi döntő tizit rontott.
Kép
Kép
Kép
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.10.12. 12:53:53

palesz77 írta:Ismét kikaptak az argentinok, Paraguaytól, otthon. Agüero még egy tizit is kihagyott. Még pár meccs, aztán elkezdik Leot a helyén kezelni lehet.. :D Tétmeccseken 2009 óta vele 2,26 pontot értek el meccsenként, nélküle 1,07-et.

Kép

Hihetetlen 0 ez a szedett-vedett válogatott..

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/t3 ... 9332_o.jpg

Taktikailag és felépítésben kb 0, nincs KP sem, látszik hogy ott lenne Messi helye összekötőként.

Kb akkora a csapatösszhang, mintha egy csapatba raknánk Ronaldot, Ibrát, Diego Costát, Iscot..Papíron esélyesek lennének, de a gyakorlat mást mutatna.

Messi hihetetlen módon húzza fel ezt a szedett-vedett válogatottat. Szinte minden gól, támadásfelépítés tőle indul, és ő szervezi meg.
Maradona is felhúzta nagyon a Napolit, de nem nyert velük BEK-et, kb ez van most Messinél. Érdekes, Maradonához senki sem vágja azt, hogy" jajj ha a legjobb lennél nyertél volna BEK/BL-t is", ellenben Messi történelmi mennyiségű trófeát nyert, többek között 4 BL-lel, egy zsák bajnoksággal, és a mai Barcelona nagyon fontos embere, mégis hozzá vágják hogy semmit sem bizonyított válogatottban, mikor csak a szemét kell kinyitnia az embernek, és nézni hogy mennyire felfele húzza ezt a válogatottat...Nélküle csoportkörbe kerülésért is szenvednek, pedig ilyen Paraguay és társai ellen játszottak Messi nélkül...
Hol tudna ez a csapat olyat Messi nélkül, mint pl a lenézett Portugál, akik Ronaldo nélkül képesek voltak EB döntőt megnyerni?

Idei Copa végső győzelem is sima lett volna, ha a 90 milliós Higuain 1v1-ben kaput képes találni, vagy a szenzációs "világegyiklegjobbcsatárja" Agüero legalább visszapasszolja Messinek a tőle kapott labdát úgy h Messi egyedül mehetett volna kapura, de nem, inkább ellőtte a világgá.
Messi 3 embert cselezett ki mikor 7-en fogják, majd lepasszolja Agüeronak és nem látja többet a labdát...
Őszíntén, így hogy nyerjen az ember bármit is?

Én a helyében maradtam volna visszavonulva, esélytelen a 18-as VB amíg nem jön olyan edző mint pl Simeone, és rendet tesz a fejekben, elüldözi azokat akik nem a csapatért játszanak.
Persze akkor is Messi lesz a hibás [-X
Mostani felállásban egyedül akkor lenne esélyük, ha Messit előre raknák gólfelelősnek, mert max ő képes itt gólt lőni egy döntőben, de ahhoz az kell hogy ne félpályáról induljon mert ha 4 ember ki is cselez, az 5-ödik lerugja/leütközi...
Nero.
Llegenda del Barça

2016.10.12. 12:33:59

Pont most akartam linkelni ugyanezt a képet jó öreg Zezo cartoons hatalmas :)

Amúgy szerintem tovább jutnak de kell majd nekik Messi nagyon.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.10.12. 11:35:01

Ismét kikaptak az argentinok, Paraguaytól, otthon. Agüero még egy tizit is kihagyott. Még pár meccs, aztán elkezdik Leot a helyén kezelni lehet.. :D Tétmeccseken 2009 óta vele 2,26 pontot értek el meccsenként, nélküle 1,07-et.

Kép
Nero.
Llegenda del Barça

2016.10.01. 20:28:36

Szereny az a polc :D :D

https://m.facebook.com/VivaFCBarcelona1 ... &source=48" target="_blank

A jo oreg Segal hatalmas forma volt tobb piros lap mint meccs, allando beugatasok a Madridnak stb. :D
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
palesz77

2016.09.30. 21:55:21

Az ujsagok szerinta Depor ellen olyan 20-30 percet kap, a City ellen pedig ha minden igy halad mar kezdo lesz.
westerngom
Entrenador del Barça

2016.09.30. 21:35:26

van már "hivatalos" info h. mikorra várható vissza Leo ill. h. halad a rehabja?
Nero.
Llegenda del Barça

2016.09.26. 23:36:21

Elvileg rendben halad a felepulese es nincs szukseg mutetre.
S.Agüero írta:3Leo Messi in 2016: - Most goals (43)
- Most assists (30)
- Most chances created
- Most dribbles
- Most freekicks goals
- Most through balls
Kit erdekel? Itt az szamit hogy kinek milyen eve volt. CR vette meg iden is a legkomolyabb autot, es az EB donton komolyabbat alakitott mint barmelyik amerikai sztarszinesz. 8)
MatyiG
Adminisztrátor

2016.09.24. 12:05:53

3-4 hónap az nem lenne olyan fincsi. :?

Leo Messi in 2016: - Most goals (43)
- Most assists (30)
- Most chances created
- Most dribbles
- Most freekicks goals
- Most through balls
Nero.
Llegenda del Barça

2016.09.24. 09:30:35

If Messi continues to suffer from the same type of injury, he might have to undergo surgery and be out for 3-4 months. [Diario Clarín]]
:? :? :?

Ha ez igaz akkor mutsek meg meg ma, hogy a BLre rendben legyen. :roll:
Alfa
Entrenador del Barça

2016.09.22. 18:38:32

Nero. írta:Ő az egyetlen olyan játékos aki a kispadon az első sorban ülhet? :D
Mindig a padon levő rangidős csapatkapitány ül ott. Amikor pl Iniesta is a padon van akkor Messi hátul ül.
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
Nero.
Llegenda del Barça

2016.09.22. 18:03:44

Ő az egyetlen olyan játékos aki a kispadon az első sorban ülhet? :D
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2016.09.22. 13:08:10

Pontosan ilyen, mivel ne msérv, hála égnek, így műteni sem tudják és kezelni sem. Pihentetni kell. Nekem most visszatérő, borzasztóan zavaró. VAn, mikor csak sima futás után előjön és érzem, hogy nem jó. Hétközbapokon nem zavaró, de nekem például az a baj, hogy egyre többet kell melegítéssel foglalkozni, mert a legkisebb kihagyásnál is visszatér a szúrás. Remélem Messinél nem lesz gond és nem kezd bele egy sérüléshullámba.
Kép
palesz77

2016.09.22. 12:53:33

MessiNeymarSuarez írta:Amúgy ezt a lágyéksérülést hogy kell elképzelni, milyen?hasonló mint a sérv?

Illetve valami speciális módon gyógyítják, vagy csak hagyni kell és magától helyrejön ha nem terhelik?
Sérvem még nem volt, szóval nem tudom. :D De nekem olyan volt, hogy nem tudtam futni, vagyis igen, de amint megindultam volna, rögtön mintha beleszúrtak volna a combjaim tetejébe meg a hasam alatti részbe, labdába se tudtam rúgni emiatt anélkül, hogy eszméletlenül fájjon - teljes erőből nem is tudtam lőni emiatt. És mindenki azt mondta, hogy ezt csak pihentetni lehet, bár a Barca orvosai lehet tudnak valami csodaszörpöt, nekem sajna nem jutott belőle.. :D
etooka9 írta:Szívesebben nézném rafinhat a jobboson, mint az említett két játékost.
Egyetértek, szerintem fogjuk is látni 1-2 meccsen ott.
visca el barca
Presidente del Barça

2016.09.22. 11:20:39

Ronaldinho&Barca írta:Elég jó formában kezdte a szezont, agybaj hogy mindig sikerül valakit lerúgni. :?
hozzá se értek :D

amugy sajnos elég sérülékeny lett mostanában, jó lenne ha nem lenne tartós ez minden hónapban 2 hétig sérült vagyok történet.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Feast4
Director del Fútbol

2016.09.22. 11:19:19

visca el barca írta:király, nézhetjük, ahogy arda, vagy paco szerencsétlenkedik majd a jobb oldalon.
Ezt a következő 3 meccset nélküle is hozni kéne.Azért elég bő a keretünk.

Én inkább amiatt aggódom nehogy fonalat veszítsen.Eléggé harapósan kezdte a szezont.
Kép
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2016.09.22. 11:13:19

Elég jó formában kezdte a szezont, agybaj hogy mindig sikerül valakit lerúgni. :?
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
etooka9
Capitá del Barça

2016.09.22. 10:49:38

visca el barca írta:király, nézhetjük, ahogy arda, vagy paco szerencsétlenkedik majd a jobb oldalon.
Szívesebben nézném rafinhat a jobboson, mint az említett két játékost.
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2016.09.22. 10:16:31

király, nézhetjük, ahogy arda, vagy paco szerencsétlenkedik majd a jobb oldalon.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.09.22. 09:43:35

Amúgy ezt a lágyéksérülést hogy kell elképzelni, milyen?hasonló mint a sérv?

Illetve valami speciális módon gyógyítják, vagy csak hagyni kell és magától helyrejön ha nem terhelik?

Kemény meccsek lesznek Messi nélkül, remélem előkapjuk a tavaly őszi játékstílust, és behúzzuk a fontos meccseket.
Válasz küldése