Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ennyit számít a formaidőzítés. Ott van Zdiane... az utolsó éveiben már csak 1-1 szép megmozdulással idézte régi önmagát, de a 2006-os még utoljára oda tudott csapni. A spanyoloknak nehezen indult a 10-es VB, és 12-es EB is, de a fontos meccsekre összekapták magukat, és behúzták. A Real a bajnokságban rendre szív az Atletico ellen, de BL döntőkön ők kerekedtek felül.Normandia írta:Látod ez a lényeg, hogy önmagához mérjük, mert máshoz nem lehet. Nem, nekem azzal van csak bajom, hogy egy úgymond "gyengébb félévre" hivatkozva ( a 10-ből:-D) jelentik ki, hogy az eddigi pályafutása alapján hol a helye. Maradonának nem egy gyenge féléve volt, de nyert egy VB-t. Ezért próbáltam az összkép alapján érvelni, mit és meddig, milyen szinten tett le az asztalra Leo. Igaz nincsen VB címe........még.palesz77 írta: Lehet beteg volt, nem tudom, akkor ez sztornó, de egész tavasszal tojt a dolgokra, BL meccsen magához képest is sétálgatott csak, nem támadta le az ellenfeleket, nem az a Messi volt, aki Aranylabdás játékos. Ennyi tudással, ami benne van, nyilván akkor is képes volt varázsolni időnként, de saját szintjéhez képest gyenge volt 2 éve, még ha ő is lőtte tovább őket a csoportból.. Úgyhogy ezt simán fel lehet róni neki, még ha statok szerint nem is volt gyenge.
Imádtam Maradonát és mindent megtettem, hogy lássam játszani, de azt is láttam ahogyan leépül, túlsúllyal játszik és hallottam a botrányairól. A kábszer ügye meg végkép betette a kaput és nem azért mert álszent vagyok, hanem mert egy ikont rombolt le bennem, amit a játékával épített fel a VB-n.
Látod ez a lényeg, hogy önmagához mérjük, mert máshoz nem lehet. Nem, nekem azzal van csak bajom, hogy egy úgymond "gyengébb félévre" hivatkozva ( a 10-ből:-D) jelentik ki, hogy az eddigi pályafutása alapján hol a helye. Maradonának nem egy gyenge féléve volt, de nyert egy VB-t. Ezért próbáltam az összkép alapján érvelni, mit és meddig, milyen szinten tett le az asztalra Leo. Igaz nincsen VB címe........még.palesz77 írta: Lehet beteg volt, nem tudom, akkor ez sztornó, de egész tavasszal tojt a dolgokra, BL meccsen magához képest is sétálgatott csak, nem támadta le az ellenfeleket, nem az a Messi volt, aki Aranylabdás játékos. Ennyi tudással, ami benne van, nyilván akkor is képes volt varázsolni időnként, de saját szintjéhez képest gyenge volt 2 éve, még ha ő is lőtte tovább őket a csoportból.. Úgyhogy ezt simán fel lehet róni neki, még ha statok szerint nem is volt gyenge.
Nem csak mi bizonygatjuk, hanem a fél szakma, olyanok, akik véleménye releváns. A vita meddő, mert a szempontjaink nem ugyan azok. Nem fejtem ki miért, mert már megtettem és semmi értelme. Majd az idő eldönti, hogy melyikük van előrébb.LG írta: Cruyffot is azért ott emlegetik a legnagyobbak között, valóban talán Pelé és Maradona mögött van a köztudatban.
Nincs VB győzelme, de a 74-es VB egyik, hanem a legnagyobb hőse így is. Puskás se nyert, de az 54-es VB-ről valószínűleg a legtöbb embernek ő jut eszébe. Míg 2014-ben ez Messiről nem mondható el, maximum a szenvedése marad emlékezetes. Gyenge volt a csapat körülötte? Legjobb védelem az övékké volt! Nem nevekre, teljesítményre, legkevesebb gólt kapták, helyzete sem sok volt az ellenfeleknek. Elől voltak impotensek. Lehet mutogatni Higuainra, Agüerora, Di Mariara, de Messi sem volt jobb náluk, és kinek kellett volna húznia őket, ha nem annak, akiről itt bizonygatjátok, hogy minden idők legjobbja? .
Cruyffot is azért ott emlegetik a legnagyobbak között, valóban talán Pelé és Maradona mögött van a köztudatban.csababarca írta:Cruyff jó példa, nincs VB-je, de nincs ott emlegetve ahol Pelé, Maradona.
Utánuk jön, talán emiatt.
Nálam pl nem, mert amennyit láttam archív felvételeken belőlük, messze Cruyff a legnagyobb zseni, és a legközelebb áll hozzám.
Ha pedig Messi a spanyol válogatottat választja és nem az Argentínt akkor már EB/VB győztes lenne.S.Agüero írta:Csak úgy felteszem, ha Maradona mondjuk albán nemzetiségű lett volna, akkor mi alapján lenne jobb játékos Messinél?Mert ugye akkor nemzeti csapatban nem sokra ment volna.
Azért Puskásnak volt egy Di Stefano nevű csapattársa aki szintén legenda.csababarca írta:Messi meg klubszinten tett le olyat amit csak Puskás vitt véghez, esetleg Cruyff, Maradona meg Pelé meg sehol nincs ebben a tekintetben hozzájuk.
Kinek mi a fontos.
Lehet akkor más szint volt a délamerikai foci, nem tudom, de annyira nem,hogy az kiegyenlítse amiket a többiek klubszinten csináltak Európában.Bob_Marley írta:Pelé azért nem gyenge azzal a több mint ezer góllal.Ami vagy megvolt vagy nem.
Ha olyan van persze hogy megcáfolom, erre jó a vita.Pont Melo nyilatkozta nemrég neki ez fontosabb. Nekem Durantról pont az rémlik neki mennyire sokat jelent az Olimpia a zászló és a hangulat miatt. És nem összehasonlítható azzal, hogy valaki NBA-ben kosarazik.
A felvetés megválaszolhatatlan. Mert kapásból ha kisebb ország lehet nem is focizik, mert nem kap orvosi segítséget.S.Agüero írta:Kiragadtad a lényeget...
Messi is a legjobbak között lesz emlegetve, de a VB-cím hiánya miatt nagyon sokan nem fogják elismerni őt, ezzel lehet védekezni mindig. Persze 10-20 év múlva úgyis csak a szép dolgokra fognak emlékezni, ugyanúgy mint például Pelé vagy Maradonánál.
Legalább olyat mondanál, ami létezett akkor.S.Agüero írta:Csak úgy felteszem, ha Maradona mondjuk albán nemzetiségű lett volna, akkor mi alapján lenne jobb játékos Messinél?Mert ugye akkor nemzeti csapatban nem sokra ment volna.
Oops.palesz77 írta: Jó hsz volt, még sok ilyet, gőzöm sincs ezt a sok adatot honnan bogarásztad össze, úgyhogy bocsi, hogy csak ennyit reagálok rá..De itt a link kimaradt szerintem.
Jó hsz volt, még sok ilyet, gőzöm sincs ezt a sok adatot honnan bogarásztad össze, úgyhogy bocsi, hogy csak ennyit reagálok rá..Tromort77 írta:De ha valakit érdekelnek a részletek akkor itt egy összehasonlítás Pelé, Maradona és Messi között a vb-ken való részvétel alapján. Passzoktól kezdve a cselek is. Például az is kiderül, hogy passzokban messze elmarad Messi-től és Maradonától is. Sőt, ez alapján Messit Pelével lenne csak érdemes összehasonlítani.