2024.05.29. 14:15:18
Üdv itt! Nyilván nem tuti a siker, de alighanem az elérhető, és idehozható edzők közül nála a legmagasabb az esély rá. Rettenetes mázlink van/lehet vele, kb Gündogan szinten szerintem, hogy épp ide akart jönni, és még mindig ekkora név a Barca, akármilyen állapotban is vagyunk.
Amit várok tőle:
- Közeledjünk az európai elithez felkészültségben, fizikumban
- Képesek legyünk ki-ki meccseket nyerni, szóval mentális javulást, német győzni akarás
- Ha nem is nyerjük meg, mert ahhoz mázli is kell, és lesz nálunk nagyobb esélyes, és még egy Citynek sem lehet elvárás, de meglegyen az az érzés, hogy kis szerencsével akár mi is megnyerhetjük, nem vagyunk esélytelenek. Ezt 19-ben éreztem utoljára.
- Hosszabb távú gondolkodás, mint Xavié volt. Rotáljon, toljon fiatalokat, de ne vagy 0-24-ben, vagy 20 percekre egy év alatt, hanem korukra optimalizálva a számokat. Ezzel kapcsolatban meg még annyit, hogy ha már annyira ide akart jönni, akkor gondolom eleve szimpatizál a klub irányvonalával, de fogadja el, hogy lentről meríteni kell, hogy meglegyen a keret.
33-36 éves emberekre majdnem ugyanez vonatkozik, Gündogannak és Lewynek már bőven formát kell időzítenie a nagy meccsekre.
- Jó focit. Jövőre a várhatóan gigászi madrid mellett nem várok bajnoki címet, de azért valamennyire tapadjunk, és élvezhetőek legyenek a meccseink.
- Profi hozzáállást, indulatból ne küldje el a legjobb védőnket pl (ez még Pepnél is unszimpatikus tulajdonság, de ott van miből pótolni), illetve az állományhoz igazítsa az elképzeléseket, minél jobb posztokat adni a kulcsembereknek.
- Meritokráciát, de a fenti, korral kapcsolatos korlátozással.
Mivel ő profi, bizonyított edző, aki fél év alatt 6 kupás szezont hozott össze, nem adok neki 1 év teljes türelmi időt, 1-2-3 hónapig bukdácsolhatunk, addig el tudom fogadni, hogy nem áll össze a csapata, főleg egy EB-(Olimpia) tartalmú nyár után.
Mikor érkezett utoljára BL-győztes edző hozzánk?
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy