Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
67
46%
Nem, tovább kell lépni
79
54%

Szavazatok száma: 146
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2017.04.20. 18:48:08

LG írta:Nem is tudom. Mi sem elemezgetjük, hogy Puskás tényleg jobb focista volt-e, mint Kocsis, hanem elfogadjuk, hogy jobb volt, mert ez él a köztudatban.
Ezt értem, de épp ez az. Kocsisnak jobb mutatói vannak a válogatottban pl, mint Puskásnak, mégse az alapján döntötted el, hogy ki volt jobb focista. De ott van pl Zidane vs Nedved. Az Aranylabdáik száma ugyanannyi, mégse fogják egy lapon emlegetni őket sose szerintem. De mondhatnám Xavit vagy Init is Nedved ellenében, egy korszakos csapat meghatározó tagjaiként szerintem tovább fennmarad a nevük, mint a csehnek, de ezt már lehet csak a "Barca szemüveg" mondatja velem. De példa lehet Owen és Henry/Ibra is, gondolom érthető mire célzok..

Nem tudom melyik újságíró/exfocista/akárki mondta, de most pont ide passzol szerintem, hogy Messi és CR közt jól szemlélteti a különbséget, hogy Messit Maradonával, Pelével, a régi nagyokkal hasonlítják össze, CR-t meg Messivel. Attól még, hogy most ő nyer egy Aranylabdát pluszba, és esetleg egyenlő számmal vonulnak vissza, nem lesz nagyobb játékosként megjegyezve szerintem. Olyan úgyse lesz, hogy mindenki egyetért abban, hogy Messi jobb, de szerintem a Madrid-Manchester-Portugál drukkereken kívül a többség szerint Messi a jobb játékos, és ez továbbra se fog változni. Főleg ha Messi még irányítóként sok évet ráver top szinten.

Mondjuk engem ez a Messi vs CR téma sose érdekelt annyira, lévén Leo nem volt soha a kedvencem, de szerintem túl van ez az Aranylabda mizéria spilázva kicsit. Nem ezen fog múlni a két játékos "öröksége". Ismétlem, szerintem.. :D
LG
Az Év fórumozója 2016

2017.04.20. 17:59:13

Nem is tudom. Mi sem elemezgetjük, hogy Puskás tényleg jobb focista volt-e, mint Kocsis, hanem elfogadjuk, hogy jobb volt, mert ez él a köztudatban.

Félő, hogy ez CR-Messi viszonyban is igy lenne/lesz. Valamilyen szintem pedig ez engem zavar, sajnos én sem tudok teljesen elvonatkoztatni a köztudattól, pedig tényleg ez lenne a megoldás.
Messias2
Director del Fútbol

2017.04.20. 17:19:20

palesz77 írta: Ezt egy csomót olvasom, és most minden kötekedés nélkül kérdezem, mert tényleg nem értem, és érdekel. Titeket ez miért foglalkoztat annyira, hogy a közvélemény szerint ki milyen játékos? Mit befolyásol az, hogy Marcika, aki VB-t néz csak 4 évente, vagy még annyit se, mit gondol CR és Messi rivalizálásáról? Még a szakmabeliek véleményét azt mondom részben megértem, bár megmondom őszintén szerintem azzal se kéne foglalkozni, mindenki maga tudja, hogy mit szeret/értékel. De hogy az utca népe, aki nem követi a focit, az miért lényeges.. Ez olyan nekem, mint amikor valaki azzal érvel Messi Aranylabdái mellett, hogy a következő generáció gyerekei annyit látnak majd csak, hogy Messinek és CR-nek is 5-5- lasztija van, és hogy akkor biztos egy szinten is voltak. És..? Ha beleássa magát a témába, akkor úgyis kiderül, hogy melyikük volt a jobb focista, ha meg nem, akkor annyit számít egy ilyen vélemény, mintha én beszélnék a valaha volt legjobb F1 pilótáról, amikor még az összes csapat nevét se tudnám felsorolni, nem hogy a pilótákat.

Remélem nem veszi senki magára, mert engem tényleg szimplán érdekel a dolog, mert nem tudok normális érvet találni rá magamtól. :D
Alapvetően egyetértek, mert tényleg csak annak a véleményére szabad adni, aki komolyabban figyeli a nemzetközi labdarúgást, és közülük többség tényleg Messit tartja a jobbnak.
De azért mégsem lenne fair, ha CR leggyengébb éveiben, amikor már tényleg 1 dimenziós játékossá silányodik, kapná meg az aranylasztikat.
A 2 játékosnak az impactje ég és föld ( főleg az utóbbi 2-3 évben), jobb lenne ha ez elismerésekben is látszódna.
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
Nero.
Llegenda del Barça

2017.04.20. 17:16:25

tényleg szimplán érdekel a dolog,
Vannak emberek akik nem azzal foglalkoznak hogy masok mit gondolnak ( ez a normalisabb de ez szerintem joval ritkabb), masoknak (a nagytobbseg) pedig rendkivul szamit hogy mit mondanak korulottuk az emberek. En is inkabb az utobbiba tartozom, mint az emberek 80%a.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Nero. 2017.04.20. 17:39:26-kor.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
palesz77

2017.04.20. 16:19:35

BarcafanTomee írta: Legalább még egy, de leginkább 2 BL-t nyernie kell. Annyira a többiek fölött van ez meg kell, hogy mutatkozott a kupákban is. És láthatjuk, hogy csak a BL számít a közvéleménynek.
Ezt egy csomót olvasom, és most minden kötekedés nélkül kérdezem, mert tényleg nem értem, és érdekel. Titeket ez miért foglalkoztat annyira, hogy a közvélemény szerint ki milyen játékos? Mit befolyásol az, hogy Marcika, aki VB-t néz csak 4 évente, vagy még annyit se, mit gondol CR és Messi rivalizálásáról? Még a szakmabeliek véleményét azt mondom részben megértem, bár megmondom őszintén szerintem azzal se kéne foglalkozni, mindenki maga tudja, hogy mit szeret/értékel. De hogy az utca népe, aki nem követi a focit, az miért lényeges.. Ez olyan nekem, mint amikor valaki azzal érvel Messi Aranylabdái mellett, hogy a következő generáció gyerekei annyit látnak majd csak, hogy Messinek és CR-nek is 5-5- lasztija van, és hogy akkor biztos egy szinten is voltak. És..? Ha beleássa magát a témába, akkor úgyis kiderül, hogy melyikük volt a jobb focista, ha meg nem, akkor annyit számít egy ilyen vélemény, mintha én beszélnék a valaha volt legjobb F1 pilótáról, amikor még az összes csapat nevét se tudnám felsorolni, nem hogy a pilótákat.

Remélem nem veszi senki magára, mert engem tényleg szimplán érdekel a dolog, mert nem tudok normális érvet találni rá magamtól. :D
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2017.04.20. 15:46:12

Messi miatt nagyon szeretném, hogy már a következő szezonban sikerüljön egy ütőképes csapatot összerakni. Legalább még egy, de leginkább 2 BL-t nyernie kell. Annyira a többiek fölött van ez meg kell, hogy mutatkozott a kupákban is. És láthatjuk, hogy csak a BL számít a közvéleménynek.

Meg persze a csapat miatt is jó lenne, mert Messi után, valószínűleg inségesebb idők jönnek majd. Ha csak nem sikerül csapatot csinálni és mondjuk Neymar vezérré növi ki magát.
Nero.
Llegenda del Barça

2017.04.19. 23:24:59

Messias2 írta:
Nero. írta:Nem volt rossz ma, nem is miatta esünk ki de a mai búcsú után ő is búcsút int az aranylabdának... A portugál haverja meg egyre közelebb van hozzá, más név megint nincs. #-o
Ha Real nem húzza be a BL-t, nem hiszem, hogy odaadják a portugálnak.
Leo jóval jobb számokat hoz, általában ez szokott dönteni.
És akkor ki kapja? Higuain? Griezman? Még mindig csak 2 név jöhet szoba amikor ezekről a díjakról beszélünk.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Messias2
Director del Fútbol

2017.04.19. 23:14:25

Nero. írta:Nem volt rossz ma, nem is miatta esünk ki de a mai búcsú után ő is búcsút int az aranylabdának... A portugál haverja meg egyre közelebb van hozzá, más név megint nincs. #-o
Ha Real nem húzza be a BL-t, nem hiszem, hogy odaadják a portugálnak.
Leo jóval jobb számokat hoz, általában ez szokott dönteni.
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
Nero.
Llegenda del Barça

2017.04.19. 23:10:08

Nem volt rossz ma, nem is miatta esünk ki de a mai búcsú után ő is búcsút int az aranylabdának... A portugál haverja meg egyre közelebb van hozzá, más név megint nincs. #-o
visca el barca
Presidente del Barça

2017.04.14. 15:00:13

igen, nekem csak annyi jött le.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
csaszitomi85
Barça C

2017.04.14. 13:42:07

visca el barca írta:
csaszitomi85 írta:Azért a reakciója sok mindent elárul a védelmünkről...és úgy az egész szezonról összességében.. :(

https://youtu.be/HSW_TOiSMaw" target="_blank
most ezen mit kell nézni? hogy legyintett egyet? :lol:
Ha ezekből a képsorokból neked csak ennyi jött le h legyintett egyet....sztem meg az ideg cseszte már szét h milyen jók vagyunk hátul.."is"
Grácies PEP!!!
Mes Que un Club!!
visca el barca
Presidente del Barça

2017.04.14. 10:26:59

csaszitomi85 írta:Azért a reakciója sok mindent elárul a védelmünkről...és úgy az egész szezonról összességében.. :(

most ezen mit kell nézni? hogy legyintett egyet? :lol:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
mess2009
Director del Fútbol

2017.04.14. 07:10:25

Nero. írta:Valahol jogos egyébként, mert ugye pl. Iniesta szent tehén és soha semmiért nem szabad elővenni de én azért a Barcelona támadó középpályásától elvárom hogy a BLben ilyen körülmények közt egy ilyen ziccert 10/10szer beverjen, vagy amiket Suárez elszórakozott a legutóbbi 2 meccsünkön ha azoknak a fele be megy akkor most más lenne a képlet megint.
Hogy egy klasszikust idézzek "ezekre fél év múlva fog bárki is emlékezni, majd azt mondják hogy az Enrique meg a stábja bukott ember."
azzal egyetértek, magam is leírtam már, hogy Suarez különösen sok ziccert kihagy de ha lő is egyet-kettőt akkor senki nem kéri számon...az azonban általánosítható, hogy a legjobbak mind termelnek ziccereket az abszolút mérőszám a hatékonyság lehet, de azt is egy adott időszakra célszerű figyelni mert semmi sem állandó.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.04.13. 23:34:38

hát, én emlékszem ezekre is, ha megnyugtat, ezek is hozzájárulnak a kudarcokhoz.

emlékszem pár hónapja mennyit szidtuk Neymart a helyzetkihasználás miatt. Végülis, az idő megoldotta a dolgot, mostmár nagyon helyzetekbe sem kerül a brazil. érdeks ez is.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Nero.
Llegenda del Barça

2017.04.13. 23:12:09

Valahol jogos egyébként, mert ugye pl. Iniesta szent tehén és soha semmiért nem szabad elővenni de én azért a Barcelona támadó középpályásától elvárom hogy a BLben ilyen körülmények közt egy ilyen ziccert 10/10szer beverjen, vagy amiket Suárez elszórakozott a legutóbbi 2 meccsünkön ha azoknak a fele be megy akkor most más lenne a képlet megint.
Hogy egy klasszikust idézzek "ezekre fél év múlva fog bárki is emlékezni, majd azt mondják hogy az Enrique meg a stábja bukott ember."
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2017.04.13. 21:57:08

Ő volt az egyik aki leginkább akart azon a mérkőzésen.

2 FIFA-ból jött passzt is adott, csak nem lőtték be egyiket sem.
Ez a különbség, míg Ronaldobol nyerőembert csináltak és tömték passzokkal, addig Messi nem kap már mióta értelmesebb passzokat nagy meccsen, és neki kell kiszolgálni a társakat, aztán azok vagy belövik vagy sem.

Ez már a 2014-15-ös szezonban is kezdődött, azért húzódott vissza besegíteni a KP-n mert folyamatosan romlott, és kellett valamivel egyensúlyozni, most meg már eljutott erre a szintre a KP sajnos:
csaszitomi85
Barça C

2017.04.13. 18:45:42

Azért a reakciója sok mindent elárul a védelmünkről...és úgy az egész szezonról összességében.. :(

Grácies PEP!!!
Mes Que un Club!!
MatyiG
Adminisztrátor

2017.04.06. 14:35:13

visca el barca írta:
S.Agüero írta:VEB szerintem a fizetésemelésre gondolt.
nem én szerződésre. nekem kajak úgy rémlett h kétévente megy állandóan nyavalygás az új szerződése körül
Nyavalygás az lehet, hogy kétévente megy amúgy, csak a hosszabbítás van ritkábban. :D
visca el barca
Presidente del Barça

2017.04.06. 14:16:28

S.Agüero írta:VEB szerintem a fizetésemelésre gondolt.
nem én szerződésre. nekem kajak úgy rémlett h kétévente megy állandóan nyavalygás az új szerződése körül
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.04.06. 14:06:46

S.Agüero írta:Hm, gyakoribbnak tűnt. Pedig a túloldalt mindig ezen nevetnek, milyen gyakran hosszabbít, ehhez képest meg az utóbbi 7 évben csak kétszer hosszabbított... :)
jó, hát ott egy alternatív valóság létezik néha. bár itt is sok esetben.

Amúgy az a 2004es 1500/week-es fizu se rossz, el tudnék vele evickélni. de még ha havi annyi lenne is :mrgreen:
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
MatyiG
Adminisztrátor

2017.04.06. 14:03:06

Hm, gyakoribbnak tűnt. Pedig a túloldalt mindig ezen nevetnek, milyen gyakran hosszabbít, ehhez képest meg az utóbbi 7 évben csak kétszer hosszabbított... :)
palesz77

2017.04.06. 13:59:47

Mathieu18 írta:palesz77: rosszul emlékszel Luisito estében, mert 2021-ig hosszabbítottak vele. Előtte 2019-ig szólt a szerződése. :wink:
Akkor sorry, ez van ha a memóriámra hagyatkozok. :D Volt róla hír, hogy csak a fizetését emeljük valakinek, azt hittem az ő volt, de úgy tűnik mégse. Vagy végül nem úgy lett csak, és hosszabbítottunk is, passz. De Messinek akkor is volt már ilyen, meg még lesz is szerintem a mostani hosszabbítástól függetlenül.

Amúgy ha már téma, lehet másokat is érdekel, nem csak engem.. :D Messi fizetései az évek során.
MatyiG
Adminisztrátor

2017.04.06. 13:53:51

VEB szerintem a fizetésemelésre gondolt.
Mathieu18
Barça B

2017.04.06. 13:25:12

visca el barca írta:jó lenne ha tényleg 5 éves szerződést kötne és nem kellene két évente hosszabbítgatni...

Hát, nem tudom, honnan vetted ezt a 2 évet, de legutóbb Rosell elnöksége alatt hosszabbították meg a szerződését.

Másrészt pedig egy játékossal max. 5 évvel lehet egy kontraktusban szerződést hosszabbítani.

palesz77: rosszul emlékszel Luisito estében, mert 2021-ig hosszabbítottak vele. Előtte 2019-ig szólt a szerződése. :wink:
palesz77

2017.04.06. 13:14:01

visca el barca írta:jó lenne ha tényleg 5 éves szerződést kötne és nem kellene két évente hosszabbítgatni...
Az sajnos nem azt jelenti, hogy a fizetése marad állandó, most Suáreznek is úgy emelte meg a klub, hogy nem hosszabbodott a szerződés időtartama tudtommal, meg Messinél is volt már ilyen. Nem ez lesz az utolsó fizetésemelése szerintem, hosszabbítson bármeddig.. :D
Válasz küldése