Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
67
46%
Nem, tovább kell lépni
79
54%

Szavazatok száma: 146
visca el barca
Presidente del Barça

2017.04.20. 20:57:34

off:

szerintem az lenne a legegyszerűbb ha egyszerűen kitennétek innen. az állandó provokáláson kívül semmi célja, csak azért jár át ide, hogy hergeljen minket. furcsa, hogy neki is pont akkor támadt kedve beszélgetni, mikor végre nyernek vmit és "jobbak" nálunk.

privátot meg ne küldözgessél, mert nem érdekel, el sem olvasom.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.04.20. 20:55:46

góllövéssel nincs is baj Ronaldonal, de ez a játék egyik szegmense.
de jellemző, hogy sikerült találni egy statisztikát, és úgy forgatni, hogy Cé jöjjön ki belőle jobban, mert azokat a meccseket nézzük amelyiket.

góllövésben jobb Cé egyébként, legalábbis az utóbbi években csak ezzel tartja magát ott ahol. kivételes ahogy érkezni tud, és helyezkedni.
de amikor mondjuk egy Gomez csinálta ezt a bm-ben anno, vagy Müller, akkor az szánalmas és gyenge, mert mást nem csinál.

Messi nem rúg annyi gólt, de ha nem rúg gólt akkor bújócskázik?
tegnap bújócskázott?
psg ellen bújócskázott?
tavaly hazai atma ellenin bújócskázott?

meg ezek a fiktív sérülések, 4 éve kitaláltátok, hogy nonstop sérült, csak hogy még jobb színben lehessen feltüntetni, hogy mekkora király.
amúgy az, még egyszer mondom, a legjobb góllövő, és kíméletlen a kapu előtt. én ezt akármikor elismerem. és ebben jobb Messinél, ezt is elismerem.

de hogy Messi bújócskázna....na ne. ezt ne.
nézni kell a meccseket, nem csak eredmények.com-on megnézni hogy kik rúgták a gólt.
ilyen alapon Suárez is jobb mint Messi, meg Nikolics is. (sarkítva, de hogy átjöjjön miről beszélünk)
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
jangamen
Jugador del Barça

2017.04.20. 20:53:52

markionni írta:Nem ertitek.
En nem arrol akarok vitazni, hogy ki a jobb, hanem hogy erthetetlen amikor nem akarjatok elismerni, hogy bizony ez a ket pofa igen csak egymas utan jon es egymas nelkul mit sem ertek volna el, mar lehet feleennyi kedvuk nem lenne nyerni, focizni ha nem letezne a masik.
Tetszik vagy nem tetszik, Ronaldo abban a stilusban amit csinal legalabb akkora jatekos mint Messi a sajat szerepkoreben.
Hogy szanalmas lenne a velemenyem? Nem gondolnam, inkabb mas.
ja, én ezt egy percig sem vitatom. Ami engem illet (de ezt tényleg csak a magam nevében mondom) különösebben hasonlítgatni sem szoktam őket, legalábbis a "ki a jobb játékos" tekintetben semmiképp. Mert annyira különböző a két srác, hogy igazándiból nincs értelme.

Nagyon sarkítva olyan, mintha fognám a világ legjobb idegsebészét, meg a legjobb plasztikai sebészét és azon vitatkoznánk, hogy melyikük a jobb orvos. Van értelme? Nemigen. Abban amit Messi csinál, ahogy ő játszik, abban ő a legjobb. Bizony, abban amit CR csinál, abban meg ő.

Függetlenül attól, hogy ki melyik csapatban játszik, nekem Messi stílusa jobban tetszik, mert inkább hajlok a varázslatra, de ha valakinek CR áll közelebb, azt is megértem simán. Nekem (!) az nehezebb, lehetetlenebb, emberfelettibb, amit Messi csinál, de ez én vagyok. Ettől Ronaldo még nem lesz kisebb játékos.

(csak akkor hagyjuk a statokat, mert azok nem hazudnak. kényünk-kedvünk szerint meg nem vehetünk ki bajnokságokat, kupákat, etc azért, hogy jobban mutasson benne az egyik. ez nonszensz)
Imperial
Jugador del Barça

2017.04.20. 20:49:33

Nem kell ide semmilyen statisztika, akinek az kell, hogy észre vegye a különbséget a két játékos között, az nálam már futball-intelligenciában és/vagy őszinteségben is leírta magát!
Azok közül a játékosok közül, akiket magam is láttam 50-nél több meccsen játszani, csak Ronaldo vagy Ronaldinho ér fel Messi zsenialitásához. A Real Madridban játszó* CR nincs benne a top 5-ben, de még a top 10-ben sem.
Beletenni a lábát vagy a fejét egy beadásba össze sem hasonlítható azokkal a szólókkal, amiket Messitől majdnem minden meccsen megcsinál legalább egyet már 10 éve. Még szabadrúgásban is sokkal jobbnak tartom Messit, ezzel még az elfogultabb madridisták jó része is egyet ért. Fizikálisan tény, hogy az egyik legkomplettebb játékos, de inkább a jelenkorunk Gerd Müllerének látom őt, nem pedig Maradonának vagy Pelének.
Apropó (egyetértve palesszel), szerintem is sok mindent elárul az egészről, hogy CR-t sosem hasonlították igazából Ronaldohoz, Ronaldinhohoz, Maradonához vagy Peléhez. Ez is azt mutatja, hogy egyszerűen a góllövésen kívül nem mondható korszakos zseninek.
Talán annak is köszönhetően, hogy egy ideje már nem is ugyanazon a poszton játszanak, és emiatt Messi közel sincs úgy kiszolgálva, mint Cristiano, az utóbbi időben a legfőbb ok, ami miatt CR egyáltalán szóba jöhet, az a Real Madrid eredményességének volt inkább köszönhető.
Sokat számít az is, hogy hihetetlen marketinget tudott maga köré felépíteni. Sok ember szerintem azért is látja őt ennyire jónak, mert az összes hozzákapcsolódó médiumban a "felsőbbrendűségét" próbálja kihangsúlyozni. Szupermodell barátnő, csili-vili autók, igazi postureo életmód. Az Instagramon pont ezért sok tizen-, huszonéves srác is őt majmolja.
Az egész életét kirakatba rakja, és fontos mindig a tökéletességet sugároznia. Ezért is kellett például a gyermeke anyját pár millió dollárral végleg eltüntetni a képből, nehogy ezt a kialakult képet elrondítsa...
Ennek ellenére is én a jelenkori legjobb játékosok között tartom számon, de sajnos inkább azért van itt, mert ma már nagyon kevés játékostól lehet látni látványos és eredményes focit. Szerintem ebben sokat számít az is, hogy ma már a taktika sokkal nagyobb jelentőséggel bír. Korábban a 4-3-3-as rendszer alkalmazása már önmagában hatalmas újításnak számított... :D
A közelmúltból én Rivaldot, Zidanet, Totti, Zolát, Kluivertet, Henryt vagy Kakát is jobb játékosnak tartottam.
Ma viszont már sokan (lásd markionni, habár szerintem ő csak egy amatőr provokátor) a számok bűvöletében élnek. A minőség már nem is fontos. Aki ennyivel megelégszik, azt is meg tudom érteni, a mai gyerekeknek egyébként sincs sok összehasonlítási alapja. Egy ollózós gól és egy bepöccintett gól statisztikailag pontosan ugyanannyit ér.
Nyilván vagy az esztétikai ízlésünk teljesen más, vagy csak egyesek képesek önmagukkal is teljesen elhitetni, hogy Messi és CR pontosan ugyanannyit ér (vagy inkább az utóbbi ér többet).
Számomra az egész komolytalan, főleg ez a statisztikai önigazolás.
Kicsit olyan ez, mint amikor valaki a nyelvvizsga papírját lobogtatja, mert csak azzal tudja bizonyítani, hogy tud angolul...

* Azért fogalmaztam így, mert a Manchesterber játszó CR kétség kívül a világ egyik legjobb játékosa volt, és nem csak a góllövésben. Remek cselek, gyönyörű szlalomok, zseniális szabadrúgások...
Nem tudom mi történt vele azóta, de ez teljesen eltűnt és a játéka is színtelen lett. 1-2 biciklicselt még talán be is mer vállalni a gyengébb csapatok ellen, de semmi egyebet nem tesz hozzá a játékhoz.
Motaro
Jugador del Barça

2017.04.20. 20:48:36

Messi a foci majd minden elemében sokkal jobb, mint Ronaldo. A góllövés az egyetlen, ahol van alapja az összehasonlításnak. De már ott is le van maradva a portugál és ez csak nőni fog.
Muszáj neked itt vergődni mindig?
markionni
Capitá del Barça

2017.04.20. 20:48:11

Senki nem bizonygatta hogy jobb, hanem hogy bizonyos dolgokban jobb ugyhogy ez megint nem igaz.

Es igen, eleg sok hozzaszolasban ment hogy feltek hogy a koztudatban egy lapon lesznek emlegetve es nem lesz koztuk kulonbseg, de a hozzaertok ugyis Messit tartjak jobbnak. :D
MatyiG
Adminisztrátor

2017.04.20. 20:40:41

Milyen különbséget állítottunk be? Senki nem írta, hogy nem lehet egy lapon említeni őket.
Gólok terén szinte ugyanúgy állnak, egyébként sajnos, vagy nem sajnos, tényleg nem lehet őket egy szintre helyezni a góllövésen kívül.

Felesleges köröket futsz le. Mi sem megyünk át a túloldalra bizonygatni, hogy Messi mennyivel jobb CR-nél.
crixus
Entrenador del Barça

2017.04.20. 20:35:48

markionni írta:Nem ertitek.
En nem arrol akarok vitazni, hogy ki a jobb, hanem hogy erthetetlen amikor nem akarjatok elismerni, hogy bizony ez a ket pofa igen csak egymas utan jon es egymas nelkul mit sem ertek volna el, mar lehet feleennyi kedvuk nem lenne nyerni, focizni ha nem letezne a masik.
Tetszik vagy nem tetszik, Ronaldo abban a stilusban amit csinal legalabb akkora jatekos mint Messi a sajat szerepkoreben.
Menj ki egy Fradi-Újpest meccsre, ülj be a Fradi szektorba és magyarázd el nekik, hogy az Újpest milyen [auto_cenzúra] csapat és milyen jó a Fradinak, mert az Újpest nélkül nem ért volna el semmit.
Utána küldd el a beszámolót is kérlek a reakciókról. (Kb. ennyit ér az amit itt csinálsz)

A vitához érdemben annyit, hogy Messi jóval sokoldalúbb és annak ellenére van több gólja idén is, hogy CR lassan csak és kizárólag Benzema szerepkörét átvéve befejező csatárt játszik. Érdemben többet nem tesz hozzá a csapatjátékhoz.
markionni
Capitá del Barça

2017.04.20. 20:32:42

S.Agüero írta:Átjössz ide egy BL-kiesés után okoskodni, miközben CR 5 gólt lő a BM ellen hatalmas teljesítménnyel, és várod, hogy bólogassunk, CR javára hatalmas a különség, miközben a góllövésen kívül nincs egy szinten a két játékos.

És csodálkozol.

Miközben semmire nem tudsz érdemben reagálni. Jössz egy fals statisztikával, ami a számodra legszélsőségesebb adatokat mutatja. Tényleg gratulálok.
Az alapjan amilyen kulonseget allitotok be a ket jatekos kozott sehol nem kene tudnom talalni ilyen kulonbsegeket a portugal javara, foleg nem a legnagyobb meccseken. Errol ennyit.
MatyiG
Adminisztrátor

2017.04.20. 20:30:35

Átjössz ide egy BL-kiesés után okoskodni, miközben CR 5 gólt lő a BM ellen hatalmas teljesítménnyel, és várod, hogy bólogassunk, CR javára hatalmas a különség, miközben a góllövésen kívül nincs egy szinten a két játékos.

És csodálkozol.

Miközben semmire nem tudsz érdemben reagálni. Jössz egy fals statisztikával, ami a számodra legszélsőségesebb adatokat mutatja. Tényleg gratulálok.
markionni
Capitá del Barça

2017.04.20. 20:25:41

Nem ertitek.
MatyiG
Adminisztrátor

2017.04.20. 20:25:07

Úgy nem jön ki hatalmas különbség!!! :lol:
jangamen
Jugador del Barça

2017.04.20. 20:24:19

markionni írta: Hagyjuk a spanyol bajnoksagot meg ezeket, beszeljunk a legmagasabb szintrol es ez ennek a ket csapatnak a BL nyolcaddontotol szamit es ezeken az utobbi evekben:
Messi 10 meccs/2gol
Ronaldo 16 meccs/14 gol
Hatalmas kulonbseg.

Messias: epp errol beszelek hogy ezeken a meccselen altalaban semmit nem tett hozza es rendre eltunt.
ööö... tehát jól értem, hogy hagyjuk azokat, ahol CR jóval gyengébb, és vegyük azt az egyet, ahol jobb a statja? Amúgy retardált vagy, vagy trollkodni próbálsz?

(sajnos no offense, komolyan kérdezem)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jangamen 2017.04.20. 20:25:13-kor.
MatyiG
Adminisztrátor

2017.04.20. 20:18:15

Messias: epp errol beszelek hogy ezeken a meccselen altalaban semmit nem tett hozza es rendre eltunt.
Mint például a BL-döntőben legutóbb? Vagy előtte a Bayern, PSG, City ellen? Ja, utóbbi kettő ellen nem lőtt gólt, akkor ez azt jelenti, hogy bújócskázott. [-X
Szánalmas.

Miért pont ennyi meccset nézünk? Miért nem egész karrierr alatt? Írd oda, milyen csapatok ellen lőtt gólt, hosszabbítás nem számít. Ja, úgy már kevésbé jön ki hatalmas különbség. :lol:
Azt meg főleg nem értem, hogy miért negyeddöntőtől, nyolcaddöntő nem számít? :roll:

6 éve titeket ejtett ki a Bernabeuban lőtt duplájával, de az már biztos nagyon régen volt, ne vegyük bele a statisztikába akkor.
MatsMessi
Jugador d'estrella

2017.04.20. 20:13:58

markionni írta:
jangamen írta:
második találat, nem hiszem, hogy olyan nehéz guglizni :(

http://www.totalsportek.com/football/ro ... i-records/" target="_blank
Hagyjuk a spanyol bajnoksagot meg ezeket, beszeljunk a legmagasabb szintrol es ez ennek a ket csapatnak a BL nyolcaddontotol szamit es ezeken az utobbi evekben:
Messi 10 meccs/2gol
Ronaldo 16 meccs/14 gol
Hatalmas kulonbseg.

Es ezeken a meccseken kik voltak az ellenfelek? Bayernnel voltak sorsolason ketszer. 3 eve nagyot jatszott teny, a mostanit hagyjuk inkabb. A tobbi? Schalke, Roma, Wolfsburg, City (egy elodontoben) meg egyszer Atma nyolc kozott. Mert ilyen Schalke Roma Stb csapatoknal a Spanyol bajnoksagban van 5 vagy 6 jobb csapat :D
markionni
Capitá del Barça

2017.04.20. 20:03:21

jangamen írta:
markionni írta:
Mielott nekem tamadnatok tenyleg linkeljetek olyen statisztikat, biztos vagyok benne hogy alatamsztana a velemenyem.

Hagyjuk a spanyol bajnoksagot meg ezeket, beszeljunk a legmagasabb szintrol es ez ennek a ket csapatnak a BL nyolcaddontotol szamit es ezeken az utobbi evekben:
Messi 10 meccs/2gol
Ronaldo 16 meccs/14 gol
Hatalmas kulonbseg.

Messias2
Director del Fútbol

2017.04.20. 20:02:45

markionni írta:Kozben megneztem: a Bayern elleni duplat leszamitva az utobbi evekben nem lott tobb golt a nyolcaddoktoltol a BLben.
10meccs/2gol
Mert ugye csak gólokkal lehet hozzátenni egy meccshez. :D
Pontosan ezzel több Messi Ronaldónál, hogy nem kell feltétlen gólt lőnie, hogy hasznos legyen a csapat számára.
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
MatyiG
Adminisztrátor

2017.04.20. 20:01:31

Én is tudnék ellenpéldát írni, amikor ti estetek ki, CR mondott csődöt, csak most te itt játszhatod az okosat, mert az utóbbi 4 évben mi háromszor estünk ki, ti meg egyelőre csak egyszer... :roll:

Illetve eddig a BL-ről beszéltünk, erre te idehozod a Real elleni meccsünket... De ha már felhoztad, CR ott nem mondott csődöt ugye, mint tavaly a City elleni párharc során sem, a BL-döntőben sem, nagyokat játszott. :lol:

Juve ellen két gólpasszt osztott ki Messi, arról nem ő tehet, hogy Ini és Suárez is kihagyta, de a PSG ellen is asszem ő adta Gomesnek a labdát 1-0-nál, amit sikerült kihagyni a portugálnak. A visszavágón ő adta azt az 50 méteres labdát Suáreznek, amiből tizenegyes lett, hadd ne kelljen folytatni. Nem rúgják be a labdáit -> csődöt mond az osztogatásban. =D>
Nézd meg inkább, hány sikeres csele és kidolgozott helyzete van Messinek és CR-nek egy meccsen. Ja, az nem számít.

Miért pont a negyeddöntőktől, úgy jön ki a legrosszabb statisztika? Viszont nem értem, miért pont 10 meccs.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára MatyiG 2017.04.20. 20:08:41-kor.
jangamen
Jugador del Barça

2017.04.20. 20:00:32

markionni írta:
Mielott nekem tamadnatok tenyleg linkeljetek olyen statisztikat, biztos vagyok benne hogy alatamsztana a velemenyem.

MatsMessi
Jugador d'estrella

2017.04.20. 19:55:40

Ronaldo jobb Messinel, mert majdnem annyi aranylabdaja van, mint Messinek. Aranycipobol is tobb van neki es elobb elerte a 100 golt is! Aki ezt nem latja az vak!!!
Viccet felreteve. 2 eve volt valami Bayern elleni elodonto, ahol egy kielezett meccsen a semmibol villant valami Messi nevu gyerek. Igazad van, nem donto volt, csak elodonto, igy aligha mondhato nagymeccsnek. Meg azevben a spanyol kupa dontojeben sem volt nagy szam a szologolja, mert csak sormeccs volt.
Akarmennyire mondogatod, hogy nem vagy elfogult, itt bizonygatod megint, hogy statokban egy szintek. Szerencsere aki ert a futtbalhoz latja mar, hogy mekkora a kulonbseg kettejuk kozott. Te pedig egy elfogult Madridos vagy, aki folyamatosan itt bizonygatja az igazat, ugy hogy a forum 98 szazaleka valoszinuleg nem kivancsi ra. Hihetetlen vagy.
markionni
Capitá del Barça

2017.04.20. 19:49:10

S.Agüero írta:Nekem rémlik még egy Bayern elleni dupla az elődöntőben.

Gólokat tudjátok csak elővenni, amiben CR egy szinten van Messivel, csak mondjuk azt már elfelejtitek hozzátenni, hogy CR egyre inkább csatárt játszik, érkezik a kapu elé, várja a belőtt labdákat, míg Messi lassan támadó középpályás lesz(vagy már most az), és ő neki kell kiszolgálni a többieket, nem a góllövés a legfőbb feladata már, mint 4-5 éve volt. :)
Akkor az osztogatasban mondott csodott az utobbi harom kieseseteknel, valamint iden a PSG, Juve, Real ellen. Akarhogy forgatjuk rendre eltunik amikor szukseg lenne ra a BLben.
MatyiG
Adminisztrátor

2017.04.20. 19:45:30

Nekem rémlik még egy Bayern elleni dupla az elődöntőben, vagy a Milan elleni dupla 2013-ból.

Gólokat tudjátok csak elővenni, amiben CR egy szinten van Messivel, csak mondjuk azt már elfelejtitek hozzátenni, hogy CR egyre inkább csatárt játszik, érkezik a kapu elé, várja a belőtt labdákat, míg Messi lassan támadó középpályás lesz(vagy már most az), és ő neki kell kiszolgálni a többieket, nem a góllövés a legfőbb feladata már, mint 4-5 éve volt. :)

Illetve ez, hogy a negyeddöntőktől hány gólt lőttek... Az utóbbi 3-4 évben azért mi rendre erősebb csapatok ellen játszottunk, ezt is érdemes megemlíteni szerintem.
markionni
Capitá del Barça

2017.04.20. 19:38:00

Jatekban egyertelmu a kulonbseg, bele is akartam irni csak kimaradt.
De!
Azert ebben komoly szerepet jatszanak Ronaldo serulesei es kora.
Termeszetesen en nem akarok semmi olyat beletek beszelni, hogy Ronaldo jobb lenne. Hanem kifejezni a nem egyetertesem azzal, hogy szerintetek az is vicc ha egyaltalan a kozeleben emlegetik Messinek.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2017.04.20. 19:30:46

markionni írta:Az utobbi evek alapjan semmivel nem tart elorebb Messi mint Ronaldo.
...
Én mondjuk nem gólokról beszéltem, azon kívül meg egyre nagyobb a szakadék a két játékos között. Még ha most ironikus módon CR és a Real többre is megy azzal, hogy ő "csak" a gólokat lövi az elmúlt 2 évben, és a játékhoz nem tesz hozzá sokat.
markionni
Capitá del Barça

2017.04.20. 19:14:48

Az utobbi evek alapjan semmivel nem tart elorebb Messi mint Ronaldo. Mutatja ezt az is hogy mennyire feljott az Aranybogyokban, meg valaki nyomjon mar egy statot arrol, hogy mondjuk az utobbi 3-4evben a ket jatekos hany golt lott hany meccsen mondjuk a negyeddontoktol szamitva. Ez lefogadom Messi eseteben elenyeszo szamot hozna ki, keptelen villani a legnagasabb szinten amikor a csapatanak nem megy, rendre bujocskazik ilyen esetekben a BLben es nem nagyon tudta a hatara venni a csapatat. Neki akkor megy amikor mindenki masnak is, mig Ronaldo rengeteg golt tud loni a semmibol. Ennek fenyeben eros hogy elhatarolodtok attol teljesen, hogy barmilyen szinten egyutt legyenek emlitve, mert nem jogos.

Válasz küldése