Hansi Flick
Jó, én akkor azzal kiegészíteném, hogy a kiállítás utáni játékkép, az emberhátrányt is figyelembe véve, jobban nézett ki, mint a kiállítás előtti, ugyanannyi emberrel, mint az ellenfél.
És nem azért, mert ne támadtunk volna jobban előtte, hanem mert pontosan a levegőben éreztem az ellenfélnek azokat a szokásos "életveszélyes" "elfutásait", amikből pl. az Atleti ellen 4 gólt kaptunk, most meg egy pirosat, stb.
A kérdés az, hogy ugyanannyi emberrel mennyire ütne egy hasonló taktika? Szerintem nem ártana elgondolkodni rajta. BL-t nem lehet agyatlanul nyerni.
És nem azért, mert ne támadtunk volna jobban előtte, hanem mert pontosan a levegőben éreztem az ellenfélnek azokat a szokásos "életveszélyes" "elfutásait", amikből pl. az Atleti ellen 4 gólt kaptunk, most meg egy pirosat, stb.
A kérdés az, hogy ugyanannyi emberrel mennyire ütne egy hasonló taktika? Szerintem nem ártana elgondolkodni rajta. BL-t nem lehet agyatlanul nyerni.
- Messa
- Az EuroBarca Utánpótlása
Igen, meg hogy Flick mit rontott el, és mit kellett volna másképp.Barcaforever írta: ↑2025.03.06. 12:13:55Néhányan háttal ülnek a moziban.![]()
Komolyan az a téma, hogy miután nyertünk emberhátrányban, hogy mi volt a hiba 10 emberrel játszva!?![]()

Elképesztő, ez hasonló szint, mint amikor Várhidi Petibá a Szigetszentmiklós kispadjáról osztotta 10-15 éve Messit a félidei BL elemzésnél, hogy mit és mikor csinált rosszul.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Sansz: nekünk ez csalásnak számít, mert már nem is tudom hány éve nincs kapusunk az ilyen jellegű BL meccseken. Minden nagyobb, BL esélyes csapatnak ez alap. Alap, hogy TC hozza a nagy védéseket, Alisson, Ederson, stb. A Reál tudott így 3 éve BL-t nyerni, hogy egyszer futottak el, TC meg kivédte az ellen szemét. A Pool épp most nyert egy full ugyanolyan meccset 11 emberrel, mint mi.
De nem is csak erről van szó. Arról, hogy tartása van a csapatnak. Ebbe a kapus is beletartozik. Ha nem lenne tartásunk, ő is gyengébben védene, jött volna az összeomlás, vele együtt. Lehet, hogy még TS is önkívületben lenne Flick alatt ilyen meccseken a mostani csapatban, majd kiderül, egy ilyen TS kvázi új igazolás lenne, az amúgy a világ egyik legjobb kapusa, aki végre megérkezne a BL meccsekre is.
10 emberrel 2 alatt tartani az xG-t eleve nem egy rossz mutató.
De nem is csak erről van szó. Arról, hogy tartása van a csapatnak. Ebbe a kapus is beletartozik. Ha nem lenne tartásunk, ő is gyengébben védene, jött volna az összeomlás, vele együtt. Lehet, hogy még TS is önkívületben lenne Flick alatt ilyen meccseken a mostani csapatban, majd kiderül, egy ilyen TS kvázi új igazolás lenne, az amúgy a világ egyik legjobb kapusa, aki végre megérkezne a BL meccsekre is.
10 emberrel 2 alatt tartani az xG-t eleve nem egy rossz mutató.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Valójában ugyanazt mondjuk. Jókapusnak kell a szerencse is, ezt a kapusok is tudják... Én is úgy láttam többekkel ellentétben, hogy a kapusunk teljesen rendben volt, de egy kivételével "csak" a kötelezőeket hárította. És szerencsésnek azért tartom az egész csapatot (tehát a kapust is) mert rendre az utolsó pillanatokban hibázgattak az ellenfél játékosok. Ha kapura is ment, akkor középre pl... Az xG-jük kb háromszrosa volt a miénknek, különösen a kiállítás után, nem kétséges, hogy ilyenkor nagy a szerencse faktor.Saviola írta: ↑2025.03.06. 11:13:27
Azért ezt egy kapusnak nem mondd így el, hogy a bravúrok szerencsén múlnak!Az, hogy középre ment, az lehet szerencse. Tökéletes lövést nem lehet kivédeni, mert akkor nem tökéletes. Ezen a síkon minden védés szerencse, mert a lövés nem volt tökéletes. Szerintem egy védés azért bravúr, mert egy közel tökéletes lövést sikerült semlegesíteni, amit gyengébb teljesítményű kapus nem tudott volna. Ennek semmi köze a szerencséhez, max. annak, hogy gyengék voltak a lövések. Hozzáteszem, az első félidőben, amikor a portugálok támadója közelről fejelt, az számít bravúrnak, a többi védése simán kötelező volt, ott kellett lennie, de magabiztosan védett, jók voltak a kifutásai, korrekt meccset hozott.
Oké, válasszuk szét a dolgokat: Idegenben: Ne fogjunk erre semmit. Az elején nem zavart senkit az idegen, szét domináltuk őket, pedig az első 20 percben is idegenben játszottunk.Saviola írta: ↑2025.03.06. 11:13:27
Ezt meg egyenesen nem értem. Hogy kellett volna játszanunk 1 emberrel kevesebben, idegenben? Amit leírtál, az akkor lenne igaz, ha nem kiállítás történt volna, hanem csere. Cubarsít nem pótoltuk, hanem kivettük a képletből, egyáltalán nem ugyanaz.
Néha nem értem, milyen csodákat vártok ettől a csapattól.![]()
1 emberrel kevesebben: Valójában a fociban egy emberhátrány manapság nem feltétlen katasztrófa. Nyilván nem mindegy, hogy ki megy le. De nekünk pont szerencsénk volt, mert Cubarsit válthatta a nála is jobb védőnk. És lett volna 9 ember, akik közül le kellett hozni valakit. Kit hozol le? A támadó középpályást aki remekül védekezik is, ha kell, de egyébként minden második támadásunk vele kezdődött, folyamatosan benne volt a veszély és 20 perc alatt volt 20 hasznos labdaérintése. Vagy azt, aki full elől van, 70 perc alatt van 5 hasznos labdaérintése. Egyébként még védekezni csak-csak hátramegy, de gyorsan megindulni nem tud és teljesen alkalmatlan Pedriékkel csiki-csuki passzokkal kihozni a labdát nyomás alatt. Ráadásul Lewáról folyamatosan megy a vita, hogy gólok vs egyéni teljesítmény. Igen, hasznos, ha a csapat vele gólt lő. De a csapat kiemelendő nála, mert a góljainak nagy része 6-7 méterre a kaputól történik, ahol a támadóink kihagyhatatlan helyzetbe hozzák, önmagukban is egyszerre két-három védőt lekötve. Az ilyen játékosnál nagyon fontos, hogy kik vannak mögötte, mert magától nem fog semmit se produkálni. Ha kiveszed Olmót, akkor Lewa esélyei is drasztikusan csökkennek a gólszerzésre. Ha Lewát veszed ki, akkor egyáltalán nem csökken Olmo esélye a gólszerzésre, sőt, talán még nő is.
Én nem csodát várok el, csak kifejezem, hogy azért egy ilyen kiállítás a legtöbb csapatot nem fekteti meg, mint minket.
És a játék képe alapján kritizálok. Egy rossz szavam se volt az Atma elleni zakó után, mert jók voltunk. Nem volt szerencsénk, ennyi. Itt viszont örülhetünk a 3 pontnak, de mázlink volt és a stat szerint is arra volt nagyobb esély, hogy mi kapjunk ki.
Egyet is értek, meg nem is. Cubarsi piroslapja valóban a lescsapdánk miatt jött össze, mert minden védő azzal foglalkozott, hogy les legyen a passz, így meg egyedül kellett versenyt futnia Cubarsinak utolsó emberként...Egyébként pont nem volt olyan irreálisan elől a védelmünk. Egyszerűen kijátszották tudatosan a rendszert, direkt ketten hatalmas lesre futottak, hogy a védőink megtorpanjanak, mire észbe kaptunk egy sima versenyfutás lett a dologból.vidra írta: ↑2025.03.06. 18:58:38
Hány meccset domináltunk már őrületesen, amit aztán elbuktunk, vagy leikszeltünk? Persze, nagyon látványos, ha mindig az ellenfél kapuja előtt rohangálunk, de nem pont ez a taktika vezetett Cubarsi piros lapjához? De, pont ez. Megint kb. a felezővonalnál állt a védelem, amikor egy benfica szintű támadó simán elfutott.
Helyzetek voltak, de a kapus mindet ki tudta védeni. Volt szerencsénk is, de sokkal-sokkal kevesebb volt az olyan, ami kb. minden meccsünkön van, hogy VAR nézegeti vissza, hogy felrúgtunk-e valakit a lemaradt védelem miatt utolsó emberként, vagy a 16-oson belül, stb.
A pirosig minden tökéletes volt, csak megint történt egy full váratlan, az egész meccset lenullázni képes dolog: emberhátrány. Miért történt? Mert mégsem volt annyira jó, amit csináltunk. Ha jó lett volna, nem történik ez.
De a lescsapdánk azért összességében többször segített, mint gáncsolt minket, szóval ez benne van, ezen nem háborgok. De az tény, egyetértek, hogy mikor két centiken múlik, hogy les lett, az szerencse.
De nem az emberhátrány okozta a fő bajt, hanem az annak kezelése. Hány olyan meccsünk volt az előző idényben, amikor emberelőnyben vagyunk, mégsem tudunk semmi veszélyt teremteni...
Én abszolút adom, hogy szűk vezetésnél ne rohanjunk előre, ne a pálya közepén legyenek a belső védőink, de ez nem azt jelenti, hogy mindent fel kell adni. Mert az eredmény dacára a játék képe, a folyamatos veszélyhelyzet, maguk a kapuralövések és a stat is, az xG is azt mutatja, hogy szerencsénk volt, hogy nem kaptunk gólt. Így nehéz ezt jó védekezésnek látnom. Van olyan csapat, ami betolja a buszt és az ellenfélnek csak veszélytelen kapura lövése és meddő passzolgatása van.
De mi nem tudunk így levédekezni meccset. Nekünk, ha védekezünk akkor az kell, hogy a védőink ne csatangoljanak nagyon előre és hogy a középpálya fegyelmezetten visszazárjon/letámadjon. Ezért nekünk az a jó védekezés, ha többet van nálunk a labda, amire Olmoval lett is volna lehetőség, akkor is, ha védekezik.
Volt ott egy két para szitu is, de pont ez a lényeg. Amikor egy csapat védekezésre áll, nem küszöbölhető ki, hogy legyenek kapura lövések, de azokat a kapusnak fognia kell tudni. Ha fogja, akkor nem lesz gól, érted.sansz írta: ↑2025.03.06. 10:58:57Ilyenkor elgondolkodom, hogy tényleg nem egy meccset néztünk. Nem Flicket ekézem,mert szerintem is csoda, amit általában művelt velünk, de szerintem ezt a meccset igenis elrontotta. Szerencséje volt. Kapust emlegeted, de valójában amikor a kapusnak kell 5-6 bravúrt bemutatnia az csak szerencse. Ráadásul a védések látványosak voltak, valójában többségében totál középre mentek. Szerencse, ennyi. Egy rossz szavunk nem lehetett volna, ha 4:1 az eredmény a portugáloknak.
Hány meccset domináltunk már őrületesen, amit aztán elbuktunk, vagy leikszeltünk? Persze, nagyon látványos, ha mindig az ellenfél kapuja előtt rohangálunk, de nem pont ez a taktika vezetett Cubarsi piros lapjához? De, pont ez. Megint kb. a felezővonalnál állt a védelem, amikor egy benfica szintű támadó simán elfutott.sansz írta: ↑2025.03.06. 10:58:57A piros lapig őrületesen domináltuk a meccset, élmény volt minden támadásunk, Yamal is és különösen Olmo nagyon élt. A portugáloknak a legelején volt egy nagy helyzetük, azon kívül folyamatos életveszélyben voltak.
A kiállítás után úgy játszottunk mint egy kiscsapat, alig voltunk a pályán. Oké, hősies férfimunka volt, de Cubarsi hiánya, akit a még jobb Araujoval pótoltunk azért nem kellett volna, hogy sok vizet zavarjon.
Helyzetek voltak, de a kapus mindet ki tudta védeni. Volt szerencsénk is, de sokkal-sokkal kevesebb volt az olyan, ami kb. minden meccsünkön van, hogy VAR nézegeti vissza, hogy felrúgtunk-e valakit a lemaradt védelem miatt utolsó emberként, vagy a 16-oson belül, stb.
A pirosig minden tökéletes volt, csak megint történt egy full váratlan, az egész meccset lenullázni képes dolog: emberhátrány. Miért történt? Mert mégsem volt annyira jó, amit csináltunk. Ha jó lett volna, nem történik ez.sansz írta: ↑2025.03.06. 10:58:57A Barca védekezése szerintem ott kezdődik, hogy uraljuk az ellenfél térfelét Pedrivel, Olmoval, Yamallal és Raphinhával. Ebből most Olmo volt a legjobb, össze is dőlt az egész, miután lement. És azért mondom, hogy Flick hibája, mert a pirosig hihetetlenül nem volt veszélyben a győzelmünk.
- ab1daL
- Director del Fútbol
Üdv a fórumon!Barcaforever írta: ↑2025.03.06. 12:13:55Néhányan háttal ülnek a moziban.![]()
Komolyan az a téma, hogy miután nyertünk emberhátrányban, hogy mi volt a hiba 10 emberrel játszva!?![]()

Vannak bizonyos felhasználók, akik mindig, minden esetben kitalálnak valami negatívat.

„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”
ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
- Barcaforever
- Director del Fútbol
Néhányan háttal ülnek a moziban.
Komolyan az a téma, hogy miután nyertünk emberhátrányban, hogy mi volt a hiba 10 emberrel játszva!?

Komolyan az a téma, hogy miután nyertünk emberhátrányban, hogy mi volt a hiba 10 emberrel játszva!?

-
- Entrenador del Barça
Teljes mértékben egyetértek. Ezt benne hagyom, mert ezzel különösen.
Ahogy a BL topicban is leírtam, szerintem Flick elképzelése az volt, hogy Lewyre ívelgetjük, aki leteszi a szélsőknek, ha erre a játékosa nem képes, arról nem ő tehet. Szerintem nemhiába pihenteti Lewyt is egyre többet.
Azt is leírtam ott, hogy ebben is egyetértek, jelenleg ő a legjobb a keretben csatárként.
Vagy arról sem Flick tehet (Péter kommentjére válaszoltam nem tudom melyik meccs után), ha a becserélt játékosok nem tudják megszilárdítani a kp-s védekezést.
A szélek "levédését" Yamal lecserélésével, Raphinha jobb szélre tolásával, majd Martin behozatalával jól megoldotta, a gólt is ennek köszönhetően szereztük.
Persze előfordulhat, hogy Olmo-val lőttünk volna még 2 kontra gólt, vagy Martin ha többet játszik, összehoz egy hibát (

- Saviola
- Júdás 2, az áruló
Azért ezt egy kapusnak nem mondd így el, hogy a bravúrok szerencsén múlnak!sansz írta: ↑2025.03.06. 10:58:57Ilyenkor elgondolkodom, hogy tényleg nem egy meccset néztünk. Nem Flicket ekézem,mert szerintem is csoda, amit általában művelt velünk, de szerintem ezt a meccset igenis elrontotta. Szerencséje volt. Kapust emlegeted, de valójában amikor a kapusnak kell 5-6 bravúrt bemutatnia az csak szerencse. Ráadásul a védések látványosak voltak, valójában többségében totál középre mentek. Szerencse, ennyi. Egy rossz szavunk nem lehetett volna, ha 4:1 az eredmény a portugáloknak.

Ezt meg egyenesen nem értem. Hogy kellett volna játszanunk 1 emberrel kevesebben, idegenben? Amit leírtál, az akkor lenne igaz, ha nem kiállítás történt volna, hanem csere. Cubarsít nem pótoltuk, hanem kivettük a képletből, egyáltalán nem ugyanaz.
Néha nem értem, milyen csodákat vártok ettől a csapattól.

,,Azt hitted, hogy mi történt."
Ilyenkor elgondolkodom, hogy tényleg nem egy meccset néztünk. Nem Flicket ekézem,mert szerintem is csoda, amit általában művelt velünk, de szerintem ezt a meccset igenis elrontotta. Szerencséje volt. Kapust emlegeted, de valójában amikor a kapusnak kell 5-6 bravúrt bemutatnia az csak szerencse. Ráadásul a védések látványosak voltak, valójában többségében totál középre mentek. Szerencse, ennyi. Egy rossz szavunk nem lehetett volna, ha 4:1 az eredmény a portugáloknak.vidra írta: ↑2025.03.06. 08:48:25Jó leírás. Vicces, hogy alapból ezt a totális támadó őrületet toljuk, ami életveszélyes és azt hinnéd, hogy Flick mást nem tud, de aztán...
Emberhátrányban sokkal jobban játszottunk. Jó, nem mondom, hogy nem kellett hozzá a kapus is.
Remélem, hogy látja ezt végre és elgondolkodik, hogy hosszútávon is kicsit igazítani kéne a taktikát ebbe az irányba.
A piros lapig őrületesen domináltuk a meccset, élmény volt minden támadásunk, Yamal is és különösen Olmo nagyon élt. A portugáloknak a legelején volt egy nagy helyzetük, azon kívül folyamatos életveszélyben voltak.
A kiállítás után úgy játszottunk mint egy kiscsapat, alig voltunk a pályán. Oké, hősies férfimunka volt, de Cubarsi hiánya, akit a még jobb Araujoval pótoltunk azért nem kellett volna, hogy sok vizet zavarjon.
Én se szeretem, mikor szűk előnynél tökig feltoljuk a védelmet, de a Barcának nem jó ez a visszamegyünk bekkelni...Mert látod, sorra jöttek a helyzetek az ellenfélnek így is.
A Barca védekezése szerintem ott kezdődik, hogy uraljuk az ellenfél térfelét Pedrivel, Olmoval, Yamallal és Raphinhával. Ebből most Olmo volt a legjobb, össze is dőlt az egész, miután lement. És azért mondom, hogy Flick hibája, mert a pirosig hihetetlenül nem volt veszélyben a győzelmünk.
Jó leírás. Vicces, hogy alapból ezt a totális támadó őrületet toljuk, ami életveszélyes és azt hinnéd, hogy Flick mást nem tud, de aztán...
Emberhátrányban sokkal jobban játszottunk. Jó, nem mondom, hogy nem kellett hozzá a kapus is.
Remélem, hogy látja ezt végre és elgondolkodik, hogy hosszútávon is kicsit igazítani kéne a taktikát ebbe az irányba.
- bence0330
Hosszabbítani vele, amilyen hamar csak lehet. Nyilván vannak sürgősebb kérdések, de továbbra is ez az ember amit művel, az elképesztő. Most hallgattam végig egy Benfica-drukkert, és azt mondta, hogy a kiállításkor tudta, hogy vége. Addig még a stílusütközésből adódóan berámolhattak volna 2-3 gólt kontrából, és mondjuk lehetett volna szerencséjük, hogy ők lőnek többet, de 10 ember ellen úgy érezte, hogy eleve esélytelenek. A Monaco ellen sem volt már vészes, amit emberhátrányban toltunk, de amit azóta, arra nem is nagyon lehet mit mondani. Konkrétan képesek vagyunk úgy védekezni ilyenkor, mint akik ebből élnek. Kicsit ilyenkor felmerül bennem a kérdés, hogy egy 4-2-nél miért nem toljuk ezt 11 emberrel, vagy ha ennyire nem is extrán, de legalább valamennyire, de mindegy.
Nem tudom, mikor volt ilyen utoljára Barcelonában. 10 emberrel, bekkelve sorra verünk komoly csapatokat. Ezzel kiegészítve a minden második meccsen mutatott gálázást, és még azzal, hogy milyen tartásunk van, nem zökkent ki emberhátrány, első percekben kapott dupla, semmi... elég komplett csapatot kapunk. Én még mindig azt gondolom, hogy a keret karcsúsága ki fog jönni, és nem tudom, hogy nyerünk-e komoly címeket, de ha években gondolkodunk, és picit tudunk mélyíteni közben, rengeteg-rengeteg örömünk lesz. Hétről-hétre élményben, és hosszabb távon eredményekben is. Lehet, hogy már idén is, de azért az erős túlteljesítés lenne.
Én sem Olmót hoztam volna le pl, de végül az is ült, és magyarázható volt Olmo fizikai állapotával, és amúgy is minden döntése ült, amit meccs közben hozott. A kezdőnél Cubarsi azért viszonylag előre látható hiba volt, de ahogy belenyúlt a meccsbe, az megint nagyon kemény volt. Konstansan, meccsről-meccsre jól nyúl bele, ha hibázik a kezdőben, szinte mindig jól korrigálja.
De tényleg az a legfőbb, hogy többféle módon ad élményt. Sűrű gálák mellett heroikus bekkelések emberhátrányban, amikor büszkék lehetünk a csapatra, nagy fordítások, ezek mind ilyen teljesen elképzelhetetlen dolgok voltak sok-sok éve már, sőt, mindig mi voltunk szinte a rossz végén a dolognak.
Nem tudom, mikor volt ilyen utoljára Barcelonában. 10 emberrel, bekkelve sorra verünk komoly csapatokat. Ezzel kiegészítve a minden második meccsen mutatott gálázást, és még azzal, hogy milyen tartásunk van, nem zökkent ki emberhátrány, első percekben kapott dupla, semmi... elég komplett csapatot kapunk. Én még mindig azt gondolom, hogy a keret karcsúsága ki fog jönni, és nem tudom, hogy nyerünk-e komoly címeket, de ha években gondolkodunk, és picit tudunk mélyíteni közben, rengeteg-rengeteg örömünk lesz. Hétről-hétre élményben, és hosszabb távon eredményekben is. Lehet, hogy már idén is, de azért az erős túlteljesítés lenne.
Én sem Olmót hoztam volna le pl, de végül az is ült, és magyarázható volt Olmo fizikai állapotával, és amúgy is minden döntése ült, amit meccs közben hozott. A kezdőnél Cubarsi azért viszonylag előre látható hiba volt, de ahogy belenyúlt a meccsbe, az megint nagyon kemény volt. Konstansan, meccsről-meccsre jól nyúl bele, ha hibázik a kezdőben, szinte mindig jól korrigálja.
De tényleg az a legfőbb, hogy többféle módon ad élményt. Sűrű gálák mellett heroikus bekkelések emberhátrányban, amikor büszkék lehetünk a csapatra, nagy fordítások, ezek mind ilyen teljesen elképzelhetetlen dolgok voltak sok-sok éve már, sőt, mindig mi voltunk szinte a rossz végén a dolognak.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
- Chino
- Llegenda del Barça
Nem hiszem, hogy a BU-nál belelátnának Flick fejébe, azt meg pláne nem, hogy a német bármi hasonlót nyilatkozott volna. Araujoról kb. annyit tudunk, hogy sokáig sérülés miatt nem játszott, utána pedig le kellett cserélni mert kapott egy nagyot, amiből ki tudja mennyire épült fel (eddig is gondolom inkább az urut küldte volna be, mint EG-t, ha százas lenne). A belső védő páros pedig szerintem így is simán védhető, lehet, hogy azt látja együtt jól működnek, ami legalább olyan fontos, mint az egyéni képességek. Ha Araujo hozna olyan teljesítményt, mint mondjuk jelenleg Inigo, biztos vagyok benne, hogy kirobbanthatatlanként, klasszisként lenne kezelve. A bal oldalon nem nagyon van kivel rotálni, ennek ellenére GM így is relatíve sokat játszik. A bajnokságban 15 meccsen ötször kezdett (Balde a padon volt), a kupában 4 meccsen kapott két teljes és egy fél meccset, sőt még a Bl-ben is kétszer kezdett és játszott is végig meccset. A kp-n, ahogy feljavult de Jongnak a teljesítménye egyből nagy lett a verseny közte és Casádó között. Pedri az Pedri, rajta nincs mit magyarázni, persze többször le is lehetne kapni, de azért kedden is láttuk mit jelent, ha ő van fent és ha bárki más. Az Olmo - Fermin - Gavi hármas eléggé forgatva van. Sajnos a két szélen minőségi pótlás nincs, még az Atleticből is max. a 16 éves Toni Fernandezt tudná felhozni. A center poszt szerintem ki lett már eléggé tárgyalva.FCBsteve írta: ↑2025.02.27. 07:37:24
Több cikket is olvastam Barca Universal-on, hogy - úgy tűnik - ezentúl még kevesen rotáció lesz.
Flicknél megvan a kezdő 11, akikkel végig akarja csinálni a maradék meccseket, minimális rotációval... Csak az esetleges sérülések okozta kiesések miatt tervez változásokat. (Megjegyzem, lesznek válogatott meccsek is).
És, a stílus sem fog változni: a szezon közepén ez kontraproduktív lenne, az edző szerint...
Én kicsit lutrinak érzem... Nem biztos, hogy ez a jó válasz a 4:4-re. Meglátjuk...
Szóval, lehet reménykedni, hogy nem lesz sérülés; a kezdők nem fognak megint visszaesni, mint nov-decemberben; több lesz a lőtt gól, mint a kapott...
Ha Cofidis reklámban lennénk (vagy már vége lenne az évnek) lehetne folytatni: "Mondom mi lesz..." Araujo megy? Meddig jutunk a BLben, kupában, Ligában? Melyik (kulcs)játékos hogy bírja majd és mennyi sérülés lesz? Stb.
Ahol van lehetőség, relatíve minőségi cserére ott azért rendesen rotál, sőt egyes esetekben ha egy klasszissal gyengébb is a csere. Tény hogy van, ahol többször cserélhetne, például Fortot, vagy utolsó negyedórákra, ha eldőlt a meccs Yamalt/Raphinhát.
Viszont az is látszik, hogy egyszerre több csere egy csapatrészben nem megy. Egy Fermin-Gavi-EG kp rövidtávon sem működik. Szerintem semmi gond nem lett volna azzal, hogy nem állunk vissza,, egy erősebb kp-val simán tarthattuk, eldughattuk volna a labdát, sőt talán az lett volna a veszélyesebb, ha magunkra húzzuk őket. De hiába volt papíron szilárdabb a középpálya 4 inkább védekező stílusú emberrel, nem bírt el egyszerre ennyi cserejátékost a csapat. Itt pont sok embert akart rotálni. Bár azt ő sem gondolhatta, hogy a 85. percben, két gólos előnyben ezt fogja eredményezni.
Alapból működött volna a terv és biztos vagyok benne, ha mondjuk Pedri és Casádó fent marad/jöün be más lett volna a vége. Persze utólag könnyű okosnak lenni, és akkor azt mondjuk, hogy 5 perccel a vége előtt eldőlt meccsen miért nem cserél. Szóval kicsit, ha van rajta kalap az a baj, ha nincs akkor az.
Igazából 2-3 embert nem tudok hová tenni, hogy miért nem számol velük. Fort kaphatna sokkal több lehetőséget (rendben, a Barbastro ellen sérült volt, ott lehet, hogy kapott volna lehetőséget). A másik Pau Victor. Fogalmam sincs őt miért nem próbálja ki néhányszor, leginkább center pozícióban. Amikor releváőns perceket kapott élt is vele, ráadásul a meccsek felében nem is a posztján játszott. Ezek az 1-2-3 percek nem sokat érnek. Ha egy mozgékonyabb, gólerős csatár kell, aki gyilkos tud lenni a kapu előtt meg lehetne próbálni. Kis csapatok ellen, csereként, eldőlt meccseken nyugodtan beállhatna. Semmi vesztenivalónk nem lenne, csak nyerhetnénk vele.
Torre is el van hanyagolva kicsit, bár pont az ő posztján van a legnagyobb verseny, félig meddig érthető, hogy több játékost rotál ott.
Forca Barca!!!!
- bence0330
Szerintem ez csak egy cikk, Flick eddig is rotált, elég folyamatosan, ezután is fog. Szerintem még a gálakezdője sincs kőbe vésve, nemhogy a rotációja, középen pláne. Azt elhiszem, hogy az a 2-3 ember, aki eddig is csak perceket kapott, eztán is csak azt fog, de szerintem kb ennyi. Remélem Araujo visszatér legalább a körforgásba, ott tényleg nem tudom, mi a helyzet.
Ahol meg eddig sem rotált, az a két szélső poszt, ott gondolom továbbra sem fog (sajnos).
Láthattuk az eredményét tegnap, meg láthattuk az egész szezonban, az eddigi diadalmenet is a stílushoz való görcsös ragaszkodás jegyében történt.

Mindezek mellett egyetértek, hogy a tegnapi vereség fő oka, nem állt vissza, csak nem tudom, hosszútávon nem jobb döntés-e ez. Láttuk már néha visszaállni vezetéskor (függetlenül attól, szándékosan, vagy nem), és nem nézett ki jól a csapat. Szerintem alapvetően tegnap sem az volt a gond, hogy nem álltunk vissza, hanem hogy lekerült az összes kulcsemberünk, akivel támadásban tudtunk volna maradni, labdát tudtunk volna szerezni, vagy épp tartani. Ilyen Gavi-Fermín-Lewy/fáradt Yamal sorral elöl ez nem megoldható, legalábbis egy top csapat ellen nem, mert tegnap azért azzal játszottunk. Azt lehet, hogy mérlegelnie kell, mi van, ha így van épp, akkor talán visszább kéne húzódni.
- Saviola
- Júdás 2, az áruló
Ha ez tényleg így van, az nagyon elkeserítő és visszás üzenet azoknak, akik nincsenek benne ebben a 11 játékosban.FCBsteve írta: ↑2025.02.27. 07:37:24
Több cikket is olvastam Barca Universal-on, hogy - úgy tűnik - ezentúl még kevesen rotáció lesz.
Flicknél megvan a kezdő 11, akikkel végig akarja csinálni a maradék meccseket, minimális rotációval... Csak az esetleges sérülések okozta kiesések miatt tervez változásokat. (Megjegyzem, lesznek válogatott meccsek is).
És, a stílus sem fog változni: a szezon közepén ez kontraproduktív lenne, az edző szerint...
Én kicsit lutrinak érzem... Nem biztos, hogy ez a jó válasz a 4:4-re. Meglátjuk...
Szóval, lehet reménykedni, hogy nem lesz sérülés; a kezdők nem fognak megint visszaesni, mint nov-decemberben; több lesz a lőtt gól, mint a kapott...
Ha Cofidis reklámban lennénk (vagy már vége lenne az évnek) lehetne folytatni: "Mondom mi lesz..." Araujo megy? Meddig jutunk a BLben, kupában, Ligában? Melyik (kulcs)játékos hogy bírja majd és mennyi sérülés lesz? Stb.
A stílushoz való görcsös ragaszkodás eredményét meg láthattuk kedden.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
Több cikket is olvastam Barca Universal-on, hogy - úgy tűnik - ezentúl még kevesen rotáció lesz.FcBarcelona1 írta: ↑2025.02.26. 19:51:17Ez egyértelmű. Egy gyenge csapat ellen, előnyben mehet bármelyik, még Torre, Martin is.bence0330 írta: ↑2025.02.26. 19:31:37Részemről amúgy ez ilyen enyhe kritika, ez minden edzőnél így lenne, csak más keretnél. Viszont ami miatt mégis valamiféle kritika, az pont a keretünk. Szóval én pont ezért kritizálom picit, mert ilyenek a körülmények, illetve azért, mert van rá lehetőség. Rengeteg 5-0 van. 3 gólos előnynél simán be lehetne őket küldeni, addig pihenhetne pont a széthajtott szélsőpáros pl, Victor oda is állhat, de akár Torre is. Azért egyik sem kutyaütő, csak nem Barca-kezdő szint. Illetve amit szintén nem nagyon engedhetünk meg, az a fillérekért elengedett játék nélküli perememberek. Kicsit szem előtt lennének, kapnánk értük valamit.
Nem mondom, hogy ezt nagyon felróvom Flicknek, csak szerintem a mi helyzetünkben csak profitálni tudnánk, ha kapnának legalább előnyökben 10-20-30 perceket ezek a játékosok.
Túl sok a vagy széthajtott/sérülékeny/fiatal/idős játékos.
A kora a keretnek abszolút nem ideális.
Nagyobb előnynél azon gondolkodom a meccsek alatt, hogy le kéne kapni
Lewyt, Raphinhát, Yamalt, Pedrit, Cubarsit, Baldet, Inigot.
De sajnos a valóságban Lewy idős, Balde sérülékeny őket kapja le szerintem legtöbbször. Ha Gavi vagy Olmo játszik, akkor ott a 3. csere, Gavi még hozzá is tett mostanában a sárgás megmozdulásaival.
Én úgy érzem, hogy ha 2 kimarad a csapat gerincéből a kezdőből, már egy ilyen Osasuna, Villarreal, Betis, Sociadad féle csapat ellen is lenne problémánk.
Ha Pedri, Yamal, vagy Raphinhaból 2, akkor pedig egy Girona, Las Palmas ellen is![]()
- MessiNeymarSuarez
- Presidente del Barça
Nem a játékosokra értettem hanem a taktikára, az Atleti 3-madik és 4-edik gólja úgy jött hogy a majdnem félpályáig feltolt csapatot, fáradt védelemmel a csere után megszűnő középpályás dominancia hiányában megszivatták mert nem álltunk vissza, maradt a rohanás de már átütő erő nélkül.Peter írta: ↑2025.02.26. 11:41:02Frenkie, Gavi, Eric.....ennél ki vagy mi lehetne pragmatikusabb utolsó 10 perc két gólos vezetésnél?MessiNeymarSuarez írta: ↑2025.02.26. 11:33:27kicsit pragmatikusabb lesz és hátrébb állunk főleg ha olyan a játék képe.
Edzői szándékból vezérelve miközben már levegőt alig kap Pedri és Olmo
Labdatartó és labdabiztos középpályával hátrébb lehet állni, a szándék pontosan erre utalt, a cserékből ez olvasható ki.
A harmadik gólnál sikerült a 6 Atletist 7-en(többiek miért nem jöttek vissza am?) rosszul elosztani és legjobb helyen hagytunk üresen embert, a negyediknél meg a klasszikus 40 méterig feltolt fáradt védősor.
Koundét pihentetni kéne mert rettentően enervált, Fort alsócsapatok ellen bőven lehozhatna 1-1 meccset, Cubarsit szintén, 18 évesektől nem is várhatjuk hogy az egész szezont végig hozzák hiba és hullámvölgy nélkül.
Luchonál is jellemzően visszább álltunk ilyen előnyben, főleg ha a cserék miatt várhatóan nem fogjuk dominálni a meccset, ezért le kell vonni a tanulságot Flicknek még mielőtt a BL-be kerülne egy ilyen.
Sajnos nagyon pengeélen táncolunk, hihetetlen csapatot rakott össze Flick, de ha csak a Pedri-Raphinha-Yamal-Olmo-Balde-Koundéból kidől vagy formán kívülre kerül 2 akkor lőttek nekünk. Kb ezért lehetetlen megtippelni a szezon végét, egy friss csapattal, őszi formában simán lehetséges egy szép BL kampány, hasonló elődöntős eredménnyel mint az őszi Bayern elleni 4-1, ha viszont sorozatos sérülések és formán kívüliek lesznek akkor nagyon szűkösek a lehetőségek.
Mivel Flick-nek volt már hattrófeás kampánya, hiszek neki, mert már bebizonyította, hogy meg tudja csinálni, és tudja is, hogyan kell megcsinálni.
Azt gondolom, hogy kicsit túlaggódjuk ezt a rotációs dolgot. Korábban azért volt sérült a fél csapat, mert a klub nem vette komolyan a játékosok fizikai felkészítését. Az izomsérülések gyakorilatilag teljesen eltűntek a csapat háza táján. Néhány játékos lehetne talán többet rotálva, talán három, Yamal, Raphinha meg Koundé.
Azt gondolom, hogy kicsit túlaggódjuk ezt a rotációs dolgot. Korábban azért volt sérült a fél csapat, mert a klub nem vette komolyan a játékosok fizikai felkészítését. Az izomsérülések gyakorilatilag teljesen eltűntek a csapat háza táján. Néhány játékos lehetne talán többet rotálva, talán három, Yamal, Raphinha meg Koundé.
-
- Entrenador del Barça
Ez egyértelmű. Egy gyenge csapat ellen, előnyben mehet bármelyik, még Torre, Martin is.bence0330 írta: ↑2025.02.26. 19:31:37Részemről amúgy ez ilyen enyhe kritika, ez minden edzőnél így lenne, csak más keretnél. Viszont ami miatt mégis valamiféle kritika, az pont a keretünk. Szóval én pont ezért kritizálom picit, mert ilyenek a körülmények, illetve azért, mert van rá lehetőség. Rengeteg 5-0 van. 3 gólos előnynél simán be lehetne őket küldeni, addig pihenhetne pont a széthajtott szélsőpáros pl, Victor oda is állhat, de akár Torre is. Azért egyik sem kutyaütő, csak nem Barca-kezdő szint. Illetve amit szintén nem nagyon engedhetünk meg, az a fillérekért elengedett játék nélküli perememberek. Kicsit szem előtt lennének, kapnánk értük valamit.
Nem mondom, hogy ezt nagyon felróvom Flicknek, csak szerintem a mi helyzetünkben csak profitálni tudnánk, ha kapnának legalább előnyökben 10-20-30 perceket ezek a játékosok.
Túl sok a vagy széthajtott/sérülékeny/fiatal/idős játékos.
A kora a keretnek abszolút nem ideális.
Nagyobb előnynél azon gondolkodom a meccsek alatt, hogy le kéne kapni
Lewyt, Raphinhát, Yamalt, Pedrit, Cubarsit, Baldet, Inigot.
De sajnos a valóságban Lewy idős, Balde sérülékeny őket kapja le szerintem legtöbbször. Ha Gavi vagy Olmo játszik, akkor ott a 3. csere, Gavi még hozzá is tett mostanában a sárgás megmozdulásaival.
Én úgy érzem, hogy ha 2 kimarad a csapat gerincéből a kezdőből, már egy ilyen Osasuna, Villarreal, Betis, Sociadad féle csapat ellen is lenne problémánk.
Ha Pedri, Yamal, vagy Raphinhaból 2, akkor pedig egy Girona, Las Palmas ellen is

- bence0330
Részemről amúgy ez ilyen enyhe kritika, ez minden edzőnél így lenne, csak más keretnél. Viszont ami miatt mégis valamiféle kritika, az pont a keretünk. Szóval én pont ezért kritizálom picit, mert ilyenek a körülmények, illetve azért, mert van rá lehetőség. Rengeteg 5-0 van. 3 gólos előnynél simán be lehetne őket küldeni, addig pihenhetne pont a széthajtott szélsőpáros pl, Victor oda is állhat, de akár Torre is. Azért egyik sem kutyaütő, csak nem Barca-kezdő szint. Illetve amit szintén nem nagyon engedhetünk meg, az a fillérekért elengedett játék nélküli perememberek. Kicsit szem előtt lennének, kapnánk értük valamit.FcBarcelona1 írta: ↑2025.02.26. 18:30:05És az a baj, hogy miért nem játszik a BL, bajnokság, kupa ezen szakaszában Fati, Torre, Fort, Gerard Martin, Pau Victor?
-
- Entrenador del Barça
Van egy
Stegen (sérült)
Kounde(széthajtva)-Araujo(most tért vissza, lesérült)-Cubarsi/Inigo-Balde
De Jong (most kezd visszatérni)
Pedri-Olmo (sérülékeny, formán kívül)
Yamal (túljátszatva, szétrúgták hétvégén, alapból mindig)-Lewy(ki lett tárgyalva)-Raphinha(széthajtva)
És a rotációban Szeczny (most kezdő), Ferran, Fermin, Casado, Gavi, Garcia (+ Christensen most épült fel, nagy kár érte)akik vagy nincsenek túl jó formában, vagy a finoman fogalmazva, nem egy bajnok, BL esélyes csapat szerves részei, írhatnám, hogy más keretekben van jobb csere tőlük.
És az a baj, hogy miért nem játszik a BL, bajnokság, kupa ezen szakaszában Fati, Torre, Fort, Gerard Martin, Pau Victor? Szerintem egy 10-20 közötti csapatba elférnének a kezdőben, vagy jobb csapatban a keretbe.
Értem, hogy evés közben jön még az étvágy, de szezon elején semmit nem vártunk, most pedig ezekkel az emberekkel kellene esélyesnek lenni (idézőjelben)a triplára?
Szerintem mindenki szerint kellene igazolni, az pedig nem Flicken, de még csak nem is Laportan vagy Decon múlik, ha csak ne adjuk el még a fél klubot.
Én ennek is örülök, hogy idén ilyen jó a játékunk, ez szerintem jórészt Flicknek és a stábnak köszönhető.
Most is azt mondom, hogy nem nyerünk semmit idén, lehet, hogy a túlzott pesszimizmus beszél belőlem.
Ha a jó játék mellé nyerünk valamit, nagyon fogok örülni.
Szerk: mondjuk jóval jobb esélyeink lennének, ha mondjuk rámennénk a bajnokságra. De a BL pénzek, (és a presztízs)kellenek.
Stegen (sérült)
Kounde(széthajtva)-Araujo(most tért vissza, lesérült)-Cubarsi/Inigo-Balde
De Jong (most kezd visszatérni)
Pedri-Olmo (sérülékeny, formán kívül)
Yamal (túljátszatva, szétrúgták hétvégén, alapból mindig)-Lewy(ki lett tárgyalva)-Raphinha(széthajtva)
És a rotációban Szeczny (most kezdő), Ferran, Fermin, Casado, Gavi, Garcia (+ Christensen most épült fel, nagy kár érte)akik vagy nincsenek túl jó formában, vagy a finoman fogalmazva, nem egy bajnok, BL esélyes csapat szerves részei, írhatnám, hogy más keretekben van jobb csere tőlük.
És az a baj, hogy miért nem játszik a BL, bajnokság, kupa ezen szakaszában Fati, Torre, Fort, Gerard Martin, Pau Victor? Szerintem egy 10-20 közötti csapatba elférnének a kezdőben, vagy jobb csapatban a keretbe.
Értem, hogy evés közben jön még az étvágy, de szezon elején semmit nem vártunk, most pedig ezekkel az emberekkel kellene esélyesnek lenni (idézőjelben)a triplára?
Szerintem mindenki szerint kellene igazolni, az pedig nem Flicken, de még csak nem is Laportan vagy Decon múlik, ha csak ne adjuk el még a fél klubot.
Én ennek is örülök, hogy idén ilyen jó a játékunk, ez szerintem jórészt Flicknek és a stábnak köszönhető.
Most is azt mondom, hogy nem nyerünk semmit idén, lehet, hogy a túlzott pesszimizmus beszél belőlem.
Ha a jó játék mellé nyerünk valamit, nagyon fogok örülni.
Szerk: mondjuk jóval jobb esélyeink lennének, ha mondjuk rámennénk a bajnokságra. De a BL pénzek, (és a presztízs)kellenek.
- bence0330
Ezzel amúgy teljesen egyetértek (azért szerintem több csapat van a miénknél komolyabb paddal, talán ezen kívül). Szélesebb a padunk, mint amennyire használjuk, de asszem minden edzőnél vannak ilyenek, akik egyszerűen akármit csinálnak, padon maradnak. Flicknek ez Torre és Fort (Victort kicsit máshová teszem, de végülis ő is), persze Fort mostanra már leépült - lehet, hogy Torre is. Felteszem, Pau is, játék nélkül csoda, ha ez nem történik meg. Nálunk sajna ez kicsit necces, ez kicsit olyan Citys-Pepes dolog, ott belefér, és elfogadod, itt kicsit nehéz. Az ellensúlyozza egyedül, hogy a játékosaink látványosan többet bírnak, a rotáció kicsit kevéssé "kötelező", mint mondjuk az előző 1-2 érában. Viszont szerintem is bűn nem használni ezeket a játékosokat, legalább előnyben. Na ehhez nagyon rövid a padunk. Torrét én pl. bárhová betenném előnyben, akkor is, ha nem bízom benne valamiért. Szélre is, amire nagy szükség lenne. Látszik Yamalékon kicsit az enerváltság, kicsit gépiesek mindketten a szezon előrehaladtával. Bírják, de a kapu előtt kicsit fogynak már el. Flick fejével gondolkodva, bizalom nélkül is be lehetne tenni, annyi 5-0 körüli meccsünk van, hogy mindenféle tét nélkül meg lehet tenni. Gavinak többször kéne szólnia, hogy helyette menjen Torre, jelen formájában még a csapattal is jót tenne.Troym írta: ↑2025.02.26. 17:25:36Szerintem 4-5 olyan csapat van, akinek lényegesen erősebb a cseresora, de lényegtelen, valóban kell majd erősíteni, viszont február van, azt meg júniusban lehet, így ebből kell főzni, ami van.szbsz írta: ↑2025.02.26. 16:40:15A padon Girona szintű játékosok vannak, hasonlítsd össze a City, Real vagy akár a Pool cseresorát a miénkel, ég és föld. Kellene egy minőségi center, egy minőségi vkp és Tah, akkor lehetne érdemben beszélni, triplázásról, de ilyen GM, Fati, Pau Viktor kaliber játékosokkal nem fogjuk bírni a hármas terhelést májusig az fix!
p. s. ja és persze egy fullback is kellene.
Elfogadom, egyetértek hogy vannak Girona szintű cseréink, de mondjuk a Girona ellen akár közülük is használható mondjuk kettő, ha a másik 9 játékos meg lényegesen jobb és ez a kettő hajt rendesen. Torre jegelése számomra is teljesen érthetetlen, a srác minden alkalommal élt a kevés lehetőséggel, amit kapott és Victor sem volt katasztrófálisan gyenge.

Te lehet az az anektdotában megénekelt fajta ember vagy, aki a konfettit rögtön a porszívóba önti, de az álmok pont arra valók, hogy extravagánsak legyenek!
A realitás lehet más, de attól álmodni még kell.
Szerintem 4-5 olyan csapat van, akinek lényegesen erősebb a cseresora, de lényegtelen, valóban kell majd erősíteni, viszont február van, azt meg júniusban lehet, így ebből kell főzni, ami van.szbsz írta: ↑2025.02.26. 16:40:15A padon Girona szintű játékosok vannak, hasonlítsd össze a City, Real vagy akár a Pool cseresorát a miénkel, ég és föld. Kellene egy minőségi center, egy minőségi vkp és Tah, akkor lehetne érdemben beszélni, triplázásról, de ilyen GM, Fati, Pau Viktor kaliber játékosokkal nem fogjuk bírni a hármas terhelést májusig az fix!
Elfogadom, egyetértek hogy vannak Girona szintű cseréink, de mondjuk a Girona ellen akár közülük is használható mondjuk kettő, ha a másik 9 játékos meg lényegesen jobb és ez a kettő hajt rendesen. Torre jegelése számomra is teljesen érthetetlen, a srác minden alkalommal élt a kevés lehetőséggel, amit kapott és Victor sem volt katasztrófálisan gyenge.
- szbsz
- Capitá del Barça
A padon Girona szintű játékosok vannak, hasonlítsd össze a City, Real vagy akár a Pool cseresorát a miénkel, ég és föld. Kellene egy minőségi center, egy minőségi vkp és Tah, akkor lehetne érdemben beszélni, triplázásról, de ilyen GM, Fati, Pau Viktor kaliber játékosokkal nem fogjuk bírni a hármas terhelést májusig az fix!Troym írta: ↑2025.02.26. 16:04:06Fati ugyanúgy megsérült, azóta edzői döntés alapján nem játszik, eddig 120 perce volt, mondhatjuk, hogy nem élt a lehetőséggel, de szerintem más van a háttérben. Tippre fizikális problémák vannak azóta is.
A pad nem rövid, maximum az edző nem használ bizonyos játékosokat, de 23 fő kb a nagycsapat kerete és játszik 3-4 játékos, aki a B-be van regisztrálva, 27-28 játékost nem érzek kevésnek. Inkább minőségileg / fizikai állapotra kérdőjeles sok játékos helye a keretben.
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"