shutterisland írta:azt vegyétek már észre, hogy az élfutball padlógázzal elhaladt a tili-toli mellett.
elég csak az idei szezonunkra gondolni, de ezeken is érdemes elgondolkodni.
Ezzel én abszolut nem értek egyet. Nem az élfutball haladt el az általad említett "tili-toli" mellett, Vagyis et ebben a formában nem igaz.
Nem az ilyen közhelyek vezettek ide, mint például, hogy megtalálták az ellenszerét, hanem az, hogy a csapat már nem képes ezt úgy játszani, ahogy korábban. Akik ennek az alapjai voltak, már nem hozzák azt a teljesítményt, kiöregedtek. Egy mostani Alves, Messi, de legfőképpen Xavi voltak azok akik ezt csúcsra járatták. Ha olyan szinten művelnék ezt, mint 2009/2010-ben, lehetne itt buszozás, az ellenfél tehetetlen lenne.
De sajnos-nem sajnos ebből a játékrendszerből lett egy lassú, sokszor alibi passzolgatós stílus és ez leginkább Xavi visszaesésének, hiányának köszönhető. De Messi sem kapcsolódik már be ezekbe, Alves játéka pedig gyakorlatilag kimerült abban, hogy a szélen futkos, ívelget s a fizikuma sem a régi.
Sokkal kevesebb a mozgás, így ez a stílus értelmét vesztette.
Ennek pedig Xavi olyan szinten volt a motorja, hogy ő volt az alfája és omegája. Egy más taktikába pedig ilyen idősen szerintem már nem tud a sarkköve lenni. Nem azért mert mást nem tudna játszani, sokkal intelligensebb annál, de már messze nem tudna annyit tenni, olyan szerepet játszani. És ha tényleg változtatni akarunk, akkor olyan emberekkel kell akikre hosszútávon lehet építeni. Amellett pedig ne felejtsük, hogy idén minden bizonnyal 2 évre kell igazolni és ha Xavi még ebben a szezonban pluszt is jelentene, 35-36 évesen már nem és akkor már nem tudjuk pótolni, köszönhetően az eltiltásnak.
Ez a váltás pedig neki sem hinném hogy rossz. Még legalább két évig folyamatosan játszhat, ott lesz neki Raúl is, nem mellesleg nem kevés dohányt markolhat fel.
Ami viszont hatalmas negatívum, hogy egy újabb kapitányt vesztünk el. Idén már a harmadikat. Sőt, ha úgy vesszük egy negyediket, mert én Cesc-t inkább el tudtam volna képzelni csk-ként, mint Init vagy Messit.
Ha végül megy, nekem nagyon hiányozni fog, Puyol visszavonulását is nehezen emésztettem meg, most pedig egy szinten egy olyan távozhat, akinek a neve sok éven át egyet jelentett a Barcaval.