Andris írta: ↑2023.05.10. 12:42:26
CSK téma:
Én sokatokkal, sőt kb mindenkivel vitatkoznék, szerintem nem azok az emberek a legideálisabb csapatkapitányok, akik a játékban vezérek. Egybeeshet a kettő, de két független dolog.
Javítsatok ki, de szerintem objektív meghatározhatóság alapján a csk-nak
egy valódi, és fontos feladata van, még pedig ez: ő reklamálhat hivatalosan a játékvezetőnél.
Szerintem kapitánynak így olyanokat kell választani, akik: inteligensek, több nyelven jól beszélnek (minimum spanyolul és angolul folyékonyan), képesek érzékelni hogy milyen a játékvezető hangulata, stílusa, habitusa, és ehhez maximálisan igazítani a saját stílusukat reklamálás közben.
Áthoztam, főleg jelen körülmények közt nem tartanám illendőnek szétoffolni Busi topikját.

Ha a játékvezetőnél való reklamálás lenne a fő dolga, akkor tényleg így lenne, az felőlem lehet bárki. Csak szerintem pont nekünk ilyen 6-7 évvel ez huszadrangú kérdés. A csk azért mégiscsak egy tisztség, amit a játékosok választanak meg, ezért van egy tekintélye. Az a különbség pedig, hogy ezt a tekintélyt valaki úgy érvényesíti, hogy ijedten, jobb esetben rezignáltan sétálgat a pályán, vagy feltüzeli a csapattársait, konkrétan szerintem megnyert meccsekben, sőt, pl. akár BL továbbjutásban mérhető. Más csapatoknál lehet, hogy ennek kisebb lenne a jelentősége, ha amúgy az általános közérzet jó. Hát nálunk ilyen nincs, olyan ember kéne, aki erőből, a hajánál fogva rángatja ki a csapatot a gödörből, vagy tüzeli fel őket, ha nem játszanak elég jól akár egy kiscsapat ellen is. Iszonyú mentális helyzetben vagyunk, és az ebből történő kiút szempontjából ez egy hasznos kirakósdarabka lehetne.
Tuti, hogy senki nem ért velem egyet, de a szerintem legevidensebb Araujón túl én még a bolond Gavinak is hamarabb adnám ezt a tisztséget a fentiek szellemében, mint SR-nek, meg sajna Businak (nem adnám neki, csak INKÁBB, mint a két csk-nknak). Jó passzban lévő Lewy is ilyen volt ősszel, és Raphinha is tüzeli, vezeti a csapatot a nagyobb meccseken már. Ezek azok az emberek, akik egyszerűen nem hagynák a tespedtséget, a leállást, és feltüzelnék a csapattársaikat. Persze, egyik sem ideális, ketten újak, Gavi meg szeleburdi és tini, de a mentalitásunk szemponjából ők lennének a nyerők szerintem.
Ez a fő bajom TS-el és DJ-al. Egyik sem ez a típus. Nem lenne velük baj, megérdemlik bőven a játékukkal, de nem dobnának a játékon. Araujo az, aki meg is érdemli, és a habitusa is megvan, plusz itt is van már pár éve, nálam minden elvárásnak megfelel. És nekünk szerintem iszonyú szükségünk van most a pályán egy ilyen emberre, meggyőződésem, hogy a BL-menetelésünk is múlhat rajta.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy