2020.07.10. 08:59:26
Tudom, ez nem a Laporta topic, viszont úgy gondolom, hogy Barto kapcsán jelenleg Laporta megkerülhetetlen téma.
Program nélküli ex-elnök... Egyelőre nincs programja, mert még nem is döntötte el, hogy indul-e... Amúgy sztem már eldöntötte, csak még kétségek között tartja a népet. Ez is olyan politikai játszma. Addig amíg nem jelented be, hogy indulsz, az ellenfelek nem tudnak fikázni, hiszen miért fikázol egy olyan embert, aki egyelőre csak egy ex-elnök? Azt már megtették a váltás utáni években. Sztem ez a legfőbb érv, amiért még nem jelentette be, és ezt nagyon okosan teszi.
Egy elnökség sikerének több összetevője is van, nem csak az, hogy hány kupát nyertünk. Ilyen például a nemzetközi megítélés. A klubot akárhogy is nézzük, az elnökség munkájával együtt ítélik meg. Hiába sikeres egy klub, ha a vezetőség egy tajparaszt, korrupt, stb., akkor a klubra is rányomják ezt a bélyeget.
Laporta idejében ezzel a világon semmi baj nem volt. Viszonylag jó kapcsolatot ápoltunk minden klubbal, nem voltak nagy összecsapások, meg zűrös ügyek, mint pl. az AtMa-Grízes ügy. Hogy csak egy példát mondjak.
Lehet mondani, hogy az Ő idejében is voltak értelmetlen és drága igazolások. De ha megnézzük, akkor ilyenek nem voltak, mint most, hogy elköltöttünk 500 milliót 3 játékosra, akiből 1 totál értelmetlen volt (Gríz), 1 teljesen pénzpocséklás (Dembelé) és 1 volt olyan, akinek volt értelme, viszont óriási homály lett (Cout).
Nem voltak korrupciós ügyek, nem volt csődben a kassza, a La Masia virágkorát élte. A B csapat nem összevásárolt emberekből állt, hanem évek óta az akadémián nevelkedett fiatalokból.
Ezzel szemben most mi van? Pénzügyileg óriási a probléma, sportszakmailag értékelhetetlen az utóbbi 3 év ténykedése, de az előtte lévő éveket is még csak Messi és a Pep-team maradványa tette értékelhetővé. Sportdiplomáciában fekete s.ggűek vagyunk, bírósági ügyek tömkelege vetődik fel a vezetőség kapcsán, az Espai Barca projekt minden évben kezdődik, de aztán mégse...
Úgyhogy én azon a véleményen vagyok, hogy ezeknél a maffiózó, hatalommániás kártevőknél mindenki jobb, főleg egy Laporta, aki akárhogy is nézzük, 2003-tól oda emelte a klubot, ahova ember álmodni se mert róla, hogy bármikor is eljut az FC Barcelona.