Örülök Pep nyilatkozatának, mert válaszokat NEM kaptam Samu távozására. Viszont emberileg egy picit csalódtam benne.
Menjünk sorjában. Előrebocsátom: hosszú lesz. Rövidebben nem sikerül megfogalmazni a gondolataimat.
Miért távozik Eto'o, Klub történetének egyik legeredményesebb csatára?
1. Tudása, gólérzékenysége miatt NEM!
"Samuel egy fantasztikus játékos, és többek közt neki is köszönhetjük a tavalyi, szenzációs idényt, ezért nagyon hálás vagyok neki."
Azaz: tökéletesen elégedett volt az idénybeli teljesítményével.
2. Sportszakmai okok miatt NEM!
"Nincsenek sportszakmai indokok a távozása mögött,..."
Azaz: szakmai indokai nincsenek az elküldésének.
3. Emberi, magánéletbeli, viselkedési okok miatt NEM!
"Még egyszer hangsúlyozom: nincs sportszakmai indok, nagyon hálás vagyok neki, amit tett a klubért.
Samu egy példa, hogyan viselkedjünk a pályán és azon kívül egyaránt.”
Azaz: emberként is példának állítható a Klub szurkolói, utánpótlás korú játékosai elé.
4. Akkor mégis MIÉRT?
A válasz: AZÉRT, MERT, CSAK, MIÉRT NE!!!!
Miért csalódtam Pepben egy kicsit?
1. Nem beszélt Samuval szemtől-szemben.
Ez nálam azt jelenti: NEM MERT A SZEMÉBE NÉZNI!
2. Mivel magyarázta Samu elzavarását?
"Nincsenek sportszakmai indokok a távozása mögött, én döntöttem így, mert az edzői szakma egy olyan pozíció, ahol az adott személynek meg kell hoznia egy döntést. Mivel én vagyok a Barcelona vezetőedzője, az én felelősségem határozni az ilyen esetekről."
Ezt jól megmagyarázta. Ezért nem kellett volna kiülnie, és sajtótájékoztatót tartania. Ezt én is gondoltam.
Sajnálom, és nem győzött meg!
Szomorú, hogy sem Eto'o, sem pedig a Klub szurkolói nem érdemlik meg az egyenes szavakat.
Sajnálom, hogy nem érdemlünk annyit, hogy egyenesen, tisztán és pontosan tájékoztassanak minket.
Sajnálom, hogy magasról tesz ránk a Klub edzője, pedig nélkülünk nem menne semmire.
Sajnálom, hogy levegőnek vagyunk nézve.
Sajnálom, hogy nem mer az emberek, és az érintett szemébe nézni. Ezért nagy kár, nagyon nagy! Hogy egy másik sportágból hozzak hazai példát: ezért nem fog akkor olyan magasságba emelkedni az én szememben, mint dr. Kemény Dénes.
Sajnálom, ha sokak szemét bántja ez a véleményem, de magamat nem tudom meghazudtolni, mellébeszélni nem tudok. Ezt érzem, így gondolom.
Ja, és elolvastam 2-szer is a nyilatkozatot, biztos, ami biztos. És mindkét alkalommal ugyanez az érzés jött fel bennem.
Szomorú vagyok, de elkötelezett. Mert mint mondtam tegnap: játékosok jönnek-mennek, de a Klub ÖRÖK! Így van ez az edzők esetében is.