Barcaman14 írta:Én ezt a Silva témát nem igazán értem. Sokan őt hoznák Xavi helyére, pedig abszolút nem egy stílus/kategória a két játékos. Silva jó lenne nekünk szélre(de oda jelenleg minek?) vagy esetleg Iniesta szerepkörében, de azt elvárni, hogy esetleg ő adná meg a stabilitást a csapatnak és ő lenne a mozgatórugó, úgy ahogy az elmúlt években Xavi fölösleges, mert az én meglátásom szerint legalábbis nem igazán az a poszt az ő erőssége. Az igazat megvallva túl sok Man.City meccset nem nézek, de azért láttam már jó párszor Silvát játszani és abszolút nem az jött le, hogy ő egy karmester típus. Gündogan sokkal inkább reális, ha már felmerül Xavi pótlása.
Egyetértek,a végéig...Silva nem irányító ez világos...Viszont Gundogan nekem is egy lufinak tűnik ami szépen ki fog pukkadni amint elkerül a Dortmundból...Tipikus hajtós igaz csapat a Dortmund,ahol nem az egyéni kvalitások a meghatározóak...Ha kikerül a megszokott köréből, új játékba kell beleszokni,Sahin vagy Kagawa lesz ő is...Illetve persze nem biztos de elég gyanús...Az hogy kivel kellene pótolni Xavit meg jókérdés...
Igen oldalpasszok, nem mindíg indít le,de stabilitást ad a gárdának,ha kell belassít megnyugatja a csapatot...És egy olyan Barcának ami agyig fel van tolva az ellenfél térfelére nagyon is kell ez,mertha belemegyünk az ő pozícióján kapkodós labdákba, bizonytalanabb indításokba akkor rommá kontráznak minket...Persze sokszor meg kellene a direktebb játék...Vhol a 2közt van a megoldás,kell ez is az is,játékszituációtól függően,fel kell ismernie a játékosnak mi a jó...Régen hozta ezt Xavi azért volt a valaha volt egyik legjobb irányító,mostanra leginkább csak a stabilitást tudja...De azt továbbra is nagyon,és arra továbbra is marhára szükségünk van...És továbra is nagyon nehezen pótolható kvalitás a csapatba...
Ezért játszatják őt továbbra is mert okés előre néha gát,de még mindíg jobb hogy van egy stabilitás,és néha elől nem tudjuk megoldan,mintha nincs stabilitás és rommá vernek minket...Ez a taktika megkövetel "egy Xavi"-t,most az meg hogy borítsunk váltsuk jah persze,nem tudunk minden évben BLt,csak bajnokságot nyerni, ezért kockáztassunk amiben benne van hogy az első 2be se férünk be...Tuningolgatni módosítgatni kell a gépezetet,nem lerombolni...De "a Xavi szerepkör" meglesz amíg nyomokban is hasonlót játszunk mint most...
Amúgy megjegyzem ha a csapatnak megy,elől van mozgás,akkor érkeznek tőle azért labdák,akkor oldalpasszozik ha nincs hova adni,de akkor meg a csapat aznap pocsék, nem rajta múlik a mecccs...Szal lehet magyarázni hogy ő miatta nem vagyunk annyira pengék,de ez csak vádaskodás,pécézzük ki azt aki szemre az ok,varjuk rá a balhét,és nem vegyünk észre,hogy 7-8másik ember csak szédeleg a pályán néha...
Én Xavi utódját amúgy házon belül keresném mindenképp,igazán az fogja tudni játszani "Xavit",aki szintén ebben nőtt fel...Sztem sokra nem mennénk egy külső emberrel...Cesc túl direkt "xavi posztra",meg marhára kell előbb,pláne hogy Ini visszaesett...Talán inkább Ini menjen Xavi helyére jelenleg úgy a megoldhatóbb,Tata is ezt preferálja...Mellette meg Xavi sok meccsen megállja még a helyét...
De nem egyszerű,alappillére a taktikánknak ő..."Xavik" meg nem születnek azért minden bokorba...
Hosszú távon átszervezés esetleg,áttálni 2vkpre,elől 2 támadóra,és akkor lehetne egyszerre Cesc,Ini elől,ha elszórják van ki lezárja a területeket...De a jelenlegi kerettel nem hinném hogy ez meg fog valósulni, hosszú távon lehetséges...Lehet ez lesz a megoldás,de még hibának érezném,pláne ha már bevásároltunk előre Neymar - Alexis szintű támadókat,ki kellene használni őket...Messi meg nyílván adott,szal az már 3 támadó...
Amúgy Bob Marley meg már megint a csapatvédekezés,ami szép és jó dolog,de nem mindegy ki végzi azt...És mindíg tökéletesen a valóságban nem lehet megvalósítani...Az egyéni kvalitásokkal viszont ki lehet küszöbölni a fennálló tökéletlenségeket,egyéni hibákat...
"de abban is egyet értek, hogy attól még a védekezés csapatszintű dolog, s teljesen mindegy ki van hátul, ha el van csúszva a védekezés, maximum nagyobb százalékkal tud "bravúr" szerelést bemutatni egy jobb bekk"
Hát igen "maximum"...Azért ez rohadtul nem mind1...Egy meccsen ha 4-5ször elhibázzuk a védekezést,és ebből 2szer a minőségibb bekk megoldja egyéni kvalitásból,akkor a Valencia elleni 2-3,az 2-1...Pl...Rohadtul nem mind1,mennyire tud bemutatni bravúrokat egy egy védő,ezen múlnak a kiélezett meccsek...Másik példa,ha Cahill a mai City-Chelesean 2vel kevesebb bravúrt mutat be akkor nem 0-1,hanem 2-1...
Azért akkora bajok nincsenek nálunk hogy ez ne számítana,"csepp a tengerbe"...Ponthogy az a pár eset számít,mert meccsenként max ha 4-5gázos szitu van...A többit megoldjuk rendre most is...
"de itt akkor előlehet jönni a motiváltsággal, mert megvan ez Pique-Puyol-Bartra-Mascherano négyesben is."
Igen nyílván...Csak Pique amikor 5milláért visszavettük és kapott egy egy lehetőséget,kicsit másképp ment,csúszott oda mint most...akkor egy "senki" volt,aki bizonyítani akart...Most meg egy sztár,aki már bizonyított...Én nem azt mondom hogy nem motivált,dehogynem,de az az extra tűz ami belülről fakad,ami a kiélezett helyzetekben azt a plusz 10centit adja,már nincs meg...Mert az a vmiben való addigi sikertelenségből fakad...És ez az amit nem lehet már visszahozni halomra nyert játékosokban...Max egy Bayern ellen ott lenne,hogy rohadjatok meg mi volt az a 7-0...Könnyen lehet hamarabb megütnénk őket,mint a Cityt,a Chelseat,vagy a PSGt,ki-ki harcban...Mert ott van belül egy plusz,extra motiváció ami ösztönből jön és semmi másból nem jöhet...