Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Chino
Llegenda del Barça

2014.02.08. 19:44:03

messideco írta:Nem Bartra helyére, hanem mellé kellene védő szerintem. Nem győzöm hangsúlyozni.
Detto.
Inigo Martinez egy tökéletes védőigazolás lenne, ha nem lenne Bartra. Jó a fizikuma, fiatal és viszonylag rutinos, de most nem erre van szüksége a csapatnak. Ide egy top-védő kell most, szigorúan a kezdőbe. A gond csak az, hogy ebből elég vékony a réteg és megkérik az árukat. Egy Vertonghent nem engednek el 40-en alul az 100%, főleg Levy-t ismerve.
Habár annak örülnék, ha menne Masch, a helyére pedig IM+a belga. Na ezzel a négyessel már neki lehetne indulni a szezonnak és jó időre biztosítva lennénk. De beleér a kezem a bilibe. Habár Martinezt 10-12 millióért meg lehetne szerezni.
Forca Barca!!!!
messideco
Presidente del Barça

2014.02.08. 19:08:20

Nem Bartra helyére, hanem mellé kellene védő szerintem. Nem győzöm hangsúlyozni.
Kép
"And my heart will leave you never."
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2014.02.08. 18:55:59

S.Agüero írta:Utóbbi kettő nem lenne rossz, de ezzel csak hosszabbá tennénk a padot, nem hinném, hogy erősödne ezzel a védelmünk.
Egyáltalán jobb Martínez vagy Musacchio Bartránál? :roll:
Igen, a két M tényleg elég jó, Laporte sem rossz, nagyon tehetséges, meg ez a Sár gyerek is biztos überkirály, de szerintem sem közülük kellene hozni valakit... Most nem szabad spórolni, kell venni egy világklasszis középhátvédet. Vertonghen, Hummels, akár Luiz.

Illetve attól félek még, hogy ha a Mundo által közölt négyesből igazolunk valakit, akkor továbbra is a Piqué-Mascherano páros fog játszani a fontosabb meccseken.
MatyiG
Adminisztrátor

2014.02.08. 18:52:09

Gareth Tello írta:Barcelona follow centre backs like Fabian Schar (Basel), Laporte (Athletic Bilbao), Inigo Martínez (Real Sociedad) and Musacchio (Villarreal). [md]

Mottó: jó bekk, jó ár, jó döntés. (Vagy nem.)
Utóbbi kettő nem lenne rossz, de ezzel csak hosszabbá tennénk a padot, nem hinném, hogy erősödne ezzel a védelmünk.
Egyáltalán jobb Martínez vagy Musacchio Bartránál? :roll:
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2014.02.08. 18:48:03

Barcelona follow centre backs like Fabian Schar (Basel), Laporte (Athletic Bilbao), Inigo Martínez (Real Sociedad) and Musacchio (Villarreal). [md]

Mottó: jó bekk, jó ár, jó döntés. (Vagy nem.)
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.02.04. 21:51:50

visca el barca írta:érdekes tavaly hummels volt a sláger, most hirtelen mindenki a belgát akarja :lol:

ter stegen, a két védő közül az egyik (luiz ne), meg rafinha vissza és elégedett is leszek.
Csak ennyi kéne,semmi több.
Belgát én egyedül a gyorsasága miatt favorizálnám,azért Hummels sem az a gyorsvonat.
Meglátjuk a vezetőség hogy gondolja,szerintem ennél ők sem terveznek több igazolást. Ilyen Silva-féle cucc biztos nem lesz, max Gündogan, őt azért 30 alatt el lehetne hozni simán, de mivel Xavi még 2-3 évik szent tehén lesz,addig felesleges.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
visca el barca
Presidente del Barça

2014.02.04. 21:38:44

érdekes tavaly hummels volt a sláger, most hirtelen mindenki a belgát akarja :lol:

ter stegen, a két védő közül az egyik (luiz ne), meg rafinha vissza és elégedett is leszek.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2014.02.04. 20:29:51

Én személy szerint nem kommentálom... #-o

A B csapatból szerintem egyelőre nem is lenne értelme felhozni senkit. Aki igazán tehetséges még túl fiatal, itt még a padon sem lenne. Dongou (habár számomra ő elég nagy kérdőjel), Samper, Denis, Adama(Juvenil A), Grimaldo, Bagnack akiket ki lehet emelni, de ők is 17-18-19 évesek.
Bőven elég ha Deulofeu és Rafinha visszajön, nekik se lesz könnyű elég játékpercet biztosítani.
Ter Stegen, Verthongen és esetleg Gündogan tökéletes átigazolási szezon lenne, habár kétlem, hogy lesz keret rá. Azoktól pedig meg kellene válni, akiknek nincs esélyük. Telloból, Cuencaból, Afellayból és Dos Santosból ki lehetne facsarni olyan 15 millió körül. Sergi Robertoval viszont gőzöm sincs mi a terve Tatanak. Csak remélni tudom, hogy nem Rafinha elé szánja. (már ha a brazil visszatér a nyáron)
Forca Barca!!!!
Varatrix
Director del Fútbol

2014.02.04. 16:37:30

Adjuk el Pedrot, és hozzuk ide Traoré srácot, és ezek után még be se szólhatunk, hogy túl sokat Fifázol.

Mármint én mindig olyan nehezen feltételezem hogy valaki megalapozottan beszél ilyen nevekről, és rengetegszer látta játszani. Vagy csak én nem érek rá ennyire jól tájékozottnak lenni.

Legalábbis egy Gündogan vs D. Silva vitának feltételezek némi alapot ...

"Masi Depay komplexus"
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
MatyiG
Adminisztrátor

2014.02.04. 16:28:02

Szép volt, Zsolti, többet nem jövök!

Minek hoznánk el Luizt a padra?
Deulofeut meg Traorét gondolom láttad már vagy háromszor játszani, de tegyük be a kezdőbe, végül is, ki az az Alexis? :roll:
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2014.02.04. 16:26:34

kadarzsolt85 írta:Én jövőre egy ilyen keretet el tudnék képzelni...Ter Stegen,Oier Olazabál,Jordi Alba,Adriano,Pique,Bartra,Davd Luiz,Bagnack,Mascherano,Montoya,Dani Alves,Busquets,Song,Iniesta,Fabregas,Xavi,Rafinha,S Roberto,Neymar,Sanchez,Messi,Adama Traoré,Deulofeu...Puyol nyugdijba menne,Pedro,Tello,Affelay,Cuenca távozna.Szerintem nagyon fiatalos csapat lenne főleg egy ilyen kezdővel,Ter Stegen,Jordi Alba,Pique,Bartra,Montoya,Busquets,Fabregas,Iniesta,Neymar,Messi,Traoré vagy Deulofeu.És a Padon pedig Xavi,David Luiz,Mascherano,Rafinha,Sanchez,Doulofeu vagy Traoré.Szerintem nagyon jok lennének !!! Mit szoltok???
Adama kiváló játékos, de ez még nem az ő szintje. Bagnackot sem lenne értelme felhozni, ötödik számú középhátvédként annyit játszana nagyjából, mint Jonathan.

(Off: Afellay, nem pedig Affelay.)
kadarzsolt85
Jugador del Barça

2014.02.04. 16:22:07

Én jövőre egy ilyen keretet el tudnék képzelni...Ter Stegen,Oier Olazabál,Jordi Alba,Adriano,Pique,Bartra,Davd Luiz,Bagnack,Mascherano,Montoya,Dani Alves,Busquets,Song,Iniesta,Fabregas,Xavi,Rafinha,S Roberto,Neymar,Sanchez,Messi,Adama Traoré,Deulofeu...Puyol nyugdijba menne,Pedro,Tello,Affelay,Cuenca távozna.Szerintem nagyon fiatalos csapat lenne főleg egy ilyen kezdővel,Ter Stegen,Jordi Alba,Pique,Bartra,Montoya,Busquets,Fabregas,Iniesta,Neymar,Messi,Traoré vagy Deulofeu.És a Padon pedig Xavi,David Luiz,Mascherano,Rafinha,Sanchez,Doulofeu vagy Traoré.Szerintem nagyon jok lennének !!! Mit szoltok???
Barca Barca Baaarca
Bestbarca
Entrenador del Barça

2014.02.04. 16:16:46

Igazából igaz,vhol nem vagyunk ferek Gundogannal,el kell ismerni a képességei meg vannak,az meg hogy lutri,minden igazolásra igaz,pláne hogy kb a világon a legnehezebb hozzánk beilleszkedni...Ha nem hosszabbítana szerződést akkor emberi áron jöhetne,nem lenne baj ha meglépnénk...Viszont ha szerződést hosszabít, amiről van szó,akkor ne jöjjön,mert a fél világ sorba áll nála,és 40-50millákat nem ér,pláne ezzel a plusz lutrival,hogy láthattuk hogy a Dortmund sztárok mire mentek más csapatokban...Akkor már inkább Silva 60ért...A válogatottban úgyis Barca stájlt nyomat évek óta,gyors,fiatal,kreatív,ismer mindenkit...Mindenben okés...Én mondjuk nem Xavi helyére képzelem el,de akkor húzzuk vissza Init oda,elől meg Silva Cesc megoldja,meg mehet a rotálás...

De a problémám ott van,hogy nem értem miért akarna ő eljönni a citytől...Többet keres ott,a city abszolút bajnokesélyes,és jövőre is az lesz,könnyen lehet sajnos elvernek minket a blben...Ha így játszanak nagyon nehéz lesz,mi nem tudunk Chelse lenni,és ha rajtunk túllépnek sztem a végén is ott lehetnek...Akkor miért jönne Silva ide?Azon kívül hogy max honvágya lehet...Amúgy a city is miért engedné el...90-100 milláért lehet,de ezt hagyjuk...amúgy ha a játékos nem veri ki a hisztit,akkor 60ért se tudjuk elhozni,annál többet meg nem ér senki...60is sok,de a mai pénzklubbok meg piaci viszonyok közt sajnos ennyi a "reális",Silvaért nem is lenne kár...

És hát igen a pénzzel ne foglalkozzunk nem a mi dolgunk,és mindez igaz,amíg jut végre egy rendes center védőre is...Netán egy szélsőre is...Mert Alves öregszik,egyre gyatrább...De sajnos még mindíg szintekkel jobb mint Montoya,akit bárki megver egy az egyben...Pedig kapott lehetőséget,eleget,de én nem látom hogy ő ide beférne...El kelle adni és venni vmi ütős szélőt a kezdőbe,Alves meg vagy beéri a csere szereppel,amivel sztem nem fogja,vagy mehet,a Monaco sztem örömmel elvinné 30-40ért...És jöhet még egy szélső...Amúgy nem egyszerű egy jó szélső megszerzése sem...Legyen gyors és jól védekezzen,nálunk ez a kritérium most,a másik oldalon Alba úgyis kiváló előre,közel nem biztos hogy jó az ha mindkét szélső az előrejátékra koncentrál...

Albaval én nem látok akkor bajt,a Valencia ellen gyatra volt,de ez elmondható kb Alexisen kívül mindekire,ő még azért legalább hajtott...Amúgy gyors, ő vissza is ér,és kellően határozott...Most tért vissza sérülésből nyílván nincs még top formában,de jobbak vagyunk vele az érezhető...

Az meg hogy mi a baj a védelemmel,kell e a brabúr...Vagy mi kell...A Barca egy agyig feltolt támadó gépezet...Soha nem tudtunk védekezi...Évekig Puyol mentette meg a seggünket...Aki teljesen mind1 hol játszott,mindíg ott volt ahol kellett...Ha vhol a bravúrok számítanak a védekezésben az nálunk van...Mert biztos hogy meccsenként megkontráznak minket 4-5ször,a játékunkból adódik,és akkor nagyon kijönnek az egyéni kvalitások a bravúrok...Amúgy lehetne hátul egy Elek is,mert kb semmi dolga a védelemnek...Ha meg hátraérünk teljes csapattal,akkor megoldjuk...Igen a beívelések gondot jelentenek,de mostanság sokkal kevesebbet mint tavaly,nem ez a fő probléma...Hanem hogyha elfut az ellenfél és egy az egyben viszi a védelmere akkor senki nincs aki megoldja...Pique remek ide,de ő ez esetekben tehetetlen,mert az ő erényei nem ebben rejlenek...Ő jó ha beívelések vannak,embert kell megelőzni,pozíciót fogni,de amikor futni kell az ellenféllel akkor csak kóvájog,mert túl lassú ahhoz hogy érdemben közbeavatkozzon...Ezért kell mellé vki aki erre is képes...Mascherano még azért megoldja ezt egyszer egyszer,de nyílván nem egy Puyol...Persze a megoldás az lenne hogy nem adjuk el úgy a labdát hogy meg lehessen kontrázni minket,és visszaérne azonnal mindeki a középpályáról,de annyira feltolva játszunk,hogy a játékunkból adódóan ez lehetetlen,egyszer egyszer el fogjuk hibázni...Tito megpróbálta visszább húzni a Barcát,láthattuk az se megy,akkor elől is súlytalanok vagyunk,a letámadás elveszítésével könnyebb megkontrázni minket,egyszóval nem megy ez nekünk...A mi játékunk az hogy az ellenfélnél nincs labda,úgy védekezünk...Ha meg néha van és elfutnak akkor bravúrok kellenek,egyéni teljesítmények,vhol nem is annyira bravúrok,csak biztos jó belépők,jó helyezkedések...Alias klasszis védők...És persze összeszokott védelemek...A védelem kulcsa az hogy a mellette áll ember tudja ki mit fog csinálni hogyan fog helyezkedni még azélőtt hogy megtenné...Tavaly itt volt a legnagyobb baj,hogy 50féle védelemmel álltunk ki,nem tudtak összeszokni a védők hátul,ez lett a vesztünk...

Puyol legalább akkor védő isten volt,mint amekkora ász Messi elől...ha visszaemlékszünk hány bravúros mentése volt az évek alatt,lehet annyi góltól mentett meg minket mint amennyit Messi lőt...Mellé a védelem vezére is volt,és egyben a csapat vezére...Sajnos ezt elvesztettük,és nagyon nehéz pótolni...És a védekezésünk kulcsa ez volt...Ronaldo elleni taktika Pepnél,rárakta Puyolt aki árnyékként követte...Amíg Puyol volt, cicának egy rendes megmozdulás nem volt,röhögtünk rajta minden klasszikuson...Amint ő nem volt,Cr rendre megvert minket...Kell hátra egy vezér,ami láthatjuk hogy Pique nem lesz...Aki mellette zseni is az adott poszton...Ezért lett volna fontos Thigao Silva,ő benne megvan minden ami kell...Lehet megérte volna érte az 50-60milla is,mert mérföldekkel beljebb lennénk...Bár akkor a PSG meg még többet fizet...Verthongen akit még el tudnék kézelni énis,nagyon kinőtte magát,de az se lesz olcsó és egyszerű,ha tényleg akarjuk...De egy igazi vezért kell hátra aki zseni a védekezésben,és ha kell adjunk érte 50et,mert a végén az eredményeknél meg fogja hálálni...Ha meg nincs annyi lé,hogy ide is oda is,akkor inkább ide költsünk végre,mert a többi poszton megoldjuk,de hátul Mascherano sose lesz megoldás...Persze lehet ettől még akár nyerhetünk mindent,ha csapat szinten annyira jók leszünk,amikor igazán kell,de attól még ez hiányosság marad...
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola

„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)

http://www.youtube.com/watch?v=CESroqFl ... re=related - Hatalmas!!!
Chino
Llegenda del Barça

2014.02.04. 15:08:42

Az, hogy Gündogan be tudna-e illeszkedni egy másik csapatba csak akkor derül ki, ha elhagyja a Dortzmundot. A képességei elvitathatatlanok, de -ha nem is klasszikus értelemben vett zsákbamacska- , mindenképp kérdőjel.

A középső védő nem feltétlen a "bravúrok" miatt kell.Nálam ez kb. harmadrangú. A legfontosabb, hogy egy vezéregyéniség legyen. Nem feltétlen abban az értelemben, mint Puyol, de a játékával, fellépésével össze tudja fogni a védelmet. Bartra egyelőre kevés, Masch ehhez O és Piqué az, aki mellé egy ilyen ember kéne. Ezért sem prioritás nálam David Luiz. Ő is elég felelőtlen, hajlamos a fegyelmezetlénségre. Meggyőződésem, hogy egy Verthongen mellett Piqué is feljavulhatna.
A másik pedig valamelyest ok-okozati viszonyban áll a fentivel. Lesznek nála is hibák, de lejjebb kellene szorítani a nagyon buta és elkerülhető/kiküszöbölhető hibákat. Sok olyan gólt kaptunk, amit egy átlagos képességű védő simán megoldana.
Persze nem árt tőle egy-egy ilyen: http://www.youtube.com/watch?v=_9SeI1HbwUU" target="_blank
Nyilván nincs olyan játékos aki mindezekben tökéletes, de ezek lennének azok a kritériumok, amiben megfelelőt kellene találni.

Xavival kapcsolatban egyet tudok érteni azzal, hogy Ini is beugorhat a helyére. Többször is volt idén ilyen, talán október körül és nagyon jól ment. Persze ellenfél függő. Azt nem értem, hogy miért nem alkalmazzák többször, hogy területet adnak az ellenfélnek. Amikor így játszottak, azt hittem Tata hosszútávon is bevezeti, de nem nagyon láttam.

Alba megítélésével nem értek egyet. A Valencia ellen tényleg dupla 0 volt, de többségében ihetetlen meccsei vannak. Nagyon érzik egymást Inivel és Neymarral is. Sokkal hasznosabb támadásban és védekezésben is, mint Alves. Érzi a kispasszos játékot és nagyon jól centerezik. Ha nála van ott szélen a labda, tudom, hogy veszély vagy valami váratlan is kialakulhat Alvessel ellentétben aki egyből íveli Kenyába. Utóbbival viszont az a helyzet, hogy nincs senki a helyére. Montoya többet van hátul, de idén folyamatosan verik egy az egyben, bizonytalan hátul. A baloson is jobb teljesítményt nyújtott. Amilyen jól kezdett, annyira visszaesett.
Személy szerint én Adrianot szívesebben látnám többet a jobb szélen.

Nem tudom ki írta lejjebb, de nagyon igaza volt, hogy a "kötelező" 2-3 ember mellé, nagyon jól jönne egy Adriano-Keita típusú és árfekvésű játékos.
Forca Barca!!!!
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.02.04. 14:26:54

Bestbarca írta:Viszont Gundogan nekem is egy lufinak tűnik ami szépen ki fog pukkadni amint elkerül a Dortmundból...Tipikus hajtós igaz csapat a Dortmund,ahol nem az egyéni kvalitások a meghatározóak...Ha kikerül a megszokott köréből, új játékba kell beleszokni,Sahin vagy Kagawa lesz ő is...Illetve persze nem biztos de elég gyanús...
Akkor te még nem láttad játszani Gündogant. Ilyen technikai képzettségű játékos talán nincs még egy, aki nagyon jól szervezi a játékot és védekezik is. Ha vki, akkor ő nem fog kipukkadni egy másik csapatban. :wink:
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
mvik
Jugador d'estrella

2014.02.04. 13:38:32

üdv. hát én is egyet értek azzal a megállapítással h a szélső hátvédek a leggyengébbek (mármint Alves és Alba), lehet h most leszóltok, de szerintem Montoya védekezésben sokkal megbízhatóbb mint Alves, jó tény és való nem jár fel annyit a támadásokkal, de ő legalább többnyire ott van a helyén és még ha fel is húzódik a támadással azonnal sprintel vissza ha labdavesztés van, fejjátékban is erősebbnek érzem, jó tény h még nincs elég rutinja a szereléseknél, de azért fejlődik. Alvesnek is ez a hozzáállás kéne és ha már felmegy a támadásoknál akkor könyörgöm legyen már egy normális beadása mert így sz.rt se ér azzal ha felmegy, a másik negatív benne számomra h sokat fetreng meg reklamál még akkor is ha a bíró nem fúj semmit, ahelyett h visszasprintelne és védekezne. Albaról ennyi rosszat nem tudok írni, mondjuk a védekezése neki se jó, de ő legalább támadásoknál jó és ha labdát veszítenek akkor sprintel vissza; nála a védekező tudása az ami nem túl meggyőző és nála is főleg a fejjáték a nagyon gyenge. mindkét szélső hátvédünknél nálam a legnagyobb hiány a fizikai erő, csomószor azt látom h lepattannak egy masszívabb csatárról és emiatt képtelenek a labdához férni, ebből a szempontból nálam Adriano rendben van ő sokkal vaskosabb mint Alves vagy Alba. itt persze nem azt akarom mondani h adjuk el őket, csak szerintem nem kéne egyszerre játszatni Alvest és Albat, mert mindkettő sokat jár fel támadással (a legnagyobb gond h szinte egyszerre van fent mindkettő) és így persze könnyebben lekontráznak. ezért volt jó a régi rendszer (még Pepnél) h volt egy Alves, Puyol, Piqué, Abidal védősor ahol a balhátvéd támadásoknál is hátul vagy lényegesen hátrább maradt, és ezáltal egy esetleges labdavesztés után se tudtak simán lekontrázni. ezzel nem azt akarom mondani h öljük ki egy adott meccsen az egyik oldalon való felfutásokat, én azt mondom h egyszerre ne legyen fent a pályán két ilyen támadó felfogású szélső védő mert akkor persze h lekontráznak és akkor lehet szidni szegény Piquét h így balek úgy balek, de mi a fenét tudna szegény kezdeni a villámléptű gyors irányváltásokra képes csatárokkal szemben amikor ő nem olyan fordulékony. én ebben látnám a megoldást, egyszerre ne legyen fent két támadó felfogású védő, ha Alves játszik akkor játsszon Adriano, ha Alba játszik akkor meg Montoya és akkor már talán egyből nem kontráznának le minket olyan könnyen. de ez csak az én véleményem. ja meg középhátvéd posztra meg kéne valaki jól fejelő magas védő mert az nem Mascherano posztja mert szegény képtelen lefejelni egy nagyobbacska csatárt. középcsatárnak meg egy Larsson típusú játékos kéne a cserepadra aki tűri a padozást, de ha szükség van rá akkor érdemben hozzá tud adni a játékunkhoz valami pluszt (pl. LE TUDJA FEJELNI A VÉDŐKET!!!!! mert a fejjátékunk egy nagy kalap kutyagumi).
mvik
maister6000cm3
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2014.02.04. 12:48:36

Bob_Marley írta: a védekezés csapatszintű dolog, s teljesen mindegy ki van hátul, ha el van csúszva a védekezés, maximum nagyobb százalékkal tud "bravúr" szerelést bemutatni egy jobb bekk, de itt akkor előlehet jönni a motiváltsággal, mert megvan ez Pique-Puyol-Bartra-Mascherano négyesben is. Keret frissítés, meg lélektanilag 2 igazolás jó lenne, de többre nincs szükség, csak mint írtam 1 bónusz emberke olcsón középpályára. Silva remek játékos, de 60-70 milliókat ne dobáljunk ki rá.
Bocsi, hogy beléd kötök, de szerintem nincs igazad. Emlékszünk még mind egy kirobbanó formában lévő védőre, akinek a bravúros szerelései miatt nem veszítettünk el fontos meccseket. Puyol volt az a védő, és rengeteg meccset tudnánk felsorolni, amit az ő elszánt és önfeláldozó, agresszív, mégis tudatos, technikás szerelései miatt tudtunk megnyerni. Erre a legtöbb El Classicó kitűnő példa. Mióta nincs a régi formájában, nincs vezére a védelemnek, és láthatjuk, hogy nem elég a támadó szekciótól két gól sem egy valencia szintű csapat ellen, ha védelem csak ténfereg a pályán. Hiába jönnek át a középpályán, egy acélos védelem a legtöbb esetben megállítja a támadást. Ha egy top Puyol lett volna a pályán Piqué helyett vagy mellett, akkor a Valencia elleni meccset legrosszabb esetben 2-1-re lehoztuk volna.

Silváról annyit, hogy ő csak a valenciában volt igazán szélső, és szerintem középen jobb is. A keretünkben Iniesta az egyetlen (még most) aki át tudja venni Xavi szerepkörét, Silva meg pont jöhetne az ő helyére, illetve Messi helyettesítését is legalább olyan jól megoldaná, mind Cesc... Az meg, hogy mennyiért hozzák el, ha elhozzák ne legyen a mi dolgunk. Ez nem a FIFA Menager itt, nem mi osztjuk a zsetont. Ha jön jön, ha nem nem. De nyugodtan jöjjön, nem árt, ha van 1-el több variációs lehetőség.
Kép
mess2009
Director del Fútbol

2014.02.04. 08:23:15

a Barca védelemben sajnos nem a bravúr hiányzik! ott tipikus, a játékosok kvalitásaiból adódó hiányosságok vannak!
Piquével nem is foglalkozom, ő a hiányosságai ellenére jó és jó helyen van.
Alves: nem képes a posztját "tisztán tartani"! vagy azért mert nem ér vissza, vagy azért, mert megverik egy az egyben. talán ha feláldozná az előre rohangálást ami egyébként szintén nem "százas" a gyatra beadásai miatt akkor javulhatna hátul a hatékonysága. a legnagyobb baj az vele, hogy úgy tűnik mintha milyen jó lenne, pedig ......!
Alba: alig van olyan meccse, amikor nem az oldaláról kapunk gólt. sajnos az alapvonal közeli területen harmat gyenge, miközben a vonal menti (cca az ötöstől előre) teljesítménye kiváló, ahogy a támadó megmozdulásai is ok.
Pulyol: mindenki látja, cserére szorul,
Bartra: rutin, rutin,... addig bizony benne van a kockázat, de ez vállalható.
Mascheranó: gondolom sokan nem értenek egyet, de szerintem jobb a (kényszerű!) posztján mint a két szélső hátvéd de sajna őt is lehetne stabilabbra cserélni.
Adriano: más kvalitásokkal, de összességében szerintem Alba szintű, lassabb ugyan de kiegyensúlyozottabb elől is és hátul is mostanában még a sérülésekkel is rendben van.
én tehát a nagy lyukakat a Barca védekezésében az alapvonal közeli szélső harmadokban látom, még akkor is ha természetesen a kapu előtti terület a "forró" mert ha a szélek jobban le vannak zárva kevesebb a beadásokból adódó ziccerhelyzet.
Bestbarca
Entrenador del Barça

2014.02.04. 00:48:47

Barcaman14 írta:Én ezt a Silva témát nem igazán értem. Sokan őt hoznák Xavi helyére, pedig abszolút nem egy stílus/kategória a két játékos. Silva jó lenne nekünk szélre(de oda jelenleg minek?) vagy esetleg Iniesta szerepkörében, de azt elvárni, hogy esetleg ő adná meg a stabilitást a csapatnak és ő lenne a mozgatórugó, úgy ahogy az elmúlt években Xavi fölösleges, mert az én meglátásom szerint legalábbis nem igazán az a poszt az ő erőssége. Az igazat megvallva túl sok Man.City meccset nem nézek, de azért láttam már jó párszor Silvát játszani és abszolút nem az jött le, hogy ő egy karmester típus. Gündogan sokkal inkább reális, ha már felmerül Xavi pótlása.
Egyetértek,a végéig...Silva nem irányító ez világos...Viszont Gundogan nekem is egy lufinak tűnik ami szépen ki fog pukkadni amint elkerül a Dortmundból...Tipikus hajtós igaz csapat a Dortmund,ahol nem az egyéni kvalitások a meghatározóak...Ha kikerül a megszokott köréből, új játékba kell beleszokni,Sahin vagy Kagawa lesz ő is...Illetve persze nem biztos de elég gyanús...Az hogy kivel kellene pótolni Xavit meg jókérdés...

Igen oldalpasszok, nem mindíg indít le,de stabilitást ad a gárdának,ha kell belassít megnyugatja a csapatot...És egy olyan Barcának ami agyig fel van tolva az ellenfél térfelére nagyon is kell ez,mertha belemegyünk az ő pozícióján kapkodós labdákba, bizonytalanabb indításokba akkor rommá kontráznak minket...Persze sokszor meg kellene a direktebb játék...Vhol a 2közt van a megoldás,kell ez is az is,játékszituációtól függően,fel kell ismernie a játékosnak mi a jó...Régen hozta ezt Xavi azért volt a valaha volt egyik legjobb irányító,mostanra leginkább csak a stabilitást tudja...De azt továbbra is nagyon,és arra továbbra is marhára szükségünk van...És továbra is nagyon nehezen pótolható kvalitás a csapatba...

Ezért játszatják őt továbbra is mert okés előre néha gát,de még mindíg jobb hogy van egy stabilitás,és néha elől nem tudjuk megoldan,mintha nincs stabilitás és rommá vernek minket...Ez a taktika megkövetel "egy Xavi"-t,most az meg hogy borítsunk váltsuk jah persze,nem tudunk minden évben BLt,csak bajnokságot nyerni, ezért kockáztassunk amiben benne van hogy az első 2be se férünk be...Tuningolgatni módosítgatni kell a gépezetet,nem lerombolni...De "a Xavi szerepkör" meglesz amíg nyomokban is hasonlót játszunk mint most...

Amúgy megjegyzem ha a csapatnak megy,elől van mozgás,akkor érkeznek tőle azért labdák,akkor oldalpasszozik ha nincs hova adni,de akkor meg a csapat aznap pocsék, nem rajta múlik a mecccs...Szal lehet magyarázni hogy ő miatta nem vagyunk annyira pengék,de ez csak vádaskodás,pécézzük ki azt aki szemre az ok,varjuk rá a balhét,és nem vegyünk észre,hogy 7-8másik ember csak szédeleg a pályán néha...

Én Xavi utódját amúgy házon belül keresném mindenképp,igazán az fogja tudni játszani "Xavit",aki szintén ebben nőtt fel...Sztem sokra nem mennénk egy külső emberrel...Cesc túl direkt "xavi posztra",meg marhára kell előbb,pláne hogy Ini visszaesett...Talán inkább Ini menjen Xavi helyére jelenleg úgy a megoldhatóbb,Tata is ezt preferálja...Mellette meg Xavi sok meccsen megállja még a helyét...

De nem egyszerű,alappillére a taktikánknak ő..."Xavik" meg nem születnek azért minden bokorba...

Hosszú távon átszervezés esetleg,áttálni 2vkpre,elől 2 támadóra,és akkor lehetne egyszerre Cesc,Ini elől,ha elszórják van ki lezárja a területeket...De a jelenlegi kerettel nem hinném hogy ez meg fog valósulni, hosszú távon lehetséges...Lehet ez lesz a megoldás,de még hibának érezném,pláne ha már bevásároltunk előre Neymar - Alexis szintű támadókat,ki kellene használni őket...Messi meg nyílván adott,szal az már 3 támadó...

Amúgy Bob Marley meg már megint a csapatvédekezés,ami szép és jó dolog,de nem mindegy ki végzi azt...És mindíg tökéletesen a valóságban nem lehet megvalósítani...Az egyéni kvalitásokkal viszont ki lehet küszöbölni a fennálló tökéletlenségeket,egyéni hibákat...

"de abban is egyet értek, hogy attól még a védekezés csapatszintű dolog, s teljesen mindegy ki van hátul, ha el van csúszva a védekezés, maximum nagyobb százalékkal tud "bravúr" szerelést bemutatni egy jobb bekk"

Hát igen "maximum"...Azért ez rohadtul nem mind1...Egy meccsen ha 4-5ször elhibázzuk a védekezést,és ebből 2szer a minőségibb bekk megoldja egyéni kvalitásból,akkor a Valencia elleni 2-3,az 2-1...Pl...Rohadtul nem mind1,mennyire tud bemutatni bravúrokat egy egy védő,ezen múlnak a kiélezett meccsek...Másik példa,ha Cahill a mai City-Chelesean 2vel kevesebb bravúrt mutat be akkor nem 0-1,hanem 2-1...

Azért akkora bajok nincsenek nálunk hogy ez ne számítana,"csepp a tengerbe"...Ponthogy az a pár eset számít,mert meccsenként max ha 4-5gázos szitu van...A többit megoldjuk rendre most is...

"de itt akkor előlehet jönni a motiváltsággal, mert megvan ez Pique-Puyol-Bartra-Mascherano négyesben is."

Igen nyílván...Csak Pique amikor 5milláért visszavettük és kapott egy egy lehetőséget,kicsit másképp ment,csúszott oda mint most...akkor egy "senki" volt,aki bizonyítani akart...Most meg egy sztár,aki már bizonyított...Én nem azt mondom hogy nem motivált,dehogynem,de az az extra tűz ami belülről fakad,ami a kiélezett helyzetekben azt a plusz 10centit adja,már nincs meg...Mert az a vmiben való addigi sikertelenségből fakad...És ez az amit nem lehet már visszahozni halomra nyert játékosokban...Max egy Bayern ellen ott lenne,hogy rohadjatok meg mi volt az a 7-0...Könnyen lehet hamarabb megütnénk őket,mint a Cityt,a Chelseat,vagy a PSGt,ki-ki harcban...Mert ott van belül egy plusz,extra motiváció ami ösztönből jön és semmi másból nem jöhet...
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola

„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)

http://www.youtube.com/watch?v=CESroqFl ... re=related - Hatalmas!!!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.02.03. 22:19:57

recrea írta talán egyszer, hogy ha nálunk azért nem cserélni a félcsapatot a fórum egy-egy vereség után, hát ahogy látom de....Lehet rosszul emlékszem, s nem ő írta.
Maximum 3 igazolás kellene, kapus-védő és esetlegesen egy középpályás. Én pl örülnék, ha tudnánk csinálni valami olcsó üzletet, Adriano-Keita féle igazolásokra gondolok. Univerzális alázatos emberke, ő lehetne a plusz 1 középpályás. Kapusnak valószínű jön a német (egyébként Visca el barca jól írta Stegen-nel is lesznek majd gondok) hátvédnek meg kiderül, de abban is egyet értek, hogy attól még a védekezés csapatszintű dolog, s teljesen mindegy ki van hátul, ha el van csúszva a védekezés, maximum nagyobb százalékkal tud "bravúr" szerelést bemutatni egy jobb bekk, de itt akkor előlehet jönni a motiváltsággal, mert megvan ez Pique-Puyol-Bartra-Mascherano négyesben is. Keret frissítés, meg lélektanilag 2 igazolás jó lenne, de többre nincs szükség, csak mint írtam 1 bónusz emberke olcsón középpályára. Silva remek játékos, de 60-70 milliókat ne dobáljunk ki rá.
Kép
Kép
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2014.02.03. 18:42:14

hank1ee írta:
Barcaman14 írta:Én ezt a Silva témát nem igazán értem. Sokan őt hoznák Xavi helyére, pedig abszolút nem egy stílus/kategória a két játékos. Silva jó lenne nekünk szélre(de oda jelenleg minek?) vagy esetleg Iniesta szerepkörében, de azt elvárni, hogy esetleg ő adná meg a stabilitást a csapatnak és ő lenne a mozgatórugó, úgy ahogy az elmúlt években Xavi fölösleges, mert az én meglátásom szerint legalábbis nem igazán az a poszt az ő erőssége. Az igazat megvallva túl sok Man.City meccset nem nézek, de azért láttam már jó párszor Silvát játszani és abszolút nem az jött le, hogy ő egy karmester típus. Gündogan sokkal inkább reális, ha már felmerül Xavi pótlása.
Xavi posztjához kis túlzással annyi köze van, mint Tellonak. Viszont támadó középpályásként előszeretettel húz ki mindkét szélre, vagy tör be a tizenhatoson belülre, képes gólokat szerezni, nagyon jól passzol, piszok jó labdatartásban és igen technikás. Nincs akkora zseni, mint Iniesta, de jelenleg több benne a lehetőség. Ami még fontos, hogy róla már tudjuk, hogy fekszik neki ez a stílus. Meg még jópár másik is. Gündogan ilyen szempontból kicsit zsákbamacska, bár neki is megvannak a képességei.
Xavi posztjára Silva nem megoldás. Ő inkább Iniesta/Neymar pozíciójában érzi jól magát, mint középen. Amellett nem az a karmester/irányító típus viszont hatalmas labdákat tud adni. Ellenben a City biztos hogy nem adja el és ő se hiszem, hogy annyira elvágyódna. Még ha így is lenne, olyan árat kérnek amiből stadiont építhetünk. :)
Gündogannak, ha képességeibt vesszük, abszolut helye lehetne és a stílusa is passzolna oda. Az már más dolog, hogy mennyire tudna beilleszkedni, és ez a versenyhelyzet Xavival és Cesc-szel hogyan végződne. Habár Cesc-t lehetne Inivel rotálni, ott sem elveszett, sőt, viszont félek, hogy így Rafinhanak kevés lehetősége maradna.
Forca Barca!!!!
hank1ee
Director del Fútbol

2014.02.03. 18:15:18

Xavi posztjához kis túlzással annyi köze van, mint Tellonak. Viszont támadó középpályásként előszeretettel húz ki mindkét szélre, vagy tör be a tizenhatoson belülre, képes gólokat szerezni, nagyon jól passzol, piszok jó labdatartásban és igen technikás. Nincs akkora zseni, mint Iniesta, de jelenleg több benne a lehetőség. Ami még fontos, hogy róla már tudjuk, hogy fekszik neki ez a stílus. Meg még jópár másik is. Gündogan ilyen szempontból kicsit zsákbamacska, bár neki is megvannak a képességei.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
visca el barca
Presidente del Barça

2014.02.03. 18:14:35

sahin is mekkora sztárnak volt kikiáltva, aztán láttuk mi lett belőle. gündogan dettó ue. lesz... de nálunk ilyen buszkecc, ide tökéletes, de betennéd egy mencseszterbe/milanba, csak pislogna..
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Varatrix
Director del Fútbol

2014.02.03. 18:04:41

JOseppe írta:Silva szerintem nagyon drága, az ő árából már két kpt is lehetne hozni. Az egyik ilyen lehetne pl. Gündogan. A másik én nálam a Draxler,Ander Herrera, Rafinha hármasból jöhetne.De ez már off.A védelem és a kapus poszt a legfontosabb a nyáron. [-o<
Drága vagy nem drága de legalább tudod mit vásárolsz. :wink:

Nekem nagyon kettős érzéseim vannak ezzel a Gündogan gyerekkel, és nagyobb általánosságban a drotmundos nevekkel, és becsípődésekkel. A Borussia ugyanaz mint az Atletico (csak azért példa mert sokkal jobban ismerem őket), egyénileg kevés nemzetközileg jó játékos, ezerszer több munka, és csapatként erősebbek, megfűszerezve egy olyan edzővel aki nagyon ért a fiaihoz, de Simeone és Klopp esetében sem vagyok biztos hogy jól bánna egy top csapattal. Nem biztos persze de nekem Gündogan is ez a kategóriának tűnik, hogy kiszakítva a megfelelő kontekszusból el fog szürkülni mint Sahin.

Silván szerintem meg nem kell mit megmagyarázni, hogy mennyire illeszkedne a csapatba hiszen láthatjuk válogatott címszóval .
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Barcaman14
Director del Fútbol

2014.02.03. 17:51:53

Én ezt a Silva témát nem igazán értem. Sokan őt hoznák Xavi helyére, pedig abszolút nem egy stílus/kategória a két játékos. Silva jó lenne nekünk szélre(de oda jelenleg minek?) vagy esetleg Iniesta szerepkörében, de azt elvárni, hogy esetleg ő adná meg a stabilitást a csapatnak és ő lenne a mozgatórugó, úgy ahogy az elmúlt években Xavi fölösleges, mert az én meglátásom szerint legalábbis nem igazán az a poszt az ő erőssége. Az igazat megvallva túl sok Man.City meccset nem nézek, de azért láttam már jó párszor Silvát játszani és abszolút nem az jött le, hogy ő egy karmester típus. Gündogan sokkal inkább reális, ha már felmerül Xavi pótlása.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Válasz küldése