Csbal írta:
Az első hsz-hez annyit fűznék hozzá, hogy igazad van. Robinho-ról is mekkora ódákat zengtek, hogy milyen spíler lesz, aztán megállt egy szinten. Ezt érzem én is Neymaron.
A második hsz-hez pedig annyit írnék, hogy Nem tudom figyelted-e hogy Tat amikor behozta Alexist, sorra alakultak ki a helyzetek. Addig csak igaz, hogy 30-at lőttünk kapura, de nagyon gyatra volt a helyzetek kialakítása. Csak az utolsó 15 percben 4-et lőhettünk volna, ha pl. Neymar bele tud rúgni egy normálisat a labdába a kapussal szemben, és nem esik össze. Alexis ugratta ki egy olyan zsugával amilyen a meccsen addig nem láttam. Szóval ne mondd már hogy Alexis visszafelé passzol. Igen, sokszor így tesz, amikor ez a taktika rész, de a hétvégén bejött és többet csinált mint jó pár ember addig a meccsen. Unom már hogy folyton a brazil az egekbe van emelve, h milyen agilis, meg mittudomén, a chilei meg egy alibi játékos. Azért nézzük meg hogy ki mennyit vert a bajnokságban. Tata meg olyan rosszul cserél, hogy az utolsó 15 percre hoz be friss embert egy ilyen meccsen. Pff. De ez off. Nekem a Granada ellen az domborodott ki, hogy Neymar megint 4 ziccert hagyott ki legalább, Messi egy f.os volt, Pedro meg egy jó beadást nem adott. Gyenge volt a csapat, és kész.
Robinho egyáltalán nem volt rossz igazolás mikor átjött. Ha emlékeztek nekünk is megkeserítette az életünket. Nagyon jól játszott, csak őt is hátráltatta sérülés, aztán volt valami konfliktus is a vezetőséggel. Most nem emlékszem tisztán, de a háta mögött aakarták bevonni egy csereüzletbe vagy valami ilyesmi, ezt majd egy madridista leírja, nem akarok valótlant állítani.
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam, de én általánosságban beszéltem Alexisről, de inkább Pedroról. Ha elolvasod az AS-ről megfogalmazott hsz-eimet, láthatod, hogy nem állok be a sorba, ami azt illeti, hogy megszokásból szidom. A lényeg, hogy Neymar sokkal agilisebb mint Alexis, ami nem is feltétlenül baj, mert a mezőnymunkájára nagy szükség van, Pedro ellenben hiába fut sokat, hajt, támadásban nagyon gyenge.
Ezért mondom, hogy a brazil ilyen szempontból kell mint egy falat kenyér. Rá ha kilép egy, de akár két védő, nem az van, hogy előre látom, megy a visszapassz vagy belevezeti az első emberbe, hanem jó százalékkal képes elvinni mellettük vagy olyan helyzetbe hozni magát, hogy abból veszélyes passz lehessen.
Vannak hibái neki is bőven. A posztjából és feladatából adódóan nyilván több eladott labdája van, mint mondjuk Ininek vagy Xavinak és a jogtalan fetrengései miatt is lekevernék egy két nevelő célzatú pofont (bár valljuk be sokszor elég nagyokat kap, utaznak rá a védők rendesen), viszont mindenképpen erősítés a csapat számára és még bőven fejlődhet, remélem fog is. A helyzetkihasználásban is van hova javulnia, ez idővel, egy kis rutinnal össze is jöhet. Én eddig is meg vagyok vele elégedve, de hosszútávon még nagyobb erőssége lehet a csapatnak, mert valljuk be, ő egyelőre nem egy "kész", pályája zenitjén lévő játékos.
Mielőtt elfogultsággal vádolnának, nem vagyok egy hatalmas Neymar-fan, amikor szó volt róla, hogy idekerül úgy voltam vele, ha jön jó, ha nem akkor sem esek a kardomba, de eddig számomra pozitív meglepetés.