2014.04.24. 19:22:02
Ha cserekapusról van szó, azt szerintem mindenképpen 10 millió alatt kellene megoldani. Ellenkező esetben hagyni inkább Oiert vagy megpróbálni még egy évre itt tartani Pintot, ha már felfüggesztették a büntetést. Első számúként csak valami kiscsapatban kaphat esetleg helyet, fele ennyi fizuért és akkor sem lenne több benne egy, de max két évnél. Ilyen idős kapusok után nem kapkodnak. Innen szépen visszavonulhatna, a kupát végigvédené, elmondása szerint jól is érzi itt magát. Meg lehetne győzni.
Az edzőkérdés érdekes. Ha tényleg csak Valverde és LE között kellene választani én inkább utóbbit látnám szívesebben, bár nem tartom a legjobb választásnak. Viszont nagy pozitívum, hogy ha jön Rafinhat biztosan megpróbálja beépíteni a csapatba.
Vele kapcsolatban nagyon kétesélyes a dolog. Vagy a közvetlenebb kapcsolatával képes hatni a csapatra vagy pont emiatt nem lesz szava az öltözőben. Taktikailag viszont nem tartom kiemelkedőnek. Egy Celtat elvezet, de ez már nem az a szint.
Akármelyikük is jönne nem lennénk vele előrébb szerintem, mint Tata-val. Ha végre lenne egy nyara a csapattal előfordulhatnának változások.
A középpályához semmi esetre sem kellene nyúlni. Ott a Cesc-Ini-Busquets triónál Xavival és Rafinhaval kiegészülve igazán jobbat nem találnánk. 2 év múlva pedig már Halilovic is ott kopogtatna. Nyilván nem hangzik rosszul egy Gündogan, de nem hiszem, hogy sokkal előrébb lennénk vele.
Ezt a Reus-imádatot nem igazán értem. Legalábbis a helyét a csapatban. Annyiszor elhangzott a neve, hogy megpróbáltam komolyabban utána nézni, de nem igazán látom hol lehetne hasznos. Középpályán is középen, de inkább bal oldalon érzi jól magát, feljebb pedig inkább Neymar posztján. A brazilt emiatt beáldozni baromság lenne, ráadásul nem is az a legégetőbb pozíció most.
Hátvédnek én még mindig a Vertonghen/Hummels duóból látnék legszívesebben valakit és csak utána Luizt. Masch és Song közül én inkább az utóbbitól szabadulnék meg. Az argentin védőként is bevethető, így ha csak egy kh érkezik lesz egy ?-Piqué-Bartra-Masch négyesünk, és a játéklehetőség miatt sem rinyál, Songgal ellentétben.
Mindent összevetve én egy kapus-egy-két komoly védő + a kölcsönadottakkal már elégedett lennék. Ez reálisnak tűnik, minden más már csak ha a tortán. De leginkább a jobb-hátvéd kérdés az amit jó lenne elintézni. Ha sikerülne Danilot idecsábítani az maga lenne a mennyország számomra. Ilyen Cuadradot hagyjuk már. Még nehezebben érne hátra mint Alves, nemhogy előrébb, de inkább hátrébb lennénk vele.
Ami számomra érinthetetlen lenne az elsősorban az -Alba- Adriano-Busquets-Ini-Cesc-Neymar-Messi tengely lenne, de ide lehetne sorolni még Piquét és esetleg Bartrat is. Ez lehetne a jövő Barcajanak a gerince.
Forca Barca!!!!