Deptusac írta:
Ehhez a véleményhez is csatlakoznék! Vegyük már észre mennyire hiányzik a dinamika a középpályáról! Gólerős, célzott átlövésre is képes, kevesebb labdát elszóró középpályások kellenének. Melyikük is ilyen??
Kérlek világosíts fel, hogy kik ilyen középpályások jelenleg? Akik meg is ütnék a Barca szintjét, és mozdítható kategória.. De könyörgöm ilyen Vidal meg Pogba neveket ne említsünk, mert labdatartásban, meg "látásban" Iniék jobbak náluk, egyedül fizikálisan gyengébbek csak - de ebbe sokkal, ez tény. Átlövésekben Pogba tényleg nagyon jó, de a Xavi-Ini-Cesc hármastól is láthattunk nem egy hatalmas bombát az évek során, a lövőtechnika itt is megvan, csak valamiért itt senki nem lő távolról.. De ez kétlem, hogy a játékosok hibája lenne - hozzáteszem, idén sokat javultunk ebben, nem egy nagy bombagólt lőttünk az utóbbi szezonban. Nem a középpályásaink minőségével van a gond, hanem azzal, hogy nincsenek motiválva, nem pörögnek úgy mint régebben - igaz ez az egész csapatra is.
crixus írta:... Cesc-nek pedig nem ez az első ilyen éve. Ugyanolyan pökhendi, agyilag zokni játékos, mint Piqué barátja. Lehet egyiküket el kellene küldeni, hogy a másik észhez térjen. Piqué pedig most hosszabbított...
.
.
.
Ami viszont realitás az igazolások kapcsán: azt még a (hülye) vezetőség is látja, hogy a Cesc,Xavi, Pedro, Sánchez négyesből 2-nek távozni kell a megújuláshoz. Más kérdés, hogy Llorente-féle pótlék-emberekkel nem megyünk majd semmire.

És te akkor tényleg Cescet adnád el Xavi helyett? Aki egy az, hogy vagy 5-6 évvel idősebb nála, kettő meg, hogy ő még az őszi meccseken se pörgött - ha már Fabregasnál felhoztad, hogy csak ősszel ment neki.
Komolyan kíváncsi lennék, hogy ti szerintetek Rakitc pl. képes lett volna a tavaszi Barcában hasonló teljesítményre, mint Sevillában? Meg Pogba és Vidal akkora császár lett volna amikor hamis9-est játszottak volna..? Vagy az ő kedvükért többet mozogtak volna be a támadóink?
Tényleg kell a megújulás, de első körben szerintem bőven elég, ha megváltoztatjuk a szerepeket csapaton belül, és emiatt valamennyit alakítunk is a játékon, felpörgetjük azt, és ami még fontosabb, LE rendet rak a fejekben! Olyan átigazolás politikával mint amit ti írtok itt, a Pep féle Barca létre se jöhetett volna, mert akkor Xavi simán röpült volna a 07/08-as szezon után. Fabregasnál tehetségesebb irányító nincs szerintem az egész piacon, csak ki kéne hozni belőle azt a formát, amit az Arsenalban mutatott, meg amit itt hozott a szezon elején - plusz a második felének a végén, meg még a téli hónapokban is.. Kapja meg a karmesteri posztot, irányítsa ő a csapatot Xavi helyett a fontos meccseken is, és ha egy teljes ilyen szezon - akár kettőt is adnék én neki - után jogosan kritizálható lesz a teljesítménye, akkor oké, azt mondom adjuk el. De így, hogy még nem is próbáltuk ki igazán olyan szerepben, amiért elvileg idehoztuk..
u.i.: Piquet is nagy divat szidni, de a 2014-es naptári évben már szinte végig jól játszott, és a legmegbízhatóbb volt a védelemben. Amíg pocsékul tolta én is savaztam, de észre kéne azt is venni, amikor feljavul valaki, nem csak a berögződött dolgokat ismételgetni, és elmenni a jó teljesítmények mellett..