Josep Guardiola

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Vissza fog még térni Pep a Barca edzőjeként?

Igen
164
50%
Nem
166
50%

Szavazatok száma: 330
znk
Barça B

2009.12.19. 18:01:13

Elképesztően dühös vagyok én is.Nem látom értelmét Touré mellőzésének.Finoman szólva is nagyon idegesít.Semmi okunk sincs panaszkodni ugyan Guardiolara..De nem támaszkodhatunk örökké arra,h miért támadjuk,eddig nem volt rossz döntése?Nincs rá garancia,h soha nem lesz.Touré hiányzik,ez tény.Nagyon meg fogjuk még bánni ezt.Érezni a hiányát,akkor pedig mégjobban fogjuk érezni,ha nem lesz a csapat tagja..
Més que un club
danko94
Entrenador del Barça

2009.12.19. 17:56:25

Úgy látszik, hogy nem sokkal jobb mind Frankie volt. A második évben ugyanúgy jön az ötlettelen játék (már meccsek óta), és a hátul passzolgatás. Rengeteg rossz döntést hoz. Elsősorban Toure-ra gondolok, nem értem, hogy miért preferálja Sergiot, amikor mecsenként egy jó megmozdulása sincs. Plusz megvette 25 milláért Csigát, aki, hát enyhén szólva nem jött be. Nem fizázni akarom Pep et, mert rengeteget tett a csapatért, de így nem lesz belőle ,,Barcelona Fergussonja" :roll: :roll:
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.12.19. 17:06:37

Ilúvatar írta:
noname írta:Kicsit kibővítem amit LG mondott. Ezzel a mondatával Pep a következőt akarta a szurkolók tudtára adni.
A szurkolók hajlamosak arra, hogy a nagy sikerekhez annyira hozzászokjanak, hogy később már elvárják az ugyanakkora sikereket, azt tartják természetesnek.Nos, 5/6 trófea egy évben nem természetes, hanem egyedülálló, zinte megismételhetetlen. Ezért akik elvárják a hasonló sikereket jövőre is, azoknak valóban sötét lesz a jövő. :wink: Amúgy ha a BL-bajnokság-Copa trióból az első kettőből valamelyiket megnyerjük, sztem már nincs ok panaszra, ha pedig a 3ból 2t nyerünk, az már hatalmas teljesítmény. :wink:
Én is igy gondolom. Megismételni lehetetlen, nem bírják már.
De viszont az lenne a szuper, ha ismét megnyerünk a spanyol bajnokságot, vagy a BL -t.
A király kupa már nem olyan fontos.
Igy van. Ha két legfontosabb címből 1iket megvédjük, én már bőven elégedett leszek! Ennél többet nem szabad elvárni! Nem lehetetlen, de az már azzal messze túl lennének teljesítve a reális elvárások.
A bajnokságot nem biztos, h jobb csapat nyeri majd, ilyen szoros bajnokságnál a kiegyensúlyozottság a fontos. Hiába leszünk jobbak, mint a madrid, ha kis csapatok ellen elszórakozunk pontokat. Pokoli nehéz lesz a címvédés!
A BL-ban most nagy szerencsénk volt, ott leszünk a 8 között, ott majd meglássuk ki jön. Akiknek úgy gondolom, reális esélyük lehet kiverni minket: a Chelsea és a Mu. Aztán ott van még az Arsenal és Madrid. Ő ellennük esélyesek lennénk, de ha épp rossz napot fognánk ki, kieshetnénk ellenük. A többit illene ütnünk.
A nap képén megy olyan arcot vág Pep, mintha vki orálisan elégítené ki...
madmushroom
Capitá del Barça

2009.12.19. 14:47:10

Nincs megismételhetetlen, nincs lehetetlen. A triplázás esélye nem sok és nem is kell beleélnünk magunkat de a játékosok szeme előtt kell, hogy lebegjen minden edzésen, minden lefutott kör után, minden meccs előtt.
Twitter: https://twitter.com/KJuraszik" target="_blank
Blog: http://laguardia.blog.hu" target="_blank
Facebook: https://www.facebook.com/laguardiablog/" target="_blank
cps46
Entrenador del Barça

2009.12.19. 14:26:01

Ha majd májusban ott leszünk 2 döntőben + x ponttal vezetjük a bajnokságot, akkor majd lehet arról beszélni, hogy a csapat milyen címeket tud megvédeni. Egyelőre még a Sevilla elleni kupapárharc sem, de még a Villarreal elleni bajnoki sem járhat senkinek a fejében. Pellegrini is úgy indult neki az évnek, hogy az ő szuper csapata mindhárom címet megnyerheti, aztán ez elég gyorsan kettőre redukálódott. Pep nemhiába hangoztatja, hogy ilyenkor még semmit nem lehet megnyerni, elveszíteni annál többet.

A minőségbeli visszaesésünkkel sem értek egyet, ezt a csapatot nem arra találták ki, hogy kitömje az ellenfeleket, hanem hogy megnyerje a meccseket. Azok a kis csapatok, akik tavaly megkapták az 5-6 góljukat, most már azt legalább megtanulták, hogy hogyan kerüljék el ezt, de pontot még így sem tudtak szerezni ellenünk.

Én annak idején ideges voltam Eto'o elküldése miatt, de mostanra már egyre jobban át tudom érezni Pep helyzetét, illetve döntéseinek miértjét. Az én szememben ez a Barça jobb csapat, mint a tavalyi.
CPS46 - Régi tippjáték fan!!!

THE DOCTOR
breywol
Jugador del Barça

2009.12.19. 13:46:00

Ilúvatar írta: Megismételni lehetetlen, nem bírják már.
De viszont az lenne a szuper, ha ismét megnyerünk a spanyol bajnokságot, vagy a BL -t.
Igazából egyik sem fontos. Csupán csak a következő mérkőzés. Mindig csak a következő. Ebben rejlik a dolgok lényege. Pep erre tanítja fiait. Egyenként minden csapatnál erősebbek vagyunk. A sikernek ez a kulcsa.
Ronaldo, Kluivert, Rivaldo, Puyol, Cocu, Xavi, Ronaldinho, Iniesta, Messi :)
„Már nagyon sokszor mondtam, hogy ha rajtam múlik, egész életemben itt maradok, és a Barcelonánál fogok játszani. Vannak dolgok, amelyeket nem lehet pénzzel megvenni” Lionel Messi
Capon
Llegenda del Barça

2009.12.19. 13:35:14

Bizony megismételhetetlen ez az egész. Megmondom őszintén az én életemben már nem is nagyon várok még egy ilyen sikeres évet. Szinte elképzelhetetlennek tartom, hogy még egyszer megismétlődik ez az egész. Idén én csak egy trófeát várok (Liga), bár a rosszabb játék ellenére mégis kicsit biztosabbnak érzem a csapatot, viszont a lehengerlő játékunk elmarad. Talán még össze jön a kupa az óriási eredmény lenne. A BL-t meg mind tudjuk hogy mekkora lutri.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Varatrix
Director del Fútbol

2009.12.19. 12:57:30

noname írta:zinte megismételhetetlen. :
?
Ha megnyerjük a klub világbajnokságot, akkor az abszolút rekord.
Ennél tobb kupát csak akkor gyűjthet be a Barca ha kitalálnak még.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Deus
Boixos Nois

2009.12.19. 12:55:15

noname írta:Kicsit kibővítem amit LG mondott. Ezzel a mondatával Pep a következőt akarta a szurkolók tudtára adni.
A szurkolók hajlamosak arra, hogy a nagy sikerekhez annyira hozzászokjanak, hogy később már elvárják az ugyanakkora sikereket, azt tartják természetesnek.Nos, 5/6 trófea egy évben nem természetes, hanem egyedülálló, zinte megismételhetetlen. Ezért akik elvárják a hasonló sikereket jövőre is, azoknak valóban sötét lesz a jövő. :wink: Amúgy ha a BL-bajnokság-Copa trióból az első kettőből valamelyiket megnyerjük, sztem már nincs ok panaszra, ha pedig a 3ból 2t nyerünk, az már hatalmas teljesítmény. :wink:
Én is igy gondolom. Megismételni lehetetlen, nem bírják már.
KépKép
noname
Llegenda del Barça

2009.12.19. 12:39:24

Kicsit kibővítem amit LG mondott. Ezzel a mondatával Pep a következőt akarta a szurkolók tudtára adni.
A Fifa egy szégyen
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.12.19. 12:33:32

....
Hát igen...tudom, h a magyaroknak nagy gyengesége a szövegértelmezés, de van aki még mindig meg tud lepni. :roll:
Hogy keverted ide a szerződés hosszabbítást, meg hogy mi lesz Laporta után Guardiolával? Erről szó sem volt ember :shock:
Egyszerűen azt mondta Guardiola, h lehetetlen, h 2010-ben megvédjük az összes címünket. Így, h leegyszerűsítettem, már érted?
Andris
Adminisztrátor

2009.12.19. 12:32:27

Szerintem túlzásba viszitek az ájuldozást itt Pep mestertől. :roll:
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
senkialfonz40
Capitá del Barça

2009.12.19. 11:03:32

...
Azt Te is érted, mit akart vele mondani, nyilván mindig lehet jobbat "csinálni" fejlődni, de valljuk be, ha a "klubvébé" első helyét is megszerezzük, akkor "egységnyi idő alatt" több címet besöpörni nem lehet.
Ez a mai labdarúgásban "világcsúcs", amit nem mondom, hogy lehetetlen véghezvinni, mert mi lennénk az élő példa az ellenkezőjére (ha sikerül), de nem sétagalopp végigcsinálni, nem beszélve arról, hogy a szerencse mindenképpen melletted kell álljon, mert nélküle lehetetlen, nem elég CSAK a legjobbnak lenni az adott időszakban!
Persze "szőralex" is elért már mindent, de bizonyos időközökkel, azt amit a Barcelona elérhet a mai győzelmével, ugyan nem vagyok lexikon, de úgy tudom senkinek nem sikerült. Ezért mondta Pep, amit mondott, mert nagyon jól tudja, hogy felérni a csúcsra "sokkal" könnyebb, mint tartósan ott maradni! Ezek a játékosok szinte egytől-egyig világklasszisok, de nagyon ki vannak facsarva, annyi fronton kell helytállni, több éven keresztül azt a szintet tartani, amit képviselnek, lehetetlen! :? Nyilván megvannak a motiváció és a sikeréhség szintentartására a megfelelő receptek,de valamilyen szintű visszaesés törvényszerű, de csak annyi is elég, ha elpártol tőlünk a szerencse egy vagy két meccs erejéig. Guardiola már beírta a Maga és a CSAPAT nevét a történelemkönyvekbe a múlt szezonnal és az ideivel egyaránt, örülnék, ha ma délután ezt véglegesen megtenné és fokozná. Jól érzed, Ő az a tipus, aki mindig megpróbál valami újat "kitalálni", de azért az Ő tárháza is véges, mint ahogy "szőralex"-é is az néha.
Én, bárhogy is alakul a "barcelonai jövő" csak hálát adhatok a sorsnak, hogy ezt a nem mindennapi "csodát, varázslatot,.... láthattam, mégha tévén keresztül is, mert minden idők legszebben és legeredményesebben játszó Barcelonáját láttam, aki megérdemelten ül Európa trónján (remélem már pár óra múlva nem csak!). Kicsit érzelemdús lett a vége, de nem tudok másképp szólni erről a teljesítményről, nem tudok elfogulatlan lenni ezzel a csapattal kapcsolatban! =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>
" Lionel az után a futballista után kapta a nevét, aki szerintem minden idők legnagyobb játékosa, és az én példaképem. Remélem, úgy fog majd játszani, mint az apja, mert úgy, mint Messi lehetetlen." Antonio Cassano
LM10
Director del Fútbol

2009.12.19. 09:21:15

Guardiola :arrow: =D> =D>

Hihetetlen ez az ember. 38 évesen ennyi tapasztalattal rendelkezni, nagy dolog. Hosszútávra maradnia kell nálunk. Az idei visszábbesés pedig szinte törvényszerű volt. Rengeteg meccs, nagy nyomás, stb. A BL győzelem után, egyébbként mindenki visszaesik minimum (2006-barca,2008-MU), és ott pedig Sir Alex van...nemhiába volt még olyan, hogy címvédő nyert volna BL-t. Idén a bajnokságot megnyerhetjük majd sztem, mert a bajnokságra mindig potenciális az esélyünk, és idén is nagy esélyünk van erre. De a BL az kiszámíthatatlan. Az akkori forma dönt el meccseket. Ettől függetlenül idén is megnyerhetjük, de kicsi rá az esély. Egyébbként én nemtartom vészesnek ezt a játékot, sokkal jobb még mindig mint a Rijkaard éra végén(2007-2008), de lehetne jobb a tavalyihoz képest. Még tartom azt, hogy feljavulhatunk, és még ilyen gondolkodású edzőnk van,nem lehet gond :wink: MA ESTE MINDENT BELE!
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2009.12.19. 08:21:48

Nem csak a terhet veszi le, hanem igazat is szól. Innen tényleg nincs feljebb. Ha ma nyernük, mi leszünk a történelem első olyan csaata, mely begyüjti az összes létező, nyerhető trófeát. Ez a garnitúra örökre beírja magát a történelembe, mint a valaha volt egyik legjobb klubcsapat. Hatkupás csapata még nem volt a futballtörténelemnek.
Ma este 19:00 óra tájékán ez a mondat már nem lesz igaz.
Rivaldo-A Legnagyobb.
hau30
Capitá del Barça

2009.12.19. 07:44:48

Nagyon nagy ember!Pont egy olyan meccs előtt veszi le a terhet a vállakról,mikor a csapat történelmet írhat,és tudja, és ki is mondja,hogy innen nincs feljebb.Amit egy évben nyerhet egy csapat, azt mind megtette a Barca!Valóban a színvonal csökkent,de egy valami nagyon látszódik a csapaton,hogy akarnak.Még mindig!Ennyi begyűjtött cím után is!Ami viszont számomra kitűnt,hogy valahogy stabilabbnak tűnik a játék,úgy,hogy nagyon magas színvonaon maradt,de ez a magas színvonal bizony elmarad a tavalyi formától!És ha valóban nem nyerünk meg mindent(ami nagyon valószínű),akkor is összetehetjük a kezünket,hogy ilyen évet ajándékoztak nekünk,egy ilyen edző által!
Andris
Adminisztrátor

2009.12.19. 02:31:10

Elég jól csinálja az ember.

Tulajdonképpen itt a teteje annak, amit már egy ideje érezni a nyilatkozatain, tudja jól h képtelenség ismételni. Idén összességében lényegesen rosszabbul játszunk, mint tavaly, engem nem kábítanak ezek a rekordok és hasonló társaik. Semmi jelentőségük.

A királykupába nagyon belenyúltunk, a spanyol bajnokság még mindig egy kétesélyes játék, sehova sem fejlődik, és lényegesen nagyobb teher mellett most sokkal rosszabb pozícióban vagyunk, mint a madrid, a BL pedig az örök lutri, tavaly is a paraszthajszál árnyékán múlt a dolgunk.

Csodálkoznék ha a háromból egynél több lenne.

Ha valami csoda folytán mégis, Pep még az eddigieknél is jobban mennybe megy.

De ő sem isten, csak egy igen jó edző. ő sem képes láthatólag 1 évnél tovább tartani azt a bizonyos színvonalat. A kérdés csak az, hogy a visszaesés mennyire mutatkozik majd meg a címeket, kicsit vagy nagyon. mert nemhiszem h sokat fog idén javulni a játékunk, bár inkább ne legyen igazam. Na persze nem akkora ez a visszaesés, éppencsak annyi nagyjából ,hogy ne legyünk a mindenkinél vitán felül jobb csapat.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2009.12.19. 01:33:46

Ez az interjú szenzációs!

Nagyon nagy ember! =D>
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
Fecooo
Llegenda del Barça

2009.12.11. 14:22:16

igazad van Titinho, Keitával kapcsolatban félreérthetően fogalmaztam...
a "kicsinálja"-t arra gondoltam, h játékperceket nézve az egyik lefoglalkozottabb, és azért ez elég megterhelő egy védekező (=robotoló) mezőnyjátékos számára, még ha hatalmas küzdő is a srác. szóval pontosítva korábbi kijelentésemet arra céloztam, h ha hosszú távon is ennyit játszatja a mali játékost Pep, a teljesítménye exponenciálisan rosszabbodhat. (tavaly Dani volt az, aki az idény vége fele annyira ki lett zsigerelve, h a meccseken annyit hibázott, h már legszívesebben lezavarták volna sokan a pályáról)

egyébként en bloc egyetértek a mondandóddal ;)
Titinho
Director del Fútbol

2009.12.11. 13:02:46

Na akkor én is elmondom a véleményemet ezzel a témával kapcsolatban, mivel nekem sem tetszik Pep néhány húzása. De mindenekelőtt le kell írnom, hogy nagyon bírom, hatalmas nagy edzőnek tartom, egy zseni, a világ legjobb edzői között van már most is! (és még csak másfél éve ül a padon :wink: ) De vannak azért mostanában nem tetsző dolgok: (hosszú lesz, előre szólok)
Fecooo írta:1. Xavi-Iniesta... a világ legrettegettebb középpályás duóját szétszedi!!! eldöntötte, h egy iszonyatosan kreatív, zseniális játékosból BALSZÉLSŐT CSINÁL! nonszensz! :evil: :evil:
Ez nekem sem tetszik és nem is tudom megtalálni rá a magyarázatot, hogy miért csinálja ezt Pep. :? Idén Ini 1 meccset játszott jól a bal szélen, középen pedig Xavival tényleg a világ legjobb duója. (lásd. idén az Inter elleni hazai meccs) Nem szabad őket megbontani.
Fecooo írta:2. a Xavi-Iniesta duó mögött áthatolhatatlan falat jelentett Yaya Touré tavaly, erre mit csinál? kicsinálja Keitát, folyamatosan játszatja IRÁNYÍTÓKÉNT(!!!), pedig ő védekező középpályás...ezen felül Sergit erőlteti, aki meg se tudja közelíteni Yaya teljesítményét...
Keita nagyon jól mozgott és mozog is a pálya közepén, a tavalyi évben például egy nagyon jó CSERE ember volt a kp-ra. Küzdött, robotolt, passzolt, letámadott, ahogy egy igazi középső középpályásnak kell. Ő itt nálunk egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hányszor játszott vkp-t és tavaly tényleg jó kis alternatíva volt a kp-ra. Idén a szezon elején még tudta tartani ezt a szintet, de kb. október közepe óta, nem játszik valami jól, hiába lőtt/fejelt eddig 6 bajnoki gólt, játékban tényleg kevés. De az azért túlzás, hogy kicsinálja Keitát, meg irányítót akar vele játszatni. Tavaly se irányítót játszott, hanem Xavi mellett egy robotoló kp-t. Idén is azt kellene neki, ugyanaz lenne a feladata, csak idén gyengébben teljesít.

Busquets pedig rengeteget fejlődött a tavalyi évhez képest, jó vannak buta hibái, de vannak jó megoldásai is. Asszem összesen 2 meccsel többet játszott idén mint Yayá. Sőt...idén még Yayától sem láttunk kimagasló teljesítményt. De tavaly is ugyanez volt, majd most elmegy az ANK-ra, utána tavasszal biztos vagyok benne, hogy kihagyhatatlan vkp-ként fog rá számítani Pep. Most gondoljunk bele. Inkább most kapjon Touré lehetőséget és Busquets padozzon? Vagy most játszon Touré és majd a tavasszal Busquets, amikor fontos Király-kupa, meg idegenbeli bajnokik és már éles BL meccsek lesznek? Szerintem így jól csinálja Pep. Nem fog Touré emiatt elmenni. Játszon egész évben Touré, Sergio meg padozzon és ilyen Xerez meg Király-kupa meccseken játszon? Inkább most játszon Sergio, legyen formában amikor is elmegy Touré és Keita is az ANK-ra! Szerintetek be lehetne úgy tenni egy 21 éves "kölyköt" egy Sevilla elleni oda-vissza vágós Király-kupa meccsre (és közben még egy idegenbeli Sevilla elleni bajnokira, 2 hét alatt 3 Sevilla meccs), hogy előtte mondjuk 2 hónapig padozik, csak azért, hogy Touré játszon? Szerintem ez is áll a háttérben...Touré pedig visszatér az ANK-ról, full erőnlétben (3 hét alatt játszik 5 meccset) és jöhet vissza az tavaszi idegenbeli bajnokikra, meg a BL nyolcaddöntőre. Én is egyértelműen jobbnak tartom Tourét, de Sergioban is megvan a megfelelő potenciál, hogy 23-24 éves korára (mire már érettebb lesz játékintelligenciában) ő is egy nagyon jó vkp-vá váljon. Én így látom ezt a Touré-Busquets-Pep témát...
Fecooo írta:3. Dani Alves-Lionel Messi! a világ alig látott hatékonyabb jobb szélt kettejüknél, erre idén mi történik? mintha Pep azt várná el a világ legjobb játékosától(egyben jobbszélsőjétől), h középen cselezze ki a teljes védelmet, Dani meg egyedül marad szinte minden meccsen jobb oldalon, a csapat támadójátéka sablonossá vált, hiszen vagy középen próbálunk támadni, vagy kipasszolják balszélre, és onnan vagy beadással ér véget az akció, vagy Iniesta elveszíti a labdát...NONSZENSZ!!! :x :x
Ez a másik dolog ami nem tetszik. Tényleg a világ legjobb, lethatékonyabb, letlátványosabb jobb szélét testesíti meg ez a két zseni. Így, hogy Messi bejött középre, így Alves annyira egyedül van, hogy senkinek nem tud laposan passzolni. Csak és kizárólag a beadásaiból tud operálni, pedig Alvesben is több van, minthogy megálljon még a 16-ostól is távol és adogatja be a labdákat. Így gyakran ő is befelé húz középre, ahol vagy Xavinak vagy a vkp-nak passzol. Bár így is adott már vagy 6 gólpasszt, meg rúgott 2 gólt a bajnoksában... A kiemelt résszel is nagyon egyetértek. A jobb oldalunk szinte teljesen megszűnt, csak Alves beadásaival tudunk onnan operálni. Semmi elfutás, kiugrás a védők mögül, vonalig levinni és beadni vagy visszajátszani az érkezőknek. Ez most már szinte csak a bal oldalon működik.

Messi középre helyezése sem tetszik. Szinte a középpályáról indul el a labdával, pedig neki a 16-oshoz kellene a legközelebb lennie és onnan befutni a JOBB oldalon, vagy befelé húzni és 15-16-ról bevágni, vagy bepasszolni. De így, hogy 45 méterre a kaputól megindul egyedül középen 3 kpval meg 2 védővel a nyakán nem sok esélye van eljutni a kapuig. Pedig ő ott jelenti az igazi veszélyt a kapu közélében és nem 30-40 méterekre a kaputól. Erre a szepkörre ott van Xavi. Majd ő megindul, kényszerítővel Iniestával befűznek három embert, vissza Xavihoz, kiteszi Messinek a jobb szélre, ő befut és beadja Ibrának vagy Henrynak vagy befejezi ő maga. De ha mindenki középen tömörül, Xavi-Iniesta-Messi akkor széthúzva sincs a pálya, így egy Xavinak vagy egy Iniestának esélye sincs megtalálni az üres lyukakat/folyosókat a védelemben, hogy onnan ugrassák ki a Tridente bármelyik tagját. Ezzel, hogy nem húzzuk szét a pályát, ne is várjuk, hogy nem betömörült védelem ellen kell játszanunk szinte minden meccset. Tavaly pedig ez annyira jól ment, ebben voltunk verhetetlenek, ezt nem tudta EGY CSAPAT SEM levédekezni.

Remélem Pep újra visszahozza Iniestát középre, Messit pedig a 16-os vonalához a jobb oldalra. Így még hatékonyabbak lennénk, még szebb lenne a játékunk. Szerintem.

De félreértés ne essék, ezeken kívül semmi bajom az idei csapattal, idén is már megdöntöttük a tavalyi triplázó csapat bajnoki rajt rekordját, ha pedig most hétvégén nyerünk akkor beállítjuk a '84-es csapat rekordját a 15 meccses veretlenségi sorozatot a 15. fordulóban. :wink: Nem semmi rekordokat döntögetünk most sem, de vannak hibák a játékunkban. Most ugye feltehetném azt a kérdést is, hogy mi lenne akkor, ha nem lennének ezek a kis margóra vésett hibapontok? :wink: Inkább bele sem merek gondolni... :wink:

Bízom Pep-ben, egy percig nem merült fel a bizalmatlanságom iránta, de azért remélem, hogy csiszol még a csapat játékán egy kicsit. :)
herlius írta:Másrészt pedig nem tudom Pedro-n kívül ki az, aki tudna lendíteni a csapat játékán.
Mondok neked még egy valakit, akit úgy tűnik, hogy eléggé elfeledett idén Pep: Bojan Krkic. A jobb olalon vagy középen ő is kaphatna lehetőséget, mert ha valaki akkor hát ő lesz az aki inkább elhagyja a csapatot több játéklehetőség miatt, mint esetleg Touré (ebben nem is hiszek, 3 nappal ezelőtt mondta Yayá, hogy boldog a Barcában és nem is tudna ennél nagyobb klubb szerződni).

Remélem, hogy a jövőben ő is több lehetőséget fog kapni. Pont itt van a lehetőség, a hétvégi Espanyol elleni derbin. Messi nincs, a jobb szélre tökéletes Bojan. Ha valakit akkor őt nem szabad "elkótyavetyélni". :)

Na ennyi lenne a véleményem a dologról, jó hosszú lett az tuti. :) Köszi ha elolvastad!

További szép napot mindenkinek! És persze:

VISCA EL BARCA :!:
Més que un club :!:

"Az akarás egyenlő a tudással, s aki akar, az tud is!"- Johan Cruyff
Mikaos
Director del Fútbol

2009.12.10. 11:41:26

Fecooo írta:tegnap ismét nem használta ki a cseréit, pedig nem véletlenül találták ki a lehetőséget...
Azért nem mindig esik jól egy játékosnak, hogy beáll a 90.percben. Pep nagyon ritkán cserél időhúzó jelleggel, és ezt becsülöm.
Meg tegnap -szerintem- probléma lett volna megbontani a csapatot korán, mert jól játszottunk (77% labdabirtoklás volt végig szinte).

És nagyon tetszik Pep nyilatkozata (angol oldalon olvastam a bővített változatot), kb. ilyesmit mondott: "Erősebbé tesz minket, hogy egy ilyen nehéz csoportból továbbjutottunk".
Ha belegondoltok, mennyire igaz. Elég csak a VB-k, EB-k, BL-k történetét megnézni, hogy milyen sokszor lett olyan csapat a végső győztes, amelyik nagyon nehezen jutott tovább a csoportjából? (És általában a döntőben azt a csapatot verték meg, amelyik a leglazábban jutott el odáig).
Szóval nagyon egyetértek ezzel a Pep-mondással, és biztos vagyok benne, hogy eszerint fogja harcba küldeni őket a következő meccseken.
Pep egy pszichológiai zseni, nem vitás.
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.12.10. 10:12:41

Fecooo írta:tegnap ismét nem használta ki a cseréit, pedig nem véletlenül találták ki a lehetőséget...
Mégis nyertük. Nem ez a fontos? Két nap múlva újabb nehéz meccsünk jön, valakinek ott is kell játszania, lehetőleg minél jobban. Másrészt pedig nem tudom Pedro-n kívül ki az, aki tudna lendíteni a csapat játékán.
recrea
Llegenda del Barça

2009.12.10. 10:11:43

barcelonaforever írta:Sziasztok, valaki nem tudna egy linket adni Guardiola bucsúmeccséről /persze még játékoskorából :lol: /??köszkösz
Ha jól tudom, akkor ez a 2001-es Barca-Valencia volt, amikor Rivaldo 3-at rúgott, köztük azt a fantasztikus ollózósat 2-2-nél. :shock: Ezzel jutottunk be a Bl-be. Azt hiszem Pep valamikor a 60. perc tájékán füttykoncert közepette hagyta el a pályát. Ez volt a búcsúmeccse. Talán ha rákeresel erre a meccsre...
Fecooo
Llegenda del Barça

2009.12.10. 10:03:15

tegnap ismét nem használta ki a cseréit, pedig nem véletlenül találták ki a lehetőséget...
senkialfonz40
Capitá del Barça

2009.12.10. 09:58:49

ozsimiki írta: szerintem meg van az oka minden döntésének, de Toure-s vonalon már én is aggódok, viszont tuti lebeszélte vele Pep,h mit miért, nyilatkozata óta tuti. remélem a szezon 2.felében többet játszik mint Sergio, igaz megy az Afrika kupára is.
Ezt én is csak így tudom elképzelni! :)
" Lionel az után a futballista után kapta a nevét, aki szerintem minden idők legnagyobb játékosa, és az én példaképem. Remélem, úgy fog majd játszani, mint az apja, mert úgy, mint Messi lehetetlen." Antonio Cassano
Válasz küldése