Josep Guardiola

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Vissza fog még térni Pep a Barca edzőjeként?

Igen
164
50%
Nem
166
50%

Szavazatok száma: 330
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.07. 17:35:32

S.Agüero írta:
Laci bácsinak is rengeteget köszönhetünk, sőt az egész spanyol labdarúgás, de a Masia egyértelműen Cruyff érdeme. Én legalábbis erről nem tudok írásos dolgot, hogy Kubala találta volna ki.
Como director técnico de la Escuela de Futbolistas fue nombrado Ladislao Kubala, que acababa de colgar las botas.
Jó akkor ezek szerint ő talált ki valami focis iskolát, de a Masiat nem.
Kép
Kép
Kép
Nero.
Llegenda del Barça

2016.01.07. 17:34:52

Mindegy, az öreg Cruyffnak annyi mindent köszönhetünk, hogy arra szavak sincsenek. Nélküle fele ennyi trófeánk se lenne. Ezért volt elég patkány dolog Roselléktől amikor elkezdetk szivózni az öreggel.
A mostani csapattal kapcsolatban tényleg sokat tévedett, de ez legyen a legnagyobb problémánk.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
MatyiG
Adminisztrátor

2016.01.07. 17:01:16

Laci bácsinak is rengeteget köszönhetünk, sőt az egész spanyol labdarúgás, de a Masia egyértelműen Cruyff érdeme. Én legalábbis erről nem tudok írásos dolgot, hogy Kubala találta volna ki.
Como director técnico de la Escuela de Futbolistas fue nombrado Ladislao Kubala, que acababa de colgar las botas.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.07. 01:06:36

TripleH írta:
Bob_Marley írta:Magát a stílust Cruyff hozta, magát a Masiat is ő hozta. És nem mellesleg Cruyff egy bizonyos Kovács István alatt dolgozott az Ajaxnál. És ezt a fajta totális futballt vette át Pep és tökéletesítette (és csinálja ma már a világ is)ami az ő érdeme, de ne vegyük el az elődök érdemeit, főleg hogy magyar vonatkozás is van benne.
A Masia létrejöttében Kubalának szerintem sokkal nagyobb szerepe van mint Cruyffnak, ugyanis ő kezdett el foglalkozni elsőnek az utánpótlás képzéssel.
Ezzel nem értek egyet, mert Cruyff találta ki hogyan kellene ezt rendszerbe tenni és Ajax mintára egy olyan utánpótlás bázist kialakítani, ahol a gyerekek ott tanulhatnak, ott edzhetnek, ott étkezhetnek, ott élhetnek. Laci bácsinak is rengeteget köszönhetünk, sőt az egész spanyol labdarúgás, de a Masia egyértelműen Cruyff érdeme. Én legalábbis erről nem tudok írásos dolgot, hogy Kubala találta volna ki.
Kép
Kép
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.01.06. 22:03:03

csababarca írta:Már akinek, mert a bajnokság se ment minden BM edzőnek...
Konkretan emlekeim szerint 2 eve nem nyert bajnoksagot a Munchen, amikor alairt.. Csak aztan jott a triplazas.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.01.06. 20:12:35

Már akinek, mert a bajnokság se ment minden BM edzőnek...

Szerintem a Bayernben a real elleni bl visszavágó az abszolút vállalhatatlan eredménye, meg talán a barca elleni odavágó, bár ott kevésbé volt reménytelen a helyzetük.

Mindegy, meglátjuk mit tartogat számára a jövő. Mi barca drukkerek vagyunk, nekünk sokat adott, ez elvitathatatlan, és számunkra ez a fontos.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
hajnesz
Entrenador del Barça

2016.01.06. 20:05:23

noname írta:
Kovbal88 írta:Szerintem remek edző, egy szétesett Barcelonát rakott össze egy év alatt.
Emberileg is nagyon ott van, és nagyon jó, hogy LE is követi őt ebben a szellemiségben.
Bárki bármit mond, azért vannak hatalmas gödrök a Barca életében is.
Az meg, hogy remekül ki tudja kihasználni a lehetőségeit (jobbnál-jobb szerződéseket kap) csak tovább emeli szakmai hozzáértését. Nagyon okosan menedzseri saját magát előre.
A hat kupa, pedig magáért beszél!
Fogalmazzunk inkább úgy, hogy remek Barca edző.
Pep esetében a fő gond az h egyelőre nem mutatta jelét annak h tudna alkalmazkodni. LE hajlamos akár átengedni rövidebb, hosszabb időre a kezdeményezést, ami azt eredményezi h a meccsek nyíltabbak. Pep akkor is fenntartja az ellenfél tizenhatosa előtti passzolgatást, ha látványosan semmi nem jön be. Ez az, amiben LE jobb, főleg a nagy meccseken. A Bayern csak kegyelemből úszta meg annyival, amennyivel. Ha nagyon akarjuk, Münchenben is kaptak volna még vagy 3at.
Továbbra is várat magára h Pep más csapatnál bizonyítson. Az szép, hogy nagyon stabillá tudja tenni a csapatait, de pont a nagy meccseken jön néha a tanácstalanság.
Azért azt hozzá kell tenni, hogy nagyjából minden rekordot megdöntött a Bundesligában a csapata, az utóbbi időben már márciusban bajnokot avattak (!!!), ami nem kis teljesítmény, sőt. A Bayern mindig is kiemelkedő kerettel rendelkezett a többi csapathoz képest, a többi edző mégse tudta ennyire magabiztosan nyerni a hazája bajnokságát.
A Bl meg teljesen más, ott a szerencse is nagyon játszik, de azért az elődöntőig rendre eljutott a csapatával.
TripleH
Entrenador del Barça

2016.01.06. 19:59:54

Bob_Marley írta:Magát a stílust Cruyff hozta, magát a Masiat is ő hozta. És nem mellesleg Cruyff egy bizonyos Kovács István alatt dolgozott az Ajaxnál. És ezt a fajta totális futballt vette át Pep és tökéletesítette (és csinálja ma már a világ is)ami az ő érdeme, de ne vegyük el az elődök érdemeit, főleg hogy magyar vonatkozás is van benne.
A Masia létrejöttében Kubalának szerintem sokkal nagyobb szerepe van mint Cruyffnak, ugyanis ő kezdett el foglalkozni elsőnek az utánpótlás képzéssel.
nzxtpo
Capitá del Barça

2016.01.06. 17:42:16

nzxtpo írta:Pep modernizálta az ő általa annak idején játszott stílust
Így visszaolvasva elég hülyén fogalmaztam meg, de arra akartam utalni amit te is most leírtál.
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.06. 16:23:25

Magát a stílust Cruyff hozta, magát a Masiat is ő hozta. És nem mellesleg Cruyff egy bizonyos Kovács István alatt dolgozott az Ajaxnál. És ezt a fajta totális futballt vette át Pep és tökéletesítette (és csinálja ma már a világ is)ami az ő érdeme, de ne vegyük el az elődök érdemeit, főleg hogy magyar vonatkozás is van benne.
Kép
Kép
Kép
nzxtpo
Capitá del Barça

2016.01.06. 16:17:51

Pep modernizálta az ő általa annak idején játszott stílust, megalapozta itt a 21. században, azt, ami amúgy sok játékostól alapból nem állt messze, hiszen ezt tanulták. (Az tény és való, hogy könnyebb dolga volt, így, hogy a rengeteg játékosunk a La Masia-ról került ki.) De, ezért lehetünk nagyon hálásak neki, és ezzel sokkal többet tett a csapatért, mint a megnyert trófeákkal. Az azóta, és az ezután még érkező edzőknek mindig adott lesz a stílus, csak változtatni kell a játékoskeretet, vagy a taktikát finomhangolni ha szükséges. A játékosok hajlamosak jól lakni, úgyhogy motiválni is tudni kell őket, vagy ha nem sikerül, akkor tökösnek kell lenni, és elküldeni őket, mint ahogyan ti is hoztatok példákat, ezért ha egy edző maga nem tud megújulni (követendő példa ezen a téren SAF), akkor bizonyos időnként indokolt az edzőváltás.

És pontosan a megalapozott stílus miatt tudunk nagy játékosokat idecsábítani, ha szükséges, hiszen minden játékos mielőtt aláírná a papírt, már tudja, hogy milyen rendszert játszunk évek óta, mik lesznek az elvárások. Rengeteg nagycsapat keresi még mindig a stílusát, és ahogy váltogatják az edzőket, teljesen ellentétes játékot is játszhatnak évről-évre, és ez a nem annyira univerzális játékosok számára bizonytalanságot is jelent.
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2016.01.06. 14:32:24

csababarca írta:Az alapfelvetés az volt, hogy meggyőzi a károgókat.
A károgók a szurkolók egy része.
Én arra reflektáltam, hogy akik eddig nem ismerték el, azok már nem fogják sose, alkosson bármit a cityvel vagy más csapattal.

Bobnak igaza van, akik azzal dobálóznak, hogy azzal a barcával könnyű volt, azoknak a véleménye nem sokat ér.
Ez így van és ahogy lejjebb is írták jó párhuzamot lehet vonni Busival. Őt is mindenki szidja, hogy egy tök átlagos játékos, belekerült egy jó csapatba és abból élt. Max. egy jó pszichológusként ismerik el, mert volt egy Ini-Xavi-Messi triója akivel akárki sikeres lett volna. Amellett az igazolásait is folyamatosan kritizálják, mindenki Csigával meg Ibrával jön. Arról viszont nem szól a fáma, hogy hozta Danit, aki az egyik legfőbb letéteményese volt a sikereknek vagy Keita aki szintén fontos láncszem. De nem csak Deco-t és Ronniet volt töke elküldeni, Yaya-nak se átallott kevesebb szerepet osztani Busi javára. Mondjuk ezért a Barca szurkolók is ki akarták "nyírni", de végül nem bizonyult hibának, sőt!
Kíváncsi vagyok mi lesz az első lépése Manchesterben. Lesz-e ott is valami nagytakarítás és kiket hozhat. Azért nem túl fiatal a keret, nem csodálkoznék, ha elküldene néhány játékost és frissítene.

Luchot talán még kevésbé ismerik el, pedig ő volt az aki radikálisabb változásokat eszközölt. Mind Martino, mind Tito a poszt-Pep játékból élt. Ő viszont szinte minden csapatrészt megreformált. Ami Pep-nél a Xavi-Ini-Messi trió volt, most az MSN-el kezdik ki. Arra viszont nem gondolnak az emberek, hogy mibe keült ezt összehozni. A kp, ami a Pep-érában a kulcs volt, az is komoly változáson ment át, és azt se felejtsük el, hogy egy olyan csapattal triplázott, aminek rohadt vékony volt a padja.

Mindenesetre én szurkolok Pepnek, az első évében még nem várok hatalmas sikereket, rendbe kell tenni ezt a szétesett, koncepció nélküli keretet, ami komoly frissítésre szorul. Azt se feledjük, hogy a hatalmas edzőzseni Mou is mit alkotott egy egységesebb, erősebb Real-al első évében. Pellegrini azért nem egy gyenge Madridot hagyott rá.
Forca Barca!!!!
noname
Llegenda del Barça

2016.01.06. 14:21:41

Kovbal88 írta:Szerintem remek edző, egy szétesett Barcelonát rakott össze egy év alatt.
Emberileg is nagyon ott van, és nagyon jó, hogy LE is követi őt ebben a szellemiségben.
Az meg, hogy remekül ki tudja kihasználni a lehetőségeit (jobbnál-jobb szerződéseket kap) csak tovább emeli szakmai hozzáértését. Nagyon okosan menedzseri saját magát előre.
Fogalmazzunk inkább úgy, hogy remek Barca edző.
Pep esetében a fő gond az h egyelőre nem mutatta jelét annak h tudna alkalmazkodni. LE hajlamos akár átengedni rövidebb, hosszabb időre a kezdeményezést, ami azt eredményezi h a meccsek nyíltabbak. Pep akkor is fenntartja az ellenfél tizenhatosa előtti passzolgatást, ha látványosan semmi nem jön be. Ez az, amiben LE jobb, főleg a nagy meccseken. A Bayern csak kegyelemből úszta meg annyival, amennyivel. Ha nagyon akarjuk, Münchenben is kaptak volna még vagy 3at.
Továbbra is várat magára h Pep más csapatnál bizonyítson. Az szép, hogy nagyon stabillá tudja tenni a csapatait, de pont a nagy meccseken jön néha a tanácstalanság.
A Fifa egy szégyen
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.01.06. 14:12:38

Bob_Marley írta:
csababarca írta:

Bobnak igaza van, akik azzal dobálóznak, hogy azzal a barcával könnyű volt, azoknak a véleménye nem sokat ér.
Nem én írtam (habár így gondolom) hanem lejjebb MessiNeymarSuarez.
Jah tényleg, elnéztem. De ha Te is így gondolod, akkor nem kellemetlen a szituáció :mrgreen:
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.06. 14:08:44

csababarca írta:

Nem én írtam (habár így gondolom) hanem lejjebb MessiNeymarSuarez.

Valóban ez is hasonló mint Busquets, vagy ha edző akkor Mourinho, vagy egy másik topikban Zidane. Tehát ha érzelmektől túlfűtve próbáljuk értékelni, akkor az nem lehet objektív látásmód és szélsőséges dolgok jöhetnek ki. A szakma elismeri és ez a legfontosabb a többi maszlag a szememben.
Kép
Kép
Kép
Kovbal88
Entrenador del Barça

2016.01.06. 14:01:22

Szerintem remek edző, egy szétesett Barcelonát rakott össze egy év alatt.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.01.06. 13:46:44

Az alapfelvetés az volt, hogy meggyőzi a károgókat.
A károgók a szurkolók egy része.
Én arra reflektáltam, hogy akik eddig nem ismerték el, azok már nem fogják sose, alkosson bármit a cityvel vagy más csapattal.

MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.01.06. 13:44:43

nzxtpo írta:
Bob_Marley írta:Szerintem azért eléggé el van ismerve, év edzői díjak stb. Az hogy az újságok néha előhoznak dolgokat ha úgy van az mindenkivel előfordul. LE is rögtön egy semmi ha ikszelünk. :D

Mondjuk most se nyert valami Bundesliga szavazáson, de az nem szakmai szavazás volt hanem internetes. Németeknél kevésbé szerették talán, de a sikerek megvoltak.

Volt játékosok, más edzők, általában mind-mind nagyon elismerően nyilatkoznak róla.
Igen el van ismerve sokak szemében (Barcások, "tiki-taka" szimpatizánsok, szakemberek stb...), de mi most azokról beszéltünk, akik azt állították, hogy a Barca akkori keretével bárki nyert volna ennyit, akik azért támadták, mert Németországba ment, és ott csak a Bayern van, akik utána azzal jöttek, hogy de nem nyert BL-t pedig Heynckestől egy triplázó csapatot vett át...
Én már olyannal le sem állok veszekedni, aki szerint az akkori Barcával bárki halomra nyerte volna magát... :D
Alapból amikor idajött, akkor egy (kiégett, de még mindig hatalmas sztár ) Ronaldinho várta, és kb 10 edzőből 9 körbepuszilta volna a saját ujjait hogy ilyen játékossal dolgozhat, erre Pep első dolgai közt volt, hogy kidobta Decoval együtt.
Alapból egy teljesen szétesett, kupanélküli csapatot vett át.
Az igazolásairól ( Dani Alves, Keita és a többiek) nem is beszélve, meg ugye remekül kihozta a maximumot Messiből, és a többiekből, "tiki-takát" bevezette és remekül motivált is.
Meg ugye sikeresen építette be a fiatalokat is, Busit is elkezdte tolna, aki azóta is "húdegyenge túlértékelt", igaz hogy a posztján a legjobb az ilyen rendszerekbe mint a miénk.. :lol:

Ez olyan, minthogy Lucho érdemeit is sokan nem ismerik el, pedig ő az, aki végre mert változtatni a játékon, játékosokon, kontrákat, direktebb játékot bevezetve, meg eleve azt, hogy ha úgy alakul a meccs, akkor alkalmaszkodni az ellenfél játékához és úgy legyőzve, nem pedig Pep örökségéből akart megélni 0 változtatással.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.01.06. 13:39:00

Busit se ismeri el a futballszurkolók legalább 3/4-e szerintem, a szakma meg oda meg vissza van tőle.. Kétlem, hogy Pep a megyei drukkereknek akar megfelelni, és a negatív hangok miatt rémálmai lennének.

Cityre meg kíváncsi leszek, hogy kiket fog odavinni, és mennyire sikerül angliában is átadni a filozófiáját. Remélem jó kis csapatot rak össze, keret van rá bőven. Ott tényleg csak rajta áll a dolog, a vezetőség se fogja kirúgással fenyegetni minden évben, ha Pellegrinit is ennyi ideig tűrték a Bl fiaskókkal - már ha oda megy ugye.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.06. 13:23:38

Szakmailag elvan és ez a lényeg. Az hogy egy egy szurkolói réteg, egy bizonyos köre esetleg nem ismeri el, szubjektív érvek alapján az nem fontos. Legalábbis a kettőt össze se lehet hasonlítani, az egyik mögött van szakmai tudás és "hitel" a másik mögött nincsen. Olyan ember meg úgyse volt a történelemben, aki mindenkinek megtudott volna felelni. És itt az volt, hogy nem ismerik el, szerintem meg elismerik bőven. Akiknek el kell és számítanak, azok elismerik.
Kép
Kép
Kép
nzxtpo
Capitá del Barça

2016.01.06. 13:00:16

Bob_Marley írta:Szerintem azért eléggé el van ismerve, év edzői díjak stb. Az hogy az újságok néha előhoznak dolgokat ha úgy van az mindenkivel előfordul. LE is rögtön egy semmi ha ikszelünk. :D

Mondjuk most se nyert valami Bundesliga szavazáson, de az nem szakmai szavazás volt hanem internetes. Németeknél kevésbé szerették talán, de a sikerek megvoltak.

Volt játékosok, más edzők, általában mind-mind nagyon elismerően nyilatkoznak róla.
Igen el van ismerve sokak szemében (Barcások, "tiki-taka" szimpatizánsok, szakemberek stb...), de mi most azokról beszéltünk, akik azt állították, hogy a Barca akkori keretével bárki nyert volna ennyit, akik azért támadták, mert Németországba ment, és ott csak a Bayern van, akik utána azzal jöttek, hogy de nem nyert BL-t pedig Heynckestől egy triplázó csapatot vett át...
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.01.06. 12:12:11

szakmailag persze elvan.
Én szurkolókról beszélek, főleg a nagyképű BM szurkolókról, akik 2013 után azt hiszik hogy evidencia megnyerni a BL döntőt. Szegények nem tudják,hogy az nem úgy megy...
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.06. 12:04:38

csababarca írta:
nzxtpo írta: -ha eredményes lesz, akkor meggyőzi a károgókat
Sose fogja.
Ha a Baktalórántházával BLt nyerne két éven belül, úgy hogy nem nyúl a mostani kerethez, nah akkor talán nagy undorral bemondanák,hogy jó ez szép volt.
Ha bajnoki címet nyer a Cityvel, akkor is jön majd a duma, hogy beleült a jóba, így könnyű, stb.
BL meg más kávéház, oda szerencse kell főleg, de ha össze rak egy jó csapatot, akkor 1-2 éven belül 4 közé odaférhet simán.

EGyébként ha képes lenne Pep levetkőzni a makacsságát, és kicsit jobban alkalmazkodni,kevesebb lenne a károgó, erre a pl jó lehet.
Szerintem azért eléggé el van ismerve, év edzői díjak stb. Az hogy az újságok néha előhoznak dolgokat ha úgy van az mindenkivel előfordul. LE is rögtön egy semmi ha ikszelünk. :D

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2016.01.06. 12:12:47-kor.
Kép
Kép
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.01.06. 11:56:13

nzxtpo írta: -ha eredményes lesz, akkor meggyőzi a károgókat
Sose fogja.
Ha a Baktalórántházával BLt nyerne két éven belül, úgy hogy nem nyúl a mostani kerethez, nah akkor talán nagy undorral bemondanák,hogy jó ez szép volt.
Ha bajnoki címet nyer a Cityvel, akkor is jön majd a duma, hogy beleült a jóba, így könnyű, stb.
BL meg más kávéház, oda szerencse kell főleg, de ha össze rak egy jó csapatot, akkor 1-2 éven belül 4 közé odaférhet simán.

EGyébként ha képes lenne Pep levetkőzni a makacsságát, és kicsit jobban alkalmazkodni,kevesebb lenne a károgó, erre a pl jó lehet.
nzxtpo
Capitá del Barça

2016.01.06. 11:47:03

zola8787 írta:
nzxtpo írta:
-ha eredményes lesz, akkor meggyőzi a károgókat
Én vagyok a legnagyobb károgó, továbbra is várom, hogy meggyőzzön. A City-vel megteheti (mindig is mondtam, hogy egy középszerű csapatot emeljen magasba, akkor elismerem, hogy tévedtem és jó edző, a City jó lesz :mrgreen: )
És akkor neked mi számít jó eredménynek? Nálam az első két évben 1 bajnoki cím, BL elődöntő (onnan meg bármi megtörténhet), és egy ligakupa vagy FA kupa, már nagy eredménynek számítana, figyelembe véve pl. a korábbi BL szereplésüket, a túlzsúfolt angol menetrendet és a bajnokság kiegyensúlyozottságát.
Kép
Válasz küldése