gránit írta:Én inkább fordítva látom, karmester, igazi irányító nélkül ez a csapat látványban, a játék képében most nem hiszem, hogy igazán előre tudna lépni. Volt olyan vélemény is, hogy Valverde az egyedüli oka annak, hogy nem játszunk tiki-takát. Azért egy Xavi- meg egy Iniesta-kaliber nem árt, ha rendelkezésre áll. Amolyan előfeltételek az ilyen szintű játékhoz, ilyen kaliber meg jelenleg a középpályán nincs.
Emberünk a Betissel is ilyen focit játszott, persze kicsiben. De jól mutatja, hogy nem kell Xavi és Iniesta hozzá, másokkal is lehet ezt játszani, ha nem is olyan szinten, mint az ominózus Pep-csapat, de azért mégis jól és eredményesen. Pl. maga Pep is megcsinálta még két másik csapattal. És ha most valaki azt mondja, hogy BL neki sem jött össze ezekkel a csapatokkal, hanem ugyanúgy elcsúszott, mint Valverde, akkor igaza van, de a játék minőségében magasan verte a mi akkori mesterünket.
Betissel ket szezon alatt osszesen jatszott 14 dontetlent, mintha ilyen adok-kapok focit jatszana. Ez itt szerintem nem fog beleferni. Engem meglepne, ha meg osszel is o ulne a padon. Remelem ramcafol, sok sikert neki.
Viszont szerényebb képességű kerettel sokkal könnyebb megégni egy adok-kapokban, mint egy top csapattal. Nem annak kell félnie a nyílt ütközettől, aki alapvetően erősebb.
Sok sikert neki, szerencsejere bőven van honnan építkezni, s a bajnokságban vezető helyről "csak" bekell kormányozni a gárdát, hajrá.
Ezt hozzátok fel, hogy vezetjük a bajnokságot, papíron így is van, de tudjuk, hogy a végén nem gólkülönbség fog számítani, tehát lényegében nincs előnyünk, sőt, a Realnak lesz hazai Klasszikusa tavasszal, tehát inkább nálunk az előny. Na meg nekik kellett mélyebről építkezniük, tehát én tudom komoly eredménynek venni, hogy ugyanannyi pontot gyűjtöttünk, mint ők. Ők emelkedőben vannak, mi leszállóágban, ezek kéne változtatnia az új edzőnek.