Laci7 írta:Érdekesnek találtam mindig is, hogy sokan a védelem megújítását/pótlását tartották első számú feladatnak a nyáron, vagy akár egy évvel ezelőtt. A védelemmel szerintem minőségben nem feltétlen volt baj, inkább létszámban nem voltunk meg egy három frontos szezonra. Ettől függetlenül tartom, hogy a következő átigazolási időszakban (feltéve, ha igazolhatunk) szükséges egy jobb védő és mellékesen egy belső védő igazolása, bár ezzel már talán túl sokan is lennénk KH poszton.
A fő probléma, visszanézve az utóbbi két-három idényt, hogy a középpálya nem újult meg, vagy csak minimális szinten. Azzal, hogy Fabregast a nyáron elengedtük, még rosszabb helyzetbe kerültünk. Rakitic nem volt rossz igazolás, ám nem vagyok benne biztos, hogy ő a Barcába ILLŐ játékos lenne. Szezon elején úgy voltam vele, hogy Rafinhan áll, vagy bukik a középső csapat rész idén. Most féltávnál úgy látom, hogy inkább bukik, mivel egyenlőre nem lehet rá (vagy nem mernek) komolyabban építeni, mint anno Thiagora. Amennyiben Rafa több meccsen kapott volna szerepet és egyben jó teljesítményt nyújtott is volna, azzal elindulhatott volna egy folyamat amellyel Iniestát és Xavit tehermentesíthetjük. Elsősorban az utóbbit kellene, Iniestában azért még bőven van annyi, hogy a legmagasabb szinten játsszon. Ezzel fixen meglenne négy emberünk a középpálya támadásért felelős részére.
Azt még szerintem igazán nem lehet tudni, hogy a védelemmel, hogy is állunk majd.
Ha minden igaz tavaszra már bevethetővé válik Verma és Bartra is folyamatosan jól teljesít, tőle se kell félni ha a kezdőben látjuk. Piqué formája mióta meg lett egy kicsit rendszabályozva konstans jó. Mathieu az aki egész jól kezdett aztán visszaesett.
Szóval számban rendben vagyunk, főleg, ha még Mascheranot is idevesszük és, ha nem is egy világverő középső párost de egy átlagosnál jobbat ki tudunk állítani. Legalábbis már közel sem ez a legégetőbb csapatrész, amit orvosolni kell.
Amit itt LE-nek meg kell tennie, az egy folyamatos páros kialakítása. Mondjuk itt jelenleg elég nehéz. Piqué kérdés, hogy tartani tudja-e, ha padra szorul, Bartrat nyomatni kellene, de mellé egy gyorsabb ember kellene, Mascherano jelenleg a legjobb védőnk (és ez idén nem sajnálatos tény, hanem az ő dícsérete), Mathieu pedig edzői kérésre jött, szóval nagyon fogas kérdés.
A jobbhátvéd kérdés, amivel mindenképp kell kezdeni valamit. Ha Zubit tényleg takarítják van esély rá, hogy érkezik egy épkézláb ember. Danilot rebesgették, akinek én iszonyatosan örülnék. Talán nincs olyan szinten, mint Dani ilyenkor, de legalábbis nagyon közel áll hozzá.
Ez pedig magában hordozza a kp-t is. Rakitic nem tudja úgy támogatni a támadásokat ez tény. Viszont vele sokkal hatékonyabb a csapatvédekezés, ami szintén fontos. Én egyébként képesnek tartom Xavi posztját betölteni (ha nem is úgy mint ennyi idősen a Maestro), van benne bőven irányítói véna, tavaly ezt bizonyította a Sevillaban. Gyakorlatilag ő vezette EL-győzelemre a csapatot. Nyilván ez más szint és inkább Rafinhat támogatnám, aki hosszú időre lezárhatja ezt a kérdést. Viszont ő és Ini egy jelenlegi Busquets-el és Alves-el egyenlő azzal, hogy a kp átjáróház az ellenfelek számára.
Idén én ennek ellenére őt próbálnám folyamatosan beépíteni, legalábbis a Xavinak szánt játékpercek nagy részét neki adnám. Azért legutóbb is látszottak (az ellenféltől függetlenül) a kvalitásai. Milyen meglátásai vannak, hogy ismeri fel a helyzeteket, mennyire lát a pályán. Ezeknél irreleváns az ellenfél, csak le lehet szűrni, hogy megvannak benne azok a dolgok, amikre lehet építeni, hogy hosszútávon megoldás lehessen. Denist és Halilovicot egyelőre ezért nem erőltetném, ráadásul, ha Xavi lécelni fog és Ini sem lesz már fiatalabb kellene már a következő szezonra egy olyan játékos akit bármikor be lehet vetni.
Ha Rafinha mellőzve lesz tehát újra döntéskényszer van. Igazolni vagy hatalmasat kockáztatni.
Én bőven el tudom képzelni a brazilról, hogy idővel megüti a kezdő szintet. Csak a kp-n kell használni. (vagy átállni esetleg egy 4-3-1-2-re Messivel a két támadó és a kp között)
A támadósor rendben van, oda szerintem nincs szükség senkire. Én mondjuk nem elsősorban Adamat erőltetném, nagyon éretlen még, a B-ben is látszik. Hatalmas tehetség, de vele nagyon megfontoltan kell bánni.
Bocs a litániáért és persze ez szinte teljes egészében függ a CAS-tól. Negatív döntés esetén, nagyon újra kell gondolni mindent, a vezetőségnek, edzőnek, játékosoknak egyaránt. (szurkolóknak szintén

)