Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Azért az ilyen szinten a valóságtól elrugaszkodott hírekhez kéne forrást linkelni.
Hogy a viharba jön ide a Real?
Casemiroert az 60-70 volt a max, foleg hogy a francia fiatal gyereket 80-ert vettek. Camavingat meg 30-ert, ami szinte rablasnak minosul. Varanet is komoly penztert adtak el, ahhoz kepest hogy mennyit volt serukt akkoriban es menni is akart. Bale, Hazard tavozasaban a legkomolyabb fegyverteny a madridnak, hogy megszabadultak a fizetesuktol. Igazabol tok mindegy ezek az osszehasonlitasok, a madrid kb kicserelte az egesz keretuket, felhuztak az uj stadiont. Kozben azert nyertek bajnoksagot es bl cimeket es szurkoloknak ez a fontos.
Én leírtam a transzfereket a Laporta vs Real érában, nem értem hol a túlzás. Casemiro posztján szerintem top 3-as játékos volt, legalább annyit számított nekik a kp-n, mint nálunk egy 26-28 éves Busi, ezért írtam, hogy kb. árban. de a United így is jóval magasabban az áruk fölött veszi a játékosokat az utóbbi években. Vettek helyette egy Tchoamenit 80-ért aki nem is igazán közelítette meg a brazilt. 40-ért az a Varane kb. olyan mintha mi annyiért engednénk el most Araujot.Barcaman1993 írta: ↑2024.07.01. 15:59:51Én szerintem szeretnénk mi Real Madrid lenni az átigazolások terén... Nagyon sok túlzás van ebben a hozzászólásban. Nyilván nekik is voltak félresikerült transzferük, de kanyarban sincsenek hozzánk képest. Ők tudják, hogy mi az az ár, amiért már érdemes valakit eladni. Mi mikor adtuk volna Casemirot, Ronaldot, főleg ennyi pénzért?Chino írta: ↑2024.07.01. 15:49:30Tény, hogy az eladásokban nem vagyunk túl jók, de egy Realhoz képest még így sokkal jobbak. Laporta új regnálása alatt, amikor már kényszereladásokat kellett végrehajtani náluk így nézett ki.
Tavaly a madrid megszabadult ingyen egy Asensio, Hazard, Benzema, Mariano pakktól, Odriozólától 3 millióért. Azelőtt Bale, Jovic, Isco, Marcelo szintén 0 millió, Casemiro ment talán árban 70 millióért, de egy MU-ból ennél azért többet ki lehetett volna húzni, ahogy Varane-ból is simán 60-70-et és szerintem Odegaard sem 35-öt ért.
Kubot 6-ért dobták ki, mikor simán 30-40 milliós játékos. Mondjuk egy Blanco, Miguel, Chust 9 milliós eladása vegyük úgy, hogy OK, bár ezek nekünk is megvannak, ráadásul %/opcióért.
Marcelo, Ramos, Benzema pakkra ráfoghatjuk, hogy gesztusból engedték el ingyen, de ilyen transzferekért Laportát már itt keresztre feszítenék, még akkor is ha muszáj lett volna megszabadulni tőlük.
Emellett a bértömegük magasan veri a miénket.
(azért vettem a Realt, mert ugyanaz a bajnokság, ugyanazok a szabályok vonatkoznak rájuk, de lehetne sorolni tovább a klubokat)
Nem azt mondom, hogy nagyon jól csináltuk az eladásokat, mindent kimaxoltunk és hajrá, így tovább, de a körülményekhez képest ebben az aspektusban távolról sem olyan katasztrofális a helyzet, mint az be van itt állítva.
Valószínűleg még most is itt lennének, ráadásul több pénzért, mint bármelyik másik csapatban.
Én szerintem szeretnénk mi Real Madrid lenni az átigazolások terén... Nagyon sok túlzás van ebben a hozzászólásban. Nyilván nekik is voltak félresikerült transzferük, de kanyarban sincsenek hozzánk képest. Ők tudják, hogy mi az az ár, amiért már érdemes valakit eladni. Mi mikor adtuk volna Casemirot, Ronaldot, főleg ennyi pénzért?Chino írta: ↑2024.07.01. 15:49:30Tény, hogy az eladásokban nem vagyunk túl jók, de egy Realhoz képest még így sokkal jobbak. Laporta új regnálása alatt, amikor már kényszereladásokat kellett végrehajtani náluk így nézett ki.
Tavaly a madrid megszabadult ingyen egy Asensio, Hazard, Benzema, Mariano pakktól, Odriozólától 3 millióért. Azelőtt Bale, Jovic, Isco, Marcelo szintén 0 millió, Casemiro ment talán árban 70 millióért, de egy MU-ból ennél azért többet ki lehetett volna húzni, ahogy Varane-ból is simán 60-70-et és szerintem Odegaard sem 35-öt ért.
Kubot 6-ért dobták ki, mikor simán 30-40 milliós játékos. Mondjuk egy Blanco, Miguel, Chust 9 milliós eladása vegyük úgy, hogy OK, bár ezek nekünk is megvannak, ráadásul %/opcióért.
Marcelo, Ramos, Benzema pakkra ráfoghatjuk, hogy gesztusból engedték el ingyen, de ilyen transzferekért Laportát már itt keresztre feszítenék, még akkor is ha muszáj lett volna megszabadulni tőlük.
Emellett a bértömegük magasan veri a miénket.
(azért vettem a Realt, mert ugyanaz a bajnokság, ugyanazok a szabályok vonatkoznak rájuk, de lehetne sorolni tovább a klubokat)
Nem azt mondom, hogy nagyon jól csináltuk az eladásokat, mindent kimaxoltunk és hajrá, így tovább, de a körülményekhez képest ebben az aspektusban távolról sem olyan katasztrofális a helyzet, mint az be van itt állítva.
Tény, hogy az eladásokban nem vagyunk túl jók, de egy Realhoz képest még így sokkal jobbak. Laporta új regnálása alatt, amikor már kényszereladásokat kellett végrehajtani náluk így nézett ki.Troym írta: ↑2024.07.01. 14:44:10Új ötlet: magyarázkodás helyett hozhatnánk jobb döntéseketgránit írta: ↑2024.07.01. 14:17:37Mi mindig csak akkor vagyunk karakánok, amikor a katasztrofális ügyleteinket magyarázni kellHa fele ennyire lennénk karakánok a tárgyaláskor, most nem lenne 1,2 milliárdos adósságunk. Tényleg érdemes lenne egyszer összeszámolni, hány százmillió eurót dobtunk már ki az ablakon az ilyen dealekkel.
Amúgy Inigo 9 milliója kapcsán is előjött ez a duplagondol, hogy ha nem adunk neki annyi pénzt, akkor nem jön ide. Na hiszen. Igazoltunk volna más peremembert. Biztos nagyon sok csapatnak kellett volna úgy (főleg 9 millióért), hogy az azt megelőző szezonban állandóan sérült volt. Nekünk egyszerűen már a rögeszménkké vált az a tévhit, hogy nincs alkupozíciónk. Ha de Jong távozni akarna, és a Chelsea/Manchester United bedobná a blöfföt (mert ellenünk be lehet), hogy ingyen vinnék csak, gondolkodás nélkül odaadnánk ingyen, ahogy a többieket is.![]()
Pl az alábbi 6 szabállyal már lehetne javítani az anyagi és/vagy szakmai helyzeten:
1. 25 év alatti játékost nem engedünk el ingyen (Dest, Mingu, stb)
2. 30 feletti játékosért nem fizetünk átigazolási összeget (Lewa 50 millió csak a jéghegy csúcsa)
3. 30 feletti játékos maximum 2+1 éves szerződést kaphat, szerződéshosszabbításkor maximum +1 év (Szintén Lewa 4 éves szerződése egy botrány)
4.Senkinek nem adunk 28 éves kora felett az addigi béréhez képest +50%-nál többet (Ne itt akarjon senki levezetni, meggazdagodni)
5. Fiatal játékos eladása esetén a visszavásárlási opció maximum az eladási ár duplája lenne (Sok értelme nem volt Nico 30 milliós opciójának, ha az 15 lenne, most megléphetnénk)
6. Minden szerződésbe bekerülne, hogy ha a játékos az elérhető meccsek és játékidő 5%-át sem tölti pályán, akkor a szerződés felbontható minden évben (Umtiti, Lenglet záradék)
Nem fizetési sapka a legjobb megoldás, különösen, ha időnként nem tartjuk be (Lewa) vagy mindenki a maximum összeg körül kap (Inigo)
Én 9 millióval csökkenteném és megvan közel egészen Rabiot bére![]()
Új ötlet: magyarázkodás helyett hozhatnánk jobb döntéseketgránit írta: ↑2024.07.01. 14:17:37Mi mindig csak akkor vagyunk karakánok, amikor a katasztrofális ügyleteinket magyarázni kellHa fele ennyire lennénk karakánok a tárgyaláskor, most nem lenne 1,2 milliárdos adósságunk. Tényleg érdemes lenne egyszer összeszámolni, hány százmillió eurót dobtunk már ki az ablakon az ilyen dealekkel.
Amúgy Inigo 9 milliója kapcsán is előjött ez a duplagondol, hogy ha nem adunk neki annyi pénzt, akkor nem jön ide. Na hiszen. Igazoltunk volna más peremembert. Biztos nagyon sok csapatnak kellett volna úgy (főleg 9 millióért), hogy az azt megelőző szezonban állandóan sérült volt. Nekünk egyszerűen már a rögeszménkké vált az a tévhit, hogy nincs alkupozíciónk. Ha de Jong távozni akarna, és a Chelsea/Manchester United bedobná a blöfföt (mert ellenünk be lehet), hogy ingyen vinnék csak, gondolkodás nélkül odaadnánk ingyen, ahogy a többieket is.
Én 9 millióval csökkenteném és megvan közel egészen Rabiot bére
Milito nem volt sérült, a szezon vége felé dőlt ki. Aguerot és Inigot ingyen szereztük, ahogy most Dest ment el, ráadásul ők könnyebb sérüléssel, míg a holland tavaszig nem is játszhat. Aztán még ki tudja hogy felépül-e.Troym írta: ↑2024.07.01. 14:04:10Amúgy milyen kényesek vagyunk, hogy sérült játékost nem lehet venni / eladni.
Tavaly kellett volna ugyanez a karakán hozzáállás Inigo szerződtetése, vagy előtte Aguero kapcsán, esetleg Gabriel Milito esetén (Csak olyanokat sorolok, akik sérülten jöttek nem fillérekért Laporta elnöksége alatt) és emlékeim szerint Laporta adott 10+ milliós fizetést Fatinak 2 év sérülés után.
Mi mindig csak akkor vagyunk karakánok, amikor a katasztrofális ügyleteinket magyarázni kellTroym írta: ↑2024.07.01. 14:04:10Amúgy milyen kényesek vagyunk, hogy sérült játékost nem lehet venni / eladni.
Tavaly kellett volna ugyanez a karakán hozzáállás Inigo szerződtetése, vagy előtte Aguero kapcsán, esetleg Gabriel Milito esetén (Csak olyanokat sorolok, akik sérülten jöttek nem fillérekért Laporta elnöksége alatt) és emlékeim szerint Laporta adott 10+ milliós fizetést Fatinak 2 év sérülés után.
Rendbengránit írta: ↑2024.07.01. 13:43:51Ez nem alma-körte, hanem nagy alma-kis alma, vagy nagy körte-kis körte. Dest fizetése eltörpül de Jong fizetése mellett. Ha Destre igaz, hogy megszabadultunk a fizetésének ballasztjától, akkor ez de Jonggal fokozottan így lenne. Na, az aztán sok helyet szabadítana fel.
Ez nem alma-körte, hanem nagy alma-kis alma, vagy nagy körte-kis körte. Dest fizetése eltörpül de Jong fizetése mellett. Ha Destre igaz, hogy megszabadultunk a fizetésének ballasztjától, akkor ez de Jongra fokozottan igaz lenne. Na, az aztán sok helyet szabadítana fel.
Rosszul olvastam, elnézést.
Persze, a PSV.
Nem feltétlenül, sőt. 10 millió eurót, ami annak idején talán 2-3 millió eurót érhetett, simán kifizettem volna egy sérült Dani Alves-ért vagy egy Abidalért, csak hogy tavaszra, a szezon legfontosabb meccseire már minket erősítsen.
Nem, én azt írtam, hogy te vetetted el ennek még a lehetőségét is, és kerültél így brutális önellentmondásba. Kérlek, olvasd el figyelmesen, amit írok, ha reagálsz rá
Én mondtam, hogy ingyen szabaduljunk meg de Jongtól??!!
Amíg egy kontinenstornán van nem fogunk mi letenni érte semmit. Ahogy más csapat sem. A Bilbaoval felvettük a kapcsolatot sajnos nem túl jó feltételekkel, de ennél többet egyelőre nem lehet tenni. Totál vakon ő sem fog belemenni semmibe, főleg, hogy egyéb ajánlatokat is meg fognak fontolni.bunga írta: ↑2024.07.01. 11:57:24Most, hogy új pénzügyi év kezdődik, nem értem, hogy mit vacakolnak Nico igazolása körül, ha tényleg akarják őt. Nyilvánvaló, hogy le kell tenni a kivásárlási pénzt, mielőtt más tenné le. Alkudni nem lehet. A fedezet pedig az olyan, nélkülözhető Barca játékos, aki iránt van kereslet.
Valószínű azt vacakolják, hogy hogyan lehet eladni Kimmich-Williams helyett a Guido-Jaden Philogene (Hull) érkezését nem is annyira vészes dolognak, mert előbbi kettő együtt cca 100 millió + 30 fizetés utóbbi kettő meg ingyen van és 8-10 milliós fizetés.bunga írta: ↑2024.07.01. 11:57:24Most, hogy új pénzügyi év kezdődik, nem értem, hogy mit vacakolnak Nico igazolása körül, ha tényleg akarják őt. Nyilvánvaló, hogy le kell tenni a kivásárlási pénzt, mielőtt más tenné le. Alkudni nem lehet. A fedezet pedig az olyan, nélkülözhető Barca játékos, aki iránt van kereslet.
Továbbra is, 10M+fizetést kellett volna letenniük pár hét játékért, gondolj bele, hogy a világon lett-e volna valaki, aki ezt megteszi. Nem is a PSV, hanem egy végtelen pénzzel rendelkező PSG nem tette volna meg. Fordítva lenne, és mi igazolnánk egy játékost 16-20 millióért pár hétre, amikor utána ingyenes lesz, na akkor személyesen írnál Laportának levelet, hogy ez mégis mi a fészkes fene volt.