Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Szerintem a vizes lepedőt senki nem húzta rá. Hogy része volt ebben, és a tavalyi kiesésükben? Persze, ott volt a pályán. Nem lepedőhúzás van itt, részemről pl. biztos nem, hanem hozzáadott/elvett érték arányát máshogy látom, mint Te, Gránit, Andris, pl. Nyilván ez nagyon nehezen mérhető, bizonyítható, marad véleménynek.
A dupla wtf a dologban, hogy mindezt úgy csinálták, hogy Donnarumma ha valamiben akkor lábbal mezőnyben gyenge. Mi a szarért labdáztak ott, rejtély.gránit írta: ↑2023.03.10. 22:45:31Védekezésben sokat nem tud tenni, ha Verratti pár méterre a kaputól eladja a labdát. Amikor elkezdtek tili-tolizni a kapu torkában, már előre tudtam, hogy ez lesz. Ez a halálom, amikor a gólvonal előtt nekiállnak passzolgatni, mint Unai Simon is a világbajnokságon, ahelyett, hogy kilőnék onnan a labdát a világűrbe. A mi védekezésünk is elsősorban Piqué, Lenglet, Busquets miatt volt ott, ahol, és ahogy a csapatba kerültek kompetensebb emberek, rögtön fel is javult a védekezésünk.
Ez mind igaz, de kellenek hozzá a támdók is. A mi rendszerünkben pláne. Xavi is sokszor hangúlyozta ki, mikor a védelemről kérdezték, hogy Lewy náluk a legelső védő, és tényleg.gránit írta: ↑2023.03.10. 22:55:51Ha ez ennyire számít, akkor tényleg igazoljunk le egy kőkemény védekező középpályást. Nem Messitől kell elvárni a nagy védekezést. Én az előző években sem láttam, hogy a csapat jó lenne labda nélkül, a középpályásaink is sorra pattogtak le az ellenfelekről, ha a nemzetközi kupákban erősebb ellenfelekkel találkoztunk. De Jong, Roberto, Busquets védekezése mit ért, amikor 8-2-re kikaptunk? Semmit. Nem Messin múlik a mezőnyvédekezés. A középpályán sokkal több múlik, és persze a védősoron.
Persze, hogy ez jelentős része. De szerintem meccsenkén kb egy gólt is jelenthet az a különbség, hogy minden egyes játékosunk keményen védekezik az egész csapatban mínusz Fati, félmínusz Dembélé. Nyilván ezt bebizonyítani kb lehetetlen, vagy így gondolja az ember, vagy úgy.gránit írta: ↑2023.03.10. 22:45:31Védekezésben sokat nem tud tenni, ha Verratti pár méterre a kaputól eladja a labdát. Amikor elkezdtek tili-tolizni a kapu torkában, már előre tudtam, hogy ez lesz. Ez a halálom, amikor a gólvonal előtt nekiállnak passzolgatni, mint Unai Simon is a világbajnokságon, ahelyett, hogy kilőnék onnan a labdát a világűrbe. A mi védekezésünk is elsősorban Piqué, Lenglet, Busquets miatt volt ott, ahol, és ahogy a csapatba kerültek kompetensebb emberek, rögtön fel is javult a védekezésünk.
Pontosan uganez a gondom. Senki nem kétli, hogy akár 20/20-as statokra lenne képes, mint ahogy Ronaldo is 20 plusszos volt a unitedben, mégis összeesett tőle a united, összességében kevesebb gólt lőtt, és mikor távozott, fellélegzett a csapat. Messi nyilván nem lenne bomlasztó, mint CR7, de CR-nél sem csak a viselkedése volt a gond. Mindenkinek neki kellett passzolnia, ő nem segített a letámadásban, ami ten Hag és Rangnick esetén is kulcskérdés volt - Xavinál meg aztán pláne. A rengeteg kapott gól nélküli meccsünk nem csak a védelem, és nem csak TS érdeme. Nélkülük nem menne nyilván, de Gaviék és Raphinháék nélkül sem. Csak Lewyvel kapcsolatosan nem értek egyet, szerintem ő iszonyatosat melózik, és ebbe is hal meg, megállás nélkül nagy intenzitással támad le.Troym írta: ↑2023.03.10. 22:11:58Szerintem meg igenis fontos hol játszana és kivel, nem érdekel a szerveit hova kötve lőne 25 gólt, ha cserébe kapnánk a 8 helyett 43at mert sem ő, sem Lewa nem segítene a védekezésben, így az egész szezonban 9 emberrel védekezne a csapat és BLben is egy körrel mennénk tovább, de még a bajnoki arany se lenne meg. Egy csapat nem bír el ennyi kirakat embert. Szerintem csak Lewa helyett lenne szabad hozni és nem mellé.
Azért a VB-n helyén volt az a mentalitás, ahogy persze a válogatott minden tagjánál.
Geri lehozta, mint a nagy meccseket tanárian, nem kell a kákán is csomót keresni, nappali tagozat 4-5 év Harvard simán belefért a foci mellett, azt is tudjuk 4 órákat se aludt