gránit írta: ↑2024.06.23. 16:24:12
Amit te "szervezettebb védekezésnek" hívsz, az valójában a futballtudásban rejlő hiányosság. Mivel pont azért csinálja ezt, mert tudásban nem tudja felvenni a kesztyűt a másik ellen, csak rombolni tudja annak játékát. Na most ha valaki szét tud verni egy szerkezetet, mert fog egy baseballütőt és szétveri, attól még nem fog tudni olyan szerkezetet építeni. A "szervezettebb védekezés" nem egyenlő minőség azzal, amit évtizedekkel korábban láttunk.
Az EB-meccsek felén elalszok. Hogy egy francia és egy holland válogatott ilyen lagymatag meccset volt képes játszani egymással, egy ilyen meccsre 25 éve azt mondtuk volna, hogy két félamatőr csapat tötymörgése. Micsoda meccset játszott 2000-ben ez a két válogatott, úgy, hogy már mindkettő továbbjutott, és simán alibizhettek volna egy 0-0-át. Ehelyett mentek, mint az állat, és eszméletlen meccset játszottak. Ma meg el lehet aludni a meccseiken. Gyengült a futball színvonala.
bence0330 írta: ↑2024.06.23. 15:35:01
Gránit, úgy van amúgy ennek kapcsán összefüggése, hogy mivel a mai fociban kevés ilyen él meg, az áruk kétszer annyiba kerül, mint 20 éve került volna. Ez most nekünk kb így lehetetlen.
Mert szerinted a bevételeink nem növekedtek legalább a duplájára 20 év alatt?
Igen, ebben egyetértés van. Hiányosság a futballtudásban. Ez régen is megvolt, csak a kiscsapatok jobban nekimentek a nagynak. Most meg a kiscsapatok a gyengébb focistákkal bármit megtesznek, hogy csökkentsék a különbséget. De ez nem annyira az igazolható top játékosok témája, inkább az, miért lehetett régebben könnyebben több gólt lőni. Egyetértek, a meccsek zöme kevésbé látványos, lassú, lagymatag, egyik csapat behúzódik, másik támad. A minőség megvan, nem gyengébbek a focisták, csak a látványosság szűnt meg. Ha minőség alatt azt érted, hogy az a 90 perc, amit te nézel, akkor persze, gyengült.
Azért tegyük hozzá, hogy ehhez hozzájön még az, hogy régről csak a jó meccsekre emlékszel. Votlak olyan 0-0-k nagyobb csapatok közt is, amivel kínozni lehetett volna, a nagy franciák a 2002-es vb-t 1 gól nélkül fejezték be, asszem szintén ezen a vb-n volt (lehet rosszul emlékszem) olyan meccs, ahol a csapatok konkrétan végigpasszolták a félpályánál a meccs egy jó részét, mert mindkettőnek jó volt az eredmény. És akkor is voltak botrány meccsek. De ja, a nyíltabb stílus miatt akkor kevesebb, és több volt a jobb. De nem azért, mert gyengébb játékosok lettek volna (a skála széléről levéve 1-2 kiugró embert), csak teljesen más volt a felfogás.
Nem inflációarányosan értettem. Hanem az olyan játékosból, akit te vársz, hogy szélről indulva verjen 20-30 gólt, van vagy 3-3 a világon a két oldalon, emiatt óriási a verseny érte, emiatt mi most ezt nem tudjuk megoldani. Remélhetőleg csak 1-2 évig.
Amúgy Guiu néhány perce is mérvadó, csak nem így. Hanem abból a szempontból, hogy eddig jó, ebből még bármi lehet, nézzük meg alaposabban.
MichaaBee írta: ↑2024.06.23. 16:29:05
A transfermarkt szerint 42 meccsen 14 gólt rúgott az itt töltött ideje alatt, ebből 5 tizenegyes volt. Oké, hogy az egy jóval gyengébb csapat volt, de azért ez nem egy sztárcsatár statisztikája. Összehasonlításképp Aubameyang 24 meccsen 13 gólt lőtt, egyiket sem tizenegyesből. Ég és föld a különbség. Depay egy jó kis játékos, de nem váltotta volna meg a világot szerintem, ha ő van Lewandowski helyén.
Igen, bár a 42 meccs második fele néhány percekből állt, szóval korrektebb percarányosabb nézni, amikor Lewy 42 meccse meg mondjuk 38 kezdésből áll. De közben meg a legjobb holland góllövő, aki valaha élt, és sok éve hozta a szezonra kivetített 20 gólos statot. Még tavaly sérülésből visszatérve is. Ferrán hasonló időben tért vissza, 0/0-val fejezte be asszem minden sorozatban azóta a szezont.
Nem überklasszis, nem is a világot kellett volna megváltani (sőt nem is feltétlen Lewy helyén, max néha őt is kirotálni, és hát Lewy számai közt is van egy nagy adag tizi), én azt állítottam, hogy borzasztó hiba volt Ferránt hozni helyette, és miatta elküldeni, mikor hozzá képest egy más polc a csávó két poszton is. De Felixhez képest is. Ők az erős közepes, fogjuk rá, jó játékosok, Depay meg egy nagyon jó játékos.
Auba jó játékos szintén, de szerintem nem jobb, mint Depay (a Xavi-éra legszebb, leggördülékenyebb focijába érkezett), és hát a kora miatt is a kettő közül egyértelműen a hollandot választottam volna.)
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy